Глобальні оголошення!

Стосунки із свекрухою

Re: Стосунки із свекрухою

Повідомлення Natalinda » 19 грудня 2009, 22:30

А найбільший в тому всьому прикол, що в свекрухи педагогічна освіта!!! :evil: Бідні діточки!!!
Хоча за виховання сина (мого чоловіка) я їй дуже вдячна. ;)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення alenka » 01 квітня 2010, 23:45

а у мене прекрасна свекруха, і бачимося ми як мінімум раз в тиждень. Вона завжди радіє, коли ми заходимо у гості. А ще вона чудово готує, і я вчуся готувати в неї для свого чоловічка. І коли ми десь їздимо на природу, то витягнути з дому в основному моя задача :), (в неї улюблені відмазки, типу "мені ще прибрати, приготувати треба ...") Вона страшенно любить чистоту, вся сімя жартує з неї, що мала б мітлу, то б і в лісі замітала, або протирала б усе там спиртом :). А от у мене в хаті завжди бардак, і дякувати Богові, ніразу не почула від неї, що в мене брудно і непоприбирано. І сина вона виховала прекрасного :)
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 243 раз.
Подякували: 316 раз.

Повідомлення Любов » 02 квітня 2010, 00:09

І в мене свекруха чудова, живемо під одним дахом ось уже рік і тьху-тьху ні разу не сварилися, завжди допоможе добрим словом, підтримає. Головне, що не заважає і не вказує мені що, коли, і як робити, ні до чого не пхається, навіть якщо зроблю щось не те, то може і ображається але нічого не каже. Не знаю, може то покищо тільки так, але я її люблю як свою другу маму, вона мене навіть невісткою не називає, тільки дочкою. Тепер я від своєї мами трошки далеченько, то вона мені її заміняє. Хоча характер має твердий, працює директором школи, але людина дуже добра. :)
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення мешканка » 03 квітня 2010, 13:19

і я про свою "другу маму" напишу. Вона в мене, справді, чудова. Дуже дякую Богові, за таку бабусю для моїх діточок. Коли жили разом, то всяке було, але дальше за "дріб"язкові образи" не заходило...Звісно, були нюанси, типу "а раніше..." Але вона в нас "прогресивна" тому теж не дуже зациклена на тому, як там колись було... а от зі свекром ситуація далеко не проста... хоча, відколи живемо окремо, все О"К... :yahoo:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Apolloniya » 12 квітня 2010, 23:00

:scare: Складна для мене тема свекрух... Моя до мене відносилась, як найвідданіший фанат, але одного разу ми сильно посварились з чоловіком, вона дізналась деталі і... вирішила перестати спілкуватись зі мною і моїми батьками, заодно! А пів року назад вона з моїм чоловіком перестала спілкуватись. Недавно він з нею ввічливо поздоровався вперше за пів року, цим контакт і обмежився.
Напевно, якби я дуже захотіла і намагалась знайти з нею точки дотику, ми б спілкувались знову, але я настільки сильно вражена таким от відчуженням, що просто не хочу йти на контакт. Так і живемо: мило базікаємо із свекром по телефону для обміну новинами 8-)
Apolloniya Офлайн

Стоматолог

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 225 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: baby boy

Повідомлення мешканка » 13 квітня 2010, 14:15

Apolloniya, як шкода і, водночас, дивно, коли рідні люди не можуть знайти спільної мови... Прекрасно вас розумію, маємо в родині теж схожі випадки... :cry:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення Melisa » 13 травня 2010, 22:16

Дівчьонки, яка ж у мене класна свекруха! Аааааа. Моїй радості нема меж. :yahoo: :yahoo:
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення мешканка » 14 травня 2010, 08:29

ану...ділись враженнями!
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення kamisia » 14 травня 2010, 08:57

Живем окремо, в мене, стосунки нормальні. А класних свекрух я не бачила((( рада за всіх в кого вони нормальні!!!!
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення mari » 14 травня 2010, 09:40

Хочу познайомити Вас з таким листом- http://subscribe.ru/archive/psychology. ... 02129.html.

«Меня зовут Оля, мне 23 года. Сама я тоже до сих пор не могу до конца выстроить гармоничных отношений со свекровью (живем вместе 1.5 года). Хочется поделиться своим опытом. Отношения у нас тоже были замечательные ("со всей душой"), пока я не переехала к мужу (до этого приезжала часто в гости, оставалась ночевать). Мне кажется отношения испортились тогда, когда стало ясно, что я не просто подруга, а будущая жена. Она сразу начала оценивать любой мой поступок, и конечно редко когда положительно. Отношения наши на глазах просто ухудшались, и конечно на отношениях с мужем это тоже стало сказываться, в этом нет ничего удивительного. Можно много всего писать про наши отношения, но нет в этом смысла, напишу о выводах, которые я сделала.
Все качества моей свекрови которые мне не нравятся, есть во мне. Самое больное и трудное для меня было осознать этот на первый взгляд абсурдный факт. Но в действительности, все происходит по закону отражения. Первое время я не реагировала на ее нападки, желала ей искренне добра, с мужем говорили о том как здорово бы было помочь ей изменить отношение к мужчинам.. Потом я как то зациклилась на ее отношении ко мне, а оно оставляло желать лучшего. Любая ее придирка меня задевала за живое. Все больше злилась и обижалась, все ее слова казались жуткой несправедливостью, появилась обида на мужа, что не может меня защитить от такой "несправедливости". В общем, казалось что хуже быть не может быть ничего ни у кого никогда , но опустившись на дно и побыв там какое то время, я заметила, что стала очень на нее похожа. На мужчину обижаюсь, кричу, злюсь, критикую ее мысленно постоянно, себя оправдываю перед собой же, в общем жуть. Поняла, что дальше так не хочу, стала менять себя.
1)Я решила, раз она меня критикует, значит я сама подсознательно себя критикую. Осознанно стараюсь хвалить себя чаще, принимать себя, не оценивать (хорошо-плохо, правильно-неправильно)
2)Концентрируюсь на мысли, что главное для меня - Мое мнение о себе, потом мнение Моего Мужа, а все остальные далеко позади.
3)Учусь любить себя (Любовь к себе это вообще самое важно умение, имею ввиду не эгоизм, а именно любовь в лучшем смысле этого слова, принятие себя со всеми своими потрохами!), позволять себе делать то что я хочу, а не то что хотят от меня другие (свекровь например).
4)Когда удается подняться на проблемой, осознать себя самостоятельной зрелой личностью! (это важно), становиться очень смешно, от всех моих прошлых переживаний и очень легко снова посылать ей (свекрови) мысленно любовь, ласку, понимание, как это было в начале наших отношений.
От всей Души желаю не доводить ситуацию до крайностей, как было у меня, а идти путем Любви. И еще, на заметку, чем скорее ты сможешь относиться к свекрови с любовью, тем быстрее появится возможность жить отдельно! проверено.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість