Глобальні оголошення!

Стимулювання та втручання лікарів під час пологів

Re: втручання лікаря під час пологів

Повідомлення Naya » 27 грудня 2009, 17:27

Liza, о ти наче мою ситуацію описала.
Аналогічно було.
Схватки були суперські, аж, перепрошую, блювала над умивальником та свідомість втрачала від болю, а потім лікар подивився, і каже: повне відкриття, шийка згладжена, давай проколювати міхур. Я собі думаю, ще б пару схваток потерпіла, походила активно, води й самі відійшли б. І от мене гризе, чи варто то було робити? Я протестувала, але мене ніхто не послухав :evil:
А потім одразу капельницю з окситоцином, і питається теж, нашо????
Коли все, на мою думку, йшло природньо і нормально. Хотілося б знати, чому так роблять? Може й справді треба, а я собі видумую?
Ой...після пологів аналізуєш те все, а під час все розумієш, заперечуєш щось, але сил сперечатися геть нема...
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Liza » 28 грудня 2009, 16:17

mala-karta написав:говорять, що це пришвидшує пологи.
Мені здається, що це байки. Тому що в мене спочатку води відійшли, атоді вже перейми почалися, і тривали майже 14 годин :)))...

тобто це пришвидшує хід пологів за рах.пришвидшення переймів? це мені теж відомо з різних джерел, але в мене вроді не було з цим проблем, за словами лікарки, тому й займаюся копирсанням в ситуації :?

mala-karta написав:...На блогах якихось читала схожі думки. Всмислі, що пробиття не зробило пологи швидкими...

ну а як мамусі знають, скільки часу тривали би пологи без вколоття окситоцину?

mala-karta написав:...Мене той окситоцин теж ще досі гризе. На нього списую свої -18 (!!) кг після пологів.

а шо, він впливає на поповніння? :shock: я думаю, що ти теперка досить непогано виглядаєш :)

я народила трохи перед 12:00 год. дня.
коли в лікарів перезмінка? вроді в 15:00 год, чи я помиляюся?
якось я не думала над цим варіантом, про який пишете ви, рері.

вопшім, хочеться, щоб цю тему ще прокоментував спеціаліст.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Гість » 28 грудня 2009, 23:55

я народила трохи перед 12:00 год. дня.

Привіт. Зміна в лікарів міняється в 8 год. ранку, знаю напевно.
А окситоцин колять для того щоб покращити скорочення матки.
Гість Офлайн

Повідомлення Гість » 29 грудня 2009, 00:03

Liza написав:
mala-karta написав:я народила трохи перед 12:00 год. дня.
рері.

Привіт. Зміна в лікарів міняється в 8 год. ранку, знаю напевно.
А окситоцин колять для того щоб покращити скорочення матки.
Гість Офлайн

Повідомлення mala-karta » 29 грудня 2009, 00:45

Liza написав:а шо, він впливає на поповніння? :shock: я думаю, що ти теперка досить непогано виглядаєш :)

та я вже знов на 10 кг поправилася :)

файно я виглядала на хрестинах - компліменти робили ті, хто бачив мене перед родами - а я така файна була, зі щічками
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Втручання лікарів

Повідомлення Liza » 29 грудня 2009, 12:24

Гість написав:...А окситоцин колять для того щоб покращити скорочення матки.

так-так, це ж зрозуміло, я дещо інше намагаюся з"ясувати.
мені кололи окситоцин ще до початку потуг, коли не було видно, що потуги недостатні. в результаті потуговий період тривав довго, як я вже писала, і тяжко. тому й не розумію, який був у мене смисл з окситоцину.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення mari » 29 грудня 2009, 23:02

Значить робили на свій розсуд по показах відомих тільки їм! Що зробити :roll:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення ВІР@ » 31 грудня 2009, 23:55

Мені пробили плідний міхур, після чого перейми почали слабшати і згодом взагалі припинилися, дитятко лягло по діагоналі,та наші "дуже добрі" лікарі вирішили його перевернути, я заперечувала як могла, тоді мені почали колоти якісь уколи щоб почалися перейми, але так нічого і не вийшло.Я розуміла що без шкоди для немовляти я не народжу, тому почала проситись на к.р. та на мої слова ніхто не звертав уваги, ще більше 10 годин, аж доти поки непочало пропадати серцебиття мого малюка. :cry: лише тоді вони погодились мене кесарити.
А окситоцин мені кололи вже після операції десь приблизно 10 днів.
Спогади про роддом залишились дуже жахливі ,одне єдине що сподобалось всі медсестрички були молоденькі і ДУЖЕ добрі за що їм велике спасибі, якби не вони перебування в роддомі було б взагалі нестерпним.
Ми з чоловіком планували мати кілька дітей, але після пережитого тепер сумніваємося.
ВІР@ Офлайн

Повідомлення sonio » 13 лютого 2010, 16:28

В мене була така ситуація: йшов 42 тиждень, а родової діяльності не було. Мене чомусь положили в лікарню, хоч лікарка казала, що шви у дитини на голові м"які, тобто дитина не переношена. Коли в мене самі по собі почались легенькі перейми і при огляді констатували відкриття 3 см., то мені без попередження пробили міхур. Перейми потім були сильні, болючі, але шийка важко відкривалася, хоч до пробиття при легеньких переймах відкривалася. Потім мені вкололи спазмольгетики, які послабили родову діяльність і коли вже треба було тужитись, то потуг не було, а рідкі та легкі схваточки. В результаті мене розрізали "від" і "до", щоб витягнути моє маля, яке показувалося і ховалося дуже довго (так мені в крайньому разі здавалося).
То мене теж, вже 9 місяців мучить оте саме відчуття, що якби наші професіональні лікарі менше втручалися в природній хід пологів, то було б набагато менше травм і у мамів і, особливо, у діточок.
В мене то, звичайно, м"язи, вони зажили, (хоч рубець ДУЖЕ великий і ще мене болить), але слава Богу, що на синочка це негативно не вплинуло, бо є купа випадків дитячої інвалідності від такої "допомоги".
sonio Офлайн

Повідомлення mari » 13 лютого 2010, 16:32

Ох :cry:
Планові пологи передбачають медичне втручання в природний фізіологічний процес, і тільки в 10% випадків, як свідчать дані літератури, воно є доцільним. Доведено, що визивання пологів негативно впливає на показники перинатальної смертності, сприяє дистресу плода, інфікуванню матері, застосуванню значної кількості знеболювальних препаратів і призводить до значної кількості оперативних втручань.

Жінка йде народжувати з відділення патології вагітних, де готують до фізіологічних пологів. Спочатку кілька днів проводять допологову підготовку, потім призначають турунди з ензопростом, ранню амніотомію, медикаментозне стимулювання при слабкій пологовій діяльності, профілактику гіпоксії, проте часто все це завершується оперативним методом родорозрішення.

Планові, або програмовані, пологи ще називають «окситоциновим терором», адже застосування окситоцину – крайній вимушений вихід, коли у вагітної відсутня пологова діяльність, а шанси народити самостійно – досить значні. Однак визивання пологів без особливих показань – грубе втручання у пологовий процес. При аналізі результатів таких програмованих планових пологів ми встановили високий відсоток перинатальних ускладнень. Природа дуже розумно передбачила необхідність у тому, щоб з кожними наступними переймами плід переходив на новий рівень функціонування, поступово адаптувався до переходу в навколишнє середовище. Якщо цього переходу не існує, то виникають хвороби адаптації новонароджених.

Пологи – процес, який неможливо передбачити на 100%, і наскільки він вдалий, можна судити лише постфактум.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість