Глобальні оголошення!

Дитинка крутить головою під час годування

Дитинка крутить головою під час годування

Повідомлення Natalinda » 05 січня 2010, 21:50

Не знаю чи варто починати наву темку, розсудіть самі.
Цікавить мене теж зміна поведінки коло грудей, але дитині 4 місяці. Попробую описати. Раніше протягом годування синок міг один-два рази цицю відпустити і гамати далі, а зараз :ugeek: їсть собі їсть, а потім починає голову відвертати, разом із цицею звичайно, вона від нього тікає, він знову шукає через хвилину знов повертає різко голову і т. д. поки в мене хватає терпіння. Мене не болить і взагалі-то не дуже напрягає, але переживаю що буде як будуть зубки лізти (напевне почне боліти від тих різких рухів). Пробувала не давати цицю після двох таких виходок ... плаче, просить їсти. Знаю що не можна дитині дозволяти гратися з грудьми - забирати і давати по новій, але я не встигаю забрати, бо він сам пускає.
Дашо, підкажи щось! :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Зміна поведінки коло грудей у півторарічної дитини

Повідомлення Dashko » 05 січня 2010, 23:33

А Ви спробуйте не забирати груди, а контролювати голівку. Якщо дитина починає крутитися, ніби притискати до себе. Це, по-перше, не дасть травмувати Ваші груди, по друге, дасть дитині сигнал, що її поведінка не подобається мамі.

Але дитина не плаче при цьому? Правильно?
Думаю, що йому просто цікаве все навколо, хочеться досліджувати світ. Для чотирьох місяців це характерна поведінка. Але Ви правильно вважаєте, що таку поведінку допускати не можна.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Natalinda » 06 січня 2010, 01:22

Про те що притиснути голівку треба я знала і пробувала, єдине може не так сильно як це треба було, тому спробую ще, дякую що підгадали. Іноді елементарне з голови випадає. І про намисто чула - забула. Як добре все таки що ви є!!! :fine: :fine: :fine: :xlolx: :xlolx: :xlolx:
Дитинка не плаче, я б навіть сказала - задоволення отримує, це мене і насторожило. Я ж хочу синочка по максимуму годувати, як в школі вчили, тому за груди і турбуюся. Дякую ще раз. За кілька днів напишу про результат.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 08 січня 2010, 12:24

Відколи написала попередній раз малюк почав плакати біля груде. Їсть, відвертається, плаче, знову їсть... :( :( :(
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 08 січня 2010, 17:16

Natalinda написав:Відколи написала попередній раз малюк почав плакати біля груде. Їсть, відвертається, плаче, знову їсть... :( :( :(

Наталя, розкажіть детальніше. Чи постійно при годуванні така поведінка? Як відбуваються годування на засипання та вночі? Чи плаче дитина на початку годування, чи через деякий час? Як починалася така поведінка?

І згадайте, чи останнім часом не відбулося нічого такого, що могло бути для дитини стресовою ситуацією. Тут дуже багато можливих варіантів: робили клізму дитині, мама при дитині вийшла з квартири, почали робити динамічну гімнастику, зробили щеплення...

А нежиті немає?

Все налагодиться, головне залишайтесь впевнені, що робите для свого малюка все найкраще!
І дайте, будь ласка, відповіді на питання в прикріпленій темі.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Natalinda » 09 січня 2010, 01:33

Попробую по-порядку.
Поведінка така не завжди.
Наніч засипаємо без плачів. Годую на лежачи. Коли дитина міцно засне перекладаю в ліжечко. Вночі як просипається беру до себе і разом спимо до ранку. Скільки разів їсть вночі не знаю (дитина їсть напівсонна, я теж).
Ті годування які відбуваються з плачем ним і починаються. Тобто 2-3 хв їсть спокійно і починає плакати, відвертатися, шукати знов....
На питання "Як починалася така поведінка?" відповісти важко.
Клізму дитині робили лише один раз, але набагато раніше, при дитині виходила з квартири неодноразово, практично від народження, щеплення не робили.
Нежиті немає, правда помітила, що в носику стало набагато сухіше ніж було.
Вся справа в тому, що ніяких різких змін не відбувалося, я вже неодноразово пригадую дні за днями і нічого. Єдине: вже трішки більше тижняна голівці в дитини невелика гулька, схожа на шишку. Дитина не падала, не вдарялася, бо постійно на очах. Педіатр сказав, що нічого страшного, мастимо Ліотоном, вже зникає. І ще півтора тижні назад закінчили приймати хвойні ванни.
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 09 січня 2010, 01:50

А тепер відповіді на запитаня:
1. Дитині 4 місяці
2. Годую по вимозі, ніколи не бралася рахувати, але 5 раз то мінімум
3. Вночі не менше 3 раз, але якщо щиро, то я півсонна і дитина теж
4. Через накладки ніколи не годувала
5. Пустушку не використовую взагалі. Признаюся що пробувала, синок тричі виплюнув, я втішилася і засунула її невідомо куди.
6. Два тижні тому почала давати настій петрушки (по рекомендації невропатолога) з ложечки.
7. Народилися - 3.100 (в роддомі втратили 75 грам)
1 місяць - 3.600
2 місяць - 5.000
3 місяць - 6.200
4 місяць - 7.000
8. Пісяє не менше 12 разів - це 100%
Якщо це важливо, то дитина кесарська, в пологовому догодовували з шприца. З 4-ого дня виключно на грудному годуванні
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 09 січня 2010, 02:10

А не відчуваєте, що зменшилася кількість молока? Як часто міняєте груди? Чи звикла дитина добиратися до заднього молочка і висмоктувати його?

Другий варіант, дитина відмовляється смоктати через якусь подію, яку вона могла сприйняти негативно. Виявити, що це дуже часто і не можливо, а інколи і не потрібно. Міри для вирішення всерівно однакові - це максимальне налагодження контакту з дитиною: частий контакт з мамою, бажано шкіра до шкіри, носіння в слінгу, спільний сон вдень та вночі, не носити обличчям від себе, можливо доведеться деякий час не гуляти, а може й з кімнати не виходити (хоча це вже міри при жорсткій відмові від грудей).
Головне, мама має бути впевнена у своїх вчинках.
Груди насильно не давати. Якщо не бере, спробувати поносити на ручках, відволікти. Але груди постійно в доступі. Годувати на засипання та просипання.

Потрібно визначити, чи така поведінка справді від "порушення контакту", чи є якась інша причина. Як варіанти: прорізуються зуби (чи інший біль, може вушний), може впливає якійсь спецефічний запах (парфуми, гель для душу), напір молока або засильний, або за слабкий. Можливо бачите якусь закономірність, наприклад, дитина не їсть в конкретній кімнаті.

Зараз я би порадила на сон не перекладати дитину в окреме ліжечко. Бо Ви все робите дуже добре.

Обов'язково пишіть, як йдуть справи.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 09 січня 2010, 02:41

Natalinda написав: Єдине: вже трішки більше тижняна голівці в дитини невелика гулька, схожа на шишку. Дитина не падала, не вдарялася, бо постійно на очах. Педіатр сказав, що нічого страшного, мастимо Ліотоном, вже зникає.

Може варто проконсультуватися в іншого лікаря? Це я так, на всяк випадок питаюся.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Зміна поведінки коло грудей у дитини

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2010, 12:54

Знову по порядку: того, що зменшилася кількість молока не відчуваю, бо груди в мене практично не наливаються, так щоб я чула (але синок пісяє, какає, поправляється, тому не переживаю). Як часто міняю груди? Ну навіть не знаю. Це по відчуттю. Коли за один раз синок їсть довго, то наступний раз даю іншу, якщо по трошки їсть, то по ньому бачу, що нарешті він все виїв.Чи звикла дитина добиратися до заднього молочка і висмоктувати його? По-моїх відчуттях "так". Пробувала прішки зцідити після його трапези, майже нічого не націдилося.

Вчора справи в нас погіршилися, бо вночі піднялася висока температура, то можна сказати що промучилися. Вночі їв напевне щогодини, якщо не частіше, і все потрошу. (ЯК Я ТІШИЛАСЯ, ЩО Є ГРУДИ І Я НИМИ ГОДУЮ!!! це ж би очей не зімкнула, а так хоч по півгодини дрімала) Сьогодні ніби краще. Температура спала. Почала годувати на сидячи, почав крутитися, лягли - ніби все добре пройшло, заснув... Біжу і я наїмся.
Впевнена що завдяки Вам ми скоро цей малий негараздик подолаємо! :rose: :rose: :rose:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Консультант з грудного годування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість