Зупинка Польоту - не завжди падіння. Але на ділі найчастіше одне пропущене завдання / місія / день / і так далі стає кроком по сходах вниз. Хтось називає це слабкою силою волі.
Насправді причина зовсім в іншому. Я зрозуміла це по собі і утвердилася в своїй думці, спостерігаючи за іншими. Причина небажання систематизувати - це небажання нести відповідальність за своє життя.
Поясню на прикладах. Будь-яка разова акція, чи дієта або генеральне прибирання, приречена на провал. Приречена з самого початку. Однак разова акція допомагає зняти відповідальність з людини і помістити її поза зоною його впливу. «Воно не працює» звучить набагато краще, ніж «я відмовляюся визнати, що вигода смачно поїсти дорожче мені, ніж моя фігура» або «я відмовляюся вірити, що це я, а не хтось інший, розкидав всюди лушпиння від насіння і не змінював зубну щітку вже півтора року ». З цієї ж опери фрази типу «вона сама», «вийшло саме так», «що я могла вдіяти» та інші.
Чому так виходить?
З самого дитинства перед багатьма людьми немає прикладів послідовності. Ніхто не говорить «прибери - і буде чисто», всі говорять «прибери, я сказав!».
Бути Жертвою - це дуже вигідний вибір. Жертву жаліють і доглядають, Жертву ні в чому не можна звинуватити. Це не вона створила неприємності, проблеми і безладдя, це хтось інший зробив її нещасною.
Коли людина починає з малого - наводить порядок на своєму столі - він робить крок до наведення порядку у своєму житті. Не всім під силу визнати власні помилки і «розхламити» відносини чи «розкласти по поличках» причини конфліктів.
Особисто мій приклад, як це було в мене. Сама собі я одного разу сказала, коли зрозуміла, що зовсім зайшла в глухий кут і бардаку в голові і навколо кінця не видно.
Я сама вибрала собі складні відносини і хаос навколо, тому що проводячи час за безглуздим наведенням тимчасової ілюзії порядку, я дозволяю собі не бачити глобальних проблем. Я сама, і ніхто інший, дозволила собі не думати про завтрашній день, не жити в сьогоденні і постійно звинувачувати себе у вчорашньому, таким чином занурюючись в самокопання і відсторонюючись від реального світу. Я сама поклала сюди спочатку цю непотрібну статуетку, потім цей сміттєвий мішок - і тепер тут свинарник. Я сама говорила «ще келих вина мені не зашкодить» - і тепер моя печінка ясно дала мені зрозуміти, що я помилялася.
Слід розкласти по місцях те, що раніше лежало вперемішку.
Автор: Гайко