Глобальні оголошення!

Пологові будинки: ваші відгуки!

В якому ПБ ви народжували?

Ви можете обрати до 3 варіантів відповіді

Переглянути результати

Re: Пологові будинки: ваші відгуки!

Повідомлення lyudmilka » 16 липня 2013, 17:18

Мені довелося зустріти Новий рік в пологовому №2. Але мені пощастило мати палату індивідуальну (ту платну на 3 поверсі). То ж настрій був святковий, :+++: з чоловіком, в холодильнику олів'є, ще якісь страви з кулінарії чоловік приніс... На поверсі ялинка блимала цілу ніч... Дивилися телевізор, настрій як на зйомній квартирі. Якби кому теж так "підфортило" - зразу забивайте палату. Добре, що є такі можливості.
"Немає ніяких ключів до щастя. Двері завжди відчинені." Мати Тереза
lyudmilka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 83 раз.
Діти: Anna Adel

Повідомлення Sms » 16 липня 2013, 22:35

Подружка народжувала в 2 пологовому. Я сама в 1. То якщо порівнювати одне з другим:
1. Другу дитину піду народжувати в Перший пологовий вже до перевіреного лікаря.
2. В другому роддомі неофіційні побори вищі і "наполегливіші". В мене всі подружки народжували в 2. Одна я в 1. Так от мене взбісило, коли я взнала, що є такса за перебування дитини в дітячому відділення після кесарського!!! 50 грн доба. :scare: В сусідній палаті від мене лежала мама після кесарського , жодної копійки не заплатила в 1 пологовому... В день виписки подякувала цукерками і кавою. Хоча її двійня перебувала там 2 дні і 3 ночі.
3. Такса неонатологу 200 грн :dash: Це обше.... Бо не випишуть.... :dash: Я не дала жодної копійки тільки подякувала на словах.

Пс. "Подякувала" з власної їніціативи лікарю та акушерці, які приймали пологи. Дівчатам в дитяче занесла цукерки, бо дуже мені допомогали з прикладанням маля. По першому гуку приходили до мене. Я народжувала ще до ремонтів в 1. То умови були гірші ніж в 2. Для мене важливим було, що чисто. Роскоші непотрібно було. Може відношення компенсовувало умови. Але за 2 однозначно в 1 пологовий!
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Natalinda » 16 липня 2013, 22:55

Sms від тебе першої чую про величину та наполегливість поборів, 4 роки тому, коли я народжувала то ситуація була навпаки, принамні із форумів та знайомих я такий висновок зробила для себе :confused:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 16 липня 2013, 23:02

І я вперше зустрічаю таку інформацію. Завжди все навпаки розказують. І я не так давно народжувала в другому, то ніяких поборів. Для виписки треба було заплатити тільки страховку і здати мило і паперові рушники (або відповідну за них суму :hi: ). А всі "подяки" лікарям лише добровільно.
Може, подруга просто так попала. Або щось вже змінилось.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Sms » 16 липня 2013, 23:13

Це не перша подруга, яка так все описує. Рік тому кесарили ще одну подружку. Окрім подяк лікарю, анастезіологу і помічнику, латила по 50 грн за кожен день перебування маля в дитячому. 200 грн при виписці неонатологу - бо так всі дають. Ну і на виписці ще комусь. І от минулого вівторка подруга народила - озвучила всі ті самі суми.
TaniaPicaSSo написав: і здати мило і паперові рушники (або відповідну за них суму :hi: )

навідь цього не вимагали в мене. В палаті я мала мило і паперові рушники, якими користувались лікарі і медсестри, коли приходили до дитини. Залишки забрала із собою....
TaniaPicaSSo написав:Для виписки треба було заплатити тільки страховку

скільки заплатити? Я платила офіційно в касу 380 грн здається. В цю суму входило: партнерські пологи, перебування в роддомі, окрема палата для мене, дитини і партнера.

Дякувала лікарці і акушерці по можливості. Сума не вища , ніж подружка заплатила в 2....
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TaniaPicaSSo » 16 липня 2013, 23:42

Sms написав:скільки заплатити? Я платила офіційно в касу 380 грн здається. В цю суму входило: партнерські пологи, перебування в роддомі, окрема палата для мене, дитини і партнера

Та ж сама сума була. Тільки палата в нас була не окрема, а на двох.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення Sms » 16 липня 2013, 23:49

TaniaPicaSSo написав:
Sms написав:скільки заплатити? Я платила офіційно в касу 380 грн здається. В цю суму входило: партнерські пологи, перебування в роддомі, окрема палата для мене, дитини і партнера

Та ж сама сума була. Тільки палата в нас була не окрема, а на двох.

Я мала наувазі, я , мама і дитина знаходились в палаті без інших породіль.
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TaniaPicaSSo » 16 липня 2013, 23:58

Sms Я тебе зрозуміла. А в нас була палата на двох породіль. В другому пологовому, наскільки відомо, окремих палат дуже мало. На нашому поверсі була аж одна.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mariana » 17 липня 2013, 01:21

Sms я теж народжувала в 2 пологовому. правда вже більше 2-х років тому, але нічого ніхто не вимагав. ніяких хабарів - ні медсестри, ні санітарки, ні лікарі ні неонатолог. Тоді благодійний внесок(саме благодійний. а не страховка як всі називають, бо ніякого страхового полісу на руки не давали. а давали підписувати заяву що то добровільна пожертва) становив біля 400 грн і лікарям по можливості. Зі мною в палаті лежала жінка, то вона категорично відмовилася платити ту страховку, і лікарям жодному не дала ні копійки. і нічого, виписали нормально.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Natalinda » 17 липня 2013, 01:45

Sms може то подруги самі наполегливо гроші пропонували, як на попередній сторінці :hi: В жодному разі не захищаю 2-й і не паплюжу 1-й, просто за моїми спостереженнями навпаки, щороку все меньше жінок "віддячують" оскільки чують/читають, що і так їх випишуть :pardon: а тут ти геть про побори розказуєш.

Доречіпомічаю що часто ми самі шукаємо якісь слова/жести які натякають на "подяку" хоча насправді цього може і не бути. просто на слуху оце "всі платять", "всім платять"

Згадую як чекала коли ж нарешті зайде в палату асистент, бо ж поки лежела в патології наслухалася, що вона обовязково прийде за грошима. А оце зараз собі думаю, може лікарка просто зайшла подивитися чи жива я після кесарського, а не за "побором". Так більше вона до мене не заходила, але ж то обовязок інших доглядати породіллю, вона або кесарить або асестує, а не має стояти надімною, поки мене не випишуть.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість