Глобальні оголошення!

Партнерські пологи

Re: Партнерські пологи

Повідомлення mari » 25 січня 2011, 19:38

Мене сьогодні на круглому столі чуть не заклювали люди через партнерські пологи. А ви ще кажете що в нас тут на форумі не можна висловлюватись. АГА,аж поки не будете мати з чим порівняти. Як напосілись старші дами і мужчини, розумію ще якби в них свій власний негативний досвід був. А то нє- одне оправдання, то погана течія зі Заходу, чоловіку брезгливо потім буде... і то не по Божому. Найбільше здивувало мене навіщо ж Богом прикриватись?
І то притому що я розповіла що партнерські пологи відбуваються лише за спільним бажанням обох, чоловік може вийти в 2 періоді, розповіла власний досвід з кумом як він був кесарським татом, і про те що і в нас є багато позитивного досвіду власне зі Школи за багато років., бо ще з 2006 коли в Тернополі ще й близько не було парнерства, дехто з наших родив і в Києві і в Луцьку і в Америці. Нє, то погано і все!
Сумно, думаю якби говорила про грудне після 1 року- було б те саме. Не хочуть люди нічого знати і все, і і іншим не дають.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення happymami » 25 січня 2011, 20:03

Думаю, що люди просто думають, що парнерські пологи, то коли муж не збоку, а прямо перед жінкою і бачить всьо, шо відбуваються... Я сама так свого часу думала. А чоловік перед пологами навіть дивився Діскавері, як саме народжується дитина :crazy: . Просто наші люди бояться змін і сприймають навштик все, що несе якісь зміни і нововведення. Вони, особливо старше покоління. звикли шо все має бути по своїй колії. Їм крок вправо - крок вліво, то вже зле. Особисто я проти партнерські пологи лише в моєму випадку. А загалом - тільки за. Оскільки купа моїх знайомих, котрі так народжували, задоволені і чоловіки цього дійсно хотіли. Якшо чоловік не хоче - ні в якому випадку тягти не можна. Не доріс значить ще до того рівня.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Ірунця » 26 січня 2011, 16:08

А ми планували разом "пережити" перейми, а під час пологів чоловік мав би вийти(я так хотіла). Та мій лікар його не випустила :zybu:
Він лишився.
Все відбулося швидко і легко! А після - сказав що кращого моменту в його житті ще не було...
Я за спільні пологи однозначно!
Чоловік мене постійно смішив,відволікав від болю, засікав час перейм та між ними,робив пасаж попереку...
Ми були готові до цього завдяки "Школі тата", яку відвідували разом
Зображення
Він їсть - я готую, він носить - я перу, він розкидає - я прибираю... і що б я без нього робила????
Ірунця Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 377 раз.
Подякували: 408 раз.
Діти: хлопчик

Повідомлення КлубНіка » 26 січня 2011, 22:17

Ми також народжували разом!!! Все пройшло просто чудово, коханий допомагав мені. Найбільше мені була потрібна моральна підтримка в першому періоді, бо не допомагали мені ні масажі, ні фітбол. А от тримання за руку, лагідні слова, обійми мені дуже допомагали і розслабляли. Під час другого періоду чоловік стояв у мене за спиною, але казав що бачив всьо :zybu:
Дуже вдячна свому чоловіку за підтримку і турботу! Зараз він у нас найкращий татко!!!
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Natalinda » 25 лютого 2011, 02:56

Перечитувала тему Ви в роддомі а ваш чоловік....Де він був у цей момент?
Дівчата, а в мене таке от питання виникло до тих, хто пишуть шо якби не чоловік, то вони б не справилися. Ви що реально так вважаєте???
Ну мій теж був біля мене, але я впевнена що і без його присутності б народила (тобто мене кесарили, але впевнена що факту появи дитини присутність/відсутність чоловіка б не змінила) А як же наші мами нас народжували??? І сім днів лежали в пологовому і перегукувалися через вікно? Чи то жінки стають делікатнішими?
Я от чим більше про спільні пологи читаю тим більше думку свою змінюю, раніше була руками і ногами за спільні пологи, а от тепер маю сумніви
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення mala-karta » 25 лютого 2011, 03:14

Natalinda написав:хто пишуть шо якби не чоловік, то вони б не справилися. Ви що реально так вважаєте???

Наталя, як би тобі пояснити.

Якби мене тоді ніхто не чіпав, не приставав з оглядами, з чіплянням тої штуки, що міряє серцебиття дитини, лежанням вліво/вправо, пропозиціями укольчика/капельниці - о, чудово б справилася.
А так, коли постійно відоволікали від процесу, створювали додаткове напруження - особисто мені потрібна була якась близька людина. Для мене - це чоловік. Для когось то могла бути мама, подруга, сестра...

І без чоловіка народили б, куди ж би ділися?? Процес то не відворотний. Але все би було зовсім по іншому.
І саме той момент, коли в такий період поряд була близька людина - дуже цінується. Я особисто дуже ціную. Ціную ту терплячість і допомогу, яку чоловік проявив на пологах. І щоби потім не сталося - за наші пологи я буду вдячна завжди.

А взагалі, нашим мамам за ті 7 днів і дитину раз в 3 години приносили. Не надто райдужно, пра? Я свого малого як схватила, так і не могла потім в ту кліточку відкладати.
Але ж пережила б, якби і раз в 3 години приносили?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 25 лютого 2011, 03:35

Ну я свого тоже за підтримку ціную, а ше зважаючи шо його з роботи не відпускали, то він і на роботі і шось придумував і до мене, і ше в нас саме в той час купа, вибачте на слові, геморою було і він то все розгрібав і памперси синочку міняв бо в мене руки трусилися...

Просто от звернула увагу шо всі так наголошують шо от якби не чоловік, то незнаю як би було...задумалася...

Просто по роботі спілкувалася з різними людьми раніше, які коректно висловлюючись не мають можливості читати всяке різне і для них партнерські пологи це реально дико, і ніяких плюсів-мінусів ніхто не слухає. Не лише чоловіки, але й жінки.
І нажаль в моєму житті людей таких більшість, того я й засіла за нет, а от якби нету в мене не було....
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення mala-karta » 25 лютого 2011, 03:42

так само для багатьох дикість, коли дитина облизує м'ячик не прокип'ячений перед тим :hhh:

просто стереотипи, та й усе.

От у мене є одні знайомі. Теж парнерські пологи.
Жінка собі кричала, чоловік сидів збоку, казав "не кричи", жінка там щось відповідала - та й усе.
Ну, чесно, я такого не розумію.
Якщо вже так боліло, щоб аж кричати - то тоді вже не відповідей. Якщо вже жінка кричить - то поможи чимсь, відволічи.
Ну в цьому випадку не бачу, для чого ті партнерські були потрібні. Показати якто тяжко народжувати? Чи що?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 25 лютого 2011, 03:50

ну стереотипи воно то так...

Я не дуже сильна в історії пологів, але з тих статей що попадалися на очі то все ж таки зробила висновок що природніше народжувати без чоловіка, тобто він для процесу пологів не призначений природою якщо можна так виразитися....

Обшем індивідуально те все, індивідуально...

От цікаво чи багато чоловіків, ті шо були на партнерських пологах бачили сам процес народження, тобто стояли з тієї ж сторони що і акушерка?
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 25 лютого 2011, 03:55

а ти почитай інше ;-)

особисто мені на пологах потрібна була моральна фізична підтримка. Чоловік її дав чудово. І зараз на ту роль я не бачу нікого іншого.
Хтось бачить - значить там буде добре по-іншому.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість