Глобальні оголошення!



Алкоголь

Алкоголь

Повідомлення Оляга З » 09 березня 2011, 13:38

Отче, скажіть будь-ласка, чи можливе вживання алкоголю отцем? :kiss girl:
Оляга З Офлайн


 

Re: Алкоголь

Повідомлення о.Мартин » 10 березня 2011, 13:34

Звернімо по-перше увагу, що в Святому Письмі не має слів про те, що алкоголь, як такий, є чимось поганим. Навпаки, в багатьох місцях можемо побачити, якими добрими є алкогольні напої і скільки користі буває від них. Алкоголь використовується:на сімейних трапезах (Бут.27:25; Мк.2:22; Мт.9:17); на святкуваннях (Есф 1:8-10 ; Дан 5:1-4); на весіллях (Ів.2:3);як жервтоприношення Богові (Вих 29:38,40; Лев 23:12,13); як десятина (Втор 12:17 ; Неєм 13:5); як плата, торгівля (Єзек 27:18); як засіб лікування (Лк 10:34; 1Тим 5:23). Пригадаймо перше диво Ісуса Христа, Він перетворив воду на вино на весіллі в Кані Галилейські. Також на Таїнственній Вечері Ісус взяв чашу з вином, Сам з неї пив тоді і дав його Своїм учням.

Але... Ряд біблійних текстів закликає людей уникати вживання алкоголю (Левит 10:9; Числа 6:3; Повторення Закону 14:26; 29:6; Суддів 13:4, 7, 14; 1 Самуїла 1:15; Прип. 20:1; 31:4, 6; Ісаї 5:11, 22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Михея 2:11; Луки 1:15).

Святе Письмо категорично не забороняє християнинові вживати пиво, вино або який-небудь інший напій, що містить алкоголь. Християнам наказується уникати сп’яніння (Ефесян 5:18) – Біблія засуджує сп’яніння та його наслідки.

За часів Ісуса Христа вода була не достатньо чистою і без сучасних санітарних засобів, вона була переповнена бактеріями, вірусами та іншими інфекціями. Ця ж ситуація існує навіть сьогодні у більшості країн третього світу. У зв’язку з цим, люди часто пили вино (або виноградний сік), тому що там було набагато менше інфекцій. У 1 посланні до Тимотея 5:23 Святий Павло радить Тимотею припинити вживання води (що, імовірно, призвело до проблем зі шлунком), а замість цього пити вино. Основне найбільш поширене значення грецького слова, яке в Біблії вживається щодо цього напою, відповідає вину.

Тобто в самому напої немає будь-якого зла, але зло знаходиться в перевернені його призначення, яке призводить до залежності від нього.

П"янство, тобто надмірне чи аморальне вживання алкогольних напоїв є і було завжди головним і великим гріхом.

Пригадаймо собі слова св. Павла: «Ні злодії, ні лихварі, ні п’яниці ні лихословці, ні хижаки – Царства Божого не успадкують» (1Кор.6:10).

Щодо священиків? Чи можуть вони вживати алкоголь? Якщо священик править Службу Божу, то він користується алкогольним вином. Якщо він править Службу Божу кожного дня, то кожного дня він користується вином. Це не гріх. Гріхом є напиватися, або наливати іншим, які вже достатньо випили.

На сьогоднішний день, священик завжди повинен бути добрим прикладом морального життя. Тому священик який надмірно випиває завжди дає згіршення, і є поганим прикладом духовного життя. Можливо у певних компаніях отцеві не варто взагалі вживати алкоголю, щоб не було згіршення людей, які ретельно стежать за поведнікою священика, надіючись що буде про що пізніше поговорити. Але у приватному житті коли немає "людського ока", священик повинен і далі чесно і морально себе вести будучи свідомим "Божого ока".
о.Мартин Офлайн


Наш татко
 
Повідомлень: 330
З нами з: 13 листопада 2009, 21:14
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.


Повернутись до Розмова з священиком



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість