Глобальні оголошення!

Пологові будинки: ваші відгуки!

В якому ПБ ви народжували?

Ви можете обрати до 3 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: Пологові будинки: ваші відгуки!

Повідомлення ЗІрка » 01 серпня 2010, 08:12

маю сумні спогади про пологовий будинок в Теребовлі

2 дні з пяти не було води в крані, змивали в туалеті відром, яке приносила санітарка, руки мили вологими серветками
але то просто поломка якась була всю вулицю перерили тоді
а взагалі в нашому роддомі помитись нема де, це набільший негатив,
ну і решта умов, як в українському райцентрі, залишають бажати крашого... :scare:
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення Julia » 03 серпня 2010, 18:14

Ми народжували свою донечку на Замковій (Тернопіль) ще у 2007 році. Все було добре: і партнерські пологи і окрема палата, і лікар хороший попався що була на чергуванні, і персонал, і ніхто нічого не вимагав. Але дуже не сподобалось, що кололи...стимулювали... води пробили, хоча вже були схватки, і нічого не питались. Богу дякувати, з Донечкою все добре, тільки страшна висипка появилась на 5 день і десь тиждень не сходила, по всьому тілу, казали що це алергія а на що незнають. Це був грудень, ніяких овочів і фруктів я не їлі, крім яблук і бурячка :) Прививок не робили, тож начитавшись після пологів купу літератури, я дізналась про страшні наслідки для діток від окситоцину, сенестролу, анальгіну... тому думаю висипка від медикаментів, що буцім мамочці допомагають народити.....
Зараз чекаюємо на другого малюка, маю народжувати у вересні, чоловік наполягає на роди у Пб у Луцьку, там чули використовують природній підхід, тільки партнерські пологи, у будь-якій позиції що вибирає мама, і без стимулювання - тим більше у нас там є родичі, є у кого заночувати.... але ще не знаю.
Тому хто народжував у Луцьку прохання розповісти про свої враження!!!!!!!!!!!!!!!
Julia Офлайн

Повідомлення fajno » 06 серпня 2010, 15:44

Ми вже є!
:yahoo:
Власне, так:
26.07.2010 о 20:30 вродили ми донечку Евочку (2980г, 50 см ;) ) в Луцькому п.б.
Передісторія:
Пів першої дня шось потекло (Гг). Думаю, переплутати важко. Саме з чоловіком були в Лілі, що тут присутня як інструктор йоги Liliya (до речі, похвалюся нашим спільним творінням - http://energyter.com/), як ото сталося. Далі - таксі домів, нарешті збирання сумок, дзвінок другу за авто, вагання чи то воно і чи варто їхати взагалі ну і, власне, виїзд з Тернополя. До ПБ з Тернополя їхати всього 2,5 год. В дорозі нічого страшного: виявилось, то вже були перейми, ще були жарти, анекдоти як поголосніше кричати коли зупинить ДАІ і пошуки якоїсь придорожньої кнайпи (в тій стороні їх гаплик) бо їсти захотілось дуже-дуже.
Луцький ПБ:
Приїхали навантажені пакетами, автокріслом (дякую mala-karta) і наплічником з ноутом і фотоапаратом. На прийомі рюкзак і крісло нам завернули :( Їм не підійшла аргументація, що ми з ними збираємся там робити (музику слухати напр.) і фотоапарат бачте завеликий і автокрісло не стерильне))) На цьому неприємності цього дня закінчились. Переділись і в родову палату!
Там - все як на картинці: ванна, ліжко, м'Яч, умивальник і гімнастичка стінка. До туалету треба по коридору. Про гоління чи клізму - ані чи-чирк. Не можна. Використовувалось все крім ванни і, до останнього, ліжка. В ванну лізти чомусь не хотілось, не знаю, не хтіла і все. Стінка..хм...стала в нагоді вже під час потуг, мене до неї навприсядки посадили і так було добре тужитись (читайте - какати )))). А всі перейми передихувала-перескакувала на м'ячу (м'яч - наше все), переходжувала кругами по палаті і використовувала чоловіка як громовідвід.
Ага, про роль чоловіка: він мені ДУЖЕ-ДУЖЕ і ще тисячу раз дуже допоміг! Про громовідвід я не жартую. коли я намотувала круги по палаті (так легше)то ті круги були навколо нього:) А він боявся, щоби я раптом не врізалась з розгону куди, то й крутився за мною хвостом. Хм, це нервує) Але вже під час потуг (оті 15 хвилин), я нікого не чула крім нього. Фактично, це він, а не лікар (вона прийшла десь саме на останні 15 хв) був куратором всього процесу. Ні, без нього ніяк... Пам'ятається, дохторка питала в процесі чи він медик і це мене розвеселило під час потуги шо я аж збилася) а він просто люблячий чоловік.

Отже, Пів п'ятої ми прибули в пб, а пів дев'ятої вже була Евця. Я налаштовувала себе на довше, може тому мені все видалось легким. Ага, а ше ото як зашивали (казали, чуть порвалася), то думала на стінку видруся. Це було НАБАГАТО болючіше і ніфіга той новокаїн не поміг. Цим підпсували мені зустріч з дитиною, бо ото шо вона в мене на грудях лежить мене менше в той момент хвилювало ніж то шиття. Егоїст я, знаю.
Далі було перше прикладання і підвищення в малої температури. Але то вже зовсім інша історія. Скажем так: через ту інфекцію були змушені познайомитись і з іншими відділами ПБ. І скажу, дуже раді, що поїхали в Луцьк, дуже кваліфікований персонал, все роз'яснюють і адекватно заспокоюють мене неадекватну.

Після першого прикладання 2 дні були на штучному вигодовуванні, мені в цей час показано як правильно сціджуватись. І ніхто не сміявся з отих п'яти капель які я приносила, щоб додати до суміші. Капля до каплі і тепер маєм молочні ріки;)
Добре, що все добре бо інакше бути не може.

Фінансова сторона: 1000грн в якийсь їхній муніципальний бюджет яко ми не місцеві (1500 - якщо приїздити не в вологах, а ше попередньо на збереження). За пологи здається все:) Ніхто ніяких хабарів не давав, та й ніхто не вимагав, хоча, думаю, ніхто й не відмовився б.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення kamisia » 06 серпня 2010, 18:28

Файно, а як там з харчами? тобто годували нормально???? чоловік ті дні поки ти з манюньою були там де був, з вами, чи в Тернополі? Душ, туалет і всяке різне там як?
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення fajno » 06 серпня 2010, 19:24

kamisia написав:Файно, а як там з харчами? тобто годували нормально???? чоловік ті дні поки ти з манюньою були там де був, з вами, чи в Тернополі? Душ, туалет і всяке різне там як?

Оскільки затримались ми там більше ніж на тиждень з тамтешньою кухнею довелось познайомитись більш ніж близько. Каші-каші-каші, їх різновиди і варіації; могло бути на молоці, ну і плюс скибка-друга хліба і чай-какао. Здорова, легка їжа. Я люблю всілякі кашки то мені не проблемно було, навіть травлення налагодилось (бо до того, перепрошуюсь, закрепи були ше ті :oops: )

За чоловіка: як ми не просились, скільки би в руки не тицяли грошей, ночувати йому там не дозволили і це було жахливо (особливо коли мала двіжувала півночі) бо ми завжди всюди разом (робота така). Першу ніч ночував в готелі за 200 грн/ніч :dash: , далі - знайшов кімнату поблизу за 40 грн/добу де жіночка його ше навіть підгодовувала)). В 8,00 вже був в мене і до 19,00. То брав сюсюкання на себе а я з незвички відсипалась. Нам навіть їсти дві порції приносили))

При поступленні розраховували на оту віп-палату (800грн), але зайнято було. Я так зрозуміла, там на неї бронь ледь не з зачаття дитини йде: або близнята лежать, або кесареві (ті, що знають наперед коли). Там є душ/туалет/телевізор і чарівна кнопочка виклику медперсоналу :sos: яку той персонал особливо любить)). Палати просторі, але без душу/туалету (кілька їх на поверсі є). Ліжко, пеленальний стіл, тумбочка, умивальник, дзеркало, ел.вага, дит. ліжко (таке прозоре на колесиках - схоже на візок з супермаркету) і спец.лампа для гріття дитини (при потребі) - ніби все, що було.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення kamisia » 06 серпня 2010, 19:29

А ше мене таке цікавить, ну дорога ніби не далеке но: не боялась по дорозі родити :scare: І так зразу вопросік до всіх: другі пологи швидше протікають, як доїхати?? бо наперед лягати в паталогію якось не того!!!! Як ви собі таку ситуацію уявляєте??
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Melisa » 06 серпня 2010, 20:30

kamisia написав:бо наперед лягати в паталогію якось не того!!!! Як ви собі таку ситуацію уявляєте??

Мені прийшлось лягати наперед. Відлежала 3 тижні. Не мала чим зайнятись: то малювала, то читала, то кросворди відгадувала. Якби ж я знала, що буду так довго лежати, чимось би серйознішим зайнялась. Але я думаю, шо нічо страшного тут нема. Мені важко було, бо я - людина домашня, і далеко від дому (родила в Хмельницькому) сидіти довше як 3 дня не можу. Але я тоді добре не усвідомлювала, на шо йшла. Хоча, якщо так добре сісти і подумати, то можна дуже багато "плюсів" нарахувати. :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:
Тому на другі пологи я б спробувала поїхати в Луцьк, принаймні, готова до цього.
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення pepi » 08 серпня 2010, 19:38

fajno, а лікарі медикаменти якісь застосовували в пологах? Ви родили на звичайному ліжку , чи на сідушці(типу унітаза )?
Це у вас перша дитина ?
Измениться не может никто, но стать лучше может каждый.
pepi Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 228 раз.
Подякували: 171 раз.
Діти: Павлушка (12.07.2011)
Сергійко (04.01.2013)

Повідомлення fajno » 09 серпня 2010, 09:57

pepi написав:fajno, а лікарі медикаменти якісь застосовували в пологах? Ви родили на звичайному ліжку , чи на сідушці(типу унітаза )?
Це у вас перша дитина ?

Дитина перша.
Вже після кололи окситоцин для відходження плаценти. Більше нічого.
Потуги відбувались біля гімнастичної драбини (навприсядки, а драбина як опора), останні - на ліжку. То крісло мені шось не сподобалось. не могла на ньому всидіти
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Julia » 10 серпня 2010, 12:30

fajno вітаю вас із чудовим народженням вашої Донечки!!!
Скажіть, ви тільки обмінну картку мали з собою...чи ще якісь потрібно документи з собою в ПБ в Луцьку???
Julia Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей