Глобальні оголошення!

Як іграшки впливають на дітей?

Як іграшки впливають на дітей?

Повідомлення ivanna » 12 жовтня 2010, 12:33

Як впливають іграшки на психічний стан дитини? Зокрема цікавить іграшка пістолет.
Чи дозволяти хлопчикам гратись ними? Чи це породжує якісь негативні наслідки? Чи проектується певна модель володіння зброєю на майбутнє? Чи це лише гра, потяг до якої передається генетично від наших войовничих пра-пра, які змушені були захищати наш край і т.д. Чи існує взагалі таке поняття як культура зброї?
ivanna Офлайн

Re: як іграшки впливають на дітей?

Повідомлення Псіхея » 16 жовтня 2010, 01:33

Поняття культури зброї безперечно повинне існувати і найкраще коли це поняття сформоване з дитинства. Дитина повинна знати що цілитися в людей не можна не дивлячись на те що в руках іграшковий пістолет.
До негативних наслідків можуть призвести неконтрольовані ігри зі зброєю. Мені самій відома історія коли хлопці гралися пістолетом і це призвело до непоправної трагедії. Тому дітей потрібно вчити гратися зброєю правильно і дуже добре коли це робитиме батько.
В сучасному світі вам дуже важко (практично нереально) буде відгородити дитину від такого роду іграшок, то ж краще буде коли дитина завдяки вам навчиться гратися ними правильно.
Псіхея Офлайн

Re: Як іграшки впливають на дітей? (тема відкрита)

Повідомлення Псіхея » 18 жовтня 2010, 16:51

Ще хочу додати, що психологи, що займаються серйозними дослідженнями агресивних, провокуючих насильство, іграшок, вважають, що, на відміну від картонних пістолетів і дерев’яних мечів, які багато в чому розвивали творчі здатності й уяву дитини (адже дерев’яна палиця могла зображувати й цілком мирний предмет в іншій грі), сучасні іграшки розраховані тільки на використання по "прямому призначенню".
Тому якщо ваш синочок раптом захоче погратися у "войнушки" перед тим як купити пістолет, спробуйте використати в його якості щось інше.
Псіхея Офлайн

Повідомлення Naya » 18 жовтня 2010, 16:55

А як щодо комп"ютерних ігр?
Я вже про це задумуюся - в мене синочок.
Ті кроваві стрілялки навіть для мене моторошні, не те шо для дитячої психіки.
А, дітлахи, зараз прям помішані на таких іграх.
Ясно, що вдома я зможу обмежити дитину в такого роду забавках. Але ж дитина не буде в закритому просторі. Тобто спілкування з іншими хлопчиськами і т.д....
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Alisa » 18 жовтня 2010, 17:05

Я теж мама хлопчика і мене це також хвилює.
Уникнути стрілялок - не можливо.
Я для себе бачу єдиний вихід - грати вдома і дозовано.
Хай знає, що має годину в день на улюблені ігри. А використовує її як хоче і коли хоче.
Гірше забороняти - буде витрачати кишенькові на комклуби, уроки заради цього прогулювати :D
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Псіхея » 20 жовтня 2010, 13:17

Компютерні ігри стали невідємною складовою нашого життя і уникнути їх взагалі сучасним батькам та сучасним дітям вкрай вжко.
На компютерні стрілялки є два різні погляди. Одні кажуть що вони викликають агресію, інші - що навпаки дають можливість її виплеснути.

Компютерні ігри, як і будь-які ігри та заняття повинні бути дозованими і знаходитися під контролем батьків. (Не мається на увазі щоб мама чи тато постійно стояли над головою в дитини :) , просто батьки повинні бути в курсі чим займається їхня дитина).
Дуже добре дозувати час протягом якого дитина може знаходитися за компютером.
Ще краще щоб дитина якнайпізніше познайомилася з цим чудом техніки. А для цього портібно "зовсім небагато" ;) - всього лиш зацікавити дитину чимось іншим. Тим же карате, грою на скрипці, ліпленням, малюваням, допомогою по господарству, співами чи танцями...

Набагато корисніше для психічного та фізичного здоровя дитини погуляти на вулиці і погратися в ту ж таки войнушку з друзями ніж просидіти півдня за компютером.
Псіхея Офлайн

Повідомлення mala-karta » 20 жовтня 2010, 13:20

а ще мене таке цікавить.
От якщо би мій син підріс і в магазині захотів, ну якусь чисто дівчачу іграшку. Ну ляльку Барбі.
і що тут робити?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Re: Як іграшки впливають на дітей?

Повідомлення Псіхея » 21 жовтня 2010, 11:40

mala-karta написав:а ще мене таке цікавить.
От якщо би мій син підріс і в магазині захотів, ну якусь чисто дівчачу іграшку. Ну ляльку Барбі.
і що тут робити?

По-перше, який вік ви маєте на увазі під словом "підріс"? 5-6 років? 10-11 років?

А загалом то в такому дитячому бажанні немає нічого страшного чи дивного. В грі діти моделюють ситуації, які бачать в повсякденному житті, в грі вони пробують себе в ролі дорослих.

Якщо вам не дуже захочеться купувати ляльку Барбі. спробуйте підібрати ляльку чоловічої статі, хоча і Барбі для хлопчика не повинно бути повним табу.

Зараз у звязку з тим що є маса суперечливої інформації про гомосексуалізм, багато мам хлопчиків панікують через дівчачі іграшки, колготки, і т. ін. але памятайте що головне для дитини будь-якої статі впевненість що її люблять.

Є жіночий футбол, є чудові чоловіки-кухарі, чоловіки-модельєри...

Так що якщо ваш хлопчик захоче колись ляльки - сміло її купуйте :)
Псіхея Офлайн

Повідомлення mala-karta » 21 жовтня 2010, 12:53

років 3-4 :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 21 жовтня 2010, 13:30

Обговорення теми перенесено сюди http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?f=76&t=2480
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість