Dashko написав:А стосовно діток. Коли дитиина хворіє - це в кого в голові? Виходить, що в батьків.
не знаю, так хіба можуть говорити ті, в кого діти, слава Богу, мало хворіють. Знаєте, як багатий не може зрозуміти бідного, так і здоровий того хто часто хворіє. Навряд яка мама може спеціально надумувати болячки своїй дитині. Я згідна, що якоюсь мірою людина підсвідомо керує протіканням СВОЄЇ (не чужої) хвороби. От я, наприклад, ніколи не дотримуюся лежачого режиму, не охаю чи ахаю що не можу встати з ліжка - встаю і роблю що треба, в чоловіка ж навпаки - легкі соплі і те-ра 37 -він вже лежить і каже що навіть чаю собі зробити не може, але чомусь я хворію дуже часто, а чоловік 2 рази в рік

От з власного досвіду - всі мені казали - даш дитину в садок, легше дихати стане

Теж казали - "веди дитину з соплямиі легким кашлем в садок, там всі такі ходять і вона там хворобу загубить" - водила - доводилася до запалення легень.
І ви не подумайте що ми малу захухали вдома - і загартована дитина, і не одягаю затепло, і всілякі вправи-масажі-обтирання, і в хаті 18 градусів - думаєте щось помагає? Тільки в колектив - хватає все що другі "носять".

Тому що б мені тут не розказували - є діти різні - одні з вродженим міцним імунітетом, інші з проблемним імунітетом. І то все треба перерости і пережити.