Глобальні оголошення!

Жити для дитини? Чи все ж для себе?

Re: Жити для дитини? Чи все ж для себе?

Повідомлення taranjka » 13 березня 2012, 13:47

я не планую все життя бути домогосподаркою і віддати життя дітям. мама має бути реалізованою, це безперечно. але є вік, коли дитині вона потрібна більше, коли закладаються стосунки мама-дитина, і щоб потім не "плакати за втраченим часом".
мені не шкода віддати пару років з своєї "карєри". та й в декреті можна не лише міняти памперси і мити посуд. коли дитина трошки більша, то зявляється час "для себе". можна навіть переквліфікуватися, єсі шо)))
але я взагалі за роботу вдома))) мені шось не виходило праювати "з 9 до 6", це просто не моє :crazy:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення irinka » 13 березня 2012, 14:06

taranjka написав:я не планую все життя бути домогосподаркою і віддати життя дітям. мама має бути реалізованою, це безперечно. але є вік, коли дитині вона потрібна більше, коли закладаються стосунки мама-дитина, і щоб потім не "плакати за втраченим часом".
мені не шкода віддати пару років з своєї "карєри". та й в декреті можна не лише міняти памперси і мити посуд. коли дитина трошки більша, то зявляється час "для себе". можна навіть переквліфікуватися, єсі шо)))

З цим я повністю згідна, в мене завжди сімя була на першому місці, я не кар'єристка але і вдома довго засиджуватись не хочу. Не треба ніколи забувати про себе, думаю має бути все 5050, спочатку дітям потрібно приділяти більше уваги, вчити їх, виховувати. А коли діти стануть більш самостійними, то можна пожити і "для себе".
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Перлинка » 13 березня 2012, 14:08

irinka написав:думаю має бути все 5050, спочатку дітям потрібно приділяти більше уваги, вчити їх, виховувати. А коли діти стануть більш самостійними, то можна пожити і "для себе".

це не 50х50,а як мінімум 60х40 на користь дітей
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Apolloniya » 13 березня 2012, 15:03

Мені здається, що багато мамочок, які кажуть, що жертвують чимось (собою) заради дітей, трохи лукавлять. Знаю багато-пребагато випадків, коли це не заради дітей, а через багато різних обставин, і діти, звичайно, є одною з них, але, часто, не вирішальною. Але звучить благородніше "я пресвятила себе сімї, бо так найкраще моїм діткам", ніж "мене не влаштовує моя освіта і роботу хорошу знайти не можу, тому легше всього сидіти вдома, та й сімю це влаштовує". :new:
Діти від цього виграють до пори, до часу.

Для себе я поки це бачу так: з дитиною буду нерозлучною необхідний мінімум, а далі буду старатись розвиватись не тільки в напрямку материнства. :dance:
Було б добре на власному прикладі навчити дітей бути адекватним членом суспільства, коханою жінкою, людиною, яка працює над досягненням мети, яка розвивається різносторонньо. Хочу, щоб діти мене поважали не тільки за те, що я їх мама.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення taranjka » 13 березня 2012, 15:21

якшо себе вважати жертвою, того шо сидиш в декреті, то краще працювати
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Apolloniya » 13 березня 2012, 15:38

100%
і навпаки, поки декрет необхідність і в радість- то це те, "що доктор прописав". :В):

А що стосується компромісів, наприклад, чи подорожувати поки дитинка маленька або чи лікуватись небезпечними препаратами, поки годуєш грудьми, то мені здається, в кожного своє "правильне" рішення. Я буду старатись орієнтуватись на кінцевий результат, бо я мама і відповідальність за дитину на мені, а не навпаки.
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Повідомлення мешканка » 13 березня 2012, 15:47

taranjka написав:якшо себе вважати жертвою, того шо сидиш в декреті, то краще працювати

Хм...а якщо три декрети під ряд то коли працювати? :crazy: :crazy: :crazy: :mamba: А так хочеться себе реалізувати не тільки в материнстві
Хоча, як показує досвід, якщо мати відповідну підтримку чоловіка і родичів то можна не тільки працювати а й робити ще купу всякого, не пов"язаного з :working:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Apolloniya » 13 березня 2012, 15:57

Мешканка, на все свій час! :kiss:
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

за дитя форуму (1)

Повідомлення Перлинка » 14 березня 2012, 21:26

Apolloniya написав:Мені здається, що багато мамочок, які кажуть, що жертвують чимось (собою) заради дітей, трохи лукавлять. Знаю багато-пребагато випадків, коли це не заради дітей, а через багато різних обставин, і діти, звичайно, є одною з них, але, часто, не вирішальною. Але звучить благородніше "я пресвятила себе сімї, бо так найкраще моїм діткам", ніж "мене не влаштовує моя освіта і роботу хорошу знайти не можу, тому легше всього сидіти вдома, та й сімю це влаштовує". :new:
Діти від цього виграють до пори, до часу.

О у нас багато тут люблять говорити,що ніколи в житті ,ні за які гроші чи карєру не лишили б дитину на няньку
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення ЗІрка » 15 березня 2012, 16:36

не чула жодного разу. були б гроші та нянька толкова - хоч завтра)))) правда не на повний роб. день
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість