Глобальні оголошення!

Солодощі в дитячому харчуванні

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Солодощі в дитячому харчуванні

Повідомлення Alisa » 02 січня 2011, 09:43

Natalinda написав: Тому при виборі шоколадної цукерки і льодяника я за шоколадні цукерки.

Дуже недальновидна позиція. Особисто в мене страх перед солодощами викликан ажніяк переживаннями за стан зубів.
Вибираючи між шоколадною цукеркою і саморобним льодяником - однозначно льодяник. :zybu:
Наталінда, ти ж позиціонуєш себе мудрою мамою, чи бачила ти колись хоч на одній шоколадній цукерці склад? Його там не пишуть. Хтозна, що за хімічна формула призвела на світ цю цукерку.
Як мінімум це 100% там є аспартам і трансгенні жири. А їх викликає набагато страшніші наслідки, ніж карієс.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Alisa » 02 січня 2011, 09:48

По 5 каналу колись дивилась виступ чувака з мінохорони здоро*я - він казав, що варто уникати споживання ковбасних виробів та солодощів, адже їх назва не відповідає складу .
Ті домішки, що в усьому світі заборорнені і на суворому контролі, в нас на ура здешевлюють виробництво і дарують нашим дітям новорічний настрій. А лікарям онкологам в майбутньому багато роботи.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Natalinda » 02 січня 2011, 13:19

Alisa написав:Наталінда, ти ж позиціонуєш себе мудрою мамою, чи бачила ти колись хоч на одній шоколадній цукерці склад? Його там не пишуть. Хтозна, що за хімічна формула призвела на світ цю цукерку.
Як мінімум це 100% там є аспартам і трансгенні жири. А їх викликає набагато страшніші наслідки, ніж карієс.

Цікаво звідки такі висновки про моє позиціонування :head:
На шоколадних цукерках склад бачила. Що таке аспартам чесно кажучи не знаю, можливо пізніше погуглю. А трансгенні жири є не лише в шоколадних цукерках, маю підозру. Отже ніяка я не мудра мама :hz:
Перед тим як нести чужим дітям цукерки, то намагаюся дізнатися які вони їдять і чи їдять взагалі. Та в принципі надаю перевагу фруктам для дітей віком до трьох років, та і не лише до трьох.
Комусь льодяники, комусь шоколад, шо ж тут такого :) Можливо з часом зміниться моя думка, можливо - ваша, всю інформацію осягнути неможливо :) і не факт що та інформація завжди є правдивою :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Ira » 02 січня 2011, 18:22

Shalimar написав:улыбнуло
а состав "детского печива" читали? )) (и чем оно отличается от "взрослого"?)

Читали, відрізняється вагомо. Навіть якщо порівняти з галетним печивом "Марія" - її склад це взагалі просто жах!!!!!
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення LeeLoo » 02 січня 2011, 18:35

Solodkogo poku wo malij ne dajy-dymajy wo -ce zarano,ale kolu ja jim kanfetky jij takog xo4etjsja-to ja jij dajy poluzatu-a Lizka DOVOLJNA :zybu:
LeeLoo Офлайн

Повідомлення Nymydora » 02 січня 2011, 18:45

А я дозволяю собі солоденьке тоді, коли Дениско не бачить. Позиція страуса, звичайно, але принаймні дитину не провокую. У крайньому разі кажу, що це їжа для дорослих, діткам не можна.
А моя кума пояснювала синочку, що від шоколаду дітки погано какають, і коли хтось приносив малому цукерку, він казав, що не хоче, бо буде погано йому какати.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення гра з вогнем » 08 січня 2011, 19:42

я часто печу солодощі, тому дитина часто їх їсть разом з нами.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення svetla » 28 лютого 2011, 15:16

В своїх 1рік 11місяців моя доня цукерку ще не пробувала. Старатимусь цю подію відтягти якомога довше...Ще наїсться за своє життя і солодкого і перченого. ;-)
Печиво їмо давненько,не пам'ятаю коли спробували.Домашню випічку можу дати.Інколи підсолоджую кашку,частіше фруктами але буває і цукром.
Не можу сказати категорично,що до певного віку не даватиму цукерок чи інших солодощів.Як хтось "добрий" пригостить то ж не видиратиму. Зараз стараюсь пояснити,що то тільки дорослим можна,а в діток болить животик. Ніби ведеться. :)
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Enigma » 01 березня 2011, 11:03

Ми ше замаленькі для цієї теми, але все ж, хочу запитати у мамочок, які так категорично забороняють їсти діткам солодощі до 3х років: чому? Через те, шо зубки псуються? Через їх "хімічний" склад? Чи є ше які причини? Дуже цікаво знати всі за і проти:)
Enigma Офлайн

Повідомлення olgakr » 12 березня 2011, 11:32

Моїй Маринці вже минуло 3 роки, але шоколаду і інших цукерок ми ще не пробували. Цукор намагаюсь замінювати медом, напої - не солодкі.

Шоколад і цукерки не даю через їх погану якість - дуже важко зараз знайти без шкідливих цукрозаміників, барвників, консервантів та трансжирів. Сама шоколад дуже люблю і купую лише від рошен або корони. Їм так, щоб мала не бачила - думаю ще встигне спробувати. Маринка цукерки покищо сприймає лише як іграшки і бавиться ними (якщо хтось принесе) ,перекладаючи з однієї коробочки в іншу :lol: Зі сторони свекрухи є велике бажання уже накормити (шкода їй бідну дитину), але поки це їй не вдалося .Зараз проводжу їй лекції на тему: "Якщо вже купуєте цукерки,то хоч би якісні "- це на майбутнє. :)
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Поперед.Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей