Глобальні оголошення!

КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для записів

Re: КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для зап

Повідомлення mari » 06 серпня 2011, 01:29

?- Чому ти сумуєш? - запитав Маленький Їжачок.
- Так хОроше не буває, - зітхнула Біла Польова Миша.
- А як буває? - тихо промовив Маленький Їжачок.
- Буває, як у всіх, - відповіла Біла Польова Миша.
Маленький Їжачок усміхнувся:
- У всіх буває по-різному.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 06 серпня 2011, 01:30

Вже сутеніло, а Маленький Їжачок із Вовченям досі сиділи в очереті, слухаючи співи закоханих цвіркунів. Було так хОроше, що Маленький Їжачок не помітив, як задрімав.
- Маленький Їжачку! - прошепотіло Вовченя. - Маленький їжачку!
- Га? Що? - озвався Маленький Їжачок і, щоб остаточно прокинутися, швидко закліпав очима.
- Чому ти уві сні усміхаєшся? - нарешті запитало Вовченя.
Маленький Їжачок замислився, а потімі відповів:
- Але ж ти уві сні дихаєш?

(корзинка щастя)
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 21 серпня 2011, 23:15

Детское сочинение о маме

Её движения легки и свободны. Её слова логичны и последовательны. Её голос мягкий, но уверенный. Сияние её глаз не сравнится с сиянием солнца. Её взгляд спокоен. Её улыбка привлекательна и загадочна. Её смех от души. Её мечты нам не известны…

Она горда и рассудительна. Она строга, но справедлива. Она поможет в трудную минуту. Она испытывает радость за нас когда всё хорошо, и печалится когда проблемы. Она отдаёт нам свою любовь и заботу, не требуя ничего взамен. Но она не знает, что…

Когда смотришь на неё чувствуешь тепло. Когда думаешь о ней невольно улыбаешься. Когда тоскливо, вспоминаешь её ласку. Когда плохо, хочешь её понимания. Когда сидишь с ней рядом, неприятности исчезают. Когда в разговоре и в молчании нам просто и уютно…

Её сердце принадлежит нам. Её мысли принадлежат нам. Её чувства принадлежат нам.

Она - наша мама.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 21 серпня 2011, 23:20

Справжня Мама

- Алло, це бюро знахідок? - Запитав дитячий голосок.
- Так, малюк. Ти щось загубив?
- Я маму втратив. Вона не у вас?
- А яка вона твоя мама?
- Вона гарна і добра. І ще вона дуже любить кішок.
- Так, саме вчора ми знайшли одну маму, може бути це твоя. Ти звідки дзвониш?
- З дитячого будинку № 3.
- Добре, ми відправимо твою маму до тебе в дитячий будинок.

Вона увійшла до його кімнати, найкрасивіша і добра, а в руках у неї була справжня жива кішка.
- Мама! - Закричав малюк і кинувся до неї. Він обійняв її з такою силою, що його пальчики побіліли. - Мамочка моя!

.... Артем прокинувся від свого власного крику. Такі сни снилися йому практично щоночі. Він засунув руку під подушку і дістав звідти фотографію дівчини. Цю фотографію він знайшов рік тому на вулиці під час прогулянки. Тепер він завжди зберігав її у себе під подушкою і вірив, що це його мама. У темряві Артем довго вдивлявся в її гарне обличчя і непомітно для себе заснув ....

Вранці завідуюча дитячим будинком, Ангеліна Іванівна, як завжди обходила кімнати з вихованцями, щоб побажати всім доброго ранку і погладити кожного малюка по голові. На підлозі біля Артемкіного ліжечка вона побачила фотографію, яка вночі випала з його рук. Піднявши її, Ангеліна Іванівна запитала хлопчика:
- Артеме, звідки в тебе ця фотографія?
- Знайшов на вулиці.
- А хто це?
- Моя мама, - посміхнувся малюк і додав, - вона дуже гарна, добра і любить кішок.

Завідуюча одразу впізнала цю дівчину. Перший раз вона приходила до дитячого будинку в минулому році з групою волонтерів. Напевно тоді і втратила тут свою фотографію. З тих пір ця дівчина часто оббивала пороги різних установ в надії домогтися дозволу на усиновлення дитини. Але, на думку місцевих бюрократів, у неї був один суттєвий недолік: вона була незаміжня.

- Ну що ж, - промовила Ангеліна Іванівна, - раз вона твоя мама, то це повністю міняє справу.
Увійшовши до себе в кабінет, вона сіла за стіл і стала чекати. Через півгодини пролунав боязкий стукіт у двері:
- Можна до Вас, Ангеліна Іванівна? - І в дверях з'явилася та сама дівчина з фотографії.
- Так, заходьте, Аліночка.
Дівчина зайшла в кабінет і поклала перед завідуючою товстелезну папку з документами.
- Ось, - сказала вона, - Я все зібрала.
- Добре, Аліночка. Я повинна задати ще декілька питань, так належить, розумієш ... Ти усвідомлюєш, яку відповідальність на себе береш? Адже, дитина - це не на дві години пограти, це на все життя.
- Я все розумію, - видихнула Аліна, - просто я не можу спокійно жити, знаючи, що комусь дуже потрібна.
- Добре, - погодилася завідувач, - коли ти хочеш подивитися дітей?
- Я не буду на них дивитися, я візьму будь-яку дитину, яку запропонуєте, - сказала Аліна, дивлячись завідуючій прямо в очі.
Ангеліна Іванівна здивовано підняла брови.
- Розумієте, - плутано почала пояснювати Аліна, - адже справжні батьки не вибирають собі малюка ... вони не знають заздалегідь яким він народиться .... красивим або непривабливим, здоровим або хворим ... Вони люблять його таким який він є. Я теж хочу бути справжньою мамою.

- Вперше зустрічаю такого усиновлювача, - посміхнулася Ангеліна Іванівна, - втім, я вже знаю, чиєю мамою ви станете. Його звуть Артем, йому 5 років, рідна мати відмовилася від нього ще в пологовому будинку. Зараз приведу його, якщо ви готові.
- Так, я готова, - твердим голосом сказала Аліна, - покажіть мені мого сина.
Завідуюча пішла і через 5 хвилин повернулася, ведучи за руку маленького хлопчика.
- Артемочка, - почала Ангеліна Іванівна, - познайомся це ...
- Мама! - Закричав Артем. Він кинувся до Аліни і вчепився в неї так, що його пальчики побіліли. - Мамочко моя!
Аліна гладила його по крихітній спинці і шепотіла:
- Синку, синку ... я з тобою ..
Вона підняла очі на завідувачку і запитала:
- Коли я зможу забрати сина?

- Зазвичай батьки і діти поступово звикають один до одного, спочатку тут спілкуються, потім на вихідні забирають, а потім назовсім, якщо все в порядку.
- Я відразу заберу Артема, - твердо сказала Аліна.
- Гаразд, - махнула рукою завідувач, - завтра все одно вихідні, можете взяти, а в понеділок прийдете, і оформимо всі документи як належить.
Артем був просто щасливий. Він тримав свою маму за руку і боявся відпустити її навіть на секунду. Навколо метушилися вихователі, нянечки ... одні збирали його речі, інші просто стояли осторонь і витирали очі хустинками.
- Артеме, до побачення. Приходь до нас у гості, - попрощалася з ним Ангеліна Іванівна.
- До побачення, прийду, - відповів Артем.
Коли вони з усіма попрощалися і вийшли на вулицю, він, нарешті, зважився поставити своїй новій мамі найголовніше питання:
- Мама .... а ти кішок любиш?
- Обожнюю, у мене їх удома аж дві, - засміялася Аліна, ніжно стискаючи в своїй руці маленьку долоньку.
Артем щасливо посміхнувся і пішов до себе додому.

Ангеліна Іванівна подивилася у вікно вслід Аліні з Артемком. Потім сіла за свій стіл і почала кудись дзвонити.
- Алло, Небесна Канцелярія? Прийміть, будь ласка, заявку. Ім'я клієнтки: Аліна Смирнова. Категорія заслуги: найвища, подарувала щастя дитині... надсилайте все, що є в таких випадках: безмежне щастя, взаємну любов, удачу в усьому і т.д. .... Ну і само собою, ідеального чоловіка, вона незаміжня .... Так, я розумію, що їх мало залишилося, дефіцит, але тут винятковий випадок. Так, і нескінченний грошовий потік не забудьте, він їй дуже знадобиться .... малюк повинен добре харчуватися ... Вже все відправили? Дякуємо.

Двір дитячого будинку був заповнений м'яким сонячним світлом і радісними дитячими криками. Завідуюча поклала трубку і підійшла до вікна. Вона любила довго стояти і дивитися на своїх малюків, розправивши за спиною величезні білосніжні крила ...

P.s. Ви можете не вірити в ангелів, але ангели вірять в вас.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 21 серпня 2011, 23:29

Не забувай: ми ростимо дітей, а не квіти!

У мого сусіда Девіда двоє дітей - п'яти і семи років. Якось у дворі він навчав свого семирічного сина Келла поратися з газонокосаркою. У той момент, коли він показував, як повертати косарку в кінці галявини, Джин, його дружина, окликнула Девіда з якимось питанням. Той відвернувся, і Келлі пройшовся косаркою по краю квіткової клумби, залишивши за собою доріжку з скошених квітів шириною в шістдесят сантиметрів!
жКоли Девід повернувся назад і побачив, що сталося, він вийшов із себе. Девід доклав багато сил і старань, щоб зробити цю клумбу на заздрість сусідам. Він вже почав підвищувати на сина голос, але тут до нього швидко підійшла Джин і сказала: «Девід, будь ласка, не забувай ... ми ростимо дітей, а не квіти! »

Джин нагадала мені, як важливо, щоб батьки не забували про свої пріоритети. Діти та їх самоповага набагато важливіші будь-якого предмета, який вони можуть зламати або зіпсувати. Розбите вікно, перекинута лампа і розколота тарілка вже постраждали. Квіти вже загинули. Я повинен пам'ятати, що не можна поповнювати список руйнувань, ламаючи дух дитини і вбиваючи в ньому радість життя.

Кілька тижнів тому я купував спортивний костюм, і ми з Марком Майклзом, власником магазину, розговорилися про батьківські обов'язки. Він розповів, що, коли вони всією сім'єю - з дружиною і дочкою- були в гостях, дівчинка перекинула під час обіду склянку з водою. Коли воду витерли і батьки при цьому не зробили їй зауваження, дівчинка сказала: «Спасибі, що ви не схожі на інших батьків. У більшості моїх друзів батьки не такі: вони накричали б на них і прочитали лекцію про те, що треба бути більш уважними. Спасибі, що ви цього не зробили! »

Одного разу, коли я обідав у друзів, стався схожий випадок. Їх п'ятирічний син перекинув склянку з молоком на обідній стіл. Батьки накинулися на хлопця, і я навмисне перекинув свою склянку. Коли я почав пояснювати, що, доживши до сорока восьми років, продовжую перекидати речі, хлопчик засяяв, а батьки, зрозумівши таємний сенс моїх слів, заспокоїлися. Як же легко забувається, що ми все продовжуємо вчитися!

Нещодавно Стівен Гленн розповів мені історію про вченого, який зробив кілька важливих відкриттів в галузі медицини. Під час інтерв'ю журналіст запитав його, чому він вирішив, що зможе досягти більшого, ніж звичайна людина. Що виділяє його з-поміж інших людей?

Учений відповів, що, на його думку, це бере свій початок з одного уроку матері, коли йому було 4 роки. Він намагався дістати з холодильника пляшку молока, та вислизнула з рук, і її вміст залив всю підлогу на кухні - справжнє молочне море!
Коли його мати увійшла на кухню, то замість того щоб кричати, читати нотації або карати сина, вона сказала: «Роберт, який чудовий безлад ти влаштував! Ніколи не бачила такої величезної калюжі молока. Що ж, що зроблено, те зроблено. Якщо хочеш, можеш трохи пограти в молоці, а потім ми все приберемо ».

Він пограв, а через кілька хвилин мати сказала: «Розумієш, Роберт, розвівши бруд, зрештою доводиться йогоприбирати. Як ти хочеш це зробити? За допомогою губки, рушники або щітки? Чому ти віддаєш перевагу? »Він вибрав губку, і разом вони прибрали розлите молоко.

Потім мати сказала: «Те, що тут сталося, можна назвати невдалим експериментом по перенесенню великої молочної пляшки двома маленькими руками. Давай підемо на вулицю, наллємо в пляшку води і подивимося, чи немає способу нести її не розливаючи ». Малюк усвідомив, що зможе тримати пляшку, не кидаючи, якщо візьметься за горлечко, поряд з кришкою. Який чудовий урок!

Видатний вчений далі сказав, що саме в той момент він зрозумів, що не варто боятися робити помилки. Навпаки, він зрозумів, що помилки - це можливість дізнатися щось нове, а це, зрештою, і становить суть наукових експериментів. Навіть якщо експеримент не вдається, з його допомогою ми зазвичай дізнаємося щось цінне.

Як було б добре, якби всі батьки реагували так само, як відреагувала тоді мати Роберта!

Ще одну, останню історію, яка ілюструє застосування такого ставлення, але вже для дорослих, розповів кілька років тому по радіо Пол Харві. Молода жінка їхала з роботи додому і подряпала крило бамперу машини. Вся в сльозах, вона пояснювала, що це новий автомобіль, куплений всього кілька днів тому. І що вона тепер скаже чоловікові?
Водій іншої машини поспівчував їй, але сказав, що вони повинні обмінятися номерами водійських прав та номерами машин. Коли молода жінка стала виймати з великого коричневого конверта документи, звідти випав листок паперу. Впевненим чоловічим почерком на ньому було написано кілька слів: «На випадок дорожньої події ... пам'ятай, мила, що я люблю тебе, а не машину! »

Давайте ж не забувати, що дух наших дітей незмірно важливішій будь-яких матеріальних речей. І коли ми будемо це пам'ятати, самоповага і любов розквітнуть набагато красивіше, аніж будь-які квіткові клумби.

Автор: Джек Кенфілд
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення Liljondr » 22 серпня 2011, 00:36

mari написав:будь ласка, не забувай ... ми ростимо дітей, а не квіти!

дякую, Марі, що нагадуєш таку просту істину. яку на жаль за клопотами можна зовсім забути
:roses:
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення mari » 22 серпня 2011, 08:02

Дякую що читаєте.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 04 вересня 2011, 11:03

Одного разу на березі річки неподалік від відпочиваючих стояв старший чоловік, який кидав бумеранг і ловив його.. Це тривало досить таки довго, чоловік змінював своє положення, відходив в інші кутки, але кинутий бумеранг повертався назад… Покидавши ще трохи часу, чоловік підійшов до свої сумки – витяг списаного товстого зошита і почав рвати його на дрібні шматки, сторінку за сторінкою…

На запитання одного здивованого студента, що він робить і чому рве зошит... той відповів: «Бачите, молодий чоловіче, я довший час цікавився філософією та психологію відносин між людьми, збирав цікаві вислови та цитати, котрі записував до зошитів та блокнотів, а виявилося, що філософія відносин проста - все грунтується на принципі бумеранга... Бачите ось цей бумеранг, я його кидаю і рано чи пізно він повернеться назад. Отак і відносини між людьми - сіємо між людьми ненависть – повернеться ненависть, сіємо любов, повернеться любов. Слова неначе той бумеранг, коли ви тільки вимовили слово - воно понеслося ввись, так, що не впіймаєш, але обов’язково повернеться назад, залежно від того, що і як ви сказали… Слова любові повертаються і приносять радість, а слова ненависті можуть боляче вдарити і ви не будете знати за що, бо вже давно, можливо, й забули про ці висловлені слова, але вони не забули, бо вони мусять повернутися…»

Справді, слова, вчинки, думки – все це повертається до нас назад, можливо, тільки змінюючи свою форму, але значення залишається тим самим. Скільки можна зробити одним словом як добра, так і незабутньої ворожнечі, яка може тягнутися віками і передаватися немов спадок з покоління в покоління. Ця злість може жити у людських серцях і з кожним разом розростатися і розростатися, надуваючись немов кулька, закриваючи тим самим всі почуття милосердя чи любові до «ворогів». Це можна змінити лише одним словом «Вибач», яке сказане зі щирим серцем та розкаянням. Це слово неначе гостра голка проколить кулю отої неприязні та ворожнечі і вона трісне… Звісно, після цього може ще певний час залишатися тягар ніяковості, але треба почати і просто зробити перший крок…

У Святому Письмі дуже багато говориться про відносини між людьми, про те, щоб між людьми панувала любов та злагода.. Навіть у другій з двох найбільших заповідей наголошується на любові до ближнього після любові до Бога. Тіло людини – це храм Духа Святого, то як ми можемо гніватися тоді на людину?

«Язика ж ніхто з людей не може вгамувати: він – зло, що спокою не знає, наповнений смертельною отрутою. Ним ми благословляємо Господа й Отця і ним клянемо людей, що створені на подобу Божу. З тих самих уст виходить благословення і прокляття. Не слід, брати мої, щоб так було» (Якова 3:8-10).

Інколи одне слово чи жест може вбити, а інколи спасти… і як приємно когось розрадити чи допомогти і як гірко плаче наше сумління, коли ми когось образили…

Одя Дідух (Дивенсвіт)
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 16 вересня 2011, 22:00

Письмо Чарли Чаплина своей дочери Джеральдине.

<<Девочка моя!
Сейчас ночь. Рождественская ночь. Все вооруженные воины моей
маленькой крепости уснули. Спят твой брат, твоя сестра. Даже твоя мать
уже спит. Я чуть не разбудил уснувших птенцов, добираясь до этой
полуосвещенной комнаты.

Как далеко ты от меня! Но пусть я ослепну, если твой образ не стоит
всегда перед моими глазами. Твой портрет - здесь на столе, и здесь,
возле моего сердца. А где ты? Там, в сказочном Париже, танцуешь на
величественной театральной сцене на Елисейских полях.

Я хорошо знаю это, и все же мне кажется, что в ночной тишине я слышу
твои шаги, вижу твои глаза, которые блестят, словно звезды на зимнем
небе. Я слышу, что ты исполняешь в этом праздничном и светлом
спектакле роль персидской красавицы, плененной татарским ханом.
Будь красавицей и танцуй! Будь звездой и сияй! Но если восторги и
благодарность публики тебя опьянят, если аромат преподнесенных цветов
закружит тебе голову, то сядь в уголочек и прочитай мое письмо,
прислушайся к голосу своего сердца.
Я твой отец, Джеральдина! Я Чарли, Чарли Чаплин!
Знаешь ли ты, сколько ночей я просиживал у твоей кроватки, когда ты
была совсем малышкой, рассказывая тебе сказки о спящей красавице, о
недремлющем драконе? А когда сон смежал мои старческие глаза, я
насмехался над ним и говорил: <<Уходи! Мой сон - это мечты моей дочки!>>
Я видел твои мечты, Джеральдина, видел твое будущее, твой сегодняшний
день. Я видел девушку, танцующую на сцене, фею, скользящую по небу.
Слышал, как публике говорили:
<<Видите эту девушку? Она дочь старого шута. Помните, его звали Чарли?>>
Да, я Чарли! Я старый шут!
Сегодня твой черед. Танцуй! Я танцевал в широких рваных штанах, а ты
танцуешь в шелковом наряде принцессы. Эти танцы и гром аплодисментов
порой будут возносить тебя на небеса. Лети! Лети туда! Но спускайся и
на землю!

Ты должна видеть жизнь людей, жизнь тех уличных танцовщиков, которые
пляшут, дрожа от холода и голода. Я был таким, как они, Джеральдина. В
те ночи, в те волшебные ночи, когда ты засыпала, убаюканная моими
сказками, я бодрствовал.
Я смотрел на твое личико, слушал удары твоего сердечка и спрашивал
себя: >>Чарли, неужели этот котенок когда-нибудь узнает тебя?>> Ты не
знаешь меня, Джеральдина. Множество сказок рассказывал я тебе в те
далекие ночи, но свою сказку - никогда. А она тоже интересна.

Это сказка про голодного шута, который пел и танцевал в бедных
кварталах Лондона, а потом собирал милостыню.
Вот она, моя сказка! Я познал, что такое голод, что такое не иметь
крыши над головой. Больше того, я испытал унизительную боль
скитальца-шута, в груди которого бушевал целый океан гордости, и эту
гордость больно ранили бросаемые монеты. И все же я жив, так что
оставим это. Лучше поговорим о тебе. После твоего имени - Джеральдина
- следует моя фамилия - Чаплин.

С этой фамилией более сорока лет я смешил людей на земле. Но плакал я
больше, нежели они смеялись. Джеральдина, в мире, в котором ты живешь,
существуют не одни только танцы и музыка!
В полночь, когда ты выходишь из огромного зала, ты можешь забыть
богатых поклонников, но не забывай спросить у шофера такси, который
повезет тебя домой, о его жене. И если она беременна, если у них нет
денег на пеленки для будущего ребенка, положи деньги ему в карман. Я
распорядился, чтобы в банке оплачивали эти твои расходы. Но всем
другим плати строго по счету. Время от времени езди в метро или на
автобусе, ходи пешком и осматривай город.
Приглядывайся к людям! Смотри на вдов и сирот! И хотя бы один раз в
день говори себе: <<Я такая же, как они>>.
Да, ты одна из них, девочка! Более того. Искусство, прежде чем дать
человеку крылья, чтобы он мог взлететь ввысь, обычно ломает ему ноги.
И если наступит день, когда ты почувствуешь себя выше публики, сразу
же бросай сцену. На первом же такси поезжай в окрестности Парижа. Я
знаю их очень хорошо! Там ты увидишь много танцовщиц вроде тебя, даже
красивее, грациознее, с большей гордостью. Ослепительного света
прожекторов твоего театра там не будет и в помине.

Прожектор для них - Луна. Вглядись хорошенько, вглядись! Не танцуют ли
они лучше тебя? Признайся, моя девочка! Всегда найдется такой, кто
танцует лучше тебя, кто играет лучше тебя! И помни: в семье Чарли не
было такого грубияна, который обругал бы извозчика или надсмеялся над
нищим, сидящим на берегу Сены.
Я умру, но ты будешь жить. Я хочу, чтобы ты никогда не знала
бедности. С этим письмом посылаю тебе чековую книжку, чтобы ты могла
тратить сколько пожелаешь. Но когда истратишь два франка, не забудь
напомнить себе, что третья монета - не твоя. Она должна принадлежать
незнакомому человеку, который в ней нуждается. А такого ты легко
сможешь найти. Стоит только захотеть увидеть этих незнакомых бедняков,
и ты встретишь их повсюду. Я говорю с тобой о деньгах, ибо познал их
дьявольскую силу.
Я немало провел времени в цирке. И всегда очень волновался за
канатоходцев. Но должен сказать тебе, что люди чаще падают на твердой
земле, чем канатоходцы с ненадежного каната.
Может быть, в один из званых вечеров тебя ослепит блеск какого-нибудь
бриллианта. В этот же момент он станет для тебя опасным канатом, и
падение для тебя неминуемо.

Может быть, в один прекрасный день тебя пленит прекрасное лицо
какого-нибудь принца. В этот же день ты станешь неопытным
канатоходцем, а неопытные падают всегда. Не продавай своего сердца за
золото и драгоценности. Знай, что самый огромный бриллиант - это
солнце. К счастью, оно сверкает для всех. А когда придет время, и ты
полюбишь, то люби этого человека всем сердцем. Я сказал твоей матери,
чтобы она написала тебе об этом. Она понимает в любви больше меня, и
ей лучше самой поговорить с тобой об этом.
Работа у тебя трудная, я это знаю. Твое тело прикрыто лишь куском шелка.
Ради искусства можно появиться на сцене и обнаженным, но вернуться
оттуда надо не только одетым, но и более чистым. Я стар, и может быть,
мои слова звучат смешно. Но, по-моему, твое обнаженное тело должно
принадлежать тому, кто полюбит твою обнаженную душу. Не страшно, если
твое мнение по этому вопросу десятилетней давности, то есть
принадлежит уходящему времени. Не бойся, эти десять лет не состарят
тебя. Но как бы то ни было, я хочу, чтобы ты была последним человеком
из тех, кто станет подданным острова голых. Я знаю, что отцы и дети
ведут между собой вечный поединок. Воюй со мной, с моими мыслями, моя
девочка! Я не люблю покорных детей. И пока из моих глаз не потекли
слезы на это письмо, я хочу верить, что сегодняшняя рождественская
ночь - ночь чудес.

Мне хочется, чтобы произошло чудо, и ты действительно все поняла, что
я хотел тебе сказать.
Чарли уже постарел, Джеральдина. Рано или поздно вместо белого платья
для сцены тебе придется надеть траур, чтобы прийти к моей могиле.
Сейчас я не хочу расстраивать тебя. Только время от времени
всматривайся в зеркало - там ты увидишь мои черты. В твоих жилах течет
моя кровь. Даже тогда, когда кровь в моих жилах остынет, я хочу, чтобы
ты не забыла своего отца Чарли.
Я не был ангелом, но всегда стремился быть человеком.
Постарайся и ты.
Целую тебя, Джеральдина.
Твой Чарли.
Декабрь 1965 г.>>
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 17 вересня 2011, 10:43

((Корзинка счастья)))

Гойдалка (переклад: Олена Філь)
---
- Можна підглядати? - пошепки запитала Біла Польова Миша.
- Нє-а, - відповів Маленький Їжачок, підтримуючи її під лапку і допомагаючи обходити камінчики на стежці, - ще трішки.
Минувши малинові кущі, вони зупинилися біля березового гаю.
- Прийшли, - радісно повідомив Маленький Їжачок, - можеш відкривати очі.
Біла Польова Миша слухняно кивнула і з цікавістю озирнулась довкола.
- А це що? - раптом запитала вона, помітивши дивну конструкцію під однією з берізок.
- Гойдалка, - посміхнувшись, повідомив Маленький Їжачок.
- А що з нею роблять? - поцікавилася Біла Польова Миша.
- На ній літають, - мрійливо промовив Маленький Їжачок. Після чого допоміг Білій Польовій Миші сісти і сам сів поряд.
Гойдалка рипнула.
- А куди ми полетимо? До веселки? Зірочок? Або може до місяця? - запитала щаслива Біла Польова Миша, вдивляючись у небо кольору полуничного коктейлю.
Маленький Їжачок уважно подивився на неї і, нарешті, збентежено промовив:
- Куди завгодно, аби тільки ти отак поруч сиділа...
mari Офлайн

Психотерапевт

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей