Є певний звязок між вживанням продуктів і лактацією. Справді, мята і шавлія в більшості випадків впливає на зниження лактації. На збільшення лактації впливає вживання горіхів, моркви, адегейського сиру, кмин, імбир. В кожного індивідуальна реакція. Часто ці продукти значно підсилюють лактацію в тих мам, в яких і так молока забагато, а ті, кому молока замало, "скільки моркви не їж", результату ніякого
Крім того, часто улюблені продукти викликають "оксітоцин" є молоко починає текти рікою
Але є ще такий момент: якщо молока в мами достатньо, але їй хочеться, щоб було "ще краще"
, вона починає надмірне вживання лактогенних продуктів, в результаті молока стає багато, дитина його не зїдає, молоко лишається в грудях і який сигнал отримує наш організм? ...
Так, що треба по-менше виробляти молока
, ось такий парадокс. Тому, про лактогенні продукти варто знати тим, в кого молока забагато, щоб ними не зловживати, або при
реальній нестачі молока.
Ще раз підкреслю, найбільш лактогенний засіб, який не має побічних ефектів
правильне прикладання + годування за вимогою, тоді в вас буде саме стільки молока, скільки потрібно дитині