Підсумовуючи вищесказане: читати і дізнаватись нову інфу-дуже добре, особливо, якщо це реально може допомогти покращити життя, але не намагатись "жити по книжці". Коли я щойно носила свою першу доцю-то була така начитана і знала достименно як і що і куди...і як виховувати і як реагувати на різні ситуації...короче, така була мудра, що ну. В результаті, дійсність виявилась далекою від книжок-тому закинула те все прочитане і надалі керуюсь здоровим глуздом, що значно полегшує життя, як мені, так і оточуючим.
Про пологи і вагітність читаю, але не дуже беру собі до голови, тобто, я не буду їхати в Луцьк народжувати тільки тому, що там природніші умови і не буду складати "плану пологів" як пишуть Сірси, але разом з тим, буду намагатись правильно себе поводити, щоб полегшити народження моїй дитині, буду прикладати до груді відразу після пологів та не віддаватиму дитину в кімнату немовлят, щоб поспати...
Коли народжувала першу доцю-казали лікарі, що видно зразу, що я підготовлена до пологів і це значно полегшує їм роботу, бо з 5-и роділь в одній палаті-я була єдина, яка намагалась якось дихати під час перейм.