найбільший родинний форум Тернопільщини

Пригодовування, раціон, режим харчування...
Відповісти

Re: смажене в харчуванні дитини

12 грудня 2010, 21:48

Ну смажене жарене можна сміло змінити печеним.
Котлетки в нас тільки печені.
Смачніші.
Але от деруни...їх не запечеш...
а я їх так люблю.

Re: смажене в харчуванні дитини

12 грудня 2010, 23:22

Naya написав:Котлетки в нас тільки печені.
Смачніші.

Naya, а як печеш? А то я декілька раз пробувала, вони в мене тверді і не сочні виходили.

Re: смажене в харчуванні дитини

13 грудня 2010, 11:07

Milichka написав:
Naya написав:Котлетки в нас тільки печені.
Смачніші.

Naya, а як печеш? А то я декілька раз пробувала, вони в мене тверді і не сочні виходили.


Та роблю звичайні котлетки, такі як би й смажити, не плоскі, а більш кульками, але викладаю на деко і в духовку.
Вони чуть сухіші, аніж жарені. Але смачніші.

Re: смажене в харчуванні дитини

13 грудня 2010, 11:18

TanenRom написав:
Naya написав:Ну смажене жарене можна сміло змінити печеним.
Котлетки в нас тільки печені.
Смачніші.
Але от деруни...їх не запечеш...
а я їх так люблю.


а ми робимо один великий дерун, в тортівничку і в духовочку - мені подобається!!! :)


Я так робила.
То лі мені не вийшло,
то лі вийшло, но не сподобалося.

Re: смажене в харчуванні дитини

13 грудня 2010, 19:15

Як на мене, то головне, це міра у всьому і різноманітний раціон ;-)
Мої дітки їдять з нами за одним столом і те саме , що й ми з чоловіком. Бувають і деруни, і смажені котлетки і омлети. Їжа, що плаває в олії, мені і самій не подобається, але можна обійтися і мінімальною кількістю, навіщо ж її (їжу) топити... :)

Re: смажене в харчуванні дитини

13 грудня 2010, 23:38

Мені здається, що коли ми говоримо про харчування дитини, на перший план мусить виходити поживність їжі, а не смакові якості. Довга термічна обробка вбиває корисні речовини в продуктах, смажене провокує утворення канцерогенів, солоне сприяє затримці води в організмі, гостре також не є корисне. Чи варто з дитячого віку засмічувати дитині організм через те, що воно смачно? Все, що не перетравлюєтся, осідає у вигляді слизу, забиває кишечник і не тільки. Дитина тільки пізнає смаки, для неї все нове і цікаве - і котлетки на парі чи з духовки, і обсмажені в рафінованій олії. Питання в тому, яка від тієї їжі користь? Їжа , в першу чергу, має давати поживу і енергію.
Я теж люблю всіляке смачненьке, випічку наприклад. Але коли я думаю про те, чи давати малому якесь печенько, наприклад, я себе питаю: воно йому треба? що воно йому дасть? смак? то яблуко чи мандаринка теж смачні.

Re: смажене в харчуванні дитини

14 грудня 2010, 13:31

Підтримую Нимидору на всі 100%. Останнім часом готуємо котлети в пароварці (правда малому їх ще не даємо, їсть відварене м*яско з різноманітними овочами), то вони нам набагато більше смакують, а щоб гарніше виглядало на пару хвилин відправляємо в духовку під верхній тен, вони стають такі рум*яні. І нема в хаті неприємного запаху смаженої їжі. А то часом насмажиш того всього, нанюхаєшся, а потім вже і їсти не хочеш.
Щодо смаженої їжі в раціоні дитини, то також думаю, що таку культуру харчування треба формувати змалечку і сповідувати ВСІМ членам сім*ї. Коли дитина доросла, а всі привикли їсти смажене, і тут батьки спам*яталися, то вже набагато важче. Наш старший син любить приготувати жарені грінки з яйцем, часом нам робить сюрпрайз: кава і грінки. Ми дуже дякуємо, але приходиться мені вже вдаватися до хитрощів, пропоную на сніданок щось інше, намагаюся швиденько приготувати все сама, а вже коли тааак хочеться тих грінок, то пильнувати його кулінарний процес, показувати, як не пересмажувати, щоб все було тільки на раф. оливковій олії і т.д.

Re: смажене в харчуванні дитини

21 грудня 2010, 18:06

Я дитині смаженого не даю, ну хіба що інколи коли дуже просить те що ми їмо. І сама я не їм те що "потонуло в олії")))))))))))

Re: смажене в харчуванні дитини

29 грудня 2010, 15:55

чьо я знайшла:
Звести до мінімуму смажені блюда в раціоні школяра
Не рекомендується дуже часто включати в меню дитини смажені блюда. Все смажене важче піддається перетравленню; з одного боку, смажена їжа повільніше перетравлюється, тобто, травнева система довше навантажена, і в органів травної системи залишається менше часу для відпочинку; з іншого боку, для обробки смаженої їжі потрібна більша кількість травних соків, а значить, організм потребує додаткового постачання речовин, що входять до складу цих соків; є і ще важлива обставина: виділення додаткової кількості травних соків і триваліший процес перетравлення вимагають додаткових енергетичних витрат - організм змушений витрачати на перетравлення їжі енергію, яку він міг би направити на будь-які інші потреби. Потрібно враховувати також, що в смаженій їжі міститься набагато більше канцерогенних (ведучих до раку) речовин, чим у вареній їжі. Особливо багато канцерогенів в їжі, що підгоріла.
Зі всіх можливих способів приготування їжі рекомендується віддавати перевагу: вариву, тушкуванню, запіканню в духовці, швидкому обсмажуванню.


взято звідси - http://www.noosfera.org.ua/9_harchuvannia.html

Re: смажене в харчуванні дитини

29 грудня 2010, 22:10

якби ще в садках і школах віддавали перевагу: вариву, тушкуванню, запіканню в духовці, швидкому обсмажуванню, то взагалі був би ідеал.
Відповісти