Глобальні оголошення!

Чи повинні родичі обовязково спілкуватися між собою?

Чи повинні родичі обовязково спілкуватися між собою?

Повідомлення Natalinda » 24 червня 2012, 23:39

От прочитала в одній із тем думку про те що родичі, особливо близькі повинні спілкуватися між собою.
А як ви думаєте, чи справді так?

Якщо одна сторна хоче спілкуватися, а інша ні, то хіба варто робити це через силу?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Чи повинні родичі обовязково спілкуватися між собою?

Повідомлення Перлинка » 24 червня 2012, 23:41

Я сплкуюсь тільки з тими з ким хочу,незалежно від того чи то родичі чи хто
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення олеся » 24 червня 2012, 23:49

Я вважаю що повинні хоч намагатися не втратити того спілкування рідні, бо потім в зрілому віці про це пошкодують... Ну не всі звичайно... Але знаю такий випадок, коли сестра не спілкувалася з братом бо чоловік сестри не хотів вони постійно сварилися... Зараз вони про це жаліють, бо чоловік сестри і не спілкується далі, але та сестра ходить до них і до їх дітей і лише жаліє про втрачений час.
Але бачитися наприклад не завжди виходить, то зовсім інше свідомо уникати такого спілкування без будь якого пояснення...
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Shalimar » 24 червня 2012, 23:55

ни не повынни. Шо це за новости. Шо за примусови обовязки таки. Все по желанию.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення flower » 24 червня 2012, 23:56

коли мова іде про самих самих рідних, то мені теж здається шо зв'язки таки треба підтримувати, але якшо людина не йде на контакт декілька раз, то я забиваю на таку людину. Не хоче, значить не треба! не люблю я бігати за людьми.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення oksa_mal » 17 жовтня 2012, 13:30

але якшо людина не йде на контакт декілька раз, то я забиваю на таку людину. Не хоче, значить не треба

я теж такої думки. Маю декілька таких родичів і знаймих, -баба з воза .
Зображення

Не тратьте деньги на одежду...Тратьте на путешествия...Какая разниця, сколько лет вашим кедам, если вы гуляете в них по Парижу.
oksa_mal Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 307 раз.
Діти: хлопчик
дівчинка

Повідомлення Lesya » 17 жовтня 2012, 14:31

Це гаряча тема для мене. Маю хрестного. За життя бачила його напевно 3 рази. А як запросила на власне весілля, то він почав надзвонювати періодично, запросив на празник, ми з чоловіком поїхали, я тоді вагітна вже була. Взяли з собою мою бабцю, бо то її родина. Минулого року на празник не поїхала, він образився. Ну куди з двома дітьми, коли малій 2 міс? І бабця постійно мене тероризує, щоб я до нього дзвонила, питала про здоров"я, дітей, внуків... А я не можу. Не знаю я їх. Каже, що мушу підтримувати стосунки. А де вони всі родичі дорогі були ці 23-27 років мого життя? Воно то ніби добре, стосунки в родині близькій і далекій, але я наймолодша, то де вони?
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Marichka » 17 жовтня 2012, 14:59

І в мене подібні є історії.Не можу я просто так дзвонити,вітати,навідувати,як то далеко.Крім родинних,нас не зв"язують ніякі зв"язки,немає нічого спільного...
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення ІВАНОЧКА » 06 серпня 2013, 08:43

в мене теж родичів багато але я з ними навіть незнаю про що говорити, так , добрий день- допобачення... вони мною не цікавляться... а мені до них що?!
ІВАНОЧКА Офлайн

Повідомлення mamatalka » 06 серпня 2013, 09:24

В мене часто-густо буває, що стосунки з родичами підтримуються на рівні "привіт! як справи? як здоров’я? як діти?", тощо. І начебто спілкуєшся, але в душу без запрошення не лізеш. Вважаю, що я уже не в такому віці, щоб на когось ображатися та не розмовляти. Це все у мене залишилося в юнацькому віці, де панував максималізм: або так, або ніяк. А зараз не витрачаю сили та нерви на непотрібні речі, життя навчило йти на компроміс.
Того, кого пустив одного разу в душу, просто так вже не проженеш. Там завжди залишається його порожній стілець...
mamatalka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 176 раз.
Подякували: 100 раз.
Діти: Дві донечки

Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей