Сьогодні мала дуже неприємну розмову з однокурсницею. Вона розповідала як 4 роки живе з чоловіком який її гвалтує, б'є, не вважає за людину. І в них росте син. Найперше моє питання для чого терпиш? Відповіла,бо не маю де дітися. Мені досі мороз по шкірі від цієї історії. Але все одно ніколи не зрозумію тих, зто так терпить заради...навтіь не знаю заради чого? Невже таке кохання страшне?? Вони що великомучениці?? А ще от нарила статистику, гне знаю правдива чи ні але....
Домашнє насильство. Статистика, що шокує
| 10.12.2012
Насильство в сім’ї – це не лише українська біда, а проблема світового масштабу. Але в Україні жінки, діти й люди похилого віку страждають від домашнього насильства набагато частіше, ніж можна собі уявити. На думку експертів, загальна кількість злочинів і адміністративних правопорушень, пов’язаних з насильством у сім’ї, є більшою, ніж усі інші злочини взагалі.
35 відсотків жінок, які потрапляють до лікарні «швидкої допомоги», перебувають там через тілесні ушкодження, пов’язані зі знущанням; 25 – 40 відсотків жінок було побито під час їх вагітності.
50 відсотків усіх бездомних жінок і дітей пішли жити на вулицю, рятуючись від насильства в сім’ї.
Діти скривджених матерів у 6 разів частіше намагаються накласти на себе руки, 50 відсотків схильні до зловживання наркотиками й алкоголем.
Майже 100 відсотків матерів, які зазнали насильства, народили хворих дітей.
65 – 95 відсотків тих, хто займається проституцією, зазнали сексуального насильства ще в дитинстві.
Майже 40 відсотків усіх зареєстрованих убивств відбувається саме серед родичів.
95 відсотків справ про розлучення викликані брутальною словесною образою й побиттям жінок.
30 – 40 відсотків щоденних викликів міліції пов’язані з побутовим насильством.
30 відсотків самогубств і 60 – убивств жінок пов’язані з насильством у сім’ї.
69 відсотків випадків сексуального насилля над дітьми в Україні здійснюється в домашніх умовах, у неповноцінних сім’ях і над дітьми-сиротами.
Діти-жертви в 10 разів частіше здійснюють спроби суїциду, ніж їхні ровесники.
На частку членів сім’ї (вітчимів, дядьків, братів, батьків, дідусів) припадає 35 – 40 відсотків зґвалтувань. Ще 40 – 50 відсотків випадків відбувається з вини вхожих у будинок друзів сім’ї. Тобто у 85 – 90 відсотках випадків злочинець добре відомий дитині, а 10 – 15 відсотків зґвалтувань скоюють незнайомці.