
ви перше сквашуєте молоко природним чином. а я, дитя асфальту, мушу вдаватася до підручних засобів.
Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet
А як ви сир робите?
Розкажу як робила я: кипятила невелику кількість молока,скажемо 250 мл,коли молоко закипало я до нього вливала приблизно 4 ст ложки кефіру чи квасного молока,ще трохи потримала на вогні,помішуючи.Відцідити воду і сир готовий.
Я робила з бананом.
Я роблю так. Виливаю в скляну баночку дитячий кефір "Злагода" (в 200 гр-скляних пляшечках продається), трошки залишаю того кефіру, грам 20. Ставлю на в кастрюльку і на плиту на маленький вогонь. Приблизно коли сир підійде на половину банки, знімаюі відкидаю на сито. Через пару хвилин перетираю через сито в той кефі, що залищився ( ті 20 гр) - це для того, щоб легше істи було, малому така консинстенція більш підходить.
До речі, щоб сирок з кефіру не був сухим, його важливо не перегріти, тобто відігрівати на маленькому вогні після додавання кефіру, слідкуючи, щоб маса не закипіла і, як тільки почне відділятися сироватка, знімати і помішувати. Також важливо не відтиснути надто сильно. І сирочок також буде м'якеньким. Проте, такий сирок не матиме зайвого жиру і не буде надто важким для малятка.
Розкажу як робила я: кипятила невелику кількість молока,скажемо 250 мл,коли молоко закипало я до нього вливала приблизно 4 ст ложки кефіру чи квасного молока,ще трохи потримала на вогні,помішуючи.Відцідити воду і сир готовий.
Я робила з бананом.
Я роблю так. Виливаю в скляну баночку дитячий кефір "Злагода" (в 200 гр-скляних пляшечках продається), трошки залишаю того кефіру, грам 20. Ставлю на в кастрюльку і на плиту на маленький вогонь. Приблизно коли сир підійде на половину банки, знімаюі відкидаю на сито. Через пару хвилин перетираю через сито в той кефі, що залищився ( ті 20 гр) - це для того, щоб легше істи було, малому така консинстенція більш підходить.
До речі, щоб сирок з кефіру не був сухим, його важливо не перегріти, тобто відігрівати на маленькому вогні після додавання кефіру, слідкуючи, щоб маса не закипіла і, як тільки почне відділятися сироватка, знімати і помішувати. Також важливо не відтиснути надто сильно. І сирочок також буде м'якеньким. Проте, такий сирок не матиме зайвого жиру і не буде надто важким для малятка.
krapk@ написав:я не водичкою розвожу а своїм молоком + клубніку або яблуко або банан або абрикос. А пару днів тому якийсь кислий получився сир. А я мала печиво дитяче, таке що тіпа само в роті тане (в мого малого ніфіга не тане-відкушує кусок і давиться) то я сама його хавала. То я взяла печенюжку, розбавила своїм молоком і дала в сир. Вийшло таке смачнюче.
А от що з сироваткою робити крім намазувати на волосся-не знаю.
Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість