Глобальні оголошення!

Як правильно складати руки у молитві?

Як правильно складати руки у молитві?

Повідомлення happymami » 16 квітня 2010, 12:17

Так сталося, що в мене вдома всі по різному тримають руки, коли моляться. Виявили ми то якось випадково. Раніше чомусь не бачили,поки доця не почала робити мені зауваження, що я не так тримаю ручки, як вона. От мені й стало цікаво, а як же правильно? Знайшла в неті різні зображення. Шукала навіть картини з Ісусом. Всеодно на всіх він по різному тримає руки...

1-ий варіант - без зігнутих пальців
Зображення

2-ий варіант - з перехрещеними пальцями
Зображення

3-ій варіант - одна рука на іншу (як перед причастям)
Зображення

4-ий варіант - одна рука на "кісточки" пальців іншої руки
Зображення

5-ий варіант - одна рука обіймає іншу
Зображення
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Як правильно складати руки у молитві?

Повідомлення о.Мартин » 16 квітня 2010, 12:58

Цікаве запитання...

Коли молимося наше тіло приймає певні пози: ми клякаємо, стоїмо, стоїмо на колінах, навіть б’ємо поклони. Це зовнішнє виявлення нашої внутрішньої молитви. Наприклад, стоїмо – коли радісно, клякаємо коли робимо знаки покаяння, б’ємо поклони щоб вклонитися Всемогутньому Богові і також щоб виявляти наше «ніщо» перед Ним! Наші тілесні жести під час молитви показують на наш внутрішній стан і відповідають нашій культурі, тому спосіб молитви, чи ми стоїмо чи клякаємо до молитви відрізняється, бо ми різні щодо мови та культури, і що ми хочемо виявляти нашою позою.

Також наші руки виконують певні жести, які повинні відповідати внутрішній молитві.
Наприклад: 3-ій варіант - одна рука на іншу (руки на серці, точно як до св. Причастя, чи на зображеннях Пречистої Діви Марії, дітей тощо) означає, що серце горить радістю, виявляє наш піднесений духовний стан. Руки прямі перед собою - 1-ий варіант - без зігнутих пальців: це жест прохання. Коли просимо у Бога чогось для себе чи для інших.
2-ий варіант - з перехрещеними пальцями: жест роздумів, розважання, при іспиту совісті, чи розважання над правдами віри, шукання відповіді на життєве запитання, тощо. Так само і 4-ий варіант - одна рука на "кісточки" пальців іншої руки.

Також може бачили Ікону Оранти http://artclassic.edu.ru/attach.asp?a_no=11365 – Богородиця, яка зображувалася з піднятими вгору руками – це жест адорації. Це один із найдавніших жестів, що звернений до Бога і означав благання, прохання.

Тому є різні жести – усі вони правильні. Усе залежить як ми їх вживаємо і коли!!!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення олеся » 24 грудня 2011, 11:56

Слава Ісусу Христу. отче, а чи є різниця в тому як складаються руки перед Причастям? Бо я щось пам'ятаю з шкільної програми основ Християнської моралі що ніби якась рука має бути обов'язково знизу а інша зверху, але не пам'ятаю яка саме :oops: . Я коли приймаю Святе Причастя щось не звертала увагу на таке, це якось йде на рівні підсвідомості.... І навіть зараз сказати як саме тримаю руки не можу хоч це було і недавно...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення о.Мартин » 09 січня 2012, 15:53

Руки складаємо під час Причастя, щоб вони не заважали, щоб ми ними не махали перед чашою, щоб не було небезпеки перевернути чашу різкими рухами. Тому не личить хреститися перед чашою, лише складати руки,думаю, що різниці не має яка на яку.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 21:42

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 19:05

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 квітня 2025, 13:16

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 08 травня 2025, 10:22

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » Вчора, 23:06

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повернутись до Розмова з священиком

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей