Глобальні оголошення!

Епідуральна анестезія

Епідуральна анестезія

Повідомлення мешканка » 15 січня 2011, 13:05

Знаю, що за кордоном епідуральна анестезія-навіть не обговорюється. Якщо не хочеш такого втручання-мусиш на перед написати заяву, що відмовляєшся і тоді тобі її не зроблять. А яка ваша думка про такий вид знеболення? Чи захотіли б знеболювати процес пологів, чи хай все йде "природнім шляхом"? А в нас в Тернополі практикується Епідуральна анестезія?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: Епідуральна анестезія

Повідомлення Marta » 15 січня 2011, 15:46

Я вважаю, що все повинно йти своїм природнім шляхом, я б відмовилась однозначно, бо чула (читала) багато випадків , як епідуральна анастезія може зашкодити, в декого там взагалі віднялися ноги після того, в декого ще щось...
Ну, може то перебільшено, але жінка, на мою думку має те все відчувати для нормальних пологів.

Коли я народжувала, то в сусідньому родзалі народжувала анастезіолог, то кричала дикими криками, щоб їй зробили епідуралку, і навіть мала заховане десь знеболююче і сама собі його колола, поки ніхто не бачить.))))
Не знаю, чи в нас роблять. Мусять робити по бажанню, я так думаю. Але їй не робили.)
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 16 січня 2011, 00:54

я теж за "природній шлях".

Мені дуже легко вдавалося перенести перейми, коли я незосереджувалася на тому, що болить, а на на тому, що маю робити - як дихати, як на м'ячі пострибати і т.д.
Реально болючі ббули - тільки після окситончику кілька перейм.

А так навіть в самому кінці (коли говорять, що коли відчуття - "що все, далі не витримаю" - то значить скоро кінець) не настількі болючі, як я очікувала. Навіть здивувалася, що вже й дитина починає йти :head:
А коли ж ужасть? :head: (як коли - коли будуть зашивати те, що розрізали, аби все пошвидше пішло)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Shalimar » 16 січня 2011, 02:26

мешканка написав: А яка ваша думка про такий вид знеболення? Чи захотіли б знеболювати процес пологів, чи хай все йде "природнім шляхом"?

Вроде бы раньше было больше случаев негативных последствий после ЭА.
Некоторые заведомо, сразу просят эпидурал - "зачем всё это терпеть"? Ну, это их дело - воспользоваться достижением медицины)) Почему бы и нет.
Некоторых греет "вот, я мать-героиня! всё терпела наживо!!"
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення LeeLoo » 16 січня 2011, 06:46

Shalimar написав:
мешканка написав: А яка ваша думка про такий вид знеболення? Чи захотіли б знеболювати процес пологів, чи хай все йде "природнім шляхом"?

Вроде бы раньше было больше случаев негативных последствий после ЭА.
Некоторые заведомо, сразу просят эпидурал - "зачем всё это терпеть"? Ну, это их дело - воспользоваться достижением медицины)) Почему бы и нет.
Некоторых греет "вот, я мать-героиня! всё терпела наживо!!"

Ja takog protu epidyralku-rizni vupadku byvajytj...
Ja dymajy wo biljwistj terpljatj naguvo-vse povunno jtu prurodnim wljaxom....
LeeLoo Офлайн

Повідомлення мешканка » 16 січня 2011, 12:37

ну...я раніше була категоричною, але зараз, коли мене таке чекає втретє-я б обдумала таку можливість... Ніпевне, кожна жінка тут інакше сприймає більш, є більш терпеливі-є менш, є пологи більш болючі, а є менш... Коли я народжувала свою старшу-нас було 4 породілі в палаті. То одна собі лежела на ліжку і ледь постогнувала, ще й журнал умудрялась читати і швидше народила за мене, а я чуть не на четвереньках лазила по тій палаті від болю...(без окситоцину) Так само з чоловіком, коли народжувала другу... Думала, що з розуму зійду від болю ( після уколів окситоцину)Правда, єдине, що мене б стримало-це некваліфіковані анестезіологи.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Shalimar » 17 січня 2011, 04:06

LeeLoo написав:Ja takog protu epidyralku-rizni vupadku byvajytj...

Ну почему прям "должно"??
Вы зуб тоже без анестезии удаляете?
и на операцию без наркоза пошли бы?
Я бы не была столь категоричной..
Если есть возможность родить без боли - почему бы этой возможностью не воспользоваться?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення LeeLoo » 17 січня 2011, 05:56

Shalimar написав:
LeeLoo написав:Ja takog protu epidyralku-rizni vupadku byvajytj...

Ну почему прям "должно"??
Вы зуб тоже без анестезии удаляете?
и на операцию без наркоза пошли бы?
Я бы не была столь категоричной..
Если есть возможность родить без боли - почему бы этой возможностью не воспользоваться?

Ja vuslovula svojy dymky.....................
LeeLoo Офлайн

Повідомлення mala-karta » 17 січня 2011, 10:17

Шалімар, тому що пологи - це природньо.
А виривання зуба, операція - це вже екстренне медичне втручання.

Особисто для мене те, що нарешті, після стількох годин пологів (то для мене була досить важка праця) в мене вже є маленький хлопчик - дало дуже велике, хм.., якесь умиротворення, спокій, велике задоволення. Кльові відчуття при першій зустрічі з дитиною ;-)

А якби була епідуралка - що би було?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 17 січня 2011, 10:57

Між загальним наркозом і епідуральною я б обрала останню, але якби в нас були спеціалісти. Наскільки я читала все залежить від анастезіолога...в нас таких я не напитала толкових, бо практики мало мають в тому плані, а я і так все життя підддослідним кроликом...
І от щодо больового порогу то теж дууже індивідуально. Я за природні пологи, але не завжди вони можливі то показах. Якщо мамі потрібна дитина і здорова і хвора, то дитині краще здорову маму!
В глибині душі шкодую про своє кесарське, та розумом знаю що зробила правильний вибір. А була б епідуральна анестезія, то я б побачила синочка відразу, а не майже через добу, і прикладання було б раніше.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Далі

Повернутись до Пологи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей