Глобальні оголошення!

Партнерські пологи

Re: Партнерські пологи

Повідомлення Dashko » 18 листопада 2009, 02:34

В мене чоловік під час народження дитини весь час стояв біля моєї голови. А в тебе прям приймав, чи це ти так просто висловилася? :shock:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення happymami » 18 листопада 2009, 02:42

Dashko написав:В мене чоловік під час народження дитини весь час стояв біля моєї голови. А в тебе прям приймав, чи це ти так просто висловилася? :shock:

Приймав - в плані з рук акушерки в свої руки))))) Відколи я почала народжувати, відтоді його в родзалі не було :geek:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Melisa » 18 листопада 2009, 11:23

А я дуже хотіла, щоб чоловік був на пологах, проте він цього не хотів. Спочатку була якась образа на нього через це, а потім зрозуміла "значить так мало бути". Мій девіз: все, що робиться-до кращого. Інколи думаю, от пішов би він на пологи, а потім що? виходив би з палати із непристойними словами "нашо я погодився?" :).
Звісно ж у партнерських пологах я бачу лише "плюси", проте мужчину до цього слід підготувати. Ретельно. А то досить того, що сама хвилюєшся, бо народжуєш, а тут ще й прийдеться хвилюватись за чоловіка, щоб він не втратив свідомості. :)
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення Liza » 18 листопада 2009, 19:27

я дуже і дуже погоджуюся із словами mari у третьому повілдомленні цієї теми. я теж переконана, що примушувати чоловіка йти на пологи - велика помилка. не розумію жінок, котрі кажуть - "рекомендую всім обов"язково брати чоловіка на пологи".
правильно хтось мудрий сказав - "те, що добре для однієї сім"ї, не обов"язково буде добрим для іншої"..

ми з чоловіком народжували разом, щоправда прийшли до цього не одразу. для мене було справжньою мукою те, що чоловік якось уникав розмов на цю тему. одного разу я проплакала увесь день через те, що він забув про урок у школі материнства на тему партнерських пологів - був на роботі. навіть суп скис, котрий я варила в той день. ми не встигли його спробувати.
тепер я рекомендую тим чоловікам, котрі йдуть на пологи, не нехтувати підготовкою, дізнатися про способи допомоги жінці. мій чоловік побував лише на одному практичному занятті у ШМ зі мною, та ще й напевне сам трохи хвилювався, чи як то назвати, але під час перейм він мені неправильно масажував поясницю і мені прийшлося терпіти "дискомфорт" перейми та біль від масажу, а казати щось я могла лише між переймами.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення mari » 20 листопада 2009, 19:44

Dashko написав:Думаю, кожен чоловік, незалежно від рівня його психологічної підготовки :D може бути разом із жінкою в перший період родів, в передродовій. І кожна жінка буде щаслива, якщо відразу після пологів чоловік буде біля неї, візьме дитину на руки.

А от і ні.Далеко не кожен такий чоловік,як наприклад у тебе.60 відсотків не готові не те що психологічно,але і морально і навіть фізично.Це видно у тебе усі знайомі такі-супертатусі :D .
А на практиці з деякими парами,особливо з тимим що прийшли на останню лекцію- УСЕ НЕ ТАК ПРОСТО
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mala-karta » 28 листопада 2009, 00:22

я дуже рада, що чоловік був зі мною.
По-перше, мене це надзвичайно підтримало морально. А по-друге, дуууже допоміг масаж :) А по-третє, на останніх переймах було так зручно чіплятися пальцями в його коліна :)))
Для мене це було надзвичайно важливо і я страшенно вдячна чоловікові за те, що тоді ми були разом.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення гра з вогнем » 28 листопада 2009, 00:43

у нас були спільні кесарські пологи.
щиро вдячна свому чоловіку, що він був поряд, підтримував, тримав за руку.
це справжня підтримка. я не розумію, як найближча людина може виявитися зайвою чи "не готовою"...
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 30 листопада 2009, 16:08

В нас теж були спільні кесарські.Я б напевне не пережила того що моя лапуля з мого животика опинилася незнати де і незнати з ким, а так татусь синочка загрів і запевнив що все буде добре. Лікарі жартували, що на його груди можна було усіх новонароджених того дня викласти (такий він в нас великий). Він знав що має робити дякуючи фідеофільму із ШМатеринства, та і я поствйно нагадувала. Він лікарям віддячив. І ще він поміг мене з операційного стола переложити. Зараз гордий що був присутім.
А щодо пологів, то була невпевненою на рахунок його присутності. Це надзвичайно індивідуально. Підтримую happymami, мені теж напевне було б важко розслабитися. :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dashko » 14 грудня 2009, 10:35

Я взагалі дуже велика прихильниця партнерських пологів. Але нещодавно прочитала в журналі, що Ф. Лебойе (автор "Народження без насилля") проти чоловіка на пологах. Тепер для мене не все так однозначно.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення mari » 14 грудня 2009, 12:21

А воно і не має бути однозначно. Прочитайте ще раз деякі мої поради до партнерських родів. Буває що цього хоче лише жінка( а чоловік вже не може відмовити і т.і.) В житті взагалі усе не однозначне. А щодо партнерських родів і подавно.Кожна сім"я-своя держава. А кожні роди-індивідуальні. Саме тому і є додаткові консультації різних фахівців. Просто щоб отримати глибшу індивідуальну консультацію ,наприклад в психотерапевта-потрібно оплатити гроші. І партнери зразу думають- а наща,що вона ще нового скаже. А мені деколи і говорити не треба,бо я і так все бачу без слів. А от вагітна жінка- побачити не може,бо горить виключно ідеєю-ХОЧУУУУУУУУУ як у всіх.
Шодо рекомендацій книжкових,то це так як і тут,на форумі-дуже загально. Колись і Спок давав їх, і дещо досить добре. Так і Комаровський, далеко не все підходить і не все потрібно застосовувати. В кінці кінців ,це такі ж люди неідеальні як і всі, і можуть теж помилятись. МЕДИЦИНА-наука не точна!!! а ви читайте- і на вус мотайте. А в кого вусів немає- то на звивини мозку. А потім подумайте добряче,послухайте своє серце і вперед.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей