Глобальні оголошення!

КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для записів

Re: КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для зап

Повідомлення mari » 01 травня 2012, 10:17

Зупинка Польоту - не завжди падіння. Але на ділі найчастіше одне пропущене завдання / місія / день / і так далі стає кроком по сходах вниз. Хтось називає це слабкою силою волі.

Насправді причина зовсім в іншому. Я зрозуміла це по собі і утвердилася в своїй думці, спостерігаючи за іншими. Причина небажання систематизувати - це небажання нести відповідальність за своє життя.

Поясню на прикладах. Будь-яка разова акція, чи дієта або генеральне прибирання, приречена на провал. Приречена з самого початку. Однак разова акція допомагає зняти відповідальність з людини і помістити її поза зоною його впливу. «Воно не працює» звучить набагато краще, ніж «я відмовляюся визнати, що вигода смачно поїсти дорожче мені, ніж моя фігура» або «я відмовляюся вірити, що це я, а не хтось інший, розкидав всюди лушпиння від насіння і не змінював зубну щітку вже півтора року ». З цієї ж опери фрази типу «вона сама», «вийшло саме так», «що я могла вдіяти» та інші.
Чому так виходить?

З самого дитинства перед багатьма людьми немає прикладів послідовності. Ніхто не говорить «прибери - і буде чисто», всі говорять «прибери, я сказав!».
Бути Жертвою - це дуже вигідний вибір. Жертву жаліють і доглядають, Жертву ні в чому не можна звинуватити. Це не вона створила неприємності, проблеми і безладдя, це хтось інший зробив її нещасною.
Коли людина починає з малого - наводить порядок на своєму столі - він робить крок до наведення порядку у своєму житті. Не всім під силу визнати власні помилки і «розхламити» відносини чи «розкласти по поличках» причини конфліктів.

Особисто мій приклад, як це було в мене. Сама собі я одного разу сказала, коли зрозуміла, що зовсім зайшла в глухий кут і бардаку в голові і навколо кінця не видно.

Я сама вибрала собі складні відносини і хаос навколо, тому що проводячи час за безглуздим наведенням тимчасової ілюзії порядку, я дозволяю собі не бачити глобальних проблем. Я сама, і ніхто інший, дозволила собі не думати про завтрашній день, не жити в сьогоденні і постійно звинувачувати себе у вчорашньому, таким чином занурюючись в самокопання і відсторонюючись від реального світу. Я сама поклала сюди спочатку цю непотрібну статуетку, потім цей сміттєвий мішок - і тепер тут свинарник. Я сама говорила «ще келих вина мені не зашкодить» - і тепер моя печінка ясно дала мені зрозуміти, що я помилялася.

Слід розкласти по місцях те, що раніше лежало вперемішку.

Автор: Гайко
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 09 травня 2012, 21:46

Притча

Малюк дивиться, як бабуся пише лист, і запитує:
- Ти пишеш про мене?
Бабуся перестає писати, посміхається і каже онукові:
- Ти вгадав, я пишу про тебе.
Але важливіше не те, що я пишу, а те, чим я пишу. Я хотіла б, щоб ти, коли виростеш, став таким, як цей олівець ...
Малюк дивиться на олівець з цікавістю, але не помічає нічого особливого.
- Він точно такий же, як всі олівці!
- Все залежить від того, як дивитися на речі. Цей олівець володіє п'ятьма якостями, які необхідні тобі, якщо ти хочеш прожити життя в ладу зі світом.

По-перше: ти можеш бути генієм, але ніколи не повинен забувати про існування Направляючої Руки. Ми називаємо цю руку Вищої силою. Довіряй цій силі і вчися відчувати її.
По-друге: щоб писати, мені доводиться заточувати олівець. Ця операція трохи болюча для нього, але зате після цього олівець пише більш тонко. Отже, вмій терпіти біль, пам'ятаючи, що вона облагороджує тебе.
По-третє: якщо користуватися олівцем, завжди можна стерти гумкою те, що вважаєш помилковим. Запам'ятай, що виправляти себе - не завжди погано. Часто це єдиний спосіб утриматися на вірному шляху.
По-четверте: в олівці значення має не дерево, з якого він зроблений і не його форма, а графіт, що знаходиться всередині. Тому завжди думай про те, що відбувається всередині тебе.
І нарешті, по-п'яте: олівець завжди залишає за собою слід. Так само і ти залишаєш після себе сліди своїми вчинками, тому обмірковуй кожен свій крок.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 09 травня 2012, 21:52

Бути мамою

Ми сиділи за ланчем, коли моя дочка ніби мимохідь згадала, що вони з чоловіком думають «завести повноцінну сім'ю».
- Ми тут проводимо опитування громадської думки, - сказала вона в жарт. - Як думаєш, може, мені варто "завести" дитину?

- Це змінить твоє життя, - сказала я, намагаючись нічим не видавати своїх емоцій.

- Я знаю, - відповіла вона. - І у вихідні не поспиш, і у відпустку толком не з'їздити.

Але це було зовсім не те, що я мала на увазі. Я дивилася на дочку, намагаючись чітко сформулювати свої слова. Я хотіла, щоб вона зрозуміла те, чому її не навчать ні на яких дородових курсах.

Мені хотілося сказати їй, що фізичні рани від пологів заживуть дуже швидко, але материнство дасть їй таку кровоточиву емоційну рану, яка ніколи не затягнеться. Мені хотілося попередити її, що надалі вона вже ніколи не зможе читати газету без внутрішнього питання: «А що, якби це сталося з моєю дитиною?» Що кожна авіакатастрофа, кожна пожежа будуть переслідувати її. Що коли вона буде дивитися на фотографії дітей, що вмирають з голоду, то буде думати про те, що на світі немає нічого гірше смерті твоєї дитини.

Я дивилася на її акуратний манікюр і стильний костюм і думала про те, що як би вишукана вона не була, материнство опустить її на примітивний рівень ведмедиці, що захищає свого ведмедика. Що стривожений крик «Мама!» Змусить її кинути без жалю все - від суфле до самого кращого кришталевого келиха.

Мені здавалося, що я повинна попередити її, що скільки б років вона не витратила на свою роботу, її кар'єра істотно постраждає після народження дитини. Вона може найняти няню, але одного разу, відправившись на важливу ділову зустріч, буде думати про солодкий запах дитячої голівки. І їй буде потрібна вся її сила волі, щоб не втекти додому просто заради того, щоб переконатися, що з її малюком все гаразд.

Я хотіла, щоб моя дочка знала, що дрібні щоденні проблеми вже ніколи не будуть для неї нісенітницею. Що бажання п'ятирічного хлопчика піти в чоловічий туалет в «Макдоналдсі» стане величезною дилемою. Що там, серед гримаючих підносів і крикливих дітей, питання незалежності та статевої приналежності стануть на одну чашу терезів, а страх, що там, в туалеті, може виявитися гвалтівник малолітніх - на іншу.

Дивлячись на свою привабливу дочку, я хотіла сказати їй, що вона може скинути набрану при вагітності вагу, але ніколи не зможе скинути з себе материнство і стати колишньою. Що її життя, таке важливе для неї зараз, вже не буде настільки значущим після народження дитини- Що вона забуде про себе в той момент, коли треба буде врятувати її сина, і що вона навчиться сподіватися на здійснення - о, ні, не своєї мрії! - Мрії своїх дітей.

Я хотіла, щоб вона знала, що шрам від кесаревого розтину або розтяжки будуть для неї знаками честі. Що її стосунки з чоловіком зміняться і зовсім не так, як вона думає. Мені б хотілося, щоб вона зрозуміла, як сильно можна любити чоловіка, який обережно посипає присипкою твою дитину і який ніколи не відмовляється погратися з нею. Думаю, вона дізнається, що таке закохатися заново з причини, яка зараз здається їй зовсім неромантичною.

Я хотіла, щоб моя дочка могла відчути той зв'язок між усіма жінками землі, які намагалися зупинити війни, злочини і водіння у п'яному стані.

Я хотіла описати моїй дочці почуття захоплення, яке переповнює матір, коли вона бачить, як її дитина вчиться їздити на велосипеді. Я хотіла запам"ятати для неї сміх малюка, який вперше доторкається до м'якої шерсті цуценяти або кошеня. Я хотіла, щоб вона відчула радість настільки живою, що може завдавати болю ...

По здивованому погляду дочки я зрозуміла, що вона помітила у мене на очах сльози.

- Ти ніколи не пошкодуєш про це, - сказала я нарешті, дотяглася через стіл до неї, стиснула її руку і подумки помолилася за неї, за себе і за всіх смертних жінок, хто присвячує себе цьому найчудеснішому з покликань.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 09 травня 2012, 23:43

Л. Отче наш, ....
Б. Так?
Л. Не перебивай мене, я молюсь.
Б. Але ж ти покликав Мене.
Л. Покликав Тебе? Я Тебе не кликав, я молився. Отче наш, що єси на небесах ...
Б. Ну ось, знову ти це зробив.
Л. Що зробив?
Б. Покликав мене, ти сказав: "Отче наш, що єси на небесах. Ось Я. Що у тебе сталося?
Л. Але я нічого цим не хотів сказати. Знаєш, так, просто
говорив свою щоденну молитву. Я завжди так молюся. Відчуваю, що це як би мій обов'язок.
Б. Добре. Продовжуй.
Л. Хай святиться ім'я Твоє ...
Б. Стій, що ти маєш на увазі?
Л. Ти про що?
Б. Хай святиться ім'я Твоє?
Л. Нуу ..., це значить .., Ха! Звідки я знаю, що це означає? Просто частина молитви.До речі, що це означає?
Б. Це означає гідний, святий, чудовий.
Л. Аа, тепер зрозуміло. Ніколи раніше не думав, що таке «святиться». Хай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя і на землі як на небі.
Б. Ти правда цього хочеш?
Л. Звичайно, чому б і ні?
Б. Що ж ти будеш робити?
Л. Робити? Нічого, напевно. Я просто думаю буде здорово, якщо Ти будеш все тримати під контролем тут внизу так само, як і там на верху.
Б. Чи є у Мене контроль над Тобою?
Л. Ммм, я ходжу до церкви.
Б. Це не те, про що я тебе запитав.Як на рахунок самовладання? Знаєш, у тебе справжня проблема з цим.
Л. Вистачить до мене чіплятися. Я нічим не гірше тих лицемірів, які ходять до церкви!
Б. Вибач, але по-моєму ти молився, щоб здійснилася Моя воля? Щоб це сталося, потрібно почати з молиться. З тебе, наприклад.
Л. Гаразд. Думаю мені є над чим попрацювати. Коли Ти вказав мені на це, можливо, я зможу тепер назвати ще дещо.
Б. Так, Я теж можу їх тобі назвати.
Л. Я про це раніше не думав, але тепер я дійсно хочу багато від чого позбутися. Хочу стати вільним.
Б. Відмінно. Ми вже трохи зрушилися з місця. Будемо працювати разом, ти і Я. Ми переможемо. Я тобою пишаюся.
Л. Послухай, Господь, мені потрібно закінчити молитву. Зазвичай вона не займала стільки часу. Хліб наш насущний дай нам сьогодні ...
Б. Тобі потрібно це вирізати. Ти і так важиш «трохи» більше, ніж варто було б.
Л. Гей, хвилиночку. Що це таке? Я тут намагаюся виконати свої релігійні обов'язки, а Ти без кінця мене перериваєш і нагадуєш про мої проступки.
Б. Знаєш, коли молишся завжди є небезпека закінчити молитву і змінитися. Якраз те, що я зараз намагаюся зробити. Ти покликав Мене, і ось Я тут. Занадто пізно зупинятися. Продовжуй молитися. Мені важлива інша частина молитви. (Пауза). Ну, продовжуй!
Л. Я боюся ...
Б. Чого?
Л. Я вже знаю що Ти скажеш.
Б. Спробуй і побачиш.
Л. Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим.
Б. Що на рахунок Селезньова Саші?
Л. Але він обмовив мене, обдурив з грошима. Клянуся, я йому покажу.
Б. А що ж твоя молитва, про що ти молився?
Л. Я не мав на увазі того, про що молився.
Б. Та вже, принаймні ти чесний! Не так вже приємно носити в собі всю цю гіркоту, чи не так?
Л. Так. Зате мені відразу стане легше, як тільки я з ним розберуся. Я йому дааам!
Б. Тобі не стане легше, а буде ще гірше. Мстити завжди неприємно. Подумай, як ти по суті нещасний. Але я все зміню.
Л. Зміниш? Як?
Б. Прости Сашу, тоді я прощу тебе. Ненависть і гріх стануть Сашковою проблемою, а не твоєю. Ти втратиш ті гроші, зате заспокоїш серце.
Л. Це буде не легко, але в глибині я знаю, що варто це зробити.
Дякую Тобі, Господь, за те, що допоміг мені через це пройти. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є царство і сила, і слава на віки вічні.АМІНЬ.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 11 травня 2012, 00:28

Настає у вашому Житті такий час, коли ви відходите від драми і людей, які її створюють.
Ви оточуєте себе людьми, з якими ви смієтеся. Ви забуваєте погане і фокусуєтеся на хорошому.
Любіть людей, які відносяться до вас правильно, і моліться за інших. Життя таке коротке.
Проживайте його не інакше, як Щасливо.

Падати - частина Життя, підніматися на ноги - її Проживання.
Бути Живим - це Подарунок, а бути Щасливим - це ваш вибір.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 12 травня 2012, 12:55

Батьки і діти. Зв'язок часів і поколінь. Ланки вічного ланцюга еволюції. Минуле і майбутнє, що зустрілися в сьогоденні. Ця зустріч може бути радісною, наповненою любов'ю і довірою. Як зустріч старих друзів, яким потрібно передати один одному найголовніше. На цій ділянці Шляху ми потрібні один одному. Людині потрібні і коріння, і крила. Спираючись на силу роду, досвід і мудрість, передаючи знання про життя в цьому світі, дати свободу народитися новій Істині. Істині Майбутнього. Щоб колесо життя могло обертатися!

Кожна сім'я - це структура. Структура, в якій є розподіл ролей та обов'язків, свої принципи взаємодії, програма мотивації та заохочень, правила вирішення конфліктів і багато іншого, відповідне структурі будь-якої організації. Мами, тати, бабусі, дідусі, брати, сестри, дядьки, тітки ... Кожна сім'я різна, як зграї птахів - голуби, павичі, орли і яструби, лелеки і сойки ...
Як молекула води, сім'я може змінювати свою структуру в залежності від настрою всередині і середовища, яке оточує її. Відносини між поколіннями змінюються зі змінами тимчасових циклів і потреб членів сім'ї, і змінюються не завжди так, як нам цього б хотілося.
А будь-які зміни тягнуть за собою нові проблеми, вирішуючи які, ми ростемо, збільшуємо свої можливості і піднімаємося вгору по еволюційних сходах, щоразу відкриваючи перед собою нові горизонти, задаючи собі все нові питання ...

Інеса Кравченко, видавець
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 12 травня 2012, 13:07

Притча.

Якось йшов по дорозі мудрець, милувався красою світу і радів життю. Раптом він помітив людину, що згорбилася під непосильною ношею.
- Навіщо ти прирікаєш себе на такі страждання? - Запитав мудрець.
- Я страждаю для щастя своїх дітей і онуків, - відповів чоловік. - Мій прадід все життя страждав для щастя діда, дід страждав для щастя мого батька, батько страждав для мого щастя, і я буду страждати все своє життя, тільки щоб мої діти і внуки стали щасливими.
- А чи був хтось щасливий у твоїй сім'ї? - Запитав мудрець.
- Ні, але мої діти і внуки обов'язково будуть щасливі! - Відповів нещасна людина.
- Неграмотний не навчить читати, а кроту не виховати орла! - Сказав мудрець, - навчися спочатку сам бути щасливим, тоді і зрозумієш, як зробити щасливими своїх дітей та онуків! І це буде твій найцінніший дар для них!

ПРИТЧА «ЯКОГО ЧОЛОВІКА ПРОСИТИ»

Дівчина молиться Богу:
- Господи, пошли мені чоловіка, без якого я не змогла б жити!
Літня жінка, чуючи цю молитву, говорить:
- Донечко, проси чоловіка, з яким би ти змогла жити!

Перш ніж попросити щось у Бога, добре подумайте, що ви збираєтесь просити.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 12 травня 2012, 14:33

Помер чоловік. Його пес поруч ліг і теж помер.
І ось душа людини стоїть перед брамою з написом "Рай" і поряд душа собаки. На брамі напис: «з тваринами вхід заборонено!". Не увійшов чоловік в цю браму, пройшов мимо.
Йдуть вони по дорозі, другі ворота, на яких нічого не написано, тільки поруч старець сидить.
- Вибачте, шановний ...
- Петро я.
- А що за цими воротами?
- Рай.
- А з собакою можна?
- Звичайно!
- А там, раніше, що за врата?
- У пекло. До Раю доходять тільки ті, хто не кидають друзів.

ПРИТЧА «ДВІ ЗОЛОТІ РИБКИ»

Дві золоті рибки жили в скляній посудині. Ліниво плавали по колу. У них був час пофілософствувати. Якось одна рибка запитала у інший: - Ти віриш в Бога?
- Звичайно!
- Як ти дізналася про Нього?
- А хто, по-твоєму, змінює нам воду кожен день?

Життя протікає, як спокійна річка, і це диво.
Але ми звикли і до чудес.
Кожен день - це новий подарунок, чистий лист, який треба списати. Бог кожен день "змінює нам воду».
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення ksana » 13 травня 2012, 22:22

У невеликому містечку панувала радісна суєта - правитель краю зібрався відвідати свою батьківщину. Вулиці чистили, фарбували і прикрашали квітами. Готувалися пригощання і урочисті промови. Все населення містечка зібралося на центральній площі вітати правителя, але він насамперед зайшов у скромний будиночок старого вчителя. Високий гість вклонився і сказав:
- Дякую, вчителю! Ви виховали в мені твердість духу, цілеспрямованість і віру в себе. Ці якості допомогли мені досягти всього.
- Ти був найкращим моїм учнем. Але дякувати ти повинен не мені, а своїй матері. У той час я вже постарів і не брав учнів, але твоя мати цілий рік наполегливо вмовляла мене взяти тебе в учні. Зрештою я погодився.
- Так, я пам'ятаю, як я був злий на матір. Мені доводилося вчитися, коли інші діти гралися, - посміхнувся правитель.
- Не забудь зайти на могилу матері, а зараз іди до людей, вони чекають на тебе, - велів старий учитель.
- Все, чого я досяг, я отримав завдяки моєму ангелу - мамі, - так почав правитель свою промову перед людьми.
ksana Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Повідомлення Sawwku » 16 травня 2012, 15:34

ПРОДАЁТСЯ ВИЛЛА 3 ЭТАЖА,
БАССЕЙН И САД НА БЕРЕГУ МОРЯ.
СТОИМОСТЬ 1 ДОЛЛАР"

''Бред!"- подумал БОМЖ и выбросил газету.
Прогуливаясь по дворам в поисках пищи он увидел на стене большое объявление:

"ПРОДАЁТСЯ ВИЛЛА 3 ЭТАЖА, БАССЕЙН И САД НА БЕРЕГУ МОРЯ.
СТОИМОСТЬ 1 ДОЛЛАР"

"Опечатка что ли?"- подумал БОМЖ и пошел, ворча дальше. Выйдя на широкую улицу, он обратил внимание на огромного размера баннер, на котором гласило:

"ПРОДАЁТСЯ ВИЛЛА 3 ЭТАЖА, БАССЕЙН И САД НА БЕРЕГУ МОРЯ.
СТОИМОСТЬ 1 ДОЛЛАР"

Призадумался БОМЖ. И стало ему любопытно, какой безумец мог написать такое и решил проверить. Терять то ему было нечего, кроме последнего доллара в кармане.
Придя по адресу, он увидел ту самую виллу. Робко позвонил. Дверь ему открыла красивая женщина.

- Извините! Я по объявлению. То что там написано розыгрыш?
- Да да! Всё правильно.
- Я по поводу стоимости. 1 доллар? Это так?
- Да.1 доллар. Если вы заинтересовались, можете оглядеть дом.

Конечно же БОМЖу всё понравилось и он отдав свой последний доллар стал обладателем шикарной виллы. Но всё же решил узнать, почему столь малая цена? На что женщина, улыбнувшись, сказала: "Мой муж перед смертью указал в завещании, что бы я продала нашу виллу и вырученные деньги перевела на счёт его любовницы. Что я и сделала! Объявление провисело полгода, и вы единственный кто на него откликнулся. Всего Вам хорошего". И женщина ушла.

Всем нам даётся шанс!
Нужно только ПОВЕРИТЬ в то, что невозможное возможно.
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей