Глобальні оголошення!

Жити для дитини? Чи все ж для себе?

Жити для дитини? Чи все ж для себе?

Повідомлення Sawwku » 04 лютого 2012, 13:52

а як ви думаєте?
віддати себе дітю і відкинути свої інтереси на другий план, чи таки залишитися собою з амбіціями, прагненнями, не лише мріями, а й втілювати їх в життя?
(нагодувати, напоїти, обігріти... то само собою понятно)
іншими словами хто за ким має слідувати: дитина за дорослими, приймаючи їх уклад і правила гри, чи дорослі мусять прогнутися під нащадка?
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Re: Жити для дитини? Чи все ж для себе?

Повідомлення flower » 04 лютого 2012, 14:40

я думаю 50 на 50. ти ж не пожертвувала виїздами на природу, лазінням по горах і т.д Не думаю шо воно потрібне твоїй дитині, більше тобі. Так само і я цього року їздила в Карпати на лижі і в Молдову, не думаю шо дитині то треба і сильно на користь, а навпаки як не як стрес, але постійно дома сидіти я не можу, тому стараюсь і дитину задовільнити і себе.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Alisa » 04 лютого 2012, 14:57

Сашки, ти такі очевидні речі питаєш... Звичайно, жити треба лише для дітей, а про себе варто забути:)
Кухня, церква, діти... й вистачить.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Shalimar » 04 лютого 2012, 15:25

Sawwku написав:а як ви думаєте?
віддати себе дітю і відкинути свої інтереси на другий план, чи таки залишитися собою з амбіціями, прагненнями, не лише мріями, а й втілювати їх в життя?
(нагодувати, напоїти, обігріти... то само собою понятно)
іншими словами хто за ким має слідувати: дитина за дорослими, приймаючи їх уклад і правила гри, чи дорослі мусять прогнутися під нащадка?

жить и для себя, и для ребенка
а следовать, естесственно, ребенок за родителями
ребенка вписывать в свой жизненный или семейный уклад (по крайней мере, после его 3-х лет)
а не ребенок - центр вселенной, вокруг которого все и вся крутится

А как Ты себе представляешь, как выглядит семья, в которой взрослые прогибаются под ребенка, принимают его правила игры?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Lesya » 04 лютого 2012, 15:41

Якщо ти відмовишся від свого життя, амбіцій, мрій через дитину, то ніколи їй цього не пробачиш. Батьки для дитини повинні бути прикладом для наслідування, друзями, порадниками і захистниками. Дитині підлітку потрібні батьки, якими можна пишатися, авторитетні для неї. Тому не можна нехтувати собою. Зараз це буде дратувати, псувати настрій. А така мама навіть для малюка не найкращий варіант. Тому втілюй мрії, складай плани, працюй над собою. В щасливої мами щасливі діти.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення бережаночка » 04 лютого 2012, 15:48

жити так як ти жила до цього, роблячи поправку на те що ти тепер мати і "в ответе за тех кого приручила"
тобто якщо віддавати себе всю дитині,чоловіку-то потім і ставлення до тебе буде відповідне-швидше за все гордитись тобою не будуть,а сприймати як обслуговуючий персонал-запросто
я за здорові амбіції,тому що діти повинні на твоєму прикладі вчитись як потрібно розпоряджатись своїм життям
Зображення

мудра свекруха на скарги сина відповіла"Ти одружувався на хорошій? То хто ж тобі її зіпсував?"
бережаночка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 269 раз.
Діти: precious pearl-baby girl

Повідомлення happymami » 04 лютого 2012, 15:53

нє, ну є різні випадки, звичайно. тут теж треба орієнтуватися по ситуації. У всьому згідна з дівчатами стосовно розумного симбіозу цих понять. Але... якшо дитина росте одна без батька і мама без підтримки, то зазвичай мусит забути про свої інтереси і вподобання. Маю наглядний приклад. Якшо дитина - інвалід, або потребує постійного піклування - також інша ситуація.
Але якшо діти нормальні, здорові, і в мами є така можливість - звичайно шо жити заради щастя в сім'ї. Час від часу робити дітям щасливу маму. Час від часу робити мамі щасливих діток. Інколи треба не поспати, шоб потрясти пісочком на танцполі мамусі. А інколи - шоб дитинку на руках колисати, коли болить вушко. Тут всьо по різному
Прогинатися мабуть не треба. Бо це навіть психологічно в дитини може закласти впевненість, шо батьки заради нього в пух і в прах і всім пожертвують... Це вбиває в дітях прагнення самостійності. або навпаки - так захарює, шо дитина хоче вирватися з цих уз.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення бережаночка » 04 лютого 2012, 16:01

happymami написав:Прогинатися мабуть не треба. Бо це навіть психологічно в дитини може закласти впевненість, шо батьки заради нього в пух і в прах і всім пожертвують... Це вбиває в дітях прагнення самостійності. або навпаки - так захарює, шо дитина хоче вирватися з цих уз.

підписуюсь під кожним ссловом
Зображення

мудра свекруха на скарги сина відповіла"Ти одружувався на хорошій? То хто ж тобі її зіпсував?"
бережаночка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 269 раз.
Діти: precious pearl-baby girl

Повідомлення pan_kotskyy » 04 лютого 2012, 16:40

прогнутися :))
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення ЗІрка » 04 лютого 2012, 17:04

адаптуватися до нових умов. якщо неможливо з дитиною виконати якісь раніше поставлені завдання - придумати нові, більш реальні. відкласти дещо на потім. якось так
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Далі

Повернутись до Сімейні стосунки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей