Дашо,я щиро рада ,що в тебе все пройшло так успішно,але не згідна з тим ,що за це треба агітувати та наслідувати твій приклад ,будь-кому.
Перший раз про це думка прийшла після других пологів (відразу в родзалі), що більше я так народжувати не хочу. Це при тому, що ті пологи в мене пройшли дуже легко.
Чому?"Так " це як?
- Вважаю, що в житті все стається на краще. І впливати на щось ми можемо не стільки вибором правильного шляху (наприклад, з яким лікарем домовитися), а «зміною свого світогляду».
Я категорично не згідна що все на краще,інакше людство б щодня ставало все щасливішим та досконалішим,а це на жаль,не так.І попереду кожного чекають як радості так і печалі,як правильні вчинки так і помилки.
А "зміна світогляду"-то не завжди вірний вибір,дорослі ,зрілі ,розумні люди можуть потрапити і в секту і піддатися вливу,за що потім можуть гірко шкодувати,тому кожен новий день для кожної людини-то не лише сходинка вгору,може бути і навпаки.
Відповідальність з нас нікуди не зникає, якщо ми народжуємо в пологовому. Все, що стається з нами та нашими дітками тільки на нашій відповідальності.
Ніхто й не сперечається,але якщо народжуємо вдома де немає сучасної апаратури,мед забезпечення,спеціаліста ,що має практичний а не теоретичний досвід начитавшись сайтів в інтернеті,який може бути іноді безцінним,бо врятує життя .
- І в пологовому, і на домашніх пологах трапляється таке, що дітки йдуть від нас. І це залежить вже не від нас, і тим більш не від мед.персоналу. А врятувати в такому випадку є шанс лише в мами.
А це навіть важко коментувати,бо не бачу тут абсолютно здорового глузду.По перше на терези кладеться ідея домашніх пологів та життя дитини,тобто фаталізм якийсь.Інакше кажучи "так мало бути,ця дитинка мала піти,видно я її не дуже любила чи не дуже хотіла"і якщо це мало статись ,то сталося б і в пологовому

.
Чому "врятувати є шанс лиш у мами" :head: ?
Що може зробити мама для себе та дитини,яка наприклад втратила свідомість?Чи мордується сутку і в кінці кінців роблять кесарів розтин,бо немає виходу?Чи ,якщо дитинка не дихає?Ти знаєш що в такому випадку робити,я особисто-ні.
- В кожній жінці закладена ідеальна програма, щоб народити дитину. Але, щоб «скористатися» нею, жінка має взяти на себе відповідальність за цей процес. А це можливо, коли біля неї немає нікого, на кого можна перекласти цю відповідальність.
Це можливо завжди,ніхто вагітним не лишається на все життя.І народити можна де завгодно і в літаку і під кущем і в себе дома на матрасі,і всі з нас тут присутніх так би й родили ,якби життя поставило в такі обставини ,що довелось народжувати там де нема пологового та допомоги,але невідомо чи результат був би таким успішним.
- Під час пологів – головне – відключити свій мозок, і повністю довіритися інтуїції та своєму тілу.
Тут без" тонких матерій не обішлось"
- Лікарі вміють справлятися лише з тими проблемами, які викликають самі. З іншими проблемами вони все одно не справляться.
Знову фаталізм,як писала гра з вогнем "врачі убійци",але чомусь тобі таки приходила думка викликати швидку чи поїхати в пологовий,навіщо?То ж не вони тобі "створили твою проблему"
Чи все таки як припече -то можна звертатись до лікарів?Шкода ,що іноді буває пізно...
- Не можна народжувати вдома – тільки тому, що в пологовому погано ( це довелося усвідомлювати протягом всієї вагітності).
а коли можна?
АХворим жінкам з пороком серця,з цирозом печінки ,тим хто 6 місяців лежав на збереженні з кровотечами де народжувати?Адже їхні проблеми також не лікарі створили ,хіба вони зможуть їм чимось допомогти,згідно твоєї теорії.А якщо ці жінки також начитаються сайтів
різні розповіді в неті та «Домашнем ребенке», від яких всередині все переверталося від щастя.
І захочуть "змінити свій світогляд".
Або передчасні пологи?Також лікарі нічим не поможуть?а поможуть рідні стіни,інтуіція та відключка мозгів,якщо народиться дитинка вагою 500 гр.?чи може ви (прибічники домашніх пологів)за природній добір?"Бідненька,дуже шкода,така її доля..."
А в пологовому завдяки реанімації 4 з 7 таких діток виживає.
Недавно бачила передачу про те як вижила абортована дівчинка вагою 500 гр.Її удочерили,зараз вже більшенька,точно не памятаю,десь 5 рочків,чудова дитинка.Моя подруга народилась з вагою 1900 ,гадаю,що як би в її мами був "змінений свтогляд" ,то я би зараз дружила з кимось іншим.