Глобальні оголошення!

Вроки

Вроки

Повідомлення Natalinda » 06 квітня 2010, 13:03

Христос Воскрес!
Давно цікавить мене оте питання про вроки, їх зняття і тому подібне.
Наскільки я розумію - то це забобони.
Наскільки я знаю - вірити в забобони - гріх.
Колись питала одного семінариста, що їх вчать з того приводу, казав що нічого. Вроки є, але треба не всякі там сірнички палити і плюватися на всі сторони, а молитися.
Я ні в які вроки не вірю, ніяких одежок на виворіт, шпильок, ниток і тому подібного ні собі, ні дитині не використовую, але надзвичайно часто чую про це. Особливо після кожного приїзду родичів "Сплюй йому з чола". Я кажу "добре,потім" бо пояснювати щось не маю сили і терпіння. Перші місяці правда чоловіка просила щоб таки спльовував (він вміє, і навіть якісь там слова "чарівні" шепоче :lol: ), а зараз взагалі дала собі спокій і просто читаю Отче наш і Богородице.
Прокоментуйте будьте добрі цю тему.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Вроки

Повідомлення о.Мартин » 06 квітня 2010, 21:55

Ні в які вроки не вірте, ніяких одежок на виворіт, шпильок, ниток і тому подібного ні собі, ні дитині не використовуйте!!!!

"ПЛЮВАТИ НЕ ДОПОМОЖЕ!!!"

Я - чоловік ХХІ століття - не вірю в забобони, вроки, пороби тощо!!! (А Ви, і в тому числі Україна, в якому столітті живете????????)
Говоріть скільки хочете, аж поки лице стане Ваше червоним і пухнастим - не вірю в таке і вірити не збираюся!!!!

Вроки та пороби видумали самі ворожки та екстрасенси, щоб витягувати чим більше грошей від людей...

Приймаймо УСЕ що Бог нам дає,
кажімо Дякую Богові за добрі і погані дні!!!
Бо УСЕ наше життя - це одна школа...
І в цій школі Бог нас навчить бути добрими і чесними...
Він вчить нас нести свій хрест, а не всіма силами його позбутися!!!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення pepi » 08 квітня 2010, 22:02

Цікаво ........ :???: Я купила в церкві Ладанку , там написано ,що вона від поробів , очарування і скріплює духовні сили .
Якщо в церкві продають ладанки від усяких поробів , виходить що всеж таки щось існує .
Чи як ????
Измениться не может никто, но стать лучше может каждый.
pepi Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 228 раз.
Подякували: 171 раз.
Діти: Павлушка (12.07.2011)
Сергійко (04.01.2013)

Повідомлення о.Мартин » 09 квітня 2010, 09:03

З книжки "100 запитань до священика - Поясніть мені Отче", Львів. видавництво Свічадо, 2009р. сторінка 106:

"... побутовий вислів "кимось щось пороблено" зі звичним, особливо для пересічного галичанина, додатком "на смерть" є цілковитим нонсенсом із будь-якого погляду - від суто мовного до специфічно-релігійного. Починаючи від першої, зважмо, що цей вислів є цілковито безособовий (кимось - ідентичности цієї особи не встановлено, пороблено - дія безособова, така, що чиниться ніби сама по собі), що надає йому значення і шарму сповненої екстремального зла (на смерть) відлякуючої, всюдисущої, аморфної тощо абстракції.
Аналізуючи інший аспект цього твердження, зауважуємо той факт, що воно ніколи не може претендувати на певну авторитетність, адже люди, які його висловлюють, аж ніяк не можуть робити цього в силу власної фаховости та професійности - жоден лікар не має права вживати цього вислову як діагноз... і ніякий християнський священнослужитель не сміє виголошувати подібних слів, адже це цілковито суперечило б принципам сповідуваного ним релігійного світогляду, котрий завжди відзначався конкретикою: ми знаємо нашого ворога - це диявол (він же сатана, антихрист, змій тощо), дія якого впродовж цілого нашого земного існування, попри всю її різноманітність, є дуже конкретною і завжди спрямованою до нашої смерти, причому не тільки у цьому житті, але й у вічності.
Таким чином, подібний діагноз не тільки не здатен бодай якимось чином насправді зясувати ситуацію та адекватно охарактеризувати справжній стан речей, а й навпаки - він прямо чи опосередковано сприяє тому, щоб свідомо або несвідомо змусити людину боятися, мати панічний страх перед світом, яким вона відповідно до призначення повинна би панувати (Бут.1,2). Такий діагноз виробляє в людини надмірну підозру до тих, хто її оточує, навіть до найрідніших людей, сприяє поступовому соціяльному відчуженню. Життя такої людини внаслідок впливу зворохоблених думок, починає крок за кроком ставати тотожним зі світом його страхів і підозр..."

Отож, не заперечуючи факт, що диявол впливає на наше життя через різні посередники (ажде він дуже розумний і хитрий), страх перед "поробами" є виявом нашої віри в поганство. Ми віруємо в Бога, в Ісуса Христа, але також через наш страх перед поробами ми вірюємо в різні забобони, чари, магії, і навіть більше їх боїмося від Бога. І так Бога треба боятись! Потрібно боятись Його образати, чинити Йому болю через наші гріхи, як ми боїмось образати наших рідних. Ми боїмося якусь річ передавати через поріг в хаті, винести сміття з хати в ночі, але не боїмося гріха (наприклад, не прийти до церкви в неділю!!!). Ми боїмося наслідки поробів та переступів поганських звичаїв, боїмося хворіб, нещасть чи навіть смерті... Дивно, бо добрий християнини не повинен навіть боятися смерті, якщо він вірить, що Христос своєю смертю, саму смерть знищив.

Божа воля і Доброта сильніші від диявола і його вплив на людей. Бог ніколи не допустить, щоб людина більше терпіла ніж потрібно. Бог - сама Доброта, дарує нам ангела охоронця, який постійно бориться за нашу душу. А навіть в часі хвороби чи нещастя ми повинні вважати все, що з нами стається - ласкою (тобто добром, а не злом чи поробою), бо людина якраз памятає про Бога коли біда, а Бог і хоче щоб людина дбала про свою душу, каялася за свої гріхи.

Християнин кличе: "З нами Бог! Хто може бути проти нас, якщо з нами Бог - Творець, Вседержитель, Джерело життя?". Чи може якась "бабця" нам поробити якщо з нами Бог? Чи може вона сміти побажати зла синові чи дочці Живого Бога? І сильніша якась "магія" чи ласка Божа, яку отримуємо через часту Сповідь і Причастя? Тому пороби - швидше усього пусті слова, погляди, бажання тих, які бажають нам зла. Нічого нам не буде з іхніх слів, вчинків, поглядів чи думок, якщо будемо захищені. І який наш захист? Пише св. Павло:

"Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години могли дати опір, і, перемагаючи все міцно встоятися. Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливости і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру. А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже" (лист до Ефесян 6,13-17).

Павло описує, як боротися проти всього злого - а в чому ми покладаємо наш захист? Не вже біжимо на віск??? Відробляти поробленого???
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2010, 22:33

Розкажу вам про одного знайомого... (це правдива історія)

Був собі один чоловік, молодий, красивий, міцного здоровя, та дуже багатий. У нього була дуже красива дружина і гарні, розумні діти. Він жив у щасливій сімї, працював, був праведним чоловіком, відзначався своєю добротою, щедрістю, побожністю та самовідданістю.

Одного дня старший син захворів, тоді незабаром і молодший. Від хвороби сини померли. Після синів - несподівано померла дочка. Згодом пропав увесь заробіток того ж чоловіка, залишився майже без копійки. Після того захворіла та померла йому дружина. Через фінансові негаразди, чоловік залишився бідним та один самітним, почав у злиднях жити. Останнє, що сталося з тим чоловіком було те, що і він захворів дуже важкою недугою.

Як пояснити такі несподівані нещастя - пороби на смерть?

Відповідь знаходиться у Біблії - почитайте Книгу Йова Старого Завіту!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2010, 22:41

Цікаво буде прочитати як Йов, чоловіка про якого я Вам розповів, проаналізував своє нещастя?
Чи він вважав, що потрібно в якийсь спосіб відробити закоєне на ньому зло?
Чи він вважав, що його покарано за гріхи прадідів?
І найголовніше... Як він повернув собі своє життя?
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Marta » 25 травня 2011, 15:22

Але от в мене з"явилося таке питання до о. Мартина-
дивіться, в часи Ісуса Христа, коли робилися дива і зцілялися люди від хвороб, т.д, теж багато хто не повірив, що це від Бога, що це Син Божий... Він наділяв також людей, своїх учнів можливостями зціляти, виганяти бісів...Були пророки...
От зараз стільки тих екстрасенсів, стільки людей говорять, що мають Дар від Бога, і навіть священники і монахи займаються екзерцизмом, є так само провидці, пророки, т.д.
Як розрізнити, де від Бога, а де ні?
Чи вважати, що взагалі нема людей, які мають це від Бога, бо тільки сам Бог може творити дива? Але ж він може і через людей...
Просто коли читаєш Новий Завіт, коли творились дива, багато хто не увірував, і це було гріхом.
Якби в наш час прийшов Хтось, хто творить такі дива, що б ми зробили?...Напевне, теж думали, що то від диявола...
Як правильно ставитись до цього?...
Я, якби взнала, що хтось з народження має Дар зціляти, наприклад, я не знаю, як би я до цього віднеслась....
І якщо хтось помічає за собою такий Дар, як відноситись йому самому? Відкидати це, як нечисте, чи навпаки, розвивати, як дар?
Наперед дякую за відповідь.
Marta Офлайн

Повідомлення о.Мартин » 26 травня 2011, 10:01

Сьогодні дуже багато шарлатанів, навіть серед священиків та монахів, які твердять що мають дар цілення від Бога.

Потрібно памятати, що це сам Бог, який оздоровляє в чудесний спосіб. Бог обирає як, і через кого оздоровляти. І так ієрархічно є Мати Божа, святі на небі, та обрані люди які ведуть моральний чи святий спосіб життя на землі. Через таких людей Бог творить чуда-дива.

Бог хоче, щоб люди були чесні, щирі, чисті та святі. Він хоче, щоб всі люди спаслися і були в небі.

Бог є також милосердним Богом, Він не хоче щоб людина надмірно терпіла; Він бажає нам щастя та радості навіть зараз продовж нашого земного життя.

Але якщо обрати між небом та фізичним здоровям, Бог завжди обирає небо. Бог і так може допустити, щоб людина хворіла для того, щоб вона почала думати про сенс свого життя, про спасіння. про власну душу... Хвороба може стати "драбиою" до неба.

У Євангеліє від Матея ми читаємо як Ісус каже: "Багато мені того дня скажуть: Господи, Господи! Хіба ми не твоїм імям пророкували? Хіба не твоїм імям бісім виганяли? Хіба не твоїм імям силу чудес творили? І тоді я їм скажу прилюдно у вічі: Я вас не знав ніколи! Відійдіть від мене, ви, що чините беззаконня" (Мт.7,22-23).

Сильні слова! Тут особа з даром Божим пророкує, бісів виганяє, навіть чудеса творить! А Ісус каже "Відійдіть від мене, ви, що чините беззаконня".... І таких людей буде "багато"!!! Ці слова означають, що найголовніше - це не пророцтво, чудо, диво, а життя з Богом, життя у вірі, моральне життя згідно з Божими заповідями. Все інше - марнота!

Щодо поробів...

Що найгірнше що може статись з людиною???
- Смерть!
Кажуть, що є пороби на смерть!
Однак... зараз ми у церкві співаємо: Христос Воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим що в гробах життя дарував. (іншими словами Христос знищив смерть своєю смертю).
Якщо Ісус Христос в Якого ми так віруємо "знищив смерть своєю смертю на хресті та воскресінням з мертвих" тоді яка сила смертної пороби???
Ми і так всі помремо... якщо пороблено, навіть на смерть, тоді є тільки один вихід - Сповідь, Причастя, Молитва до Бога.

Шарлатани страшать людей забобонами, поробами, тощо. Радять "відробляти", ставити надію у "віск", "воду", "вогонь". "землю".... Ми боїмося землі з кладовища! Боїмося поглядів чужих людей (темнооких), боїмося пустих пляшок на столі, боїмося виносити речі з хати в ночі, передавати речі через поріг.... (це порушення 1ої Божої Заповіді: "Я - Господь Бог твій, не матимеш інших богів крім Мене") Боятися треба Бога, Живого Бога, який може покарати нас на вічність у пеклі. Боятися треба гріха! Боятись треба думки, що можемо не бути в небі, що колись і ми почуємо слова Ісус "Відійдіть від мене, ви, що чините беззаконня".

Як відрізнити яке цілення від Бога? Цілитель повинен акцентувати, що сила йде від Бога а не від амулетів, своє фото, воску, якоїсь землі, т.п. Бог може оздоролвяти і без будь-якої побутової предмети. Людина з даром може оздоровити на відстані без допомоги якогось посередника (приклад беремо х життя св. Отця Піо, який оздоровив людину в іншій країні на прохання Кароля Войтили, а не як бачимо по ТВ як ектрасенси і то кожен використовують якусь річ - карти, амулети, ніж, свічку тощо). Також цілення має йти на духовну корсить людині. Каже Ісус - Краще увійти в життя без руки, чи ока чи без ноги, ніж бути кинутим у пекло з двома очимо, руками чи ногами.

Як вище написано.... стараймося не робити дивні практики, які заперечують нашу віру в Живого Бога. Стараймося не ходити до зцілителів, навіть до "монахів" чи "священиків" хіба що до Сповіді і св. Причастя. Вірмо в Бога, який безмежно нас любить, набагато більше ніж ми любимо наших дітей. Вірмо в Бога, який віддав Себе на смерть, щоб ми могли жити. Вірмо в такого Бога, правдивого Бога, який допускає важкі хвороби у нашому житті (приклад беремо з життя Святої Бернадетти, св. Отця Піо, Блеженного Івана Павла ІІ, безліч мучеників та ісповідників віри) але нагороджує нас великими ласками.

Якщо хтось відчуває, що має дар нехай памятає Євангельську раду: даром отримали - даром давайте! Робити бізнес з дару не можна. Навіть подарунки і подяки отримувати - не варто (як бачимо в житті безсрібників чудотворців). Дякувати треба Богові. Це Бог який творить чудо через людські руки. Особа з даром тоді теж повинна дякувати Богові. А поядка Богові - це також чесне, моральне життя.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 21:41

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 19:04

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Далі

Повернутись до Розмова з священиком

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Heise IT-Markt [Crawler] і 1 гість