о.Мартин » 10 лютого 2011, 18:21
Дякую за запитання... пост зовсім не вважається провокацією!!!!
Папа Венедикт XVI не змінив доктрину Церкви щодо вживання презервативів. Говорячи про можливість вживання презервативів для зменшення ризику зараження ВІЛ-СНІДу було не точно передано ЗМІ.
Конгрегація у справах віри уточнила слова Папи вказуючи на те, що Папа Венедикт мав на увазі, що презервативи могли б бути вживані тими хто працює в проституції для зменшення ризику поширення інфекцій, але не для попередження “небажаної вагітності”. Наприклад, якщо чоловік є ВІЛ інфікований і каже що він надалі буде вести вільне статеве життя, незважаючи на те, що він хворий, Церква вважатиме, що вживання ним презервативів буде кроком до певної відповідальності щодо життя інших, але не моральною розвязкою цілої проблеми.
див. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12053610
Яка моя особиста думка з цього приводу? І чи підтримую повністю політику Ватикану?
Думаю, що я згідний з наукою Церкви, що вживання презервативів не є рішенням проблеми СНІД-у чи інших інфекцій. Також я повністю підтримую богословську позицію, що презерватив є образою та перешкодою для людської самовідданої любові.
Думаю, що краще було б проаналізувати теперішний рівень стану моральності, і добре подумати чи на сьогоднішний день пересічна людина знає різницю між добром і злом? Як знати чи річ добра чи ні? Відповідь не залежить від моєї особистої культури чи виховання. Річ є доброю чи ні незалежно від моєї особи а відповідно до її цілі та засобу користування! Вживання презервативів - це простий засіб для полегшення статевої аморальності.