Глобальні оголошення!

Пологові будинки: ваші відгуки!

В якому ПБ ви народжували?

Ви можете обрати до 3 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: Пологові будинки: ваші відгуки!

Повідомлення Галина » 17 липня 2013, 08:22

Я теж майже 2 роки тому родила у 2-му пологовому, то теж про ніякі побори нічого не знаю... В мене пологи були кесерські, то платила лікарям (лікарці, анастезіологу, акушерці). Дитина майже 3 дні лежала в дитячому відділені, я ні копійки не занесла. Дитячому лікарю дала 50грн і то вже після того, як вона нас виписала. Могла і не давати, але по при те, що то в мене 2-га дитина, вона щодня заходила до мене цікавилася як дитя, давала поради, показувала як робити дитинці масажі вдома і т.д. Тому мені не шкода було їй віддячити. В мене теж багато знайомих не так давно в 2-му пологовому родили, то теж про побори нічого не казали.
В патології дівчата розказують кому і скільки хто платить, але лікарі сум не озвучують, скільки хочеш стільки дасиш, або не і дасиш нічого... Ще залежить напевно до якого лікаря попасти.
Sms написав:бо так всі дають

Оце найпоширеніша фраза. А хто заставляє робити так як всі????
Я перед 2-ми пологами кількох дівчат питала в яку суму обходяться кесерські пологи, мені казали від 6-ти до 10-ти тисяч грн. Мені все разом з тим лікуванням що приписують обійшлися в 3... Тому що я не давала таких сум як мені озвучили і від того ні я ні дитина не постраждали довше ніж передбачено в пологовому не лежали.
Скажу, що перші кесерські пологи, які були 6 років тому обійшлися в таку саму суму приблизно, а все тому що кесарила Шмайка І.Н., от вона вимагала і казала кому скільки дати.
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Dribchuk » 17 липня 2013, 09:22

В мене родичка народжувала 4 місяці тому в 2му пб. Роди природні, домовлялася зі Шмайкою. Всім довольна, родила в ніч з 8 на 9 березня. Шмайка сказала за нею приїхати аж в 7 ранку коли родичка вже була в родзалі під наглядом чергового лікаря і акушерки. Шмайка приступила до роботи вже коли почалися потуги. Родичка задоволена бо родила швидко і без розривів, каже Шмайка своє діло знає добре (це в неї 3тя дитина то має з чим рівняти). Щодо грошей то в них ніхто таксу не називав, давала стільки скільки вважала за потрібне. Єдине що на 3тю добу в малої була висока температура, сказали що через те що нема молока, то мусила доплатити 50грн щоб дитину погодували, інакше відмовлялися. Неонатологу не давали ні копійки бо вона спізнилася в родзал і дитину важила-міряла, все робила акушерка+потім заходила 1 раз приносила згоду на щеплення, все.
В мене інша історія і народжувала на Замковій, але в мене то точно ніхто ніяких грошей не вимагав - платила хірургу, іто після виписки, анестезіологу заплатили багато бо мала і епідуралку і загальний наркоз, вийшов до чоловіка сказав дати 700-800грн, чоловік мав 600 на тому і зійшлися. Потім той анестезіолог коло мене всю ніч сидів, до ранку від мене не відходив, то вважаю що свої гроші він відробив зповна. Дитячій дали 100, при виписці теж дали 100, дитина була там 2 тижні на відміну від інших діток. Плюс оплатила поліс і окрему палату де жили тиждень з чоловіком і малою. Все, по полісу мені давали ліки ще додому - кардіомагніл, вітаміни колоти, тотему, препарати розрідження крові. (ні за одне лікарство, шприц, ватку я не платила) В дитячому була одна медсестра яка сильно плювалася чого то вона має по 5 раз на день носити дитину в реанімацію - в неї повно інших дітей, але начмед з тим швиденько розібралася. Дитину мені приносили часто, дитяча лікарка щодня приходила до мене в реанімацію, розказувала про стан здоровя малої, чим годують, скільки пісяє і т.д., дуже їй вдячна що ввійшла в моє становище. Знаю, що буває в такх випадках дитину просто виписують додому, а мама лишається в лікарні, а нас пожаліли тримали 2 тижні разом, правда по паперах мала виписана на 5й день.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення taranjka » 17 липня 2013, 10:54

Dribchuk написав:до роботи вже коли почалися потуги

а шо такого має робити лікар? якщо пологи природні, нема ускладнень... казати коли тужитись?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Sms » 17 липня 2013, 13:14

Dribchuk написав:то вважаю що свої гроші він відробив зповна.

а ще в лікарів зарплати є і премії...
Мені здається тут від нас все залежить. Я би пішла народжувати в 2 пологовий заради цікавості. Щоб подивитися чи дійсно там так гостро стоїть питання грошей. Однак можу сказати однозначно, що не все в 1 роддомі так, як описують деякі мамаші... Так само як і в 2, загалом :)
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Dribchuk » 17 липня 2013, 13:21

taranjka написав:а шо такого має робити лікар?

в моєму розумінні якщо я наперед домовляюся з лікарем (відповідно фактично його "наймаю" за платню) то він принаймі має бути присутнім коло мене, говорити зі мною, пояснювати що і до чого, підтримувати. А не прийти в останню хвилину натиснути на живіт і витягнути дитину. Є ще і людський фактор помимо прямих обовязків лікаря, але це я так про себе пишу - в мене такі вимоги, мож комусь ліпше щоб не втручалися (але тоді не бачу сенсу домовлятися про пологи наперед :pardon: )
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення fajno » 17 липня 2013, 20:19

Тиснути на живіт? А що, то тиснуть на живіт? Мені ніц не тиснули..
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Dribchuk » 17 липня 2013, 21:44

fajno то як кому "повезе" :hi:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 17 липня 2013, 22:04

гм, розумію про домовляння на перші пологи - страшно, першийразвпершийклас і т.д.... але чекати шоб лікар казав шо робити на других і третіх :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dribchuk » 17 липня 2013, 22:18

taranjka а якщо пройшло більше 10 років? :hi: В мене 3 пройшло іто якби прийшлося то я "тут помню-тут не помню" :crazy:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 17 липня 2013, 22:20

я так взагалі нічого не помню )
то коли погодки то все на памяті напевно)))
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей