Глобальні оголошення!

КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для записів

Re: КАЗКИ і повчальні історії для дорослих-відкрито для зап

Повідомлення mari » 13 березня 2011, 12:51

Ступінь любові

Одного разу люди побачили як Амадео обіймає і цілує лапи у кішки.

Його запитали:
- Що з вами таке, ви зійшли з розуму?
- Ні, ні, просто я бачив як ця кішка бігала по тій вулиці, де живе Ісабелла, яку я люблю!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mari » 13 березня 2011, 23:45

Чи часто ти прислухаєшся до того, що тобі говорить твоє серце? Отой тихий звук, що ти чуєш, коли на мить стишиш свій крок – це воно намагається достукатись до твоєї свідомості. Просто послухай, як стукає твоє серце!

Знаєш, інколи цей стук нагадує мелодію, це тоді коли співає твоя душа, коли очі світяться радістю і «у вухах хлюпає» від щастя. Так не хочеться опускатися з небес на землю. Ти слухай, просто слухай, щоб вміти розрізнити правда це чи сон. А чи може самообман-ілюзія? Слухай... Твоє серце відповість тоді на всі запитання, навчить радіти з маленьких успіхів і не впадати у відчай через великі невдачі.

А ще часто почуєш те, що вже не можна назвати «стуком», швидше «калатанням», то твоє серце хоче бути почутим, а ти – «в ігнор»... Біжиш, переживаєш, щось плануєш, а чи вдасться? Доволі важко зупинитися в цьому коловороті подій. Саме тоді найбільше потрібно прислухатися до свого серця. Ти зрозумієш, що деякі речі вже не є аж такі суперважливі, як здавалося, побачиш людей, які стоять поруч і чекають, коли ж ти помітиш їх. Ти просто відчуєш життя! Тоді твоє серце «заспіває особливу симфонію» і ти по-новому подивишся на свої будні.

Зустрічаю на своєму шляху різних людей, молодших і старших, веселих і сумних, щасливих і не дуже. Щастя?! Його прагнуть всі, лише не кожен його віднаходить. Звичайно, що не існує універсального рецепту для щасливого життя. Навіть більше, для кожного з нас існує безліч «рецептів», та я розповіла про один з найпростіших – просто послухай, що тобі говорить ТВОЄ СЕРЦЕ.

Оля Молочій
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 16 березня 2011, 00:31

Для мене кожен день прекрасний

Після другої операції на серці в дитячій лікарні Західного Онтаріо мою шестирічну дочку Келлі перевели з реанімації у звичайну палату. Але оскільки частина цього поверху була закрита, Келлі перевели в крило для онкохворих.

У сусідній палаті боровся з лейкемією шестирічний хлопчик Адам. Щомісяця він якийсь час проводив у лікарні, отримуючи хіміотерапію. Адам щодня приходив провідати Келлі, штовхаючи перед собою стійку з прикріпленою до неї ємністю з ліками. Незважаючи на всі неприємності, пов'язані з лікуванням, Адам завжди усміхався, був веселий і привітний. І годинами розважав нас численними історіями. Адам умів в будь-якій ситуації, який би важкою вона не була, знайти позитивні і смішні сторони.

У якийсь із днів я відчувала себе втомленою і була стурбована випискою Келлі з лікарні. Сірий, похмурий день тиснув на мене. Я стояла біля вікна, дивлячись на дощ, коли увійшов Адам. Я щось сказала щодо жахливого дня, і хлопчик відповів мені зі своєю постійною посмішкою: «Для мене кожен день прекрасний».

З того дня у мене не буває похмурих днів. Навіть самий сірий день приносить мені радість, коли я з вдячністю згадую мудрі слова, вимовлені дуже хоробрим шестирічним хлопчиком на ім'я Адам.

Автор: Петті Меррітт
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 16 березня 2011, 00:36

Одне лише слово "Люблю"

- Ой, дивися, вія! Треба загадати бажання і подути на неї. Якщо вона полетить, то бажання здійсниться! Подуй на неї швидше!

Він посміхнувся і закрив очі ... через кілька миттєвостей легко подув на війку, щоб вона вирушила кудись подорожувати за його бажанням.

- Що ти загадав? Розкажи. - Попросила вона.
- Ні, інакше не збудеться. - Обнявши її відповів він.
- Пам'ятаєш, раніше ти ніколи не загадував бажань. Ти говорив, що в них просто немає сенсу .- Вона задумалася. - Тоді я розуміла тебе по-своєму, що не всім бажанням судилося збутися, що якщо все ж таки воно здійснюється, то найчастіше не приносить тієї радості, яку принесло б раніше. Потім і я не стала загадувати бажань, знаючи що в мене є ти, а ти все про що я могла б мріяти.
- Я й зараз не загадав бажання. - Відповів він.
- Так про що ж ти думав у ті секунди?
- Про себе я шепнув одне лише слово "Люблю".

Вона посміхнулася і подумки теж сказала "Люблю" ...

Джерело: goodstories.ru
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 16 березня 2011, 01:28

Вокзальний носильник

Мій друг Семюель Шумакер написав якось зворушливу розповідь про нашого спільного знайомого Релстона Янга, носильника № 42 на Центральному вокзалі Нью-Йорка. Янг заробляє на хліб перенесенням багажу, але насправді його справжнє покликання - жити за заповідями Христа, допомагаючи ближнім на одному з найжвавіших вокзалів світу. Поки Янг виконує свої службові обов'язки, він уважно стежить за своїм клієнтом, щоб зрозуміти, чи не може він якось допомогти йому, підбадьорити, вселити надію. І треба сказати, у нього це чудово виходить.
Одного разу, наприклад, Янга попросили доставити до поїзда стареньку в інвалідному візку. Коли він заніс коляску в ліфт, то помітив на її очах сльози. Поки ліфт ішов униз, Янг думав, як же допомогти жінці, і Господь надоумив його. Коли він викочував коляску з ліфта, то звернувся до неї з широкою посмішкою:

- Мем, вибачте за турботу, але, по-моєму, у вас дуже красивий капелюшок.

Старенька здивовано подивилася на нього і сказала: «Спасибі», а Янг додав:

- І сукня теж дуже симпатичне.

Жодна жінка в світі не може пропустити повз вуха такі слова, і хоча старенька явно перебувала не в найкращій формі, вона посміхнулася і запитала:

- Чому ви раптом це сказали? Це так люб'язно з вашого боку ...

- Мені здалося, ви чимось дуже засмучені, - пояснив Релстон Янг. - Я побачив на ваших очах сльози і запитав Господа: чим же я можу допомогти цій симпатичній жінці? І Він шепнув мені: «Скажи, який у неї милий капелюшок». Ну, а щодо сукні, мем, це вже я сказав за власною ініціативою, - закінчив з посмішкою Янг.

Що ж, спільними зусиллями Господь Бог і Релстон Янг змогли підвищити настрій тієї пасажирки.

- Ви, напевно, себе неважно почуваєте? - Запитав стареньку Релстон.

- Біль не відпускає мене ні на хвилину, - сумно зізналася жінка. Іноді мені здається: ще трохи, і я не витримаю. Ви уявляєте собі, що значить постійно жити з болем?

- Дуже навіть уявляю, мем, - кивнув Релстон. Свого часу я втратив око і мені здавалося, що хтось пропалює мені очну ямку розпеченим залізом.

- Але у вас вигляд щасливої ??людини, - здивовано промовила старенька. - Як же вам вдалося таке?

- Вся справа в молитві, мем, - пояснив Янг. - Молитва воістину творить чудеса.

- Невже молитва може зняти біль? - Недовірливо запитала жінка.

- Ну, може, вона й не знімає біль повністю, але допомагає її забути, пересилити її. Моліться, мем, і я теж буду за вас молитися, може, ми й переможемо біль.

До цього часу сльози на обличчі старенької висохли, вона взяла Релстона за руку і лагідно сказала:

- Спасибі вам, Ви мені дуже допомогли.

Приблизно через рік, коли Релстон мав чергування на вокзалі, його попросили підійти до довідкового бюро. Там його чекала молода жінка, яка сказала:

- У мене померла мама, і перед смертю вона розповіла мені, як ви їй допомогли, коли в минулому році доставляли її до поїзда в інвалідному візку. Вона сказала, щоб буде пам'ятати про вас, навіть коли покине цей світ і піде у вічність. Вона була вражена вашою добротою й чуйністю. Вона просила мене відшукати вас і повідомити про це.

Тут молода жінка не витримала і розплакалася. Релстон тихо стояв, спостерігаючи за нею. Потім він сказав:

- Не плачте, міс, не треба. Вам не слід плакати. Краще прочитайте подячну молитву.

Молода дівчина здивовано подивилася на нього і запитала, за що ж їй дякувати Всевишньому.

- Багато хто ставав сиротами куди в більш ранньому віці аніж ви, - сказав Релстон. - Вам дуже пощастило. Ви довго спілкувалися з вашою мамою, та й тепер вона незримо присутня поруч з вами, і так буде завжди. Може бути, - додав він, - вона і зараз чує нашу розмову.

Тут ридання жінки припинилися, сльози висохли. Доброта і чуйність Релстона зробили для дочки те саме, що свого часу і для матері. І на цьому величезному вокзалі, серед тисяч і тисяч людей вони обоє відчули незриму присутність того, хто надихнув передавати тепло своєї душі іншим людям.

«Там, де є любов, там і Бог», - говорив Лев Толстой, і я лише можу додати: там, де Бог і Любов, там і щастя. Тому, якщо хочеш бути щасливим, вмій дарувати любов.

Автор: Норман Пив
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 16 березня 2011, 01:38

Бабуся

Бабуся така старенька, обличчя все в зморшках, волосся біле-біліе, але очі що зірки - такі світлі, гарні і ласкаві! І яких тільки дивовижних історій не знає вона! А сукня на ній з товстої шовкової матерії з великими квітами - так і шелестить! Бабуся багато-багато чого знає,адже вона живе на світі давним-давно, куди довше тата й мами! У бабусі є псалтир - товста книга в палітурці зі срібними застібками, і вона часто читає її. Між листами книги лежить сплюснута висохла троянда. Вона зовсім не така гарна, як ті троянди, що стоять у бабусі в склянці з водою, а бабуся все-таки ласкавіше всього посміхається саме цій троянді і дивиться на неї зі сльозами на очах. Чому це бабуся так дивиться на висохлу троянду? Знаєш?

Кожного разу як сльози бабусі падають на квітку, фарби її знову пожвавлюються, вона знову стає свіжою трояндою, вся кімната наповнюється пахощами, стіни тануть, як туман, і бабуся - в зеленому, залитому сонцем лісі! Сама бабуся вже не старенька, а молода, чарівна дівчина з золотавими локонами і рожевими щічками, кругленькими, які ще й як посперечаються з самими трояндами. Очі ж її ... Так, ось за милими, лагідним очима її і можна пізнати! Поруч з нею сидить красивий, мужній молодий чоловік. Він дає дівчині троянду, і вона посміхається йому ... Ну, бабуся так ніколи не посміхається! Хоча ні, ось і посміхається! Він поїхав. Проносяться інші спогади, багато образів; молодої людини більше немає, троянда лежить в старій книзі, а сама бабуся ... сидить знову на своєму кріслі, така ж старенька, і дивиться на висохлу троянду.

Але от бабуся померла! Вона сиділа, як завжди, у своєму кріслі і розповідала довгу-довгу, чудову історію, а потім сказала:

- Ну, ось і кінець! Тепер дайте мені відпочити; я втомилася і засну трішки.

І вона відкинулася назад, зітхнула і заснула. Але подих її ставав все тихішим й тихішим, а обличчя стало таким спокійним і радісним, наче його висвітлювало ясне сонечко!... І ось сказали, що вона померла.

Бабусю загорнули в білий саван і поклали в чорний гріб, вона була така гарна навіть із закритими очима! Всі зморшки зникли, на вустах застигла усмішка, срібна сивина вселяла повагу. Анітрохи і не страшно було глянути на мертву - це була та ж мила, добра бабуся! Псалтир поклали їй під голову - так вона веліла; троянда залишилася в книзі. І ось бабусю поховали.

На могилі її, біля самої цвинтарної огорожі, посадили рожевий кущ. Він був весь у цвіту: над ним виспівував соловейко, а з церкви доносилися чудові звуки органу і наспіви тих самих псалмів, що були написані в книзі, на якій лежала голова померлої. Місяць стояв прямо над могилою, але тінь покійної ніколи не з'являлася. Будь-яка дитина могла би спокійно вирушити туди вночі і зірвати троянду, просунувши ручку за грати. Мертві знають більше нас, живих, вони знають, як би ми злякалися, якщо б раптом побачили їх перед собою. Мертві краще нас і тому не є з нами. Труна зарита у землю і всередині неї теж одна земля. Листи псалтиря стали прахом, троянда, з якою було пов'язано стільки спогадів, - теж. Але над могилою цвітуть нові троянди, над нею співає соловейко, до неї линуть звуки органу, і жива ще пам'ять про стару бабусю з милим, вічно юним поглядом! Погляд не вмирає ніколи! І ми коли-небудь побачимо бабусю такою ж юною і прекрасною, як і тоді, коли вона вперше пригорнула до вуст свіжу червону троянду, яка тепер зотліла у могилі.

Автор: Андерсен Ганс Християн
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 20 березня 2011, 12:09

Ніл Доналд Уолш. Маленька Душа і Сонце

Жила-була поза часом одна Маленька Душа, яка сказала якось
Богу:
- Я знаю, хто я є!
- Чудово, - відповів Бог, - і хто ж ти?
І Маленька Душа прокричала:
- Я є Світло!
Бог посміхнувся своєю великою посмішкою і сказав:
- Вірно! Ти є Світло!
Маленька Душа була дуже щаслива, тому що зрозуміла те, що рано чи
пізно розуміють всі душі в Царстві Бога.
- Ух ти, - сказала Маленька душа, - але ж це дійсно круто!
Але скоро їй стало недостатньо одного знання того, хто вона є.
Маленька Душа відчула, як в ній починається новий вир бажання.
Тепер вона хотіла бути тим, чим вона була. І тоді Маленька Душа
повернулася до Бога (що само по собі, зовсім не погана ідея для всіх душ,
які хочуть бути тим, хто вони є насправді) і сказала:
- Привіт, Бог! Тепер, коли я знаю, Хто Я Є, чи можна мені бути
цим?
І Бог відповів:
- Ти хочеш сказати, що ти бажаєш бути тим, Ким Ти Вже є?
- Бачиш, - відповіла Маленька Душа, - одна справа знати, Хто Я Є,
і зовсім інша насправді бути цим. Я хочу відчути і відчути,
яке це бути Світлом!
- Але ти й так уже є світло, - повторив Бог, знову посміхаючись.
- Так, але я хочу дізнатися це, відчувши! - Крикнула Маленька Душа.
- Ну що ж, - сказав Бог сміючись, - Я повинен був би здогадатися про
це. Ти завжди відрізнялася пристрастю до пригод, - але потім вираз
Бога змінилося, - Тільки от, є тут одна річ ...
- Яка така річ? - Запитала Маленька Душа.
- Не існує нічого іншого, окрім як Світло. Бачиш, я створив
тільки те, чим ти і є, і виходить, що простого шляху пізнати себе
яка ти, Хто Ти Є в тебе не передбачається. Розумієш, не існує нічого,
чим би ти не була.
- Еее ..., - сказала Маленька Душа, яка була тепер кілька
спантеличена.
- Подумай про це ось як, - сказав Бог, - Ти подібна свічці в променях
Сонця. Ти світиш разом з мільйонами, трильйонами і триліардами інших
свічок, які й становлять Сонце. І сонце не було б Сонцем без тебе.
Спробувало б воно стати сонцем без однієї зі своїх свічок ... воно б просто не
змогло б бути нормальним Сонцем, тому що сяяло б уже не так яскраво. І
ось завдання, як пізнати себе як світло, коли ти знаходишся в самому центрі
Світла? Нічого собі задачка?
- Ну ти ж Бог, - примружилася Маленька Душа, - придумай же що-небудь!
І тоді Бог посміхнувся ще раз і сказав:
- Я вже придумав. Якщо ти не можеш побачити себе як Світло, коли
ти знаходишся в Світлі, ми оточимо тебе темрявою.
- А що таке темнота? - Запитала маленька душа.
- Це те, чим ти не є, - відповів Бог.
- А чи стане мені страшно від цієї темряви? - Заплакала Маленька Душа.
- Тільки, якщо ти вибереш злякатися, - відповів Бог, - Насправді,
не існує нічого, чого варто було б боятися. І тільки, якщо ти вирішиш що треба боятися.
Бачиш, ми все одно придумуємо все це. Ми
вдаємо.
- О, - сказала Маленька Душа, і після цього відразу відчула себе
значно краще.
Після цього Бог пояснив, що для того, щоб пізнати у відчуттях або
відчути взагалі що-небудь, має з'явитися щось прямо протилежне.
Або, іншими словами, якщо ти хочеш відчути щось - ти народжуєш
появу чогось прямо протилежного.
- І це великий дар, - сказав Бог, - бо без нього ти б не змогла ніщо
пізнати або відчути. Ти не можеш дізнатися, що таке Тепло без Холодно,
Верх без Нізу, Швидко без Повільно. Ти ніколи б не змогла дізнатися, що
таке Ліве без Правого, Тут без Там, Тепер без Тоді. Таким чином, -
продовжив Бог, - коли ти будеш оточена темрявою, не піднось кулак до
небес і не доводь свій голос до крику, і не проклинай темряву. Але замість
цього -будь Світлом у цій темряві і не сходь з розуму з цього приводу. Тоді Ти
і пізнаєш, Хто Ти є насправді, і всі інші відчують це також.
Дозволь своєму Світлу сяяти так яскраво, що всі і кожен зможуть дізнатися,
наскільки ти незвичайна!
- Ти хочеш сказати, що це нормально - дозволити іншим побачити те,
наскільки я незвичайна? - Запитала Маленька Душа.
- Ну зрозуміло! - Засміявся Бог, - це якраз і є в порядку! Але пам'ятай,
що "незвичайно" не означає "краще". Кожен є незвичайним і
особливим у своєму! При цьому багато хто встиг забути про це
. І вони зрозуміють,
що це нормально - бути особливим і незвичайним, тільки коли ти
побачиш, що це в порядку речей для тебе - бути особливою.
- Ух ти, - сказала Маленька Душа, взявшись танцювати, сміятися і
стрибати від радості, - Я можу бути такою особливою та незвичайною, який
захочу!
- Так, і ти можеш почати прямо зараз, - сказав Бог, який заходився
танцювати і сміятися і стрибати разом з Маленькою Душею, - Якою частиною
особливого і незвичайного ти хочеш бути?
- Як це, якою частиною особливого і незвичайного? - Повторила
Маленька Душа, - я не розумію.
- Розумієш, - почав Бог, - бути Світлом - значить бути особливим, а бути
особливим, включає в себе багато різних частин. Бути добрим - значить бути
особливим. Бути ніжним - значить бути особливим. Бути особливим - також
означає бути творчим, винахідливим. Бути терплячим - це теж означає
бути особливим. Чи можеш ти придумати якісь інші способи бути особливим?
Маленька Душа посиділа трохи в мовчанні.
- Я можу придумати безліч способів бути особливою! - Вигукнула вона
нарешті, - Бути підтримуючою - значить бути особливою. Бути віддаючою - це
бути особливою. Бути особливою - це і бути доброзичливою. І бути турботливою -
це теж означає бути особливою.
- Так! - Погодився Бог, - і ти можеш бути всім цим або будь-якою іншою
частиною особливого, який побажаєш в будь-який момент. Це і є те, що
означає бути Світлом.
- Я знаю, чим я хочу бути, я знаю, чим я хочу бути! - Радісно оголосила
Маленька Душа, - Я хочу бути тією частиною особливого, яка називається
"Прощає". Правда ж, що бути прощаючою - це значить бути особливою?
- О, так, - з упевненістю сказав Бог, - це дуже особливо.
- Добре, - сказала Маленька Душа, - саме цим я й хочу бути. Я хочу
бути прощає. Я хочу пізнати себе як прощає.
- Добре, - сказав Бог, - але є одна річ, про яку тобі слід
знати.
Маленька Душа ставала трохи нетерплячою. Тепер їй здавалося,
що на кожному кроці її чекають нові ускладнення.
- Що ж це таке? - Запитала вона, зітхнувши.
- Не існує нікого, кого можна було б пробачити.
- Нікого? - Вона ледве могла повірити тому, що тільки що почула.
- Нікого! - Відповів Бог. - Все, що я створив - абсолютне. Немає жодної
іншої душі в усьому, що Я створив, яка була б менш досконала, ніж ти.
Озирнись.

І саме тоді Маленька Душа усвідомила, що навколо зібрався великий
натовп інших душ. Ці душі зібралися здалеку й звідусіль і з самих різних
куточків Царства, бо всі дізналися, що Маленька Душа веде надзвичайний
діалог з Богом, і всі і кожен бажали знати, про що йде мова.
Дивлячись на незліченну безліч присутніх душ, Маленька Душа була
змушена погодитися. Жодна з душ не виглядала менш чудово, менш абсолютно ніж вона сама.
Це було так дивно, і настільки яскраве було світло, що виходило від присутніх душ, що Маленькій Душі
доводилося навіть трохи примружуватися, щоб дивитися на них.
- То кого ж прощати? - Запитав Бог.
- Ммм-так, - сказала Маленька Душа, - повеселитися, схоже, не вдасться.
А я-то хотіла пізнати себе як Те, Що Прощає. Я хотіла дізнатися, як це
відчувається, коли ти такий ось особливий.
І Маленька Душа задумалася над тим, як можна було б відчувати себе, коли
тобі сумно. Але саме тоді до неї підійшла інша Приязна Душа.
- Не варто турбуватися, Маленька Душа, - сказала їй Приязна Душа,
- Я допоможу тобі.
- Правда? - Засвітилася Маленька Душа, - але що ж мені потрібно зробити
для цього?
- Та нічого - я просто створю для тебе когось, кого ти зможеш
пробачити!
- Ти так можеш?
- Звичайно! - Посміхнулася Дружня Душа, - у наступному своєму
народженні, в наступному житті я зроблю щось, за що ти зможеш пробачити
мене.
- Але навіщо? Навіщо тобі раптом робити це? - Запитала Маленька Душа, -
Тобі самому досконалому Творіння! Тобі, яка вібрує з такою
швидкістю, що народжує Світло, настільки яскрава, що навіть важко дивитися на
тебе! Що може змусити тебе захотіти знизити свої вібрації, щоб твоє
яскраве світло стало темним і важким? Що може послужити причиною того, що
ти, яка є Світло; ти, яка танцює з зірками і рухається через
Царство зі швидкістю думки, захотіла б прийти в моє життя і зробити себе
настільки важкою, що ти змогла б зробити щось погане?
- Відповідь дуже проста, - сказала Приязна Душа, - я зроблю це, тому
що я люблю тебе.
Маленька Душа була здивована, почувши таку відповідь.
- Не варто так дивуватися, - сказала Дружня Душа, - ти вже
робила те ж саме і для мене. Невже ж ти не пам'ятаєш цього? О, ми ж
стільки разів вже танцювали разом, ти і я. Крізь віки
ми танцювали з тобою цей танець. Протягом всього часу і в багатьох
місцях ми грали вдвох з тобою.
Ми обидві були вже Всім Цим. Ми були і Верхом і Низом, і Лівим і Правим.
Ми вже були і Там і Тут, Тепер і Тоді. Ми вже були Всім Цим. Ми були і
чоловіками і жінками, гарним і поганим, і ми обидві вже бували і жертвами і
лиходіями.
Кожна створювала для іншої точну й досконалу можливість для того, щоб
Проявити і Пізнати, те Ким Ми є насправді.
- Таким чином, - почала пояснювати Маленька Душа далі, - в цей раз
в нашому наступному житті я з'явлюся перед тобою як "погана". І я зроблю
щось дійсно жахливе і тоді ти зможеш пізнати себе як Та, Яка
Прощає.
- Але що ж ти зробиш? - Запитала Маленька Душа, трохи нервуючи,
- Що буде цим справді жахливим, що ти зробиш?
- О, - сказала Приязна Душа посміхаючись, - ми неодмінно придумаємо
що-небудь.
Але після цього Приязна Душа стала якось серйозніше і сказала тихим
голосом:
- Знаєш, в одному ти права.
- У чому? - Захотіла дізнатися Маленька Душа.
- Мені дійсно знадобиться уповільнити мої вібрації і стати дуже
важкою для того, щоб зробити цю не дуже приємну річ для тебе. Мені
доведеться прикидатися бути чимось абсолютно на мене не схожим. І тепер я
хочу попросити тебе про одну відповідь послузі.
- Та все що хочеш! Все, що ти побажаєш! - Вигукнула Маленька
Душа, почавши співати й танцювати, - Я буду прощає! Я буду прощає! - І тут
Маленька Душа зауважила, що Приязна Душа продовжувала залишатися
мовчазною.
- Так що ти хочеш? - Запитала Маленька Душа, - Що я можу зробити
для тебе? Ти просто ангел, погодившись зробити це для мене.
- Ну, зрозуміло, ця Приязна Душа і є ангел! - Перервав їх
бесіду Бог, - Кожен і є ангел. Пам'ятай завжди: Я посилаю вам тільки
ангелів і нікого крім них.

І Маленька Душа горіла від нетерпіння зробити що-небудь для того,
щоб задовольнити прохання Дружньої Душі:
- Так що ж я можу зробити для тебе? - Запитала вона знову.
- Коли я стану бити тебе і заподіювати тобі біль, - почала Приязна
Душа, - в той момент, коли я зроблю тобі найгірше з-поміж всього того, що ти
тільки можеш собі уявити ... У цей самий момент ...
- Так? - Перервала її Маленька Душа, - так що ж ...?
Приязна Душа мовчки глянула на Маленьку Душу і потім мовила:
- Пам'ятай, Хто Я є насправді.
- О, ну звичайно! - Вигукнула Маленька Душа, - Я обіцяю! Я завжди
буду пам'ятати тебе такою, якою бачу тебе тут і зараз.
- Добре, - сказала Приязна Душа, - тому що, бачиш в чому тут
справа: Я буду дуже сильно старатися прикидатися, і я швидше за все, забуду
те, хто я є насправді. І якщо ти не будеш пам'ятати те, Хто Я Є На
Насправді, я можу забути про це на дуже довгий час. І якщо я забуду,
Хто Я Є, - ти можеш навіть забути Хто Ти Є і ми обидві загубимося. І тоді
нам буде потрібна ще одна душа, яка прийде і нагадає нам про те, Хто Ми
Є.
- Ні! Нам цього не потрібно! - Знову пообіцяла маленька Душа, - Я
буду пам'ятати, хто ти є! І я буду вдячна тобі за той дар, який ти
принесеш мені - шанс пізнати й відчути те, Хто Я Є.
І угода була укладена, і Маленька Душа вирушила у своє нове
життя, радісна від того, що буде Світлом, що саме по собі було дуже
особливим; і подвійно радісна від того, що зможе бути тією частиною цього
особливого, яка називається Прощення.
І Маленька Душа з нетерпінням чекала, коли їй надасться
можливість відчути і пізнати себе як Прощення і принести подяку тій
душі, яка зробить це можливим.
І в кожен новий момент цього нового життя, коли нова душа з'являлася
на сцені, щоб ця нова душа не приносила в життя Маленькій Душі - радість
або печаль, і особливо, якщо це була печаль, Маленька Душа думала про
тому, що сказав їй Бог:
- Завжди пам'ятай, - посміхався Бог, - Я завжди посилаю вам тільки ангелів,
і нікого крім них
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення mari » 20 березня 2011, 12:15

Зображення

Подивіться на цю жінку - і запам'ятайте її назавжди! Світ не став аморальним ... тільки зараз - він завжди був таким ... Нагороду не завжди отримує той, хто гідний її найбільше. Нещодавно, у віці 98-и років померла жінка на ім'я Ірина Сандлер. Під час Другої світової війни Ірина отримала дозвіл на роботу в Варшавському гетто в якості сантехніка / зварника. У неї були на те "приховані мотиви". Будучи німкенею, вона знала про плани нацистів з приводу євреїв. На дні сумки для інструментів вона стала виносити дітей з гетто, а в задній частині вантажівки у неї був мішок для дітей старшого віку. Там же вона возила собаку, яку навчила гавкати, коли німецька охорона впускала і випускала машину через ворота гетто. Солдати, природно, не хотіли зв'язуватися з собакою, а її гавкіт прикривав звуки, які могли видавати діти. За час цієї діяльності Ірині вдалося винести з гетто і, тим самим, врятувати 2500 дітей. Її зловили; нацисти зламали їй ноги і руки, жорстоко побили,знущались. Ірина вела запис імен усіх винесених нею дітей, списки вона зберігала в скляній банці, закопаній під деревом у її задньому дворі. Після війни вона спробувала відшукати всіх можливо вижили батьків і возз'єднати родини. Але більшість з них закінчили життя в газових камерах. Діти, яким вона допомогла, були влаштовані в дитячі будинки або усиновлені. У минулому році Ірина Сендлер була номінована на Нобелівську премію Миру. Вона не була вибрана.ЇЇ премію отримав Ел Гор - за слайд-шоу по всесвітньому потеплінню ... А в цьому році премію отримав Барак Обама за свої передвиборні обіцянки. Минуло 65 років з дня закінчення Другої Світової війни в Європі. Пам'яті про шість мільйонів євреїв, 20-ти мільйонів росіян, десять мільйонів християн і 1900 католицьких священиків, які були вбиті, розстріляні, згвалтовані, спалені, заморили голодом і принижені!
Вірю, що свою премію ця жінка отримала в Бога!
mari Офлайн

Психотерапевт

Повідомлення happymami » 23 березня 2011, 19:39

Два камені
На березі моря лежали два камені - два нерозлучних і давніх приятелі. Цілими днями грілися вони в променях південного сонця і, здавалося, щасливі були, що море шумить збоку і не порушує їхнього спокійного і мирного існування.
Але ось одного разу, коли розгулявся на морі шторм, скінчилася дружба двох приятелів: одного з них підхопила хвиля і забрала з собою далеко у море.
Інший камінь, вчепившись за гнилий корч, зумів втриматися на березі і довго не міг прийти до тями від страху. А коли трохи заспокоївся, знайшов собі нових друзів. Це були старі, висохлі і потріскані від часу грудки глини. Вони зранку до вечора слухали розповіді Каменя про те, як він ризикував життям, як наражався на небезпеку під час шторму. І, щодня повторюючи їм цю історію, Камінь врешті-решт відчув себе героєм.
Йшли роки ... Під променями сонця Камінь і сам розтріскався і вже майже нічим не відрізнявся від своїх друзів - грудок глини.
Але ось набігла хвиля і викинула на берег блискучий Кремній, яких ще не бачили в цих краях.
- Здрастуй, друже! - Крикнув він потрісканому Каменю.
Старий Камінь був здивований.
- Вибачте, я вас вперше бачу.
- Ех, ти! Вперше бачу! Забув, чи що, скільки років провели ми разом на цьому березі, перш ніж мене понесло в море?
І він розповів своєму старому другові, що йому довелося пережити в морській безодні і як все-таки було класно і цікаво.
- Ходімо зі мною! - Запропонував Кремній. - Ти побачиш справжнє життя, дізнаєшся про справжні бурі.
Але його друг, потрісканий Камінь, подивився на грудки глини, які при слові «буря» готові були розсипатися від страху, і сказав:
- Ні, це не для мене. Я і тут чудово влаштований.
- Що ж, як знаєш! - Кремній скочив на хвилю і помчав у море.
Довго мовчали ті, хто залишився на березі. Нарешті потрісканий Камінь сказав:
- Пощастило йому, ось і зазнався. Хіба варто було заради нього ризикувати життям? Де ж правда? Де справедливість?
І грудки глини погодилися з ним, що справедливості в житті немає.
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення happymami » 02 квітня 2011, 03:09

Історія одного викрадення
Одного літнього вечора молода панянка сиділа біля вікна і сумно дивилася на горизонт. В цей вечір вона відчувала себе дуже самотньою. Батьки дівчини померли, і тепер вона жила одна у великому маєтку, тому її традиційним вечірнім заняттям було споглядати захід сонця із вікна своєї спальні. В цей час вона згадувала батьків.
Раптом вдалині з'явилася невідома постать. «Дивно... хто б це міг бути?!» - панянка зацікавлено спостерігала за людиною, яка поспішала до її будинку. Через хвилину вже змогла побачити, що це був молодий хлопець. Він поспішно підійшов і привітався:
- Добрий вечір! Мене звати Тео, я прийшов красти.
- Красти?!
- Так. Якщо запросите мене, я проведу цей вечір за розмовою з вами, але взамін вкраду одну невелику річ.
Дівчина задумалась. Їй було цікаво поспілкуватися з Тео, взнати хто він... та й так самотньо було в її багатому маєтку. Вона вирішила, що одна річ - невелика плата, до того ж це може бути й жарт, і запросила гостя до дому.
Цей вечір промайнув дуже швидко. Гість виявився цікавим оповідачем, і дівча швидко забуло про свій смуток. Та настав час прощання, і Тео сказав, що прийде красти ще. На це дівчина лише приязно усміхнулася – що це за жарти такі?
Перед сном, сидячи в своїй кімнаті біля дзеркала вона довго думала про ту розмову і про свого нового друга. Але що ж? Ніде не могла знайти улюбленого гребінця. Чомусь згадався жарт Тео - може це він вкрав? Що за дурниці? Панянка замріяно посміхнулась і пішла спати.
Наступний день тривав нескінченно довго. Чи прийде знову новий друг? Це було єдине запитання, що не полишало дівочу голівку. І якою ж була радість, коли на дорозі з'явилася вже знайома постать. Знову Тео попередив, що прийшов красти. Вечір проминув за милою розмовою як одна мить. Перед сном дівчина знову помітила зникнення - цього разу на місці не виявилося фотографії батьків.
Минали дні за днями. Тео щодня приходив у гості і вже не було сумнівів, що він дійсно приходив красти. Кожного вечора залишалися результати "крадіжки", але дівчині було добре і затишно в товаристві Тео, і вона щоразу приставала на його умову.
Цього вечора панянка засумувала:
- Напевно Тео більше не прийде, в мене вже нема нічого, окрім мого ліжка.
Та він все-таки прийшов.
Вони мило порозмовляли, а над ранок дівчина прокинулась у порожній кімнаті на підлозі. Протерши очі, встала і підійшла до вікна.
- Цікаво, що ж буде далі? Чи прийде сьогодні?
Цей день очікування був на багато довший, аніж попередній.
І дійсно, не прийшов... Він приїхав і запросив панянку поїхати разом з ним. Звичайно, її зацікавленню не було меж. Та все ж не наважувалася питати Тео, куди вони мандрують, тому просто мовчки сіла в диліжанс. А мандрували новими, незнаними дорогами, і врешті зупинились біля величної будівлі-палацу.
- Це мій дім, - сказав Тео і запросив увійти.
Та диво! Всередині палацу дівчина побачила всі свої "вкрадені" речі, тут було і фото батьків, і навіть старенький гребінець! Всі предмети були розставлені з великою дбайливістю, точно там, де вони лежали в неї.
- Це все для тебе, - пояснив Тео, - я хотів, аби тут ти почувала себе як вдома...

З початком Великого посту, до нас теж приходить Тео - Бог. Та Він потребує твоєї згоди на "крадіжку". Для того, щоб осягти щось велике, потрібно дозволити Богові "вкрасти" у нас щось дрібне. Так зміна способу харчування не дає нам гарантії щастя, але цей наш "дозвіл на крадіжку" несе надію на присутність Тео в нашому житті. Коли ти робиш хоч один маленький крок в напрямку Бога, Він долає кілометри, аби наблизитись до тебе.

Історію записала Оля Молочій від Тані з міста Луцька(c) (п)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей