Глобальні оголошення!

З другою дитиною легше, ніж з першою?

Re: Друга дитина.

Повідомлення Галина » 06 травня 2011, 20:29

А ми другу планували, я взагалі хотіла різницю в 2 роки між дітками, але були кесерські роди і на роботі офіційно не була, то вже мусила почекати. Зараз дуже щаслива, і таке враження, що любов вже росте до обидвох, так хочеться пошвидше взяти на руки своє маля, познайомити з сестричкою...
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення мешканка » 07 травня 2011, 09:32

Великий плюс в тому, що старша дитина розкривається зовсім по-іншому і по-іншому починає проявляти себе: не тільки як доця-синочок, а й як сестричка-братик. За цим так приємно спостерігати: коли старша дитина копіює маму:колише, прибалакує до немовляти, а з часом, допомагає ходити, пірамідку складати, їсти і т.д. :grin: В нас це проявляється в усьому, а відколи доця почала ходити в садочок-то копіює поведінку вихователів по відношенню до меншої і з боку це дуже смішно виглядає :grin:
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Olysa » 07 травня 2011, 09:41

дякую дівчата,за цінні поради.Будемо думати)Я напевно створила цю темку щоб саму себе переконати-тре і всьо тут))))
Olysa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 41 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: Дві донечки

Re: Друга дитина

Повідомлення Оксанка » 27 липня 2011, 09:45

І мені допомогла ця темка, також плануємо друге дитятко! :dance: Донечці зараз 3 рочки. Мені не страшно і дуже хочеться! Знаю точно, що любові вистарчить на двох, а то й на більше діток! Дуже цікаво, яка буде друга дитинка, за характером, за зовнішністю! :?
Оксанка Офлайн

Повідомлення Nymydora » 27 липня 2011, 21:09

Дівчатка, як я вас розумію!!! Мені теж хочеться друге, але і страх і, і сумнів, бо ж вийшла на роботу, і їздити вчуся і стільки всього цікавого поза домом. Але вирішила покластися на Бозю. Вірю, що друге прийде тоді, коли буду готова. Чи за місяць, чи за рік. У нього свій час.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Lesya » 27 липня 2011, 23:11

Любові й справді вистарчає - вона не ділиться. Мене лякали, що старшому не буду приділяти достатньо уваги, що він буде нею обділений і муситиме одразу подорослішати. Щоя зіпсую йому дитинство... А вийшло навпаки - уваги йому навіть більше, бо зараз він все вчить і повторяє. Перші слова, горшок, гойдалки і пісок. Може допомогти. А коли вперше побачив сестричку на ліжку, то підійшов, став на пальчики, дотягнувся до неї і поцілував. Він ніколи до цього нікого не цілував. І не бачив щоб хтось цілував її, бо це було перше знайомство після роддому. Я тоді розплакалася. Такі моменти не забуваються.
Тому варто подарувати своїй дитині можливість любити. Малесенького братика чи сестричку.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення happymami » 19 листопада 2011, 05:20

З другою дитиною легше мені в психологічному плані. Але важче в фізичному. Постійно кудись ганяти треба. То садок, то школа, то поліклініка, то аптека. то базар, то магазин, то якийсь гурток, то погуляти, на гошок бігом всадити одне, друге тим часом запхати в тазік ноги мити, потім того зняти, а того в піжаму одягнути, а того в тазік, а того накрити, а потім ще й того в піжаму, а ще ж молока наніч дати, а потім всім казки різні треба :crazy: . За день купу речей робиш на автоматі. Но зато тішишся успіхам дітей вдвічі більше. І любові більше, бо подивишся наліво - воно так мило уроки пише. Подивишся напрво - а воно так серйозно вірша перед дзеркалом декламує... і серце тішиться на два боки і щастя розпирає.

Тому - з двома важче, бо більше доводиться крутитися. Але водночас, старше допомогає. Я тепер навіть не встаю зза столу, якшо шось на землю падає. Старша знає, шо то її робота допомогати, коли шось тре принести, чи вікно закрити, чи двері, чи телефон підняти, чи домофон відкрити.
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення olgakr » 19 листопада 2011, 15:57

Моя донечка після народження синочка якось враз подоослішала, стала менш капризною, і ще вона дуже любить свого бртика,допомагає мені, бавиться зним,відразу розповідає, коли він робить якийсь збиток, хоч і бувають конфлікти звичайно.
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення oksana.tesliuk » 20 листопада 2011, 16:09

мені з другим НАБАГАТО легше
біганини більше, але то мені лиш в радість, бо не люблю сидіти довго на одному місці
з одною дитиною мені було скучно, страшенно бракувало спілкування
і любові з двома більше
а оте відношення старшої дитини до меншої - то взагалі шось неймовірне
вчора поки прибирали з чоловіком, старший співав і декламував меншому колисанки і віршовані забавлянки, які чув від нас
ми з чоловіком так тішилися
чоловік тепер каже, шо немовлятко в домі має з"являтися ПЕРІОДИЧНО )))
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Liza » 20 листопада 2011, 20:59

oksana.tesliuk, ну да, в вас різниця між дітьми досить комфортна. і я хтіла би м приблизно так, але вже не вдасться.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Поперед.Далі

Повернутись до Готуємося до батьківства

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей