Особисто я не платила не тому, що не хотіла би. А тому шо так склалися тодішні обставини і при перших пологах і при других, що саме в той день грошей у мене не було. Але, коли народжувала, то знала. шо пологи приймуть, навіть якшо не заплачу. Бо перед тим, лежачи в лікарні, добряче понавипитувалася тодішніх породіль з вікна, шо і як і кіко вартує і як то всьо. То були жінки, котрі не платили і так і казали, шо все у них гаразд і ніхто не вимагав.
Перший раз народжувала на Замковій. 6 років тому. Наперед не домовлялася, бо потрапила туди випадково - швидка привезла. Тому народжувала в чергової лікарки. Згодом мої батьки пробували їй дати коробку цукерок і гроші, бо готові взагалі їй були ноги цілувати, оскільки пологи були надзвичайно складні (сідничне змішане положення) - не взяла принципово. За шо їй до сих пір дякую, бо тоді навіть ті кілька сотень були для нас важливими.
Неонатологу намагалася всунути в кишеню 20 грн. Але так як я такого не вмію, то тричі, коли він приходив, мені всьо не виходило :oops: . Надто він крутився вже з тим халатом :grin: . так само повстидалася дати і коли він важив перед випискою дитину :oops: . Правда, не знаю чи то пов'язано з моєю неоплатою його послуг, але двох моїх сопалатниць виписав швидко. А мені ходив казав - як я таку нервову дитину випишу, тут же сідничне положення. Ну я вирішила не впадати у відчай і спокійно ждати своєї черги. По обіді, коли палата уже ула пуста він прийшов і сказав виписуватися

. Думаю, то пов'язано з тим, що йому невигідно вести пусту палату, де одна я була.
Заплатила ще 25 грн тому лікарю, котрий вів нашу палату і знімав шви.
Знаю, що дівчата платили по 10 грн медсестричкам, котрі їх розціджували. Мені ніхто не помагав, тому не платила нічого.
Коли хтось передавав передачі - теж нічого не платили тим медсестричкам
Про виписку не знаю. Була не урочиста. А скільки медсестричкам давали присутні на випсці - не бачила.
Другий раз, 2 роки тому. Народжувала на БАМі. Пішла до чергової. Чоловік в приймальні дав чоколяду. Не пам'ятаю вже за шо :? . Лікарям не платила, акушерці теж. Замість довідки про донорство крові заплатила здається 120 грн (мені видали квитанцію). Поліс і гроші за нитки (30 грн). плюс оплатила 30 грн лікарці, котра вела палату, бо боялася її як вогню і надіялася, шо може хоч тих 30 грн пом'якшать її відношення до мене. Ну і крім того, вона дійсно дуже професійно мені допомогла, коли я мала проблеми після пологів. Плюс при виписці мої родичі якісь там цукерки кажись дарували тій, шо виписувала.
Скажу тако - в мене нема принципової позиції, що я нікому нічого не оплачую. Я така людина, шо завжди намагаюся уявляти себе на місці тих всіх лікарів, шкодую всіх завжди, сильно вдячна навіть за незначну поміч, ну і крім того багато в чому роблю, як більшість. Якшо я не маю чим платити - то я не ховаю очі в коридорі, бо я не заплатила. Бог бачить, шо навіть при бажанні я не маю як віддячити. Віддячу молитвами, хай навіть ті всі лікарі того ніколи не дізнаються. А як маю, то заплачу. Але не так, шоб по кишенях десь комусь сунути. І не обов'язково стільки, як всі. Бо одні можуть і тисячу вальнути на подяки. А інші вже сивіють, де ж то і собі стільки взяти, шоб віддячити. Бачила таких. Я вважаю. шо дякувати треба не як всі, а певний відсоток від своїх доходів. Суму, приблизно еквівалентну одному середньому заходу в магазин.
Коли лежала в гінекології - заплатила лікарці, бо вона мені дуууже допомогла і я б не те шо грошима, я б їй коврики перед ногами стелила і вареники ліпила ше місяців зо два після виписки :grin: . Тому 30 грн принесла, поклала на стіл перед нею і кажу "Дякую вам дуже".
Так. Вроді всьо. Ніяким лікарям за їхню роботу більше не плачУ. хібашо, якшо тре якісь липові довідки, то вже розуміється
Про гемоглубін... Читала в книжці нашої відомої поетеси-гінеколога Лесі Романчук, що зазвичай після пологів буває так, шо гемоглубін навпаки скаче вверх. Так було в мене, наприклад. Я сама не вірила в ті цифри. думала помилка аналізу