Глобальні оголошення!

ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ.

Повідомлення mari » 31 травня 2010, 23:37

Лабораторна робота № 21 мислеформи

Вчитися керувати своїми думками треба починати з повсякденних дрібниць. Тільки так можна розвинути психічні здібності, які дозволять згодом приручити величезні сили. Поки людина не навчиться усвідомлювати себе в самих малих справах, вона не зможе побороти свою ненависть, злість, презирство, заздрість, мстивість ...

Своїми думками і почуттями людина впливає на свою систему залоз внутрішньої секреції, і якщо її організм страждає або одужує, зростає чи припиняє рости, худне або товстішає, то роль ендокринних залоз у цих процесах - скоріше роль інструменту, а не майстра.

Протиотрута від негативних думок

Думки предметні, і вони мають велику силу. Світ - це величезна віртуальна мережа, і людство стає з кожним днем все більше нещасним, тому що на Землі з'являється все більше і більше людей, які випромінюють все більше і більше негативних думок. Якщо ми оглянемося назад, то виявимо, що світ був більш спокійним, безтурботним. Чому? По-перше, населення було невеликим. І люди не були схильні надто багато мислити, вони швидше були схильні відчувати; люди воліли молитися і медитувати, ніж розмірковувати. Ранок вони починали з молитви, і свій день вони закінчували молитвою. А протягом усього дня, коли видавалася вільна хвилина, вони молилися про себе. Що таке молитва? Молитися - це посилати благословення всім, молитися - це співчувати всім.

Зазвичай, не усвідомлюючи, ви думаєте про що завгодно. За те, що відбувається у світі, відповідальні не тільки президенти, а й усі, хто мислить. Дослідження, проведені у Великобританії, показали: онкологічні хворі з внутрішньої установкою на одужання і волею до життя надовго переживають своїх песимістично налаштованих товаришів по нещастю. І що ще важливо - не тільки тривалість їх життя збільшується, але і саме буття стає більш повноцінним і приносить радість. Виявляється, найкращі у світі ліки і найхитріші лікарі не в силах допомогти хворому, який не вірить в одужання. Напрямок думок хворого - головний фактор одужання, який визначає лікування.

Вправа "ВОГНЯНА ТРОЯНДА»

Ця стародавня техніка дозволяє швидко позбутися від деструктивних думок.

1. Повністю розслабтеся.

Лежачи на ліжку, прикрийте очі і розслабте обличчя, шию, плечі, спину, руки і ноги. Усуньте всі розумові і м'язові затиски, дихайте поволі і спокійно. Отримайте задоволення від розслаблення, дайте піти всім своїм думкам, турботам і планам. Якщо ви тільки що прокинулися, цього має бути достатньо для розслаблення. Якщо ні - спробуйте застосувати будь-яку з описаних методик розслаблення.

2. Візуалізуйте полум'я в троянді.

Як тільки відчуєте себе повністю розслабленим, уявіть в області серця прекрасну квітка троянди з м'якими, ніжно-рожевими пелюстками. У центрі троянди уявіть червонувато-оранжеве полум'я, більш яскраве по краях, ніж у середині. Постарайтеся побачити його як можна виразніше. М'яко зосередьтеся на верхівці полум'я і продовжуйте візуалізацію, скільки можете.

3. Спостерігайте за своїми баченнями. Спостерігайте, як взаємодіють з образом полум'я в троянді інші образи, що виникають у вашому розумі. Не намагайтеся обдумувати, інтерпретувати або проявляти інтерес до якого-небудь з них за будь-яких обставин продовжуйте візуалізацію.

4. Злийте з уявним образом і з сновидінням.

Споглядайте полум'я в троянді, поки не відчуєте, що цей образ і ваша свідомість злилися в одне.

Успіхів вам у практиці!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 05 червня 2010, 22:34

Лабораторна робота № 22. НІКОЛИ НЕ ЗДАВАТИСЬ!!!!!!!!!!!!!!

Авраам Лінкольн ніколи не здавався

"У кожного з нас є почуття обов'язку. Кожен прагне до перемоги. Я теж володію цими якостями" Авраам Лінкольн.

Найбільшим прикладом наполегливості і волі до перемоги є життя Авраама Лінкольна. Ця людина не пасував ніколи перед труднощами і завжди долала їх.

Лінкольн народився в бідній сім'ї, і неприємності переслідували його все життя. Він програв вісім виборів, двічі зазнав невдачі в бізнесі, страждав від нервових розладів.

Життя могла б зламати Лінкольна, але він не піддавався, прагнучи до перемоги, і в результаті став найвеличнішим президентом в історії Сполучених Штатів Америки.

На долю Лінкольна випало багато труднощів і неприємностей. Нижче позначені етапи життєвого шляху Лінкольна, що привели його в Білий дім.

1816. Його сім'я втратила будинок. Лінкольн пішов працювати, щоб допомогти батькам.

1818. Померла мати Лінкольна.

1831. Зазнав невдачі в бізнесі.

1832. Балотувався в законодавчий орган штату, але програв.

1832. Втратив роботу, хотів вступити в юридичну школу, але не пройшов за конкурсом.

1833. Позичив гроші у друга для організації нової справи, але в кінці року збанкрутував. Наступні 17 років Лінкольн виплачував цей борг.

1834. Знову балотувався в законодавчий орган штату і переміг.

1835. Був заручений, але наречена померла, і Лінкольн важко переживав її втрату.

1836. Захворів на нервовому грунті і шість місяців пролежав у ліжку.

1838. Обирався спікером законодавчого органу штату, але не набрав потрібної кількості голосів.

1840. Балотувався в члени колегії виборців (на президентських виборах), але зазнав невдачі.

1843. Обирався до конгресу, але не пройшов.

1846. Знову обирався до конгресу, переміг, переїхав до Вашингтона і отримав хорошу роботу.

1848. Переобирався в конгрес, але програв.

1849. Хотів обійняти посаду службовця державної контори, реєструючої земельні оборудки, у своєму рідному штаті, але йому було відмовлено.

1854. Обирався до сенату США, але програв.

1856. Балотувався на посаду віце-президента від республіканської партії, але отримав менше ста голосів.

1858. Знову обирався до сенату і програв.

I860. Обраний президентом Сполучених Штатів Америки.

Шлях був тернистим і важким. Грунт вислизала з-під ніг, я спотикався, падав, але піднімався і казав собі: "Це всього лише маленька невдача, але не провал".

Джерело: з біографії Авраама Лінкольна
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 06 червня 2010, 21:22

Лабораторна робота №23. Якщо на душі погано...

Багато хто з нас, опинившись віч-на-віч з глибокою кризою, стають обеззбройними. А ось, приміром, у Данії в кожному місті і навіть в самому глухому селі можна знайти невелику кишенькову брошуру - в ній не тільки адреси і телефони найближчого криза-центру, але і теплі підбадьорюючі слова.
Прочитайте і ви ці слова - може, трохи легше стане після них, з'являться нові сили, і темрява відступить?

· ·> Я проживу цей день так, як ніби це останній день у моєму житті. Він справді останній, тому що ніколи більше не повториться.

· ·> Я впевнений, що сьогодні буду відчувати себе щасливим і зможу поділитися своїми відчуттями з іншими.

· ·> Сьогодні я подарую своєму тілу свято: прийму ванну, приведу себе в повний порядок, вкладу волосся, скористаюся хорошим кремом, прогуляюся на свіжому повітрі ...

· ·> Сьогодні я неодмінно прочитаю що-небудь нове і корисне для мене, для моєї душі і серця.

· ·> Сьогодні я проаналізую всі свої недоліки, які призвели до мого негативному стану. Я знайду причину цього перш за все в собі самому і спробую її усунути. Я не буду критикувати і засуджувати інших, так як сам не є досконалістю.

· ·> Сьогодні я примушу себе здійснювати тільки хороші вчинки, які відвернуть мене від моїх поганих звичок і схильностей, через яких я зараз страждаю.

· ·> Сьогодні я спробую назавжди розлучитися зі своєю проблемою. Просто забути її. Виштовхнути її з себе і закрити за нею двері.

· ·> Сьогодні я складу письмовий план свого дня і буду по ньому діяти. Увечері підведу підсумки, згадавши, що вдалося, що ні, і, головне, обдумавши - чому. Ці записи дисциплінують мене і допоможуть краще контролювати себе.

· ·> Сьогодні протягом дня я виділю годину на пасивний відпочинок. Одну година я не буду нічого робити і ні про що думати. Це дасть мені запас енергії і сил для подальшої роботи над собою і своїми проблемами.

· ·> Сьогодні я не буду нічого боятися. Всі мої біди виникають через страх перед ними. Відсутність страху допоможе мені з цієї хвилини стати щасливим. Я вирішив стати щасливим і став ним. Я впевнений, що люди, яких я люблю, теж люблять мене.

http://www.astroland.ru
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 07 червня 2010, 22:59

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 24 "Все в Твоїх руках!"

Мистецтво ставити цілі

Щоб прийти туди, куди хочеш, треба розібратися - а куди я, власне, хочу прийти.

Чотириступінчаста модель успіху

Вміння правильно вибирати цілі являє собою просту, але дуже важливу частину так званої моделі успіху чотириступінчастої, яка пояснює, що ми програмуємо свої особисті завдання

1. Вирішіть, чого ви хочете (сформулюйте та поставте перед собою мету).
2. Зробіть що-небудь.
3. Подивіться, що вийде.
4. Якщо знадобиться - міняйте підхід, поки не досягнете бажаного.

Успіх і невдачі часто розділяє дуже тонка грань. Причини провалів зазвичай пояснюються недооцінкою важливості одного з етапів (наприклад, нечіткістю мети або неувагою до уроків минулого). Наступні уроки допоможуть засвоїти те, що необхідно для ретельної роботи з кожним етапом. Це принесе вам більше стійкі результати.

Мотиваційний список

I. Малюнок "Я сьогодні"

Намалюй кольоровий малюнок, який би відображав твій стан, твій рівень психологічного комфорту, тому, малюнок, можна так і назвати «Я сьогодні».

Такий малюнок треба намалювати, як мінімум, тричі:
1. до того, як сформулював цілі
2. після того, як їх сформулював
3. після закінчення курсу

Навіщо потрібен проміжний етап - малюнок після цілей?
Цей малюнок наочно покаже тобі, як змінилося твій стан, після того, як ти сформулював мету. Дуже часто ми НЕ формулюємо цілі і пливемо за течією. Коли ж мета видна і ясна, вже немає часу на охи і зітхання. Ти просто йдеш до неї.

10 пунктів користі, яку ти можеш отримати

Що потрібно зробити? Треба сісти, подумати і написати 10 (чим більше, тим краще) пунктів користі, яку ти ОТРИМУЄШ (писати в теперішньому часі)
4 основних аспекти, які необхідно враховувати при формулюванні мети

1. Позитивність.

Будь-яка мета повинна бути сформульована позитивно. Наше несвідоме не сприймає частинку "не". Не думайте про жовту мавпу. Вийшло? Ви ж не прийдете в магазин за не ковбасою!
Намагайся обходитися без частки "не", тому що наша голова влаштована так, що саме те, що ми пишемо з цієї часткою у нас в ній і залишається. Наприклад, Усмішка не покидає мої вуста. У нашій свідомості зафіксується саме "покидає".
Не пиши, від чого ти хочеш позбутися. Пиши - до чого прагнеш. Нам для того, щоб бачити чітку мету потрібно її позначити. Коли ми говоримо, що наша мета - позбутися від чого-небудь, то цілі як такої у нас немає. Так як попереду порожньо і ми займаємося просто втікання від проблем. Наприклад, Я позбавляюся від ліні, не відкладаю на завтра те, що можна зробити сьогодні. Я живу сьогодні і роблю всі свої заплановані справи СЬОГОДНІ!

2. Особистий контроль.
Будь-яка мета досяжна тільки тоді, коли вона знаходиться у зоні особистого контролю людини.
Не став досягнення мети в залежності від кого б то не було окрім тебе. Наприклад, коли ти пишеш: Чоловіки вивертають шию, дивлячись мені в слід - це важко влаштувати, так як ти тут ставиш себе в залежність від цих самих чоловіків. Тому: Я чудова і чарівна! Я сповнена шарму і чарівності!

3. Конкретність. SMART-модель.

Термін 'SMART' - абревіатура, утворена від великих літер англійських слів:
- Specific - конкретний;
- Measurable - вимірний;
- Achievаble - досяжний,
- Realistik - реалістичний;
- Timed - певний за часом.

Саме слово smart в перекладі на українськку означає 'розумний'. Таким чином, правильна постановка мети означає, що мета є конкретною, вимірною, досяжною, значущою і співвідноситься з конкретним терміном.
Розглянемо докладніше кожний з позначених критеріїв і подивимося, що має на увазі постановка SMART-цілей на практиці.
Конкретність. Ставлячи завдання, перш за все потрібно поставити собі запитання: що ти хочеш отримати в результаті його виконання? Уяви це як можна образніше з яскравими фарбами, відчуттями, запахами. Вживися в цю картину - уяви, що в тебе це вже є. Це допоможе тобі правильно сформулювати мету.
Пиши в теперішньому часі від першої особи, тобто щоб у тебе народилася упевненість, що всі позитивні зміни з тобою вже відбулися, а ТУТ і ЗАРАЗ ти насолоджуєшся результатами. Моя шкіра гладка, чиста, доглянута, дуже приємна на дотик. Вона світиться здоров'ям!
Намагайся писати образно, барвисто, щоб від виголошення фрази, бажаний результат тут же поставав перед очима. Тобто не просто я худну, а я струнка як лань і гнучка як кішка!

Вимірність. Вимірність цілі припускає наявність критеріїв (вимірювачів), які дозволили б визначити, чи досягнуто поставленої мети і в якій мірі. Якщо немає вимірників, дуже складно оцінити результати виконаної роботи та об'єктивно контролювати процес. В якості критеріїв досягнення цілі ти можеш використовувати:
- Відсотки, співвідношення, кг, см (цей критерій можна застосувати до ситуацій, в яких є можливість планувати і аналізувати повторювані події, наприклад, при постановці мети зменшити об'єми тіла вимірником можуть виступити зменшення всіх обсягів на 6 див);
- Зовнішні стандарти (застосовні у випадках, коли необхідно отримати оцінку з боку, наприклад, при візиті до стоматолога він оцінює стан твоїх зубів і ясен як відмінний або нормальний, показники певних аналізів крові, сечі, калу, рівень гормонів і т.д.);
- Частота того, що відбувається, і середні показники (цей вимірювач можна використовувати, коли немає необхідності прориву в результатах діяльності, а треба лише забезпечити стабільність і підтримати якість роботи. Наприклад, твоя робота з відновлення здоров'я кишечника буде успішною, якщо твій стілець стане регулярним - 1 - 2 рази на день);
- Час (за такий-то термін необхідно досягти таких-то результатів, наприклад, за три місяці курсу очищення привести показник своєї ваги до своєї нормі);
- Заборони (не можна робити те-то і те-то, інакше буде покарання) це специфічний критерій, але його іноді можна успішно використовувати, наприклад мета - навчитися регулювати свій апетит. Критерій: за кожну "обєдаловку" - штраф - суспільно корисна праця, наприклад, помити підлоги, або прогулянка на 5 км. І не відлінювати!! ;)

Досяжність. При постановці завдань необхідно враховувати свої професійні можливості та особистісні якості, тобто відповісти на запитання: як утримати баланс між напруженістю роботи та досяжним результатом. Від чого можна відмовитися на користь досягнення мети.

Реалістичність. При постановці мети необхідно враховувати теперішній стан, наявність ресурсів, перешкоди та можливі труднощі.

Сумісність з часом. Мета повинна мати конкретні терміни реалізації (конкретність термінів залежить від того, довгостроковою або короткостроковою метою вона є).

4. Екологічна перевірка.
Коли я кажу про екологію при роботі з метою, то маю на увазі необхідність перевірки, чи цілісно ви розумієте всі аспекти розглянутої мети - наприклад, чи враховано благополуччя інших, значимих для тебе, людей, чи дотримано значущих для тебе етичних принципів, які вторинні вигоди можуть бути отримані з досягнення шуканого результату і т. д.

Тут корисно задавати два питання:

1. Що доброго в тому, що у мене цього ще немає? Які вторинні вигоди я переслідую (можливо несвідомо) тим, що ще цього не досяг? Що я можу втратити в результаті досягнення цієї мети?
2. Які ефекти і наслідки чекають мене в кінці? До чого призведе досягнення моєї мети? І що ж тоді буде?

І, якщо на ці питання відповіді тобі сподобалися, то тоді в дорогу. А якщо ні - переглянь або підкоригуй мету! Пам'ятай, одне з найкорисніших запитаннь: чи справді ти цього хочеш?

Грошовий еквівалент мети

Ми часто чуємо вислів "За все треба платити". Ось цей пункт і допоможе дізнатися чи готовий ти платити за те, щоб твоя мета стала реальністю і скільки саме ти готовий. Це ще раз допоможе визначити справжню значимість для тебе поставленої тобою мети.
Уяви, що ти зараз сидиш там, де ти сидиш і тут з'являється чудо-продавець, який за певних умов ладен виконати всі твої бажання. Його умова, що ти правильно призначиш ціну за кожну свою мету.
Він чудово обізнаний про твої доходи і знає, яку ціну коштує та чи інша мета особисто для тебе. Якщо твоя, і його ціна співпадуть, то він виконає твоє бажання.

Отже, поряд з кожною метою тобі потрібно буде написати ту суму, яку ти готовий викласти для того, щоб ця мета була досягнута тобою прямо зараз. Суму можна писати не тільки в "живих" грошах, а й вказати відсоткове співвідношення від твого місячного або річного доходу.

Стеж за тим, щоб не вийти за 100% свого доходу, а також враховуй, що в ці 100% входять і інші твої щомісячні витрати (квартира, їжа, одяг, транспорт)
Після того як ти визначив грошовий еквівалент для кожної цілі ти тепер їх можеш розташувати в порядку значущості для самого себе. На першому місці буде стояти та мета, за яку ти готовий заплатити найвищу ціну, а слідом за нею підуть цілі вже за спадною вартості.

А тепер, УВАГА! Проробимо одну дуже просту процедуру - все ті цілі, що ти написав після четвертого пункту, прибираємо і на час курсу зосереджуємося лише на перших чотирьох, які мають для тебе найбільшу ціну.

Критерії досягнення мети

Напроти кожного пункту твоїх цілей потрібно написати ті критерії, за якими ти зможеш із упевненістю сказати, що так, мета, яку ти поставив перед собою у цьому пункті, досягнута.
Добре всі свої цілі написати на окремому аркуші і повісити на видному місці у квартирі, щоб очі постійно на них натрапляли.
Це твоя опора в скрутну хвилину, коли лінь і сумнів будуть шукати до тебе дорогу.

План конкретних дій на кожен день і девіз тижня

У своєму щоденнику самоаналізу тобі потрібно буде розписати пункти того, що ти збираєшся робити для досягнення кожної з чотирьох поставлений цілей кожен день. І нехай кожен тиждень проходить під девізом однієї з цих цілей. Вона буде головною на цей час, а інші будуть йти фоном. Саме з цієї головної мети у твоєму щоденнику треба викладати щоденний звіт про зроблені конкретні кроки.

Приклад виконаного завдання

Отже, як же виглядатиме твоє виконане завдання? Нижче приклад того, як його виконала одна з наших курсанток - Юлія:
Мета на другий тиждень: У мене достатньо енергії і часу на всі головні справи в моєму житті. Кожен день мого життя наповнений користю для мене, радістю і задоволенням.
Готова заплатити: 45%
Критерії:
- Відчуваю, як енергія переповнює мене
- Хочеться займатися наміченими справами, це дається без додаткових зусиль над собою
- Все заплановане я роблю з радістю і задоволенням
- Більше усвідомленості по життю
- Настрій бадьорий і дуже енергійний кожен день
- Я заряджаю своїм оптимізмом і радістю навколишніх
- Я живу активним та діяльним життям, тобто багато цікавих подій по роботі, у відносинах з чоловіком, з дітьми, з друзями і т.д.
- Ввечері я відчуваю задоволення від результативності та наповненістю прожитого дня і радість від майбутнього нового дня

Для цього я:
- Очищення
- Правильне харчування (сироїдіння, пророщені зерна)
- Фітнес
- Прогулянки з афірмаціями
- Задоволення за списком регулярно
Мета на третій тиждень: Я красива молода і сексуальна Жінка!
Готова заплатити: 10%

Критерії:
- На дотик шкіра гладка і рівна
- Шкіра красивого персикового кольору
- На щоках гарний рівний рум'янець
- Навколо очей шкіра рівна і гладка
- Не спостерігається «апельсинова кірка» на стегнах і попі
- Немає прищиків і шорсткостей на тілі
- М'язи підтягнуті
- Тонка талія і плоский живіт
- Стрункі стегна і пружні сідниці

Для цього я:
- Прогулянки з афірмації
- Курс у косметолога
- Висипатися
- Солярій
- Ванна з оливковою олією
- Тренування у фітнес & спа-клубі регулярно
- Сауна та процедури у фітнес & спа-клубі
- Крем для тіла регулярно
- Пити більше води

Отже, пишіть цілі.

Перечитуйте їх, хоча б 2 рази на місяць і коригуйте свої дії!

Успіхів!

Школа Здоров'я Юлії Матвєєвої
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 15 червня 2010, 00:30

№ 25.Навчіться приймати-

Навчіться приймати інших людей, інші світи, системи, моделі. Будьте гнучкі у своєму мисленні та поведінці. Враховуйте всі точки зору. Всі йдуть до однієї мети. Тільки в кожного свій життєвий шлях. Поважайте інших! Так влаштований світ, що будь-яка людина, яка зустрічається вам у житті, несе для вас якусь важливу і цінну інформацію, одкровення. Тільки люди часто через свою гординю не помічають цього. Будьте уважні і чуйні! Проявляючи неповагу до інших, ви не поважаєте, перш за все, себе. Навчіться схвалювати і хвалити! Прагніть помічати в людях тільки хороше, позитивне, корисне. Пам'ятайте, що в кожній людині є будь-які якості. І якщо ваші помисли чисті, то й люди покажуть вам свої найкращі сторони. Захоплюйтеся! Захоплюйтеся людьми, навколишнім світом. Пам'ятайте, що не тільки ви унікальні, але й інші люди також унікальні. Коли ви критикуєте, то просто виражаєте невдоволення і незгоду з ким-небудь
або з чим-небудь. Засудження набагато небезпечніше. Воно проникає глибше у підсвідомість і призводить до більш серйозних захворювань. Засуджуючи людини, ми приписуємо йому те, що є в нас самих. Адже ми спілкуємося не з самою людиною, а з тим образом, який ми вже створили у своєму підсвідомості. Як же діє осуд і які наслідки він дає? Якщо ми засуджуємо людину, то підсвідомо запускаємо програму знищення цієї людини, яка потім повертається до нас у відповідь агресією і руйнуванням.

Презирство - вкрай небезпечна для людини емоція. Виходить, що, зневажаючи людину, ми хочемо, щоб він пішов з нашого життя назавжди. Ми не приймаємо його. Але ж це наш світ. І ця людина - це відображення наших почуттів та емоцій. Зневажаючи його, ми руйнуємо себе. А якщо презирство направлено на цілу групу
людей, то страждаємо не тільки ми, але будуть страждати і наші діти. Хочете позбутися від непорядних і аморальних людей - міняйте свої думки. Припиняйте засуджувати і зневажати, ділити світ на хороше і погане. Позбутися від бажання критикувати, засуджувати, зневажати дуже просто. Для цього потрібно зрозуміти, що Всесвіт дуже гармонічний і справедливий. І кожному воздається по заслугах, тобто по вірі і думкам його. Не прагніть змінити Всесвіт. Міняйте тільки свій світ. Справедливості та гармонії немає, перш за все, у вашому світі.
Неприязнь - це недоброзичливе, вороже ставлення до кого-чого-небудь. Уявіть гидливу людину. Вона любить чистоту. Вона хоче жити у чистому світі і в прямому, і переносному сенсі. Але виходить, що прагнення до чистоти здійснюється через неприйняття чого-небудь: бруду, поведінки, відносин, законів, держави, аж до їх знищення. Сильна агресія, спрямована на зовнішній світ, відбиваючись, повертається назад, породжуючи серйозні захворювання: онкологію, шкірні хвороби, часто псоріаз, алкоголізм, наркоманію, виразку шлунка.
Якщо ви хочете жити в чистому і прекрасному світі, то починайте з себе. Робіть чистим свій світ. Очищайте свої думки, свою підсвідому програму поведінки від агресії. З'єднайте зовнішню чистоту об'єкта (чисте тіло, одяг, постіль, чистота в будинку, чистота у відносинах з іншими людьми) з чистотою внутрішньою (чисті помисли). Спілкуючись з іншими людьми, використовуйте чисті помисли і приймайте світогляд інших людей. Кожна людина живе у своєму світі. Поважайте світ іншої людини.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 17 червня 2010, 23:37

Лабораторна робота № 26.Ніколи не здаватись
Як одна жінка "випадково" стала мільйонером

Одна дівчина в дитинстві дуже любила літературу і хотіла в університеті вивчати рідну англійську мову. Але за наполяганням батьків вибрала французьке відділення. У результаті, після успішного закінчення університету, вона стала працювати секретарем-перекладачем, постійно змінюючи місця роботи ...

Після смерті матері вона вирішила покинути Англію і виїхала в іншу країну. Там вона стала викладати англійську і цим заробляла на життя. Незабаром вона вийшла заміж і завагітніла. Її чоловік довго не міг знайти роботу, і всі сімейні турботи повисли на ній, поглинаючи весь її час. У неї була пристрасть - вона дуже любила писати. Проте часу на улюблене заняття зовсім не було, і дівчині доводилося викроювати його при кожному зручному випадку.

Незабаром після народження дочки, чоловік залишив її, і єдиним джерелом існування стали державні виплати. Дитина вимагала постійної турботи, тому часу на себе у дівчини залишалося дуже мало. Проте, весь його вона присвячувала улюбленому заняттю.

Коли книга була готова, юна письменниця відправила її у кілька видавництв. Але всі відповіли відмовою, знаходячи в книзі якийсь "недолік". Юна письменниця вже думала, що чорна смуга в її житті ніколи не скінчиться. Але кинути улюблене заняття не могла, і продовжувала писати, продовжуючи заробляти викладанням мови.

Через якийсь час вона зустріла одного літературного агента, який відвіз її рукопис на книжковий ярмарок у Франкфурті. І незабаром дівчина отримала перший гонорар в пару тисяч доларів. Ще через якийсь час їй видали грант у 12 тисяч доларів на її роботу, і вона нарешті змогла купити собі комп'ютер. Успіх наростав лавиноподібно, і в один прекрасний ранок вона прокинулась мільйонеркою.

Її ім'я Вам, швидше за все, знайоме, Її звуть Джоан Роулінг, вона автор екранізованої бестселера "Гаррі Поттер". І вона ніколи не вчилася на письменника, вона просто робила те, що любить. Але її перша ж книга принесла їй більше успіху, ніж багаторічна освіту в університеті і стаж секретаря-перекладача.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 20 липня 2010, 22:28

РОБОТА №27 Починайте з себе

На могильній плиті англіканського священика, похованого в склепі Вестмінстерського абатства, написані такі слова:

"Коли я був молодим і вільним і моя уява не знала меж, я мріяв змінити світ. По мірі того, як я ставав старше і мудріше, я виявив, що світ не змінюється, тому я кілька стримав свій запал і вирішив змінити порядок тільки в моїй , країні.

Але і з цього нічого не вийшло.

Коли ж до мене підкралася старість, в останній відчайдушній спробі я спробував змінити тільки свою сім'ю, своїх найближчих родичів, але вони, на жаль, і не подумали рахуватися зі мною.

І тепер, лежачи на смертному одрі, я несподівано зрозумів: якщо б я спочатку змінився сам, тоді власним прикладом я змінив би свою сім'ю.

Керуючись їх натхненням і схваленням, я, можливо, зміг би поліпшити стан справ в моїй країні, і хто знає, я, може бути, навіть змінив би світ ".
mari Офлайн

Психотерапевт

Re: ЛАБОРАТОРІЯ ЩАСТЯ

Повідомлення mari » 08 серпня 2010, 09:44

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 28
СЦЕНАРІЙ ЖИТТЯ

Давайте трохи помріємо. Уявіть, що у вас є 9 життів - як у кішки. Ну, хоча б 5. І ви могли б самі писати сценарії всіх цих п'яти життів: вибирати для себе сцени, ролі та костюми ...

Візьміть 5 аркушів паперу і кольорові олівці - будемо писати. Або навіть малювати. Що? Свої мрії - головні картини життя.

1. Візьміть перший лист. Напишіть зверху назву країни, в якій ви хотіли б народитися.
2. Придумайте і запишіть (намалюйте), яким ви бачите свій будинок.
3. Які б були у вас друзі? Напишіть (намалюйте) це.
4. Яку професію ви б обрали в цій своїй нового життя?
5. Якому хобі присвятили б свій вільний час?

Малюйте все, що приходить в голову. Все, чого поки що немає.
Закінчили? На інших чотирьох аркушах розпишіть (намалюйте) інші варіанти сценаріїв вашого власного життя.

А тепер покладіть перед собою ці 5 листків. Уважно подивіться на них і ... посміхніться. Ви - не кішка. Навряд чи на вас чекає інше життя, а вже тим більше 5 або 9. У вас не буде часу порвати чернетку і переписати життя начисто. Але у вас є можливість вибрати! Вибрати єдино вірний сценарій. Най-най.

Придивіться до своїх картин - в них ховаються ваші мрії. Відкладіть в сторону один листок - з кращим сценарієм. І подумайте: чи так важко втілити все це ? Важкувато, так? А ви почніть з одного якого-небудь пункту і поступово рухайтеся до своїх заповітних цілей.
От і ви - дійте!

Дійте з ніжністю матері, заколисує немовля на своїх грудях ...
Дійте з цікавістю однорічного карапуза, що пізнає світ на дотик ...
Дійте з завзятістю першокласника, у якого ніяк не виходить вивести красиву літеру ...
Дійте з необачності закоханого, що обриває для Неї самі гарні квіти міста ...
Дійте з упевненістю професіонала, за плечима якого сотні успішних перемог ...
Дійте з мудрістю старого, який пережив гіркоту втрат, але не втратив любові до життя ...

Дійте!

Тому що це - ваше життя. Нехай ваш політ проходить на гарній висоті.

(О.Яковлева)
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 08 серпня 2010, 09:53

Робота №29

Віра в себе або генії роблять їдеї навіть з паперу

Зображення
Зображення
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 31 серпня 2010, 00:48

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №30 Не розгуби своє життя, починаючи з сьогоднішнього дня.

Скнара і Ангел Смерті
Працею, торгівлею і лихварством скнара накопив триста тисяч динарів. У нього були землі і будівлі, і найрізноманітніші багатства.

Тоді він вирішив, що проведе один рік в розвагах, живучи в своє задоволення, а потім вирішить, яким бути його майбутньому.

Але лише тільки він закінчив перераховувати свої гроші, перед ним постав Ангел Смерті, щоб забрати його життя. Скнара намагався всілякими хитрощами і плачем переконати Ангела, але той залишався непохитним. Тоді чоловік сказав:
- Дай мені всього три дні, за це я віддам тобі третину свого майна.

Ангел відмовився і знову смикнув за життя скнари, щоб забрати його.

Тоді чоловік сказав:
- Якщо тільки ти відпустиш мені два зайвих дні на землі, я віддам тобі двісті тисяч динарів зі своїх заощаджень.

Але Ангел не хотів і слухати його. Він навіть відмовив нещасному в одному-єдиному дні в обмін на його триста тисяч монет.

Тоді скнара сказав:
- Благаю тебе, відпусти мені зовсім небагато - дозволь написати лише кілька слів.

На цей раз Ангел зробив йому цю єдину поступку, і людина написала власною кров'ю:

«Людина, не розгубивши своє життя. Я не міг купити навіть годину за триста тисяч динарів. Переконайтеся в тому, чи розумієш ти цінність того часу, яким має в своєму розпорядженні ».

Автор: Аттар з Нішапура
mari Офлайн

Психотерапевт

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість