Моя коліжанка родилаааа
У рівненській області, в місті Кузнецовськ - де атомна. Я думала там забитий роддом, а виявилося - в тищу раз крутіший, ніж в Тернополі. По перше, народила вона на 42 тижні. Ніхто її не спонукав до стимуляції. Правда. вона трьох лікарів перед тим обійшла, але таки знайшла совго лікаря, який сказав - максимально природньо будем рожати. Короче, відкриття у неї було погане - шийка дубова, то її тримали у якійсь ванні. Каже - дуууже допомогало. Уявляєте?
В нас в Тернополі є десь родзали з ваннами? Ще не чула m/
Потім почала народжувати голівку - вона була завелика як для перших родів, то йшло важко, то її посадили на той стілець родовий. Не знаю, як у нас, але я чула, що для того, аби народжувати вертикально, треба спеціально курси пройти і ще й чекати ту акушерку, яка навчена так роди приймати.
Крім того, коло рожаниці був лише чоловік і лікар. ВСЕ. Акушерки не було

. І ніхто не ставив ніякої капельниці і нічого подібного не було і не кололи.
Єдиний недолік. коли її щ вертикального крісла поклали рожати на стіл, то було троха зле. бо стіл не такий. як наш крісло-вертольот, а якийсь інший, де нема ручок, за які треба триматися при потугах, то вона чоловікові за плечі трималася. То каже - в нього тепер спина дуже болить

.
Але. Чи багато тернополянок доношують до 42 тижня?

. В нас досить рано кладуть в паталогію і "готують"...
Ну власне во