Глобальні оголошення!

ГВ під час вагітності

ГВ під час вагітності

Повідомлення Гість » 03 лютого 2010, 14:22

Потребую поради.
Моєму малюку 1 рік і 1 міс. І от я зараз на 6-ому тижні вагітності. Безмежно раді тому.
Але синочка ще годую груддю. Тепер правда залишилось тільки три(чотири) годування. Одне годування перед сном і два(рідко три) годування вночі. Тобто Ми їмо груди практично тільки вночі. З пляшечки пити не вміє, тому намагання дати просто пити супроводжуються криком. З ложечки сонну дитину важко напоїти, так само як і з горнятка.
Синочок спить у своєму ліжечку, тому нічні вставання і годування для мене є складними, хоча цілком терпимими.
Як ви вважаєте наскільки моє нічне вставання (тобто часткове невисипання) негативно відобразиться на здоров"ячку "пузожителя"?
І як, коли і чи варто відівчити сина від грудей?
Гість Офлайн

Re: Годування після року, під час вагітності.

Повідомлення Dashko » 09 лютого 2010, 13:13

Гість написав:Як ви вважаєте наскільки моє нічне вставання (тобто часткове невисипання) негативно відобразиться на здоров"ячку "пузожителя"?

Тут важко щось конкретне сказати. Звичайно, чим краще себе почуває мама, тим краще малюку в животику. Тому я би просто подумала, як організувати комфортніший нічний сон. Наприклад, підсунути ліжечко малого до свого ліжка. А може і взяти до себе.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 09 лютого 2010, 13:24

Гість написав:І як, коли і чи варто відівчити сина від грудей?

Ви зараз на перших тижнях вагітності, тому , якщо ви себе добре почуваєте, не потрібно поспішати з відлученням. Ваш малюк ще маленький і потребує маминого молочка. А от, коли народиться карапуз, йому вже буде майже два рочки, і він буде готовий до відлучення. Хоча Ви зможете продовжити годування двох діток тандемом. Вирішувати тільки Вам. Зараз не обов'язково приймати якесь рішення.
Потрібно вчити дитину засипати без грудей. Це робиться поступово. Можливі варіанти: спробувати, щоб на денний сон малюка присипав хтось інший, причому це має бути не заколисування. Якщо мама не має помічників, можна спробувати такий варіант: малюк їсть перед засинанням груди, якщо він не засинає при цьому, почитайте йому, чи заспівайте, чи просто поговоріть, але без грудей . Якщо дитина знову попросить груди - дайте, головне не робити це одночасно: читати і годувати.
І не поспішайте. У Вас ще є час. Можливо пізніше малюк сам буде проявляти менше бажання смоктати. Орієнтуйтеся в першу чергу на дитину.
Крім того малюк повинен звикати бути без Вас. Декілька разів на тиждень по декілька годин малюк вже може побути з іншими родичами.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 09 лютого 2010, 13:24

Гість написав: З пляшечки пити не вміє, тому намагання дати просто пити супроводжуються криком. З ложечки сонну дитину важко напоїти, так само як і з горнятка.

Не давайте дитині пити з пляшечок, трубочок , поільничків. Від цього псується прикладання дитини до грудей. А під час вагітності груди стають дуже чуттєві. Тому не варто створювати проблеми. Якщо дитина просинається спробуйте заспокоїти її, погладжуванням, ніжними словами, віршиками, колисковими - шукайте свій варіант. З часом дитина взагалі перестане прокидатися вночі.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення TattyMummy » 09 лютого 2010, 23:00

Останнє запитання давала я ;)
Дуже дякую за відповідь.
Дитина моя засинає вдень без грудей завжди. Часто з плачами правда, тому що дуже сильно рухливий і напевно перезбуджується.
А ввечері, перед сном, як поїсть груди, то далеко не завжди засинає і біля грудей.
Тому залежність засинання з грудьми в нас не сильна. Без мене він також буває часто. Тим більше тепер, коли вдень не їсть груди.
Але от вночі хоче і все.
Не знаю наскільки то добре, що синочок, в віці 1,1 рочки, просинається по два-три рази вночі посмоктати. Можливо він просто хоче пити?
Думаю спробувати на вихідних, щоб вночі вставав чоловік до нього, варто відівчати від нічних годувань, як думаєте? І коли саме тоді варто годувати?
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення Dashko » 09 лютого 2010, 23:19

Це якраз нормально, що Ваш синочок просинається вночі. Ці годування якраз і відміняються в останню чергу. По-перше, нічні смоктання впливають на вироблення пролактину, інакше лактація зменшиться, бо денних годувань дуже мало. По-друге, смоктання при засинанні важливе для психо-емоційрного розвитку дитини. Тому, думаю варто не спішити, нічні годування не завершувати. Але іноді пробувати вночі присипати без грудей. Як варіант, щоб чоловік заспокоїв, можете спробувати. Якщо дитина не хоче, даємо груди.
Так діяти перший час, а далі побачимо по ситуації.
Якщо різко завершити ГВ, дитина все одно може просипатися вночі. І Вам так само доведеться вставати і її заспокоювати. Тому це не вихід.

Відівчити від нічних годувань, а годувати в інший час не вийде. Бо лактація швидше всього загасне, по-друге, в більшості випадків поки дитина на ГВ, вона прокидається вночі посмоктати груди. З почуттям голоду чи спраги це не пов'язано.

Думаю, зараз Вам просто потрібно забезпечити комфортність нічних годувань.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення TattyMummy » 10 лютого 2010, 12:01

Дякую за відповіді!
А то я уже просто не знала як мені поступати з годуваннями і чи то нормально в рочок вставати по кілька разів на ніч.
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Re: ГВ під час вагітності

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 04:01

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 03:12

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 07 квітня 2025, 20:11

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Консультант з грудного годування