Глобальні оголошення!

Флюрографія після пологів

Re: Флюрографія після пологів.

Повідомлення mari » 31 березня 2010, 19:31

Туберкульоз- дуже поширене захворювання на Тернопільщині! ДУЖЕ!!!!!!!!!!!Самий достовірний спосіб виявлення-Флюорографія(ФГ). Дуже потрібна! І мама теж. І мами хворіють. Лягають на лікування і не годують грудним молоком. Лікуванняя довге,залежно від виду і форми захворювання. Легковажити не варто.
Раніше вважалось що цією хворобою хворіють лише бідні і бомжі. Зараз-може захворіти будь-хто.
Прохід тунелем в 2 лік щоб зробити ФГ, самий легший спосіб впевнитись, що ви не хворі но ТБС.
Подруга моєї знайомої захворіла після 3 пологів. Дуже забезпечена жінка. Лікувалась 2 міс в лікарні, далі вдома. Інших симптомів не було- покашлювала деколи, відчувалась ослабленою, часто таке буває.
Бережіться!!!Повноцінно харчуйтесь. Підвищуйте імунітет! :girl_hospital:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення гра з вогнем » 31 березня 2010, 20:44

mari. то який все таки сенс робити ФГ відразу після пологів.
встаєш на облік потрібна ФГ (всієї родини). чухаєш в пологовий - те саме. Який сенс відправляти на ФГ породіллю, і не виписувати з пологового без неї?
Тільки те, що я сказала - поки гаряченькі і поки в обіймах лікарів зробити всі планові процедури. виконати план? Чи є дійсно необхідність?

А ще я колись читала, щоразу під час флюрографії медсестра повинна записувати яка доза опромінення була і є норми на рік, які перевищувати не можна. Не знаєте, така реєстрація ведеться і на неї зважають, відправляючи маму на ФГ?

Особисто я ніки не бачила, щоб таке записували. ПІБ, адреса, штампик на огризку бамажки і допобачення.

Абсолютно не применшую важливість цього обстеження у нас, коли туберкульоз набуває великих розмахів, мені цікаво як все відбувається в реалі, як має відбуватися і яка доцільність ФГ за тих чи інших обставин.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення mari » 31 березня 2010, 22:59

Який сенс я вже написала. Дозу опромінення вказують на кожному "огризку" вже певно років з два, що перевіряється досить строго.Принаймні в нас в 2 лікарні! На другий раз, як будете в Україні- зробіть, і я вам покажу пальцем де воно.
Можна багато талапати язиками треба чи ні. Дійсно ніхто породіллю через 1 місяць шукати не буде. Це дійсно зручно для санстанції обстежити породіллю на місці. Але яка конкретна різниця коли робити відразу чи через якийсь час. Адже і так потрібно 1 раз в рік робити обов"язково, 9 місяців не робили під час вагітності, як правило ще пару місяців до.. От і маєте 1 рік!
В даному випадку не шукайте легкого виходу і винятків з правил. Вони є- для онкохворих! Прислухайтесь до думки лікаря. І взагалі не розумію, чому так переживати? Неприємно як холодний флюорограф притуляється до грудей-можна забути про це відразу через 5 хв. На молоко- не впливає. Опромінення- у всіх країнах опромінюють саме в такий спосіб. Коли придумають інший апарат-флюорограф очима, не знаю...
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення Naya » 01 квітня 2010, 14:09

Інструкція про проведення флюорографічних обстежень
говорить, що
Обов'язковому флюорографічному обстеженню підлягають породіллі до виписки їх з пологового будинку.

і тут же
3.10. В плани профілактичних обстежень не включаються діти, вагітні жінки, матері, які годують груддю. Заборонені також флюорографія молочних залоз у жінок і рентгеноскопія різних органів з профілактичною метою.

http://mozdocs.kiev.ua/view.php?id=5191

То шо, породілля не може бути мамою, яка годує грудьми? Чи як?
Чи коли породілля, то автоматом то вже не профілактичне обстеження?
Чи я чого не розумію?

Якщо воно таке безпечне, то чого ж є такий пункт 3,10?

Не знаю, може для когось то безпечно. Може на молоко не впливає.
Але то є радіація, як не крути.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення гра з вогнем » 01 квітня 2010, 20:54

mari, я досить коректно запитала.
мені пальцями показувати не треба (зрештою це не виховано показувати пальцем), я чудово розумію письмо і уважно вивчаю всі документи, які потрапляють мені в руки.

шкода, але сенсу у ФГ після пологів, тоді як її вимагають для того, щоб встати на облік перший раз і щоб дали обмінку другий раз, ви не пояснили.
дозу опромінення можливо і пишуть в другій лікарні. у моїй поліклініці (а ФГ часто роблять в поліклініках, адже саме туди звертаються НЕ ХВОРІ люди) ніякої дози не зазначали, а тим паче не перепитували про те, чи не робила я ще якихось рлдібних обстежень.
А я робила. І дуже багато. Оскільки у мене була така потреба. Робила у лікарні біля швидкої і ще десь, вже й забула де. Тільки це не були знімки грудної клітки.
І при цьому, в мене особисто, в моїй поліклініці на Острозького, ніхто навіть не поцікавився попередніми облученнями, а в тих двох закладах зробили тільки знімки, навіть бамажок ніяких не дали.

Тому мій власний досвід негативний.
І ставлення аналогічне.

У вашому дописі я побачила лише один сенс - "вимоги санстанції".
Я дуже помірковано ставлюся до медичних процедур, якщо ці процедури теж помірковані, а не робляться для галочки і щоб хтось не отримав догану.
Саме ця обставина вражає.

гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 01 квітня 2010, 22:12

Мені здалось,що про місце свого проживання поза межами ви зазначали і на форумі в інших повідомленнях, але я їх багато читаю, тому так зазначити де чітко хто і як про себе писав- вказав важко. Я просто не переймаюсь такими чіткими деталями. І не думала, що це така проблема. Вибачте. :kiss:
Я не фтизіатр, але пояснила, думаю, дуже детально. Щодо того чому це так обов"язково- думаю краще буде попитати в головних лікарів чи в людей які пишуть такі настанови. Написати відмову у разі непогодження можна завжди. Але треба пам"ятати , що це державна установа, і якщо жінка з цим не згоджується ще попередньо- можна вибирати приватний заклад, може там і не роблять. Щодо опромінення- шкода звісно є. Але вона стосується всіх людей, а не лише породіль. На жаль, як я і писала раніше- іншого способу не знайдено. Я відповіла як лікар і як інструктор школи материнства.
Щодо вказування опромінення-записи є.Запитайте лікаря, який це робить- він розкаже вам про це додатково.Щодо того що вас не перепитували-а чому ви самі не сказали лікарю який направляв? Не сказали, а тепер шкодуєте за це, чи як? Не розумію...

Щодо моєї вихованості і тактовності, я рахую що досить в цьому напрямку освічена. Шкідливих звичок щодо спеціальних конфліктів не маю. Тому ваші особисті зауваження рахую недоречними. Але дякую за особливі коментарі. Хоч в принципі, здається, ви часто до лікарів маєте такі зауваження. Ще раз повторюсь- на сайті і форумі працюю як лікар! Тому деякі точки зору не поділяю! Але на те і є форум, щоб кожен відкрив собі те, чого ще не знав або змінив думку.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення гра з вогнем » 01 квітня 2010, 22:48

mari написав:Щодо вказування опромінення-записи є.Запитайте лікаря, який це робить- він розкаже вам про це додатково.Щодо того що вас не перепитували-а чому ви самі не сказали лікарю який направляв? Не сказали, а тепер шкодуєте за це, чи як? Не розумію...

а чи завжди ФГ робить лікар?

стосовно моєї ситуації.
я ні про що не шкодую, все, що вважаю за доречне повідомляю лікарю, а також відповідаю на його запитання.
Не знаю, чому ви вирішили, що я шкодую про зроблені ФГ.
Те, що я знаю, як роблять ФГ у поліклініці і як до цього ставляться в ЖК, пологових не означає, що я про щось шкодую.
Я не робила ФГ будучи вагітною та після пологів. Та це зовсім інша історія.

У даній ситуації я вважаю, що краще "перебдіть", аніж потім шкодувати про медичне втручання.

Щодо моєї вихованості і тактовності, я рахую що досить в цьому напрямку освічена. Шкідливих звичок щодо спеціальних конфліктів не маю. Тому ваші особисті зауваження рахую недоречними. Але дякую за особливі коментарі. Хоч в принципі, здається, ви часто до лікарів маєте такі зауваження. Ще раз повторюсь- на сайті і форумі працюю як лікар! Тому деякі точки зору не поділяю! Але на те і є форум, щоб кожен відкрив собі те, чого ще не знав або змінив думку.

перший абзац вашої попередньої відповіді був особисто орієнтованим. не мені вам розповідати, що це означає і як писати так, щоб це не розцінювалося як перехід на особистості.
оскільки ви перейшли на особистості у цій гілці теми, що є недоречним за будь-яких умов у форумному спілкуванні, і здійснили цей перехід щодо мене, я була змушена захищати хоча би своє уміння читати, незважаючи на все інше.

я б не сказала, що я маю зауваження до лікарів. я маю зауваження до порад та думок, які дають професіонали, і які водночас є хибними, недоречними або ж суперечеться відповідним офіційним документах у певній галузі. мені не завжди відомо наскільки доречна та чи інша порада. але коли я упевнена, я про це говорю.

мені прикро, коли на форумі для матусь педіатр не підтримує годування після року, дає відповідну професійну пораду. вважаю, що я повинна сказати, що за офіційними документами педіатри мають підтримувати грудне годування до двох років.
мені прикро, коли лікар захищає лікарську помилку, а не право на лікарську помилку. ще й пише про це в недоречний час і в агресивній формі.

якщо ви вважаєте, що у таких випадках потрібно мовчати і коритися, я так не зумію. я звикла відстоювати власну думку, а також ретельно обмірковувати свої поради, навіть не фахові.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mari » 01 квітня 2010, 23:19

Я не захищаю лікарську помилку, бо не рахую що вона була.
Кожен лікар звітує сам за себе.Рот нікому з консультантів ми закривати не будемо. Маючи медичну освіту і працюючи в своєму напрямку лікарі мають різні напрацювання і досвід- і в традиц. і в нетрадиц.напрямку і використовують його. Але корекція деяких питань і відповідей є. І в лікаря погляди теж змінюються.
Наш форум може не відповідати вашій уяві або раніше напрацьованому досвіду.
Досвід приходить з часом, а знання з розумінням. Так як я раніше ні я ні 2 моїх колег, які працюють волонтерами-консультанатами не працювали ні на якому іншому форумі, можливо дещо і робиться не так, але це не означає що погано. І якщо хтось пише не те, що комусь не хочеться читати- то не є непрофесіонально.
Ваша думка врахована.Я справді щаслива, що ви така начитана щодо медичних запитань. У вас чудова підготовка. Я була б рада, якби ви змогли попрацювати у любій вибраній вами темі. Є ще багато роботи.
Так як останні повідомлення не стосуються теми, вони будуть або пренесені або забрані.

Коли в нас з"явиться більше лікарів- думаю дискутування не буде таким однобічним. Вибір щодо того що читати, де бути і з ким,кого слухати, в кого лікуватись і як- є завжди!

А знання нашої школи і наших лікарів, шкода що тут їх ще так мало, і я віддуваюсь за всіх і у всіх темах...- за 6 років існування проекту є дуже класними. Не треба нас ображати! І говорити треба так як є, а не так як може бути. Я можу розказувати, що буде так класно в роддомі, бо вам мають усміхатись і не оглядати і телевізор має бути і музика грати. Бо так є по документах. І що?Так буде? Років через 5... Але жінки родять і лікуються тепер. Тернопіль має свої особливості. І вони точно не залежать від форуму :cry:
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення мешканка » 02 квітня 2010, 10:16

Трошки задалеко це все зайшло... В нас є певна система якій всі мають підпорядковуватись... чи хочемо чи ні, але так воно і є. В деяких випадках вона не працює, в інших-допомагає... МИ не бачимо всієї картини, тому не можемо щось конкретно говорити. Ця тема, вважаю, невичерпна, але форум не про це. Система є і маємо їй підпорядковуватись. Хто не хоче-той викручується, але це вже окремі випадки. Це иак само, як з прививками, робити кажуть всім, але не всі роблять. Проте кожен несе відповідальність за свої дії. Наша система медицини далеко не ідеальна, похибок є надзвичайно багато: непоправних та страшних.. А, разом з тим, є чуда, які трапляються саме за участю наших лікарів, коли рятують життя людей. Тому, не варто всіх одною міркою міряти.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення krapk@ » 02 квітня 2010, 21:25

я неробила тому що зазадалегідь взяла з собою в пологовий довідку, що робила її в лютому місяці. І її здала. От і все.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Післяпологовий період

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість