Глобальні оголошення!



Твердий сир

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Твердий сир

Повідомлення Melisa » 17 жовтня 2010, 22:41

А ми теж любимо твердий сир нямкати. Тепер я інколи беру його на прогулянку, замість різних печеньок, і користь, і дитина сита. Купую Російський (Бучач), а недавно спробувала від "Комо", дуже сподобався. Мабуть перейду на нього.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1978
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Твердий сир

Повідомлення гра з вогнем » 17 жовтня 2010, 22:48

Наталю, Іра, як ж вам добре! В нас напевно молочний продуктів йде більше на день :crazy:
Я вже давніше помітила, що 4 л молока до 4 днів у нас не доживають, а як ще я захочу до чогось того молока дати :))))))) Чи сир з нього зробити.
І ще ж груди є...

Сир, ми зараз бринзу їмо. В нас ті сири їдяться. які я їм. Я зараз на бринзу запала, то їмо його. Навіть син вже їсть по трішки до основних страв.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Твердий сир

Повідомлення mala-karta » 17 жовтня 2010, 22:51

і я би їла бринзу.
Але нормальну тіко в Карпатах їлаю
Маю на увазі, таку смачну, з якої не чути хімією
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 4617
З нами з: 15 листопада 2009, 11:50
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Твердий сир

Повідомлення Shalimar » 18 жовтня 2010, 12:14

гра з вогнем написав:Коли почали давати? Як багато?
А як щодо сирів з плісінню?

Я от в 2 роки по трішки даю твердий сир.

Сыр с плесенью - не надо.
Твёрдый сыр - белковый продукт, его начинают давать с 4-й недели прикорма, т.е. теоретически с 7-ми месяцев. Несолёные сорта (естественно, без специй и не капчёный) Добавляют в пищу. Чеддар. Потому что расплавляется (а не становится куском жвачки).
Когда ребенок уверенно сидит, проявляет интерес к еде, появился глотательный рефлекс (не выталкивает пищу язычком) и у него есть зубы, можно дать в виде кубиков - размерами на один укус.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3584
З нами з: 10 жовтня 2010, 16:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Re: Твердий сир

Повідомлення Alisa » 18 жовтня 2010, 15:47

Я думаю, наші вітчизняні сири не варто дітям давати і самим їсти - це не сир, а сирна продукція на основі пальмової олії. Краще робити домашній сир :D
Зображення
Alisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1510
З нами з: 13 квітня 2010, 12:13
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Re: Твердий сир

Повідомлення Natalinda » 18 жовтня 2010, 15:55

Підтримую Алісу на 100%

Але з чого ж той сир робити як і молока в магазинах з порошку. А по селах корів все меншає та й меншає і годують їх невідомо чим. :(
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Твердий сир

Повідомлення Natalinda » 18 жовтня 2010, 16:09

Мало їх дуже і меншає з кожним роком. Суджу по свому селі. Ми вже потроху на магазинну кисломолочку переходимо бо нема в кого в седі купити молока, а вже не кажу про сир.

До речі Аліса, може знаєш рецептик сиру твердого хороший?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Твердий сир

Повідомлення Перлинка » 18 жовтня 2010, 20:14

Але з чого ж той сир робити як і молока в магазинах з порошку.

А що "Казкове"тернопільське молоко теж з порошку?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 5093
З нами з: 26 вересня 2010, 17:34
Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: Твердий сир

Повідомлення Natalinda » 19 жовтня 2010, 00:47

Та то я так образно, може казкове і не з порошку. Просто корів по селам реально нема, то де ж набрати молока на всю кисломолочну продукцію, яка в магазинах...
Питання риторичне :???:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Твердий сир

Повідомлення мешканка » 19 жовтня 2010, 11:41

Від МОЛОКІЇ з порошку-сметана, ну і масло може бути з добавками...а молока, наразі, ще ні.
Щодо сиру: домашній сир (справжній твердий, а не плавлений) робиться з добавкою сичужних ферментів, які не знаю де в нас взяти. А плавлений (рецепт не точний) творог+вершки+ трохи молока+сода+сіль+спеції і це все мішати-мішати-мішати, а потім, щоб загусло.
мешканка Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2805
З нами з: 24 лютого 2010, 15:30
Звідки: Файне місто!
Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Поперед.Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість