Того і кажуть чоловіка в ніякому випадку не заставляти йти на пологи, лише як він сам захоче.mala-karta написав:
От у мене є одні знайомі. Теж парнерські пологи.
Жінка собі кричала, чоловік сидів збоку, казав "не кричи", жінка там щось відповідала - та й усе.
Ну, чесно, я такого не розумію.
Мій не хотів.
І я не хотіла.
Проте, після пологів, начитавшись тут історій, як це все класно, і самій хочеться попробувати....
Проте ще більше хочеться, щоб чоловік сам цього захотів, бо, дійсно, партнерські "через силу"- кому вони потрібні?..
Реально скажу- не хватало його в таких питаннях, як помасажувати спину, подати води, помогти вилізти і злізти на то ліжко (якщо це можна так назвати), на те крісло....І просто бути, бо в родзалі я була одна і лікар заходила час від часу, проте я там знаходилась приблизно 7 годин- (робочий день!)))), та й трохи було скучно чи як....В проміжках хотілось до когось слово сказати, та і в кінці просто щоб покликати лікарку, бо схватка йде одна за одною.
То коли вже діло підходило до кінця, я в лікарку вчепилась і не пустила її більше ні в коридор, нікуди. Попросила побути зі мною.
Просто сама ще не знаєш, як то все проходить, а мені завжди найкраще сконцентруватися, коли я одна, та і не знала, шо і як там, чи воно таке страшне, як розказують, і чи він, біднятко, то переживе...)))
Але на майбутнє- то хотіла б партнерські.
Але як ні- то сама теж чудово справлюсь. ;-)