Глобальні оголошення!

Питання щодо здоров'я (Львів)

Модератор: Галина

Питання щодо здоров'я (Львів)

Повідомлення Лили » 05 червня 2025, 18:26

Привіт, дівчата. Я вже не знаю, що думати... Все життя в мене був стабільний цикл — як по годиннику. А зараз усе пішло шкереберть. То затримка на 5 днів, то приходять раніше, ніж мали б. І так вже кілька місяців. Ще й з’явилися сильні головні болі, постійна втома, іноді таке враження, що сил не лишилось ні на що. До цього ще й набрала вагу, хоча їм як завжди. Я почала хвилюватися, чи це не якісь серйозні гормональні збої. Подруги радять здати аналізи, але ж я навіть не знаю, з чого почати. Може, хтось проходив через щось схоже? Що це може бути взагалі?
Лили Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Питання щодо здоров'я (Львів)

Повідомлення Миледи » 05 червня 2025, 18:27

В мене теж подібна історія була кілька років тому. Цикл став таким непередбачуваним, що я навіть не знала, коли брати з собою прокладки. Настрій скакав — сьогодні всіх люблю, завтра всіх ненавиджу. Я думала, що це через стреси на роботі, але потім почала набирати вагу і просто злякалась. Пішла до лікаря, а він мені тільки плечима знизав. Сказав: «Так буває, гормони трохи грають». Добре, що подруга порадила іншого спеціаліста — він хоч нормально все пояснив. Не чекай, поки стане гірше. Воно само не пройде, перевірся обов’язково.
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Yaiti » 05 червня 2025, 18:28

У мене теж був стабільний цикл, поки не почались різкі збої. А потім додались болі внизу живота, що тягнули ледь не тиждень перед місячними. Спочатку вирішила, що це просто осінь, авітаміноз, сезонна апатія. Але коли почались дивні перепади настрою, як на американських гірках, я зрозуміла — треба щось робити. Пішла до гінеколога, зробили УЗД, щось там побачили, але сказали, що наче не критично. Проте я все одно відчувала, що це не просто так. Віка, якщо відчуваєш, що щось не так — не чекай, шукай хорошого фахівця.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повідомлення Анна123 » 05 червня 2025, 18:29

З твого опису дуже схоже на гормональний збій. У мене був майже такий самий набір симптомів: нерегулярний цикл, головні болі, втома, зміни настрою й набір ваги без змін у харчуванні. Звичайний гінеколог мені сказав, що «так буває після 30», і нічого конкретного не запропонував. Тоді я вирішила звернутись до гінеколога-ендокринолога у Львові https://mdclinics.com.ua/ua/uslugi/hinekoloh-endokrynoloh-lviv/ Це фахівець, який глибше розбирається у гормональних процесах, що впливають на жіноче здоров’я. Виявилось, що в мене була проблема з рівнем прогестерону та щитовидкою. Після обстеження мені підібрали лікування, і вже за кілька місяців усе нормалізувалось. Тож мій щирий тобі порадник — не зволікай. Іди саме до гінеколога-ендокринолога, здай всі необхідні аналізи. Інколи наш організм дає сигнали, які ми ігноруємо, бо не хочеться лякатися. Але краще знати точно, ніж мучитись у здогадках.

Зображення
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 0 раз.

Повернутись до Здоров'я

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей