Глобальні оголошення!

КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для записів

Re: КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для зап

Повідомлення mari » 04 січня 2012, 01:19

Любов'ю єдиною живе людина

Пристрасть, закоханість, ніжні почуття, захоплення - все це, скажете ви, синоніми до одного слова, яке змушує серця людей битися частіше, а самих людей штовхає на божевільні вчинки, часом позбавлені сенсу. Ви скажете, що все це - любов. :heart: Скажете, і з вами погодяться сотні, тисячі, мільйони. А я не погоджуся. А я ризикну, і висловлю свою точку зору, яка, можливо, в корені не співпаде з вашою, але тим не менш, як і будь-яка інша, має право на життя.

Мені завжди було цікаво, як ми, люди, примудрилися вмістити таке велике почуття в таке маленьке слово - любов, п'ять літер, яка дрібниця! Ми змішали все: закохуємося, і говоримо, що любимо, палаємо пристрастю - і знову ми любимо, захоплені - звичайно ж, це любов! Ми своїми власними руками намішали «вінегрет переживань» і придумали для цього чудове пояснення - любов. Все по любові! Ми перестали бачити різницю, найтонші відтінки, які, власне, і відрізняють сьогодення, глибоке почуття від хвилинної слабкості.

Давайте звернемося до Біблії: «Любов довготерпелива, любов милосердна, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою. Усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить. Любов ніколи не перестає ... »

Справді, до цього нічого додати. Все сказано. І все - про справжню, ту саму любов. Однак багато хто з вас заперечать - як же так? Буває, любиш людину, любиш, а потім - раз, і він тобі байдужий. Однак, повертаючись до цитати зі Священного писання: «Ніколи любов не перестає ...»

І це дійсно так. Перестає закоханість, перестає пристрасть. Іскра, що спалахнула при зустрічі, згасає, і ми думаємо, що любов пройшла, хоча це слово тут не доречне. Для того, щоб цій іскрі перерости у любов, потрібен час. Потрібен час, терпіння, труднощі ... Потрібен шлюб. Так-так, ви не помилилися, я з тих, хто вважає, що вийти заміж по любові неможливо, можливо тільки по закоханості. Любов, це глибоке почуття, виникає через якийсь час, коли ви з вашою половиною пройдете через багато разом і зумієте не втратити потяг один одному. Це складно, це щоденна праця. Але хто казав, що буде просто? Любов - це боротьба, в першу чергу один за одного. І шлюб - обов'язкова умова. Адже як просто можна вчинити - зійшовся з людиною, пожив з ним разом, елементарне нерозуміння, найменша неприємність - раз, і розійшовся. Мовляв, кращого чи кращу зустріну. І ніякої роботи над собою - давайте спишемо все на несумісність. Ось і виходить в результаті розчарована в житті людина, яка більше не вірить в любов. А все чому? Від самого початку неправильного усвідомлення цього почуття.

Закоханість, пристрасть - це дуже егоїстичні переживання, вони спрямовані на задоволення нашого топаючого ніжками «я», яке постійно кричить: «Хочу!». Ми хочемо цю людину поруч з собою, але ми не готові пожертвувати чимось заради нього. А любов - це жертовність. Коли ти любиш, ти готовий на жертву: свого особистого часу, звичок, підвалин... Неважливо. Головне - що в тобі зникає егоїст. Ось тоді, і тільки тоді, у нас прокльовується зернятко справжньої, щирої, глибокої любові, яка «довготерпелива, любов милосердна ... і яка ніколи не перестає».

Я вірю в любов. Це єдине, що важливо в цьому світі. Але вона, як будь-який цінний предмет, не дістається даром, її потрібно заслужити. Власне, це і називається відносинами, шлюбом. І лише той шлюб щасливий, в якому двоє стають «однією плоттю і кров'ю», і люблять один одного незважаючи ні на що, всупереч усьому.

Матроны.РУ
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 11 січня 2012, 20:56

"Дорога донечко! Настане день, коли я постарію - і тоді я тебе прошу:прояви терпіння і намагайся зрозуміти мене. Якщо я забрудниюсь за їжею, якщо не зможу одягтися без твоєї допомоги, будь терпляча.

Згадай, як багато годин я витратила, коли навчала цього тебе. Якщо, розмовляючи з тобою, буду тисячу разів повторювати одне і те ж - не перебивай, вислухай мене. Коли ти була маленькою, мені доводилося багато разів читати тобі одну і ту ж казку, щоб ти заснула.

Коли ти побачиш, що я нічого не розумію в нових технологіях - дай мені час і не дивись на мене з глузливою посмішкою. Я так багато чому тебе навчила: як правильно їсти, як красиво одягатися, як боротися з життєвими негараздами.

Якщо в якийсь момент я щось забуду або втрачу нитку нашої розмови - дай мені час, щоб згадати. А якщо у мене так і не вийде, не переживай. Адже найважливіше: не те, що я говорю, а те, що можу бути з тобою, що ти мене слухаєш ...

Якщо раптом у мене пропаде апетит, не змушуй мене їсти. Я сама знаю, коли мені варто поїсти, а коли - ні. Якщо втомлені ноги відмовляться служити мені опорою - дай мені руку, як і я давала тобі свою, коли ти робила перші кроки.

І якщо одного разу я скажу тобі, що більше не хочу жити, що я хочу померти - не гнівайся на мене. Колись ти мене зрозумієш. Бачачи мою старість, не сумуй, не гнівайся, не відчувай себе безсилою. Ти повинна бути поруч зі мною, намагатися мене зрозуміти і допомогти мені - як я допомагала тобі, коли ти тільки починала своє життя.

Допоможи мені йти далі, допоможи мені закінчити свій шлях з любов'ю і терпінням. А я нагороджу тебе своєю посмішкою і безмірною любов'ю, яка ніколи не згасала. Я люблю тебе, моя люба донечко! "

Цінуйте Батьків!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення Liza » 15 січня 2012, 18:05

я не пригадую, чи тут таке вже публікувалося. але пригадати було би не зайвим.
не з усім я погоджуюся, але такого тут мало.
просто рекомендую.

Ці рядки слід перечитувати як мінімум, раз на тиждень! Будь ласка, дочитайте до кінця.
Написано Регіною Бретт, 90 років від народження, Клівленд, Огайо. "Бажаючи відзначити своє 45-річчя, я склала 45 уроків, які дала мені життя. Це найбільш затребувана колонка з усіх, що я коли-небудь писала. Мені стукнуло 90, і ось я знову публікую цю колонку:
1. Життя несправедливе, але все ж хороше.
2. Якщо сумніваєшся, зроби ще крок вперед.
3. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на ненависть.
4. Робота не подбає про тебе, коли ти хворієш. Це зроблять твої друзі та батьки. Бережи ці стосунки.
5. Кожен місяць оплачуй борги по кредитках.
6. Не обов'язково вигравати в кожній суперечці. Погодься або не погодься.
7. Плач разом з кимось. Це лікує краще, ніж плач на самоті.
8. Припустимо злитися на Бога. Він зрозуміє.
9. Накопичуй на пенсію з першої зарплати.
10. Коли справа доходить до шоколаду, пручатися безглуздо.
11. Примирись зі своїм минулим, щоб воно не зіпсувало твоє теперішнє.
12. Можна дозволити собі заплакати в присутності своїх дітей.
13. Не порівнюй своє життя з чиїмось. Ти й гадки не маєш, що їм доводиться переживати насправді.
14. Якщо стосунки повинні бути таємними - тобі не варто в цьому брати участь.
15. Все може змінитися в одну мить. Але не хвилюйся: Бог ніколи не прогавить.
16. Зроби глибокий вдих. Це заспокоює думки.
17. Позбудься всього, що не можна назвати корисним, красивим або забавним.
18. Що не вбиває - робить тебе сильнішим.
19. Ніколи не пізно мати щасливе дитинство. Однак друге дитинство залежить виключно від тебе ..
20. Коли приходить час іти за тим, що ти дійсно любиш в цьому житті, не говори <ні>.
21. Пали свічки, користуйся хорошими простирадлами, носи красиву нижню білизну. Нічого не зберігай для особливого випадку. Цей особливий випадок - сьогодні.
22. Підготуйся з надлишком, а потім будь що буде.
23. Будь ексцентричним зараз. Не чекай старості, щоб одягти яскраво-червоний одяг.
24. Найважливіший орган в сексі - це мізки.
25. Ніхто, крім тебе, не несе відповідальності за твоє щастя.
26. При будь-якій так званій катастрофі став запитання: Чи буде це важливо через п'ять років?
27. Завжди вибирай життя.
28. Прощай все і всім.
29. Що інші думають про тебе - не повинно тебе хвилювати.
30. Час лікує майже все. Дай часу час.
31. Неважливо, погана ситуація чи хороша - вона зміниться.
32. Не приймай себе всерйоз. Ніхто цього не робить.
33. Вір у чудеса.
34. Бог любить тебе тому що він - Бог, а не через те, що ти щось зробив чи ні.
35. Не потрібно вивчати життя. Ти з'являєшся в ньому і робиш стільки, скільки встигнеш.
36. Постаріти - більш вигідна альтернатива, ніж померти молодим.
37. У твоїх дітей є тільки одне майбутнє.
38. Все, що в підсумку має сенс - це те, що ти відчув любов.
39. Виходь гуляти щодня. Чудеса відбуваються повсюдно.
40. Якби ми склали на купу всі наші проблеми і порівняли їх з чужими, ми б жваво забрали свої.
41. Заздрість - це марна трата часу. У тебе вже є все, що потрібно.
42. Однак найкраще чекає попереду.
43. Неважливо, як ти себе почуваєш, піднімися, одягнися і вийди на люди.
44. Поступайся.
45. Хоч життя та пов'язана бантиком, це все одно подарунок.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення mari » 19 січня 2012, 12:13

Магазин чоловіків (притча)
Автор: Фурсова Сніжана

В одному місті відкрився магазин, де жінки можуть вибрати і купити собі чоловіка. Біля входу є правила роботи магазину, такого змісту:
1. Ви можете відвідати магазин тільки один раз і зробити лише 1 вибір.
2. В магазині є 6 поверхів, якість чоловіків підвищується зі збільшенням порядкового номера поверху.
3. Ви можете вибрати будь-якого чоловіка, але лише одного з 1-го по 6-й поверх
4. Забороняється повертатися на нижній поверх.

Одна жінка вирішила відвідати цей самий «Магазин чоловіків», щоб знайти собі супутника. Прочитавши біля входу на перший поверх вивіску: «Чоловіки, які мають роботу».
Вона йде відразу на другий поверх. Вивіска на другому поверсі: «Чоловіки, які мають роботу і люблять дітей».
Жінка йде на третій. Вивіска на третьому поверсі: «Чоловіки, що мають роботу, люблять дітей і надзвичайно красиві». «Чудово» - подумала жінка, але все ж пішла на четвертий поверх.

Вивіска на четвертому поверсі: «Чоловіки, що мають роботу, люблять дітей, надзвичайної краси та які навіть допомагають в роботі по будинку». «Неймовірно! - Вигукнула жінка. - Мені дуже важко встояти! »Але все ж піднімається на п'ятий поверх. Вивіска на п'ятому поверсі: «Чоловіки, що мають роботу, люблять дітей, сліпучої краси та допомагають по будинку і дуже романтичні».

Жінці дуже закортіло залишитися на цьому поверсі і вибрати собі пару, але все ж вона, подолавши себе, пішла на останній поверх. І на шостому поверсі побачила вивіску такого змісту: «Ви на цьому поверсі відвідувачка № 314500601200, тут немає чоловіків, цей поверх існує лише для того, щоб зайвий раз довести, що межі жіночим запитам немає. Дякуємо за відвідування нашого магазину! ».

А прямо напроти цього магазина був відкритий «Магазин дружин». На першому поверсі знаходилися "Красиві жінки". На другому - «Гарні жінки, що люблять займатися сексом». Які жінки були на інших поверхах, залишилося невідомо. Туди ніхто ні разу не зайшов.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 19 січня 2012, 12:35

Роздуми про любов

Людська голова - це мавзолей, де зберігається дбайливо виготовлена ??мумія коханого.
Виготовлення такої мумії не займає багато часу і сил. Відбувається це просто: коли ви в кого-небудь закохуєтеся, то ця людина стає раптом для вас абсолютно незвичайна, відмінна від усіх інших. Ви його виділяєте з натовпу, він стає для вас по-справжньому особливим, ви починаєте думати про нього, згадувати його, мріяти про нього ...

Любов змушує вас повертатися думками до свого коханого. І згадуєте ви завжди те, що вам в ньому подобається. У цей момент любов проявляється через спогади; коли ви розділені, вам доступна тільки така любов - спогади. Якщо до улюбленого можна доторкнутися рукою чи поглядом, ви доторкаєтеся думками, мріями.

Це тягне за собою те, що називається кристалізацією. Кристалізація - це створення стійкого образу того, кого ви любите. Ви кристалізуєте в своїй голові образ, і цей образ закріплюється всередині вас. Ви його постійно допрацьовуєте, домальовувати, шліфуєте, - працюєте над ним без відпочинку ... Ви створюєте образ, схему, картинку, яку і любите.

Але ж це не оригінал! Насправді він тільки змальований з живої людини, але це не сама жива людина, це просто схема, яка не має до реальності ніякого відношення. Цей образ може бути дуже, дуже схожий на оригінал. Але він мертвий, він сповнений тільки якимись фіксованими уявленнями про цю людину. Фактично, виходить, що ви любите якогось іншого, неіснуючого - «людину», якого створили ви самі.

І тут трапляється саме головне, - якщо ви починаєте знайомитися зі своїм улюбленим ближче, починаєте краще впізнавати його, то коли-небудь ви виявляєте, що той, кого ви любите, відрізняється від ваших уявлень про нього. Він не виправдовує ваших очікувань, - адже у вас є прогноз того, яким він повинен бути ... Зрештою, виникає якась ситуація, коли ви бачите, що той, кого ви любите, - жива людина - відрізняється від того, що ви хотіли б мати. Схоже на те, як якщо б ви намалювали картину, а потім виявили, що оригінал відрізняється від вашого зображення.

Те, що відбувається далі, не вкладається ні в які рамки. Ви починаєте виправляти оригінал відповідно до намальованої картинки! Ви виправляєте оригінал так, щоб він став схожий на той образ, який ви носите в своїй голові - на ваші очікування.

Це і є друга ознака любові звичайних людей: приведення його у відповідність з мертвої схемою в голові. А чому починається це тому, що, якщо ви любите по справжньому, то, природно,що ви прагнете зробити коханого кращим, причому, все це продиктовано ніби щирим бажанням допомогти, але Насправді, якщо ви хочете змінити людину, ви не любите її. Ви брешете собі, думаючи, що любите його. У цьому випадку ваше ставлення до нього можна висловити словами «годиться, але потребує доопрацювання». Виходить так: ви взяли того, хто опинився під рукою, був доступний, і хочете цей бідний вихідний матеріал перетворити в свою мрію. Будьте чесними, - насправді ви хочете його виправити «під себе». Зробити його зручним для себе, для своєї любові. Щоб вам було зручніше його «любити», задовольняти себе. І щоб при цьому він менше дошкуляв вам.

Кілька десятиліть тому зайнялися одомашнення лисиць. Для розмноження відбиралися тільки ті особини, які володіли мирним характером. До розмноження не допускалися особи з небажаними рисами характеру. Так вивели домашніх лисиць. Всі вони виявилися дуже доброзичливі до людей і не агресивні. За характером і поведінкою ці лисиці нічим не відрізнялися від собак. Вони перестали бути лисицями, вони стали собаками. Пізніше виявили, що такі лисиці не володіють вираженою індивідуальністю і менш кмітливі - це були дуже зручні для людей звірі, але вони позбулися своєї дикої природної краси, грації і сили. «Вичистивши» з лисиць ті якості, які не подобалися, разом з ними втратили й те, що робило цих тварин несхожими на інших ...

Те ж саме відбувається з вашим коханим, коли ви переробляєте його.

Якщо бути уважним, то можна помітити, що звичайна любов є просто бізнесом. Чому звичайна любов - це бізнес? Тому, що ви чогось хочете від свого коханого, чогось очікуєте. Наприклад, того, щоб ця людина була поряд з вами, щоб ви могли бачити його. Або, щоб він любив вас. Або (що ще краще), щоб він любив вас в доступній для вас формі. Або, щоб одягався так, як хочете ви, вчився в такому-то інституті, говорив вам такі-то слова, дарував те, що вам подобається, удосконалювався, щоб у нього були інші батьки ... і так до безкінечності ...

Вимог може бути мільйон або всього-на-всього одне-єдине - це не має значення. Важливо те, що ви чогось хочете - хочете в обмін на свою любов. Виходить так: ви даєте любов і розраховуєте за неї отримати те, що вам хотілося б. Як тільки ви бачите, що ваше бажання не виконується, очікування не виправдовується, що коханий не відповідає тому, що ви від нього хочете, виникає невдоволення.
Це і є «нечесний бізнес» - ви даєте йому любов, а він вам натомість не те, чого ви хочете. Коли ви бачите, що вас таким чином «обманюють», тобто «бізнес» нечесний з боку вашого партнера по любові, ви дратуєтесь.

Виявляється, що звичайна любов умовна, тобто те, любите ви зараз людину або ви незадоволені нею, залежить від якихось умов. Необхідно, щоб той, кого ви любите, виконував якісь умови, чомусь відповідав, був таким-то і таким-то.Ви починаєте боротися з його недоліками, «рятувати» його. При цьому мається на увазі, що ви знаєте краще за нього самого, яким він має бути.??? Вам, як закоханій в нього, видніше.

Окрім того для звичайної любові характерна втрата свободи. Ця втрата відбувається через брехню. Люблячи, ви садите у в'язницю себе і хочете посадити до в'язниці свого коханого. По-перше, себе. Відбувається це так. Якщо ви когось любите, ви хочете догодити своєму коханому, сподобатися йому. Ви хочете, щоб вас теж любили. Ви роздумуєте над своєю поведінкою, аналізуєте його, оцінюєте ...
Над кожним кроком, який може побачити ваш коханий, ви роздумуєте: «Якщо я зроблю так, йому сподобається? Може, зробити по-іншому? Або взагалі не робити? .. »Ви підбираєте найкращий, на вашу думку, варіант поведінки - що вдягнути, що сказати, як посміхнутися і т. п. - ви переробляєте себе відповідно до того, що, на вашу думку , має подобатися коханому. Ви щось додаєте до себе, щось забираєте ... Ваша поведінка стає штучною, ви починаєте брехати, щоб сподобатися іншому. Так ви втрачаєте природність, садите самі себе у в'язницю.

Вибрана поведінка нещира, вона породжене головою, роздумами, а не серцем. Серцем породжується бажання сподобатися, а то, як цього домогтися, придумує голова. Частіше за все ви не віддаєте в цьому собі звіту, все це відбувається абсолютно несвідомо.

Те ж саме відбувається з вашим коханим. Якщо він любить вас, він починає, точно так само як і ви, деформувати себе, бути штучним, нещирим - щоб сподобатися вам. І він теж позбавляє себе природності, свободи, садить себе у в'язницю. Виходить, що двоє ув'язнених люблять один одного.

Але більше того, ви не тільки самі втрачаєте свободу, ви й іншого позбавляєте свободи - адже ви дозволяєте іншому бути тільки таким-то і таким-то - в суворо визначених рамках. Точно так само і він: стає неприродним сам і обмежує вас. Ви є тюремником для себе і тюремником для нього, а він у свою чергу - тюремник для себе і тюремником для вас.

Все це не погано, просто так є, так влаштовані люди. У цьому треба розібратися для того, щоб ясно побачити і усвідомити, що відбувається з вами або біля вас. Тоді може відбутися щось важливе, - щось зміниться. Ви перестанете брехати - собі і іншому ...

Люди страждають від кохання не тому, що така любов, а тому, що такі самі люди. Адже любов - це не покарання!

Давним-давно вважали, що якщо ви закохалися в когось, значить, стріла амура потрапила у ваше серце. Купідона і Амура зображують як крилатих хлопчиків з луками. Вони стріляють у серця людей стрілами кохання, які змушують їх закохуватися один в одного. Це символ. Стріла - це «аванс» енергії, який ми отримуємо з Небес. Це можливість відчути таке божественне переживання, як любов, завдяки іншій людині - в той момент, коли він стає вашим коханим.

Але кожен розпоряджається цією енергією, цим авансом по-своєму. Якщо вам дали тисячу доларів, ви можете їх або пропити, або вкласти в якусь справу, або накупити на цю суму книг, або поїхати в подорож ... Точно так само і з любов'ю. Ви отримуєте можливість любити когось, на це вам «виділяється» скільки-то енергії. Але що ви зробите з цією енергією? Куди ви її направите? У себе? В партнера? У почуття? Розсіється, розтратити її? Саме від цього залежить, що станеться з вами і з вашим коханою людиною ...

Але кожен з нас стикався з проблисками абсолютно особливої, іншої любові. Ця любов лежить в іншій площині, в іншому вимірі. Протягом життя людина має можливість хоча б іноді відчувати таку любов. Можливо, це переживання тривало у вас всього одну секунду і було направлено тільки на одну людину, але забути його або сплутати з іншими почуттями неможливо.

Така любов відрізняється від тієї, про яку щойно йшлося, перш за все тим, що ви любите в цей момент реальну людини. Ви любите живу людину. Ви любите її такою, якою вона є - цілком. У такий момент ви обіймаєте його своєю любов'ю повністю. Ви не обробляє людину, як м'ясник, на їстівну і неїстівну для вашої любові частини. Не залишається жодної частинки в його душі, в його існуванні, в ньому самому, яку б ви не любили б у цю мить

Якщо ви любите людину так, ви приймаєте його в цей момент тотально, повністю, все, цілком. Навіть сам жест, що символізує любов, - якщо ви когось любите, ви обіймаєте його, притискаєте до себе ... Така любов - це прийняття. Прийняття того, що є. Ви приймаєте без бажання змінити щось, і без бажання мати щось в обмін. Без всякої надії отримати щось у відповідь. Ви відчуваєте щастя від того, що є той, кого ви можете любити.

На Сході є легенда про те, що колись, на початку часу, Бог був один. Він був абсолютно самотній, але Він був переповнений любов'ю. Любити Йому було кого - не існувало нічого, крім Нього Самого. Тоді Він створив Всесвіт - для того, щоб Йому було, що любити. І Він вдячний Всесвіту за те, що Він може проливати на неї Свою любов. Також і ви можете бути вдячні своєму коханому за те, що він існує, і вам є, кого любити.

В одному маленькому монастирі на могилі написано: «Спасибі за те, що ти був». Розумієте, за те, що він був - не за те, що він був люблячим батьком чи люблячим чоловіком чи кимось іншим... Просто за те, що він був. Насправді, це і є причина любові - існування того, кого ви любите.

Як мама любить маленьку дитину? Вона любить без видимої причини. Причиною любові є її існування. Вона нічого не чекає .Вона не ставить йому умов, якою дитина має бути. Радість їй приносить її існування. От і все.

Згадайте, як ви любите море або гори. Ви не фіксуєте їх стан, не накладаєте на них жодних зобов'язань, не ставите їм ніяких умов. Навпаки, радість вам дарують різноманітність і мінливість, несхожість кожного нового дня. Море дуже красиве і в штиль, і в шторм, і в полудень, і вночі, коли світло місяця грає з водою, і в ній відбиваються зірки. А вранці іноді неможливо знайти межу неба і води, здається, що вони злиті в одне ціле - здається, що купаєшся в небі. Також і гори - вони красиві і взимку, і влітку, і тоді, коли цвітуть альпійські луки. Ви не ставите умов: «Хай завжди сонце стоїть у зеніті, це дерево тільки злегка зеленіє, квіти - тільки там». Навпаки, різноманітність заряджає вас енергією.

З людьми так буває рідко. Уявіть, ви його чекали в сім, а він прийшов не в сім, а у вісім, та ще ранку, і до того ж не до вас, а ви радієте різноманітності та спонтанності його поведінки! Малоймовірно ...

Звичайна любов схожа на величезне знаряддя, яке ви націлюєте на свого коханого. Ви ловите його в перехрестя мішені і починаєте любити - бам, бам, бам! Але жива людина не стоїть на місці. Він рухається, зміщується, йде убік. Він змінюється. Але ваша гармата важить багато тонн (може бути, це Цар-гармата), вона така інертна, що її неможливо зрушити убік, а вже тим більше встежити за рухається мішенню - вашим коханим. Набагато легше силою повернути цю людину в перехрестя прицілу, прикувати його до того місця, куди направлено дуло вашого кохання, і любити, любити його до гробу ...

Але ви можете пропонувати тому, кого ви любите, щось. Адже любов - це віддання. Процес любові - це процес віддавання. Ви відчуваєте насолоду від віддання, дарування енергії любові. Дивовижний факт - чим більше ви віддаєте, тим стаєте більш наповненими. Чим більше ви випромінюєте, тим сильніше стає джерело любові всередині вас ...

Люблячи так, ви можете пропонувати щось своєму коханому, але ви ніколи не гвалтуєте його своєю пропозицією. Справа вашого коханого - приймати чи ні. Від такої любові ви не втрачаєте свободу, ви не буваєте штучною, ви ніяк не підлаштовуєте свою поведінку «під нього».

І така любов не знесилює, навпаки, вона заряджає силою і енергією. Вона дає радість і ще більшу свободу, вона звільняє. Чим більше ви занурюєтеся в любов, тим ви відчуваєте себе вільніше і розвиненіші.

Таку любов на Сході порівнюють з ароматом квітки, з пахощами троянди. Коли ви проходите біля троянди і відчуваєте її запах, ви переживаєте щось приємне, ви відчуваєте її аромат і насолоджуєтеся ним. Але коли ви йдете і перестаєте відчувати запах, троянда залишається такою ж - вона пахне як і раніше. Запах для вас закінчився, ви відійшли і не відчуваєте його більше, але він залишається в троянді.

Троянда пахне не для вас. Вона просто пахне. Це одна з її якостей, така ж, як кількість пелюсток, їх форма, колір.

Кохання теж буває частиною вашого існування, просто станом. Тоді любов - це не відносини між людьми: я роблю для тебе те-то і те-то, дарую квіти, пишу вірші, ношу на руках, готовий померти заради тебе ...
Це - ставлення. Дуже гарне, але ставлення, стан. Особливий стан свідомості, стан вашої душі. Коли ви перебуваєте в цьому стані, і хтось опиняється поряд з вами, він занурюється в поле вашої любові, яку ви виливає в цей момент. Ви відчуваєте любов до цієї людини, і він це відчуває ...

Якщо ваша любов сильна, ви не вимагаєте багато від коханого. Ви не виставляєте йому жодних умов. Вам не треба, щоб коханий був таким-то і таким-то. Але якщо ви не здатні глибоко занурюватися в любов, тоді ви можете переживати тільки «слабку» любов - любов до умов, залежну від зовнішніх обставин
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення krapk@ » 06 лютого 2012, 22:22

15 літня дівчинка тримає в руках однорічну дитину і люди називають її хвойдою , але ніхто навіть і не здогадується, що вона була згвалтована в 13 але при цьому не зробила аборту!!.
Люди роблять сміховисько з товстої людини , не знаючи про те, що у нього серйозні проблеми із здоров'ям, що і робить його таким .
Побачивши на вулиці чоловіка зі шрамами на обличчі , люди називають його виродком, не підозрюючи про те, що він прийшов до цього після серйозного пошкодження обличчя , служачи своїй Батьківщині і рятуючи життя мільйонів людей .

Літній чоловік з 25-річним сином увійшли до вагону потягу і зайняли свої місця . Молода людина сіла біля вікна. Як тільки потяг рушив, він висунув руку у вікно , щоб відчути потік повітря і раптом захоплено закричав: - Тату, бачиш, усі дерева йдуть назад! Літній чоловік посміхнувся у відповідь .Поряд з молодою людиною сиділа подружня пара . Вони були трохи розгублені тим , що 25 літній чоловік поводиться, як маленька дитина. Несподівано молода людина знову закричала в захваті : -" Тату, бачиш, озеро і тварини. Хмари їдуть разом з поїздом"! Пара збентежено спостерігала за дивною поведінкою молодої людини , в якій його батько , здавалося, не знаходив нічого дивного. Пішов дощ, і краплі дощу торкнулися руки молодої людини . Він знову переповнився радістю і закрив очі. А потім закричав: - Тату, йде дощ, вода чіпає мене! Бачиш, тату? Бажаючи хоч чимось допомогти, пара, що сидить поруч, запитала літнього чоловіка: - Чому Ви не відведете сина в яку- небудь клініку на консультацію? Літній чоловік відповів: - Ми тільки що з клініки. Сьогодні мій син перший раз в житті набув зору. Неможливо судити про справи і вчинки інших людей , не маючи при цьому усієї повноти знань . Усю повноту знань має тільки Бог. Тому -" Не судіть, та не судимі будете"! Припиніть стереотипізувати і думайте , перш ніж говорити щось про інших
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення mari » 08 лютого 2012, 13:25

Не знаю, сколько пройдёт лет, — только в Каперне расцветёт одна сказка, памятная надолго. Ты будешь большой, Ассоль. Однажды утром в морской дали под солнцем сверкнёт алый парус. Сияющая громада алых парусов белого корабля двинется, рассекая волны, прямо к тебе. Тихо будет плыть этот чудесный корабль, без криков и выстрелов; на берегу много соберётся народу, удивляясь и ахая: и ты будешь стоять там. Корабль подойдёт величественно к самому берегу под звуки прекрасной музыки; нарядная, в коврах, в золоте и цветах, поплывёт от него быстрая лодка. — «Зачем вы приехали? Кого вы ищете?» — спросят люди на берегу. Тогда ты увидишь храброго красивого принца; он будет стоять и протягивать к тебе руки. — «Здравствуй, Ассоль! — скажет он. — Далеко-далеко отсюда я увидел тебя во сне и приехал, чтобы увезти тебя навсегда в своё царство. Ты будешь там жить со мной в розовой глубокой долине. У тебя будет всё, чего только ты пожелаешь; жить с тобой мы станем так дружно и весело, что никогда твоя душа не узнает слёз и печали». Он посадит тебя в лодку, привезёт на корабль, и ты уедешь навсегда в блистательную страну, где всходит солнце и где звёзды спустятся с неба, чтобы поздравить тебя с приездом.

(Александр Грин "Алые паруса")

Текст не перекладено враховуючи його неперевершену оригінальність
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 08 лютого 2012, 13:32

Холодним січневим ранком на станції метро Вашингтона розташувався чоловік і став грати на скрипці. Протягом 45 хвилин він зіграв 6 творів. За цей час, так як була година пік, повз нього пройшло більше тисячі осіб, більшість з яких йшли по дорозі на роботу.
За 45 хвилин гри тільки 6 осіб ненадовго зупинилися і послухали, ще 20, не зупиняючись, кинули гроші. Заробіток музиканта склав $ 32.
Ніхто з перехожих не знав, що скрипалем був Джошуа Белл - один з кращих музикантів в світі. Грав він одні з найскладніших творів, коли-небудь написаних, а інструментом служила скрипка Страдіварі, вартістю $ 3,5 мільйона.
За два дні перед виступом в метро, ??на його концерті в Бостоні, де середня вартість квитка становила $ 100, був аншлаг.
Гра Джошуа Белла в метро є частиною соціального експерименту газети "Вашингтон Пост" про сприйняття, смак і пріоритети людей.
Головними питаннями експерименту були: чи у буденному середовищі в невідповідний момент ми відчуваємо красу? Чи Зупинимося щоб оцінити її?
Один з висновків з цього експерименту може бути наступним:
Якщо ми не можемо знайти час на те що б ненадовго зупинитися і послухати кращі з коли-небудь написаних музичних творів у виконанні одного з кращих музикантів планети; якщо темп сучасного життя настільки швидкий, що ми стаємо сліпі і глухі до таких речей - тоді що ж ще ми втрачаємо щодня????
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 12 лютого 2012, 11:20

Про Бога, холод, темряву та зло.

Професор університету поставив питання своїм студентам: чи «Усе суще створене Богом»? Студенти дружно відповіли: «Так, усе». «Бог створив усе»?, — запитав професор. «Так, сер», — відповіли студенти. Професор відповів: «Якщо Бог створив усе, то треба визнати і те, що Бог створив зло тому що воно існує. І відповідно до принципу того, що наші звершення визначають нашу суть, можна зробити висновок, що Бог і є зло». Студенти замовкли, почувши таку відповідь. Професор був дуже задоволений собою і повідомив студентів що він довів міфічність віри у Бога.
Один із студентів підняв руку і запитав: «Професор, можу я поставити Вам питання»? «Звичайно», — відповів професор. Студент встав і запитав: «Професор, чи існує холод»? «Що за питання? Природно він існує! Вам що ніколи не було холодно»?.. Студенти почали сміятися над дивним питанням свого колеги.
Молода людина відповіла: «Насправді, сер, холоду не існує. Згідно з фізичними законами, те, що ми називаємо холодом є відсутність тепла. Кожне тіло або об'єкт може бути охарактеризоване тим, що він віддає або приймає енергію. Абсолютний нуль (- 273 С) є повною відсутністю тепла. Усі процеси при цьому стають інертними, і реакції при цій температурі не йдуть. Холоду не існує. Ми придумали це слово для того, щоб описати наші відчуття, коли немає тепла».
Студент продовжив: «Професор, чи існує темрява»? Професор відповів: «Звичайно, існує»! Студент відповів: «Ви знову неправі, сер. Темряви не існує. Насправді, темрява — ця відсутність світла. Ми можемо вивчати світло, але не темряву. Приміром, ми можемо використовувати призму Ньютона для того, щоб розкласти білий світ на безліч складових і вивчити різні довжини хвиль для кожного з кольорів. Але неможливо виміряти темряву. Простий промінь світла може проникнути у світ пітьми і освітити його.
к ви можете дізнатися, наскільки темним є те або інший простір? Ви просто вимірюєте кількість світла, присутнього в нім. Вірно? Темрява — це термін, використовуваний людиною для того, щоб описати, що відбувається, коли немає світла.
Нарешті молода людина запитала професора: „Сер, чи існує зло“? Професор без сумніву відповів: „Звичайно, як я вже сказав. Ми бачимо його щодня. Воно — щоденний приклад людської негуманності. Це сукупність злочинності і насильства по всьому світу. Усе це ніщо інше, як зло“.
Студент відповів на це: „Зла не існує, сер, або, як мінімум, його не існує самого по собі. Зло — це просто відсутність Бога. Це, як холод і темрява, слово, яке людина придумала для того, щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зла. Зло це не те ж, що віра або любов, які існують, також, як світло і тепло. Зло — результат того, що людина не несе в серці любов до Бога.
Це як холод, який настає, коли немає тепла, або як пітьма, яка приходить, коли немає світла“.
Молодого студента звали Альберт Ейнштейн.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення Lenysa » 12 лютого 2012, 16:07

mari написав:"Дорога донечко! Настане день, коли я постарію - і тоді я тебе прошу:прояви терпіння і намагайся зрозуміти мене. Якщо я забрудниюсь за їжею, якщо не зможу одягтися без твоєї допомоги, будь терпляча.

Згадай, як багато годин я витратила, коли навчала цього тебе. Якщо, розмовляючи з тобою, буду тисячу разів повторювати одне і те ж - не перебивай, вислухай мене. Коли ти була маленькою, мені доводилося багато разів читати тобі одну і ту ж казку, щоб ти заснула.

Коли ти побачиш, що я нічого не розумію в нових технологіях - дай мені час і не дивись на мене з глузливою посмішкою. Я так багато чому тебе навчила: як правильно їсти, як красиво одягатися, як боротися з життєвими негараздами.

Якщо в якийсь момент я щось забуду або втрачу нитку нашої розмови - дай мені час, щоб згадати. А якщо у мене так і не вийде, не переживай. Адже найважливіше: не те, що я говорю, а те, що можу бути з тобою, що ти мене слухаєш ...

Якщо раптом у мене пропаде апетит, не змушуй мене їсти. Я сама знаю, коли мені варто поїсти, а коли - ні. Якщо втомлені ноги відмовляться служити мені опорою - дай мені руку, як і я давала тобі свою, коли ти робила перші кроки.

І якщо одного разу я скажу тобі, що більше не хочу жити, що я хочу померти - не гнівайся на мене. Колись ти мене зрозумієш. Бачачи мою старість, не сумуй, не гнівайся, не відчувай себе безсилою. Ти повинна бути поруч зі мною, намагатися мене зрозуміти і допомогти мені - як я допомагала тобі, коли ти тільки починала своє життя.

Допоможи мені йти далі, допоможи мені закінчити свій шлях з любов'ю і терпінням. А я нагороджу тебе своєю посмішкою і безмірною любов'ю, яка ніколи не згасала. Я люблю тебе, моя люба донечко! "

Цінуйте Батьків!

дуже гарно написано, і дуже повчально,я аж розплакалась.
Не судите..Не проклинайте...Не шепчитесь за спиной..перед Богом я отвечу,вы следите за собой.....
Lenysa Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 164 раз.
Подякували: 164 раз.
Діти: Донечка Софійка

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість