Ну от саме мене і бентежить вся та інфа яку мені тут показали-розказали. Пояснюю чому.
По-перше деякий час до одруження я жила закордоном. Там працювала в офісі який знаходився поруч, практично двері в двері з медичною організацією "Плановане батьківство", яка проводить консультації гінекологів, але в основному займається абортами. І кожні 2-3 дні під офісом збиралася зграйка людей з плакатами типу "ви всі вбивці, не вбивайте дітей і т.д." Це були люди які протестували проти абортів. Ці ж люди роздавали по вулиці презервативи і брошури в яких рекламували ОК, гормональні пластирі, нова ринги і інєкційні гормональні контрацептиви. І мене якось так вразило що люди які протестують проти абортів рекламують абортивні контрацептиви?????? Було це 5 років тому, може тоді вони ще не знали про абортивність??? не знаю, точно сказати не можу. Але той лікар чию статтю вище наводила Перлинка сам з Мінесоти і там же проводив свої дослідження щодо абортивності ОК, я жила саме в Мінесоті, то я думаю якби це було дійсно доведено то воно б набуло розголосу принаймі в штаті.
Ще більше турбує дивує той факт що інколи контрацептиви признацають людям, які не можуть завагітніти. Ми з чоловіком пробували вагітніти, але деякий час в нас не получалося, тому гінеколог порадила пропити 3 міс ОК, перший міс відміни з 5 по 25 день циклу приймати дуфастон, в 2 циклі я зразу завагітніла. То якщо ОК так змінюють ендометрій, мабуть вагітність не наступила б так швидко????
Крім того в наведених вище статтях зазначено що ОК ведуть до захворювань молочних залоз та позаматкової вагітності. Але в інструкції навпаки зазначено що їх призначають для профілактики мастопатій, і людям в яких були часті позаматкові вагітності. Якась цілковита протилежність. Крім того їх рекомендують для покращення та врегулювання гормонального фону.
Я не знаю і не розумію чому таке різноголосся між різними джерелами інформації. В закордонних статтях іноземною мовою я не змогла знайти інформації щодо абортивності ОК, окрім так званої @abortion Pill@ яка так і називається і яка зазвичай використовується жінками після згвалтування щоб радикально запобігти вагітності. Є лише статті цього лікаря, уривки якої раніше були викладені.
Отже, я схиляюся до того що тут або питання сильно запущене і не досліджене до кінця, або тут замішаний великий бізнес коли одні фармацевтичні компанії намагаються знищити інші.