Глобальні оголошення!

Тандем - меншій дитині не вистачає молока

Тандем - меншій дитині не вистачає молока

Повідомлення boja » 12 жовтня 2011, 20:58

Порадьте, будь ласка:
маю двох мацьопств - старшу донечку 1р 10м і меншого синочка, якому 2 тижні. З першою дитиною молока було аж забагато, а от зараз біда.... молока мало, не знаю, чи сину самому би вистачило а тут треба двох годувати... Сьогодні під вечір вже 30г суміші меншому дала, бо не могла дивитися, як він бідний плаче((((( Як тут правильно поступити?
boja Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Донечка-вреднуся Катруся і мацьопство-синочок Андрійчик

Re: тандем - меншій дитині не вистачає молока

Повідомлення Dashko » 12 жовтня 2011, 22:57

boja, яка ви молодець, що годуєте двох діток :roses:
Дайте, будь ласка, відповіді на питання з цієї теми, тоді я зможу ефективніше вам допомогти.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення boja » 13 жовтня 2011, 11:56

• вік малюка - 1р 10м, 16 днів
• скільки разів годуєте вдень - по потребі, старшу стараюся тільки перед сном в обід і вечером і деколи після того як менший поїсть. тто даю ту саму цицю.
• вночі: старшу 1-2 рази, а менший сам собі зробив режим 23-24 год, потім 4-5 ранку і тоді у восьмій.
• чи годуєте через накладки - ні
• чи використовуєте пустишку - іноді
• чи даєте малюку додатково воду, чай чи ще щось, та з чого
даєте (пляшка/ложка/чашка) - ні
• напишіть, як малюк набирає вагу - помісячно - ще не важили
• скільки дитина пісяє за добу, якщо знаєте - не знаю
boja Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повідомлення Dashko » 13 жовтня 2011, 12:27

Якщо дитина смокче пустушку, навіть якщо дуже рідко, в неї формується навик неправильного прикладання (дитина захоплює неправильно груди, недостатньо глибоко, крім того порушиється тип смоктання).Наслідком цього стає неефиктивне спорожнення грудей (як наслідок зменшення лактації) та неспокійна поведінка дитини біля грудей (що часто розцінюється мамами, як зменшення кількості молока). Крім того через використання пустушки часто виникають: травми сосків, застої, відмова від грудей, проблеми з животиком.

Рекомендую: відмовитися від пустушки, виправляти прикладання (кожний раз слідкувати за тим, щоб дитина захопила груди якомога глибше) Ось ще з іншої теми:
Нюанси правильного прикладання:
- Сосок не повинен травмувати при попадані грудей в ротик дитини. Тому перед прикладанням треба домогтися, щоб дитина широко відкрила рот. Для цього дражнимо її об губки нижньою частиною ареоли (не соском!).
- Сосок на початку прикладання направлений на ніс.
- Дитина повинна захоплювати більшу частину знизу, бо при смоктанні рухає тільки нижньою щелепою.
- Слідкувати, щоб головка дитини не була нахилена до грудей, інакше в неї не буде можливості сильно відкрити ротик.
- При прикладанні: не груди вкладаємо дитині в ротик, а дитину "надягаємо" на груди.
- Під час смоктання не повинно бути чути ніяких звуків крім ковтання.
- Губки при смоктанні вивернуті назовні.
- Ротик дитини відкритий під кутом 140 градусів.
- Якщо забираєте груди, вкладати мізинчик в кутик ротика.

Щоб визначити, чи вистачає дитині молока, необхідно зробити тест на мокрі пеленки: порахувати, скільки дитина пісяє за добу. Має бути мінімум 12 разів.

boja
, можу собі уявити, як це - з двома маленькими груднічками. Може здаватися, що пустушка - єлина помічниця. Насправді, з часом через неї може виникнути купа проблем :(
Тримайтеся! Пишіть, якщо потрібна допомога чи підтримка :)
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення boja » 14 жовтня 2011, 13:43

дякую за пораду. Буду старатися якось відновити годування, бо дуже не хочу переходити на штучне вигодовування. Не можу тільки зрозуміти, чому один день молоко є, аж груди розпирає, а на наступний - пусто((((((((
boja Офлайн

Привіт, а ось і я!

Повідомлення Dashko » 14 жовтня 2011, 18:57

boja, а на це краще взагалі не зважати. Якщо дитина довго смокче, молоко починає вироблятися, тому його буде стільки, скільки потрібно дитині ;-)
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Re: Тандем - меншій дитині не вистачає молока

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 04:37

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 03:50

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 07 квітня 2025, 20:47

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 07 травня 2025, 17:51

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повернутись до Консультант з грудного годування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей