mari » 01 липня 2012, 01:56
відносини з батьками одні з найважливіших для кожної людини. Ці відносини накладають сильний відбиток на те, які відносини у нас будуть з іншими людьми і з самими собою. Батьки для кожного є представниками Бога. У всіх релігіях йдеться про те, що потрібно шанобливо ставитися до своїх батьків, піклуватися про них.
Для того щоб жити з батьками слід вміти будувати стосунки.
Як правильно вибудувати відносини з батьком і мамою? Потрібно відмовитися від бажання змінити їх і ставлення до Вас. Вони можуть ніколи не змінитися і зберегти до Вас те ставлення, яке є на сьогоднішній день. Але, незважаючи на це, Вам потрібно зуміти змінити своє ставлення до них, зуміти любити і поважати їх такими, яким вони є, навіть якщо Ви відчуваєте якусь неприязнь до Вас. Ми всі різні і по-різному виявляємо свою любов. Наприклад, строгість з боку батька дитина може сприймати як несправедливість, жорсткість, порушенням його волі і свободи, але зовсім не проявом любові. А батько, коли виявляє суворість, піклується про те, щоб його дитина дотримувалася правильних поглядів, прагнути таким чином захистити від чогось поганого, і, з його боку, це є проявом любові. Тому, постарайтеся зрозуміти свого батька, адже насправді кожен батько любить свою дитину. Правда, іноді потрібно вміти побачити цю любов.
Не прагніть якось переробити своїх батьків. Займіть положення знизу, тобто, вони в ієрархії сім'ї займають вище положення, ніж Ви, прийміть це і ведіть себе відповідно. Не ведіть з ними якісь спасенні бесіди, це їм потрібно від Вас найменше. Все, що йому потрібно від Вас так це Ваша любов і повага.
Як дати чоловікові зрозуміти, що Ви любите його? Потрібно підкреслювати його значимість для Вас, захоплюватися тим, що він зробив, результатами його праці, захоплюватися його силою, розумом, мудрістю і кмітливістю. Дуже добре звертатися за порадою. Коли Ви звертаєтеся за порадою до чоловіка, Ви цим самим показуєте свою повагу до нього. Потрібно вміти приймати поради і дякувати за них, навіть якщо вони Вам здаються неправильними. Коли чоловік щось говорить, потрібно вміти так слухати його. Я розумію, що іноді нелегко, розгледіти в близькій людині таку особистість, але якщо Ви навчитеся так робити, Вас буде дуже-дуже цінувати і любити Ваш чоловік і Ваш батько і матір.
Не чекайте, що вони підуть з Вами на контакт, просто проявляйте свою любов і свою повагу до них, не чекаючи нічого взамін. Залиште за ними право вирішити йти чи ні на контакт з Вами. Ви ж своїми діями показуйте, що Вам потрібен цей контакт, що готові до нього, але не вимагайте нічого від батьків. Любіть їх, навіть якщо цей контакт не відбудеться.
Дуже дієвий спосіб позбавитися від внутрішньої своєї агресії по відношенню до батьків і налагодити з ними відносини - протягом 40 днів, кожен день по 10 разів писати лівою рукою «Тато, Мамо, пробач мене, я прощаю тебе, я люблю тебе».
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.