о.Мартин » 19 серпня 2010, 13:53
Слава на віки!
У всіх людей, тим більше у тих, хто одружився і має сім'ю, повинна бути чікто описана піраміда життєвих цінностей. Тобто, одружений чоловік/заміжня жінка повинна знати, що для неї найголовніше в життя, а саме що знаходиться на вершині її піраміди, і, що знаходиться нижче по її сходинках.
Чим вище піднімаємось по сходинках - тим більше знаходимо важливіші цілі у нашому житті, заради яких потрібно залишити все те, що минаємо нижче.
Іншими словами... якщо для одруженого чоловіка важливіше бути "в Америці", він не покине свого способу життя, навіть заради своєї дружини чи дитинки. Але якщо для нього найголовніше в житті - це сім'я (для чого він і одружився в певний час), тоді він покине і свою "Америку".
У кожного ж своя "Америка", але жаль коли побутові справи, егоїстичні насолоди, займають вершину нашої життєвої піраміди, насильно попихають нижче те, що має бути на висоті. Це тоді багато чого говорить про людину, чого саме вона ціннить в житті (легше життя, гроші, "свободу") і чого вона сама варта.
Для одруженого чоловіка, на вершині його піраміди стоїть його дружина, його сім'я. Заради неї він повинен кидати все (навіть маму, тата, друзів, тощо), тому що вона - його дружина, вона того варта, вона це насправді частина його буття (вони поєднались в "одне тіло"). Дружина для нього - ціль життя. Вона є його "Америкою"!
Для дружини - найголовніша особа в її житті - це її чоловік, якого не можна кидати через певні труднощі, непорозуміння, сварки, тощо.
Моя порада для цієї сім'ї - подумати добре над своїми цінностями. Поговорити з священиком. Зрозуміти, що найголовніше в житті - не заробітки, а любов! Цю любов ми відчуваємо коли у нас теплі обійми, коли дивимось на нашого малюка який заснув нам на ручках, коли з нетерпінням чекаємо на людину, яку давно не бачили...