Глобальні оголошення!

Молокопродукти у дитячому раціоні

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: прикорм під час "несезону".

Повідомлення гра з вогнем » 16 червня 2010, 21:45

кислоту :)))
ви перше сквашуєте молоко природним чином. а я, дитя асфальту, мушу вдаватася до підручних засобів.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Vika » 17 червня 2010, 09:35

це якщо молоко пачечне а не домашнє???
Vika Офлайн

Повідомлення mala-karta » 17 червня 2010, 10:11

якщо свіже, а не кисле
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Chocolat » 17 червня 2010, 10:21

А як ви сир робите?

То я колись знайшла рецепти дівчат на форумі Малеча.
Розкажу як робила я: кипятила невелику кількість молока,скажемо 250 мл,коли молоко закипало я до нього вливала приблизно 4 ст ложки кефіру чи квасного молока,ще трохи потримала на вогні,помішуючи.Відцідити воду і сир готовий.
Я робила з бананом.
Я роблю так. Виливаю в скляну баночку дитячий кефір "Злагода" (в 200 гр-скляних пляшечках продається), трошки залишаю того кефіру, грам 20. Ставлю на в кастрюльку і на плиту на маленький вогонь. Приблизно коли сир підійде на половину банки, знімаюі відкидаю на сито. Через пару хвилин перетираю через сито в той кефі, що залищився ( ті 20 гр) - це для того, щоб легше істи було, малому така консинстенція більш підходить.
До речі, щоб сирок з кефіру не був сухим, його важливо не перегріти, тобто відігрівати на маленькому вогні після додавання кефіру, слідкуючи, щоб маса не закипіла і, як тільки почне відділятися сироватка, знімати і помішувати. Також важливо не відтиснути надто сильно. І сирочок також буде м'якеньким. Проте, такий сирок не матиме зайвого жиру і не буде надто важким для малятка.
Chocolat Офлайн

Повідомлення krapk@ » 17 червня 2010, 10:43

Розкажу як робила я: кипятила невелику кількість молока,скажемо 250 мл,коли молоко закипало я до нього вливала приблизно 4 ст ложки кефіру чи квасного молока,ще трохи потримала на вогні,помішуючи.Відцідити воду і сир готовий.
Я робила з бананом.
Я роблю так. Виливаю в скляну баночку дитячий кефір "Злагода" (в 200 гр-скляних пляшечках продається), трошки залишаю того кефіру, грам 20. Ставлю на в кастрюльку і на плиту на маленький вогонь. Приблизно коли сир підійде на половину банки, знімаюі відкидаю на сито. Через пару хвилин перетираю через сито в той кефі, що залищився ( ті 20 гр) - це для того, щоб легше істи було, малому така консинстенція більш підходить.
До речі, щоб сирок з кефіру не був сухим, його важливо не перегріти, тобто відігрівати на маленькому вогні після додавання кефіру, слідкуючи, щоб маса не закипіла і, як тільки почне відділятися сироватка, знімати і помішувати. Також важливо не відтиснути надто сильно. І сирочок також буде м'якеньким. Проте, такий сирок не матиме зайвого жиру і не буде надто важким для малятка.

отак схоже моя мама йогурти робить. А я просто як писали вище-квасне молоко на парову баню і на маленькому вогні пока не підійде сир. Правда він чогось кислуватий виходе. Але додою свого молока і клубнічку чи яблучко чи банана і няма!!!
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 17 червня 2010, 16:14

ну не пачечне, в пляшках, але магазинне.
свіже, магазинне.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Nymydora » 17 червня 2010, 18:58

Ми зробили сир!!! І навіть трохи з"їли )) Завтра будем ще. А ви його сам даєте, чи ще щось туди для смаку?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Nymydora » 17 червня 2010, 18:59

Ой, не побачила, що люди пишуть. :oops: Бо я нічого не додавала, трошки водичкою розбавила, щоб м"якший був.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення krapk@ » 18 червня 2010, 12:16

я не водичкою розвожу а своїм молоком + клубніку або яблуко або банан або абрикос. А пару днів тому якийсь кислий получився сир. А я мала печиво дитяче, таке що тіпа само в роті тане (в мого малого ніфіга не тане-відкушує кусок і давиться) то я сама його хавала. То я взяла печенюжку, розбавила своїм молоком і дала в сир. Вийшло таке смачнюче.
А от що з сироваткою робити крім намазувати на волосся-не знаю.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Nymydora » 18 червня 2010, 12:18

krapk@ написав:я не водичкою розвожу а своїм молоком + клубніку або яблуко або банан або абрикос. А пару днів тому якийсь кислий получився сир. А я мала печиво дитяче, таке що тіпа само в роті тане (в мого малого ніфіга не тане-відкушує кусок і давиться) то я сама його хавала. То я взяла печенюжку, розбавила своїм молоком і дала в сир. Вийшло таке смачнюче.
А от що з сироваткою робити крім намазувати на волосся-не знаю.

а я печива дитині не даю і до 3 років точно давати не буду - принаймні магазинного.

А на сироватці добра каша кукурудзяна
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість