Модератор: Галина

а вона його нині в душі здерла
відправили її на швидку, бо там ще тирчить голова і дві лапки і почервоніло і гуля зробилася

намастили олією і чоловік побіг шукати в неті як його витягувати а я кричу до нього вирізати раз зі шкірою
ну він взяв і просто так одного витягнув обірвалася головка і це якось мене заспокоїло
другого чоловік вже начитавшись в неті крутив за год.стрілкю і витягнув, а потім витягнув і ту головку з першого (так довго колупався). Потім мене ще минулої неділі також вчепився, то я вже не панікувала - намастила олією, а чоловік почекавши 1 хв., дуже просив що хоче витягнути пінцетом
(бач практики йому мало). Ось такі ті кусючі тварючки
, до того я навіть не знала, як вони виглядають. Вчепився за ручку меншої малої, помітила після вулиці, коли прийшли з душу. Дуже малесенький, 2-3мм., можливо тому, що ще не встиг напитися крові і не розбух. Витягнула його повністю з головою волосиною, замастила місце укусу спиртом. Що ще робити? Куди хто їхав з дітьми? В травмпункт? До інфекціоніста? Чи чекати якигось симптомів, а тоді йти (пробув він там максимум до 5-6 годин, голова була не глибоко в шкірі, легко дістала, дитина нормально почувається)? Я так розумію, що в Тернополі не досліджують кліщів на інфікованість?
Подруги донечку вкусив кліщ,дитині нема ще й року, то про всяк випадок вона пройшла курс лікування.Цього року,мабуть, якби таке сталося, то під впливом всієї інформації, що шириться, теж би десь бігла з тим кліщем.Оксанютка написав:Подруга має знайомих в санстанції, то казали, що з 80 кліщів, яких взяли на аналіз, 40 були інфіковані
Оксанютка написав:дитині нема ще й року, то про всяк випадок вона пройшла курс лікування
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей