Глобальні оголошення!



Дієти і Патології харчування(анорексія, булемія). Тези

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:46

Рисова дієта чудово підійде всім любителям цього злаку.

Дієта розрахована мінімум на 3 дні, і максимально на 2 тижні. Рис для готування повинен бути неочищений.

1 день

На сніданок - яблуко, 60г рису з лимонною цедрою і декілька крапель лимонного соку. Зелений чай або настій трав.

На обід - овочевий бульйон, салат з овочів 150 г, рис із зеленню, з фруктовим оцтом 1 ч.л. і 1 ч.л. олівкого масла.

На вечерю - овочевий бульйон, рис з морквою і кабачком, приготований на пару.

2 день

На сніданок - апельсин, рис з апельсиновою цедрою і 1 ч.л. сметани.

На обід - овочевий бульйон з вареними овочами і порцією рису.

На вечерю - овочевий бульйон з вареними овочами і порцією рису.

3 день

На сніданок - груша, рис, посипаний корицею.

На обід - овочевий бульйон, салат з огірків з оцтом і оливковим маслом, рис з 150 г грибів, смажених на оливковому маслі.

На вечерю - овочевий бульйон, рис з капустою брокколі, приготованою на пару.

4 день

На сніданок - фруктовий салат з 1-2 ст.л. рисових пластівців, рис з молоком або сливками.

На обід - овочевий бульйон, редиска з листям зеленого салату, рис з морквою, пріготовленой на пару.

На вечерю - овочевий бульйон, рис з петрушкою і щепотокой насіннячок соняшнику.

5 день

На сніданок - рис з виноградом або родзинками і 1 ч.л. тертого мигдаля.

На обід - овочевий бульйон, рис з великою кількістю зелені і пріготовлений на пару з овочами, з 1 ст.л. оливкового масла.

На вечерю - овочевий бульйон, рис, заправлений 1 ст.л. подрібнених волоських горіхів, 2 ст.л. зеленого лука і 2 ст.л. тертого кореня селери або петрушки. Шпинат, пріготовлений на пару.

6 день

На сніданок - рис + 2 фініки, 4 волоських горіха, 1-2 ягоди інжиру і 1 груша.

На обід - овочевий бульйон, рис з сирими овочами (огірок, солодкий перець), м'ятою і 1 ст.л. оливкового масла.

На вечерю - овочевий бульйон, рис з 1-2 порізаними яблуками, 1 ст.л. сливок або сметани і 1/2 ч.л. меду.

7 день

На сніданок - рис з яблуком і грушею (порізаними), декілька крапель лимона і 1 ч.л. меду, 1/2 порції йогурту.

На обід - овочевий бульйон, порція зеленого салату, рис з 1 помідором і зеленою квасолею, свареной на пару.

На вечерю - овочевий бульйон, рис з кабачком на пару, 1 ч.л. нерафінованого оливкового масла, 5 оливок, базілік.

Можна пити мінералку, зелений чай або настій трав, і свіжовичавлені соки. При виході з дієти обмежте вживання м'ясного і молочного.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:47

Президентська дієта

Цей спосіб схуднення відомий як дієта американського кардіолога Артура Агатстона або дієта «Південного пляжу», але останнім часом все частіше за нього називають «президентською дієтою». Чому за ним закріпилася така назва? Та тому, що ефективність президентської дієти підтверджує чета клінтон.

Президентська дієта, на думку багатьох фахівців, вважається однією з найкорисніших, а на думку тих, хто скористався цією дієтою, ще і одній з найсмачніших. І взагалі, це не зовсім дієта. Вона не обмежена в часі і має на увазі швидше перехід на нову систему живлення, ніж повна відмова від яких-небудь продуктів. Продукти, що вживаються в процесі президентської дієти, будуть різноманітними, потрібно лише обмежити себе в споживанні жирів і цукру.

Етапи президентської дієти

Президентська дієта складається з трьох етапів. Найсуворіший - перший. Протягом двох тижнів потрібно буде обійтися не тільки без солодкого, але і без будь-яких інших продуктів, що містять цукор. Вам доведеться уважно знайомиться з складом продуктів, що набувають (наприклад, соків). Читаємо - цукор, глюкоза, фруктоза, сахароза, декстроза, глюкозний сироп. - відкладаємо убік. Так, фрукти і ягоди теж доведеться виключити з раціону, оскільки в них міститься фруктоза. По очевидних причинах заборонений будь-який алкоголь.

Також на першому етапі президентської дієти не можна є продукти з муки, картоплі і круп, хліб і макарони. Доведеться почекати і з готовими блюдами, що містять крохмаль. Протипоказана будь-яка жирна їжа.

Що, вже стало тужливе? Не впадайте в депресію, адже такий режим харчування потрібно дотримувати тільки два тижні. Далі буде простіше. А, крім того, продуктові обмеження компенсуються шестиразовим живленням, та і порції не зобов'язані бути маленькими. І потім, подумайте, харчуючись таким чином всього два тижні, ви зможете гарантовано схуднути на 3-6 кг

Перейшовши в другу фазу президентської дієти, жити почне набагато легко. У ваше меню знов повернуться хліб, каші і фрукти. Кількість же їди не скоротиться. Зрозуміло, калорійні блюда вводитимуться поступово і в певні дні. Контролювати кількість з'їденого ви зможете самі, стежачи за своєю вагою: за тиждень потрібно скинути від 500 г до 1 кг Другий етап повинен продовжуватися до тих пір, поки ви не будете задоволені своєю вагою.

У третій фазі президентської дієти кількість їди скоротиться до чотирьох разів на день. Зате заборонених продуктів в дієті фактично не залишиться. Правда, це не означає, що солодким знову повинно забивати все ваше меню. Як і раніше, споживайте блюда з низьким змістом жирів, особливо тварин, натуральні м'ясо, птаха, овочі, фрукти. Не забувайте про блюда з риби. Обмежте себе в напівфабрикатах. Не зловживайте сіллю. Чай і каву можна пити без цукру, але з підсолоджувачами, по 2-3 чашки в день. У ваше меню обов'язково повинні входити фруктові і ягідні соки (краще, приготовані з цілісних ягід і фруктів).

Якщо ви раптом почнете набирати вагу - не біда. Скоректувати процес можна, повернувшись на 1-2 тижні до меню першого етапу дієти.

Зразкове меню першої фази

1-й день

*
Сніданок: стакан томатного соку, 1-2 яйця, зварених круто, 2 шматочки нежирного м'яса, кава із знежиреним молоком.
*
Ланч: 70-80 г сиру (жирність не більше 8%) з половинкою помідора і зеленню.
*
Обід: салат «Цезар» (без грінка): курячі грудоньки, листовий салат, часник, горіхи, лимонна кислота, рослинне масло.
*
Полудень: знежирений сир (120 г) приблизно з такою ж кількістю салату з помідорів і огірків.
*
Вечеря: морська риба з гарніром з цвітної капусти або брокколі, салат з помідорів, огірків із зеленню. Можна додати солодкий перець.
*
Пізня вечеря: нежирний сир, посипаний лимонною цедрою.

2-й день

*
Сніданок: стакан томатного або будь-якого овочевого соку, яєчня з помідорами, шматочок знежиреного сиру, чай без цукру.
*
Ланч: нежирний сир, сир (жирність не більше 8%), 70-80 р.
*
Обід: грудоньки курчати з огірком і зеленню як гарнір (краще готувати на грилі).
*
Полудень: шампіньйони або вешенки з капустою. Можна замінити овочевим салатом.
*
Вечеря: нежирна риба з гарніром з овочів, салат з капусти.
*
Пізня вечеря: нежирний сир, посипаний порошком какао.

3-й день

*
Сніданок: стакан томатного соку, яйце некруто, 2 шматочки будь-якого нежирного м'яса або птаха, кава без кофеїну.
*
Ланч: сирий жирністю до 8% або сир.
*
Обід: нежирна відварна риба з салатом з помідорів і огірків.
*
Полудень: овочеве рагу.
*
Вечеря: нежирне м'ясо з шампіньйонами, овочевий салат.
*
Пізня вечеря: сир (жирність не більше 8%) або нежирний сир.

4-й день

*
Сніданок: стакан овочевого соку, омлет з двох яєць і знежиреного молока із зеленню, чай без цукру. Можна використовувати підсолоджувачі.
*
Ланч: 70-80 г сира жирністю до 8% з половинкою помідора. Можна використовувати сир.
*
Обід: нежирне відварне м'ясо з листовим салатом або салатом з овочів.
*
Полудень: півстакана нежирного сиру і така ж кількість нарізаних помідорів і огірків.
*
Вечеря: відварна морська риба з гарніром з цвітної капусти або брокколі, салат з огірків, помідорів, солодкого перцю, зелені.
*
Пізня вечеря: нежирний сир.

5-й день

*
Сніданок: стакан томатного соку, 1-2 яйця некруто, 2 шматочки нежирного м'яса або птаха, кава без кофеїну. Можна із замінником цукру.
*
Ланч: сирий або сир (8% жирності).
*
Обід: «грецький» салат.
*
Полудень: нежирний сир з помідорами і зеленню.
*
Вечеря: курячі грудоньки з овочевим, гарніром (готувати краще на грилі), салат з огірків з рослинним маслом.
*
Пізня вечеря: сир (не більше 8%).

6-й день

*
Сніданок: стакан томатного соку, омлет з 1-2 яєць, 2 шматочки нежирного м'яса або птаха, кава без кофеїну із знежиреним молоком. Можна додати замінник цукру.
*
Ланч: сирий жирністю до 8% (50-75 г) або сир.
*
Обід: салат з курчати, листового салату, помідорів, сира, часнику і рослинного масла.
*
Полудень: знежирений сир (120 г) з помідором.
*
Вечеря: парна або приготована на грилі риба з овочевим гарніром, салат з капусти.
*
Пізня вечеря: нежирний сир.

7-й день

*
Сніданок: стакан будь-якого овочевого соку, омлет із зеленню і грибами, чай без цукру.
*
Ланч: 70-80 г сирного сиру або сиру (жирність не більше 8%). Можна додати зелень.
*
Обід: цвітна капуста або брокколі, приготована в пароварці. Можна з рослинним маслом або нежирним соусом.
*
Полудень: нежирний сир із зеленню і помідором.
*
Вечеря: м'ясо, приготоване на грилі, з овочевим гарніром, салат з помідорів, огірків, солодкого перцю і зелені.
*
Пізня вечеря: нежирний сир (не більше 8%).

Зразкове меню другої фази

1-й день

*
Сніданок: стакан кефіру (жирність 1%) з половинкою яблука або груші, кавою із знежиреним молоком.
*
Ланч: невеликий апельсин або мандарин.
*
Обід: салат, що складається з курячих грудоньок (100 г), листового салату, часнику, горіхів, лимонної кислоти, рослинного масло. Можна додати грінки (краще з муки грубого помелу).
*
Полудень: сир 4% жирності (100-120 г) з салатом з помідора, огірка, зелені і часнику.
*
Вечеря: риба, приготована на пару або запечена (100 г), з овочевим гарніром і шматочком хліба з муки грубого помелу. Салат з помідорів, лука і зелені.
*
Пізня вечеря: нежирний сир (100 г) з горіхами.

2-й день

*
Сніданок: півстакана вівсянки на стакані знежиреного молока, невеликий апельсин, кава без кофеїну і без цукру.
*
Ланч: яйце, зварене круто.
*
Обід: відварна або смажена риба (100 г) з салатом з помідорів, огірків і зелені, шматочок хліба грубого помелу або зернового.
*
Полудень: нежирний йогурт (або сир) з невеликою грушею.
*
Вечеря: нежирне м'ясо (100 г) з гарніром з кабачків, шматочок зернового хліба, салат з помідорів, огірків, зелені і часнику.
*
Пізня вечеря: нежирний сир з 1-2 часточками шоколаду (краще гіркого без цукру).

3-й день

*
Сніданок: стакан томатного соку, яйце некруто, шматочок зернового хліба, кава без кофеїну.
*
Ланч: сир знежирений або з низьким змістом жиру, 100-120 р.
*
Обід: нежирне м'ясо (100 г) з шматочком зернового хліба, нарізаними овочами і зеленню.
*
Полудень: бутерброд з часточкою нежирного сиру і половинка яблука.
*
Вечеря: нежирна курка (грудоньки) з гречкою (півстакана), овочевий салат.
*
Пізня вечеря: запечене або свіже яблуко.

4-й день

*
Сніданок: стакан нежирного питного йогурту без цукру (або нежирний кефір), середня груша, чай без цукру. Можна з підсолоджувачем.
*
Ланч: 70-80 грам будь-якого сиру з жирністю до 8% з половинкою помідора.
*
Обід: нежирне відварне м'ясо індички (100 г) з гречкою (півстакана на воді) і овочевим гарніром, шматочок хліба.
*
Полудень: нежирний сир (100 г) з декількома горіхами і половинкою яблука.
*
Вечеря: відварна камбала з гарніром з овочів і шматочком хліба, салат зі свіжих овочів і зелені.
*
Пізня вечеря: нежирний сир з жменею ягід (можна заморожених).

5-й день

*
Сніданок: стакан кефіру 1% жирності, середніх розмірів груша, чай без цукру.
*
Ланч: середніх розмірів яблуко.
*
Обід: «грецький» салат. Можна додати грінки.
*
Полудень: бутерброд з нежирним сиром, помідором і зеленню.
*
Вечеря: курка (100 г) з овочевим гарніром і зерновим хлібцем, салат з помідорів з часником і рослинним маслом.
*
Пізня вечеря: половинка апельсина або мандарин з нежирним сиром (50 г) або келих сухого вина з нежирним сиром.

6-й день

*
Сніданок: півстакана гречки, звареної на воді, залити знежиреним молоком, середнього розміру яблуко, кава без кофеїну.
*
Ланч: 3/4 стакана нежирного кефіру.
*
Обід: смажена морська риба (100 г) з овочевим гарніром і шматочком зернового хліба.
*
Полудень: овочеве рагу з баклажанами і/або кабачками на рослинному маслі.
*
Вечеря: нежирне м'ясо (100 г) з невеликою запеченою картоплиною, салат з помідорів, огірків, лука і зелені.
*
Пізня вечеря: невелика груша з 50 грамами «домашнього» сиру (жирність 4%).

7-й день

*
Сніданок: яєчня з 1 яйця з шпинатом або помідором, половинка грейпфрута, чай без цукру.
*
Ланч: нежирний сир (до 8% жирності) - 75-100 грам або нежирний сир - 100-120 р.
*
Обід: нежирне м'ясо з гарніром з цвітної капусти і/або брокколі, заправленим рослинним маслом (краще оливковим) або з 1-2 ст. л. нежирного і несолодкого соусу. Шматочок хліба з муки грубого помелу.
*
Полудень: знежирений йогурт (100 г) з половинкою маленького яблука або груші.
*
Вечеря: курячі грудоньки (100 г), приготовані на грилі з гарніром з грибів (шампіньйони, вешенки), салат зі свіжих овочів і зелені.
*
Пізня вечеря: півстакана нежирного кефіру з жменею ягід (можна заморожених).

Зразкове меню третьої фази

1-й день

*
Сніданок: вівсянка, приготована на стакані знежиреного молока, з меленим волоським горіхом, яйце некруто з шматочком хліба типу «8 злаків» або з муки грубого помелу, кави із знежиреним молоком.
*
Обід: овочевий суп, 100-120 г нежирного м'яса, приготованого на грилі або в пароварці з помідором і шматочком хліба.
*
Вечеря: 120-150 г запеченої морської риби з соком половини лимона, луком і зеленню, гарнір з овочів, салат з помідорів, огірків, солодкого перцю, зелені з рослинним маслом.
*
Пізня вечеря: 70-80 г сиру жирністю до 8%(краще 5%) і півстакана нежирного молока і півстакана будь-яких свіжих ягід.

2-й день

*
Сніданок: 1/2-3/4 стакана чорниці, малини або інших ягід із стаканом йогурту або 100-150 грамами сиру з шматочком хліба з цілісного зерна або муки грубого помелу, чай без цукру (можна з нежирним молоком).
*
Обід: окрошка на нежирному кефірі, бутерброд з беконом без жиру.
*
Вечеря: салат зі свіжих овочів з рослинним маслом або нежирною сметаною (1-2 помідори, огірок, лук або часник, зелень), креветки з рисом (100-120 г очищених креветок і 50 г вареного рису). Можна випити келих сухого білого вина.
*
Пізня вечеря: груша із стаканом кислого молока.

3-й день

*
Сніданок: яблуко або груша, омлет з помідором і зеленню і шматочком хліба типу «8 злаків», чай без цукру із знежиреним молоком.
*
Обід: 2 бутерброди з нежирною шинкою і з сиром (хліб з муки грубого помелу), кавун або диня (1-2 часточки, можна замінити персиком, 2-3 абрикосами або будь-яким іншим плодом).
*
Вечеря: салат з помідорів, огірків, солодкого перцю, зелені з рослинним маслом, м'ясо (смажений антрекот) з картоплею, запеченою із зеленню (2 середніх картоплини по 150-170 г).
*
Пізня вечеря: півстакана будь-яких ягід з кефіром.

4-й день

*
Сніданок: груша або персик, оладки з кабачків (невеликий кабачок протріть на терці і зліть рідину, змішайте з яйцем і двома столовими ложками муки), кава або чай без цукру.
*
Обід: овочевий вегетаріанський суп, шматочок пісного м'яса (90-100 г) з салатом зі свіжих овочів і зелені, яблуко.
*
Вечеря: смажена риба (150 г) з будь-яким овочевим гарніром і шматочком зернового хліба. Фруктовий салат (150-200 г) або 1-2 часточки кавуна. Чоловікам можна випити 1-2 келихи сухого білого вина, жінкам - 1 келих.
*
Пізня вечеря: йогурт з 1-2 подрібненими волоськими горіхами.

5-й день

*
Сніданок: будь-які свіжі ягоди (1/2-3/4 стакана), сирий «домашній» або сир (4% жирності) 3/4-1 стакан. Для смаку можна посипати корицею, порошком какао або лимонною цедрою. Кава або чай без цукру (можна з нежирним молоком).
*
Обід: салат зі свіжих овочів, курячі грудоньки, приготовані на пару, з овочевим гарніром і шматочком хліба з висівками.
*
Вечеря: салат з листових овочів (салати, капуста, лук, зелень, рослинне масло або нежирна сметана) з шматочком зернового хліба, смажене м'ясо (100-130 г) з гарніром з гречки або рису.
*
Пізня вечеря: ягоди з молоком.

6-й день

*
Сніданок: персик або 2-3 абрикоси, яйце некруто з 1 ст. ложкою нежирного майонезу і салатом з помідора і зелені, шматочок хліба типу «8 злаків», кава без цукру із знежиреним молоком.
*
Обід: салат з овочів із зеленню, перець, фарширований м'ясним фаршем з рисом, шматочок хліба з висівками.
*
Вечеря: салат на основі червоного перцю з оливковим маслом, смажена морська риба з гарніром з цвітної капусти з шматочком зернового хліба.
*
Пізня вечеря: половина банана із стаканом йогурту.

7-й день

*
Сніданок: півстакана ягід, сирники без цукру (1-2 шт.), кава без цукру із знежиреним молоком.
*
Обід: нежирний овочевий суп з м'ясом (50 г), грудоньки курки або індички (100 г) з гарніром з кабачків і баклажанів і шматочком зернового хліба.
*
Вечеря: салат на основі червоного перцю з оливковим маслом, відварна риба з гарніром з пріпущенних свіжих овочів з шматочком зернового хліба.
*
Пізня вечеря: половина часточки дині із стаканом йогурту (за допомогою міксера можна зробити мус).
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:48

Автор дієти - відома лікар-дієтолог Маргарита Корольова. По її методиках худнули багато зірок шоу-бізнесу.

Ранок краще всього починати з кашки. Перед нею треба випити 1 стакан або півстакана води. Їжу не можна запивати - потрібно пити тільки за півгодини до їжі або після. Взагалі, головне в цій дієті - багато пити: не менше двох літрів води щоденні. Один день - розвантажувальний. Потрібно є тільки сир і кефір весь день. Запам'ятаєте: їсти треба часто - раз п'ять в день є і двічі перекушувати.

Необхідно виключити з раціону цукор, хліб, мучноє, макарони. М'ясо, риба, курка - все це є можна, але тільки 1 раз на добу, причому вдень і обов'язково з овочами. Ніяких соусів! Це без солі дієта. М'ясо треба готувати на пару, смажене - це просто загибель! Вдень - багато є білка, але головне - не об'їдатися. Про вершкове масло і газовану воду теж забудьте. За одну їду чоловікові можна з'їдати не більше 300 грамів їжі, а жінці - 250. Так... І найголовніше - ні-ка-ко-го алкоголю!

Дієт «імені» Маргарити Корольовой існує декілька. Ось одна з них.

Дев'ятиденна дієта Маргарити Корольовой

Дев'ять днів, які продовжується дієта Королевою, розбиті на 3 групи по три дні.

*
Перші 3 дні дієти - рисові. Їмо тільки мал. Готувати рис для дієти Королевою неважко: з вечора треба замочити стакан немитого рису, вранці висипати його в киплячу воду і варити 10-15 хвилин. Вранці з'їсти стакан рису, рис, що залишився, розділити на рівні порції з таким розрахунком, щоб з'їдати по порції кожну годину протягом дня.
*
Наступні 3 дні - «курячі». Узяти 1-1,2 кг курки, обов'язково зняти з неї шкіру і видалити весь жир. Варити до готовності. З'їдати також маленькими порціями протягом дня.
*
Завершальні 3 дні дієти Маргарити Корольовой - овочеві. 800 грам будь-яких овочів - свіжих або варених, але у жодному випадку не солоних, не квашених, не марінованих - їсти знову ж таки маленькими порціями протягом дня.

Остання їда згідно рекомендаціям Маргарити Корольовой повинна бути не пізніше 19.00.

Фактично дев'ятиденна дієта Маргарити Корольовой - це три підряд триденних, що йдуть, монодієти. Причому заснованих, що важливе, на абсолютно різних продуктах. Рис, що вживається в перші три дні, продукт вуглеводний, куряче м'ясо - прекрасне джерело білка, а овочі, якими дієта Королевою наказує харчуватися останні три дні, багаті вітамінами і клітковиною.

Дієта Маргарити Корольовой особливо ефективна, якщо під час її застосування не знижувати (а краще підвищити) фізичну активність, поєднувати дієту з масажем і водними процедурами. Втім, це можна сказати про будь-яку дієту.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:50

Швидкі дієти
Найбільш небезпечні, супроводжуються психологічними навантаженнями, які супроводжуються фізичним стресом, перебудовою обмінних речовин. Швидкі дієти призводять до стрімкого зниження ваги. Найголовніше не повернутися до об'їдання. Ці дієти малокалорійні, тому не рекомендується під час дієт вести активний спосіб життя. Вибираючи швидкі дієти, не розраховуйте на легке життя, зате потім ви будете гордиться собою і своїм тілом.

Дієта вихідного дня

У вихідні дуже просто сидіти на дієті, оскільки знаходячись удома можна без особливих проблем вибирати необхідні продукти. А якщо дуже захочеться їсти можна прогулятися.

До сніданку: стакан води

Сніданок: стакан слабо завареного чаю, два шматочки хліба, вершкове масло, дві чайні ложки меду, йогурт або чашка знежиреного молока, половина грейпфрута (апельсин або два мандарини).

Обід: 120 г пісної яловичини (телятини, баранини або курки без шкіри), варені овочі за бажанням, 40 г нежирного сиру і шматочок хліба, свіжий фрукт, багатий вітамінами (ківі, апельсин, манго).

Полудень: чай, відвар трав або вода.

Вечеря: салат з сирих овочів і фруктів з легкою приправою на основі лимонного соку і декількох крапель рослинного масла, 100 г відварної риби (60 г пісної шинки або яйце некруто), п'ять столових ложок відварного рису (дві невеликі варені картоплини), йогурт (150 г нежирного сиру), чайна ложка меду і дві чайні ложки пророщеної пшениці, компот зі свіжих фруктів (яблук, груш або ананасів).

Дієта на 2 дні (дводенна дієта)

У це важко повірити, але факт залишається фактом. Схуднути за 2 дні до побачення або вечірки дуже просто. Вам потрібно буде набратися терпіння, запастися деякими послаблюючими і вперед! Головне не переборщити. За два дні мінус 2 кг

Перед сном: прийняти пару послаблюючих пігулок, можна випити відвар сенни.

Наступні два дні харчуватися тільки кефіром (6-8 стаканів). Якщо ви не любите цей кисло-молочний продукт, пропонуємо на вибір:

- 2 рисових дня: 250 г рису без масла і солі, 2-3 помідори або 2-3 ложки підсолодженого яблучного желе;

- 2 картопляних дня: харчуйтеся тільки картоплею, звареною в мундирі, без солі або ж растолченним з невеликою кількістю рослинного масла. 5-6 штук в день вам не пошкодять і не дуже набриднуть;

- 2 овочевих дня: щодня з'їдайте півтора кілограми сирих овочів (або тушкованих без масла).

І запам'ятаєте: це тільки 2 дні і не частіше, ніж через тиждень. Причому ця дієта протипоказана людям з хворими нирками і печінкою.

Дієта на 3 дні (триденна дієта)

Чотири дні до початку дієти слід нормально харчуватися, тобто не об'їдатися. Дієта дуже легко переноситися.

Ця дієта дуже низькокалорійна (близько 900 калорій в день). За рахунок збалансованості продуктів переноситься легко.

1-й день

Сніданок: чорна кава або чай без цукру, 1 скибочка хліба, 2 ст. ложки арахісової пасти або варення.

2-й сніданок: 1/2 грейпфрута.

Обід: 100 г (сирої ваги) курки без шкіри і жиру, 1 стакан вареної зеленої квасолі, 1 стакан вареного буряка, 1 хрусткий хлібець. Курку тонко нарізувати, додати 1 ч. ложку соєвого соусу і, постійно помішуючи, швидко обсмажити на сухій тефлоновій сковорідці.

Вечеря: 1 невелике яблуко.

2-й день

Сніданок: чорна кава або чай без цукру, 1 яйце (у будь-якому вигляді - варене, некруто, у вигляді омлету), 1 скибочка хліба.

Обід: 2 сосиски, 1 стакан вареної брокколі, 1/2 стакана морквини, 1 хрусткий хлібець. Варіант - можна замінити брокколі + морква на 1 стакан дієтичного борщу.

Вечеря: чай, 2 чорносливи.

3-й день

Сніданок: чорна кава або чай без цукру, 5 крекерів, 1 скибочка сира.

2-й сніданок: 1 невелике яблуко.

Обід: 1/2 стакана тунця, 1 стакан вареного буряка, 1 стакан цвітної капусти, 1 хрусткий хлібець. Варіант: замінити тунець на курку( 200гр. сирої ваги).
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:52

КАПУСТЯНА,
Пропонуємо вам дієту, розраховану на чотири дні. Вона включає повноцінне триразове живлення і по два стакани соку в день. Через чотири дні капустяний раціон дасть відчутні результати: налагодиться травлення і зникнуть зайві кілограми!

1-й день

Сніданок (200 ккал, 1 г жиру)

*сир з крес-салатом. 175 г знежиреного сиру перемішати з 1 стіл. ложкою газованої мінеральної води, злитиму і меленим чорним перцем. У отриману масу додати дрібно нарізаний крес-салат і намазати на скибочку хліби з муки грубого помелу.

Обід (350 ккал, 19 г жиру)

*капуста з грушею і смаженою свининою. 1 цибулину очистити, нарізувати дрібними кубиками і злегка обсмажити. Додати 200 г свіжій квашеної капусти, 2 лаврових листа і влити 100 мл бульйону (з кубика). Гасити 10 мин. 1 грушу вимити, нарізувати шматочками і покласти в каструлю з квашеною капустою за 5 мін до готовності. Потім нарізувати кубиками 100 г відварної свинини, обсмажити її з усіх боків у вершковому маслі і викласти на тарілку разом з капустою і грушею.

Вечеря (240 ккал, 5 г жиру)

*квашена капуста під горіховим соусом. 4 редиски, 1/2 білої редьки і 1/2 огірка тонко нарізувати і перемішати з 150 г квашеної капусти. Для соусу змішати 75 г йогурту з 1 чайн. ложкою мелених горіхів. Потім все посолити, поперчити. Соус вилити на готовий салат.

2-й день

Сніданок (210 ккал, 7 г жиру)

*банановий йогурт з вівсяними пластівцями. Невеликий банан очистити, нарізувати кухлями і сбризнуть лимонним соком. Потім залити банан 150 г знежиреного йогурту. Зверху посипати 1 стіл. ложкою вівсяних пластівців.

Обід (200 ккал, 10 г жиру)

*суп з квашеної капусти з солодким перцем. 1 цибулину очистити, нарізувати і пасерувати в 1 чайн. ложці рослинного масла до прозорості. Додати 200 г квашеної капусти, 2 горошини чорного перцю і 1 лавровий лист, влити 100 мл бульйону (з кубиків) і 50 мл яблучного соку. Гасити під кришкою 15 мин. За 5 мін до готовності покласти в суп два дрібно нарізаних стручка солодкого перцю.

Вечеря (340 ккал, 16 г жиру)

*салат з квашеної капусти з філе лосося. 150 г філе лосося сбризнуть лимонним соком і посолити. Рибу обсмажити в сковороді з 1 чайн. ложкою рослинного масла. 200 г квашеної капусти (сік злити через друшляк), 1 кільце свіжого ананаса, нарізане шматочками, 1 нашатковане перо зеленого лука перемішати; додати до салату соус з 2 стіл. ложок йогурту і 5 г тертої лимонної цедри. Зверху викласти філе лосося.

3-й день

Сніданок (190 ккал, 4 г жиру)

*апельсин з сиром і соняшниковими насіннячками. Апельсин очистити, розділити на часточки. З половини отриманих часточок віджати сік і перемішати з 150 г знежиреного сиру, цукром і часточками, що залишилися. Зверху посипати 1 стіл. ложкою соняшникових насіннячок.

Обід (350 ккал, 11 г жиру)

*сайда з квашеною капустою в шампанські. 1 цибулину очистити, порубати і пасерувати в 1 чайн. ложці вершкового масла до прозорості. Потім додати 150 г квашеної капусти, 1 лавровий лист, 50 мл напівсухого шампанська і гасити ще 10 мин. 150 г сайди сбризнуть лимонним соком, посолити і посипати 1 чайн. ложкою муки. Смажити рибу на тефлоновій сковороді з додаванням 1 чайн. ложки вершкового масла, по 4 мин. з кожного боку.

Вечеря (260 ккал, 7 г жиру)

*картопляні оладки з капустою і виноградом. 3 картоплини очистити, натерти, посолити, додати 1 яйце. Все перемішати і обсмажити на рослинному маслі. Потім вимити 4 ягоди світлого винограду, розрізати їх навпіл і перемішати з 100 г свіжій квашеної капусти. Готове блюдо прикрасити пір'ям лука-резанца.

4-й день

Сніданок (210 ккал, 6 г жиру)

*булочка з сиром і часточками яблука. 1 булочку з муки грубого помелу з висівками намазати 1 чайн. ложкою солодкої гірчиці. Покласти зверху по 1 скибочці низькокалорійного сиру гауда (30 г). Посипати 1 чайн. ложкою колечок лука-резанца. До булочки подати декілька часточок яблука.

Обід (350 ккал, 15 г жиру)

*яловичина на шпагах з капустою і ананасом. 200 г яловичого філе нарізувати тонкими подовжніми скибочками. Потім вимити, очистити і нарізувати 1/2 стручка солодкого перцю. Разом з м'ясом нанизати на шампур і обсмажити з усіх боків в 1 чайн. ложці рослинного масла. 150 г квашеної капусти відкинути на друшляк, 1 кільце ананаса нарізувати шматочками. Все скласти в каструлю і гасити 10 мин. Готовий шампур покласти на тарілку разом з квашеною капустою.

Вечеря (260 ккал, 15 г жиру)

*фаршировані помідори. 3 помідори вимити, зрізати верхівку і ложкою вибрати м'якоть. Крупно її порубати і перемішати з 100 г сирої квашеної капусти. 125 г свинячої нарізки розрізати на смужки і перемішати з капустою. Масу розкласти по помідорах, а залишок подати окремо.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:53

КОЛЬОРОВА
Фітонутрієнти, які зустрічаються в різноколірних рослинних продуктах, є найкориснішими речовинами відповідно до останніх досліджень. Кожен колір в натуральних продуктах представляє фітонутрієнт певної функціональності. Всі разом вони працюють на благо здоров'ю.

У основі дієти лежить принцип монодієти. По днях тижня розподілені разниє за кольором продукти. Схуднути, дотримуючись цієї дієти, можна на 2 кг за місяць. Харчуватися таким чином можливо хоч все життя.

Понеділок - білий

Відварна картопля, банани, рис, молоко, сирий мацарелла, спагеті, м'якоть кокоса, відварний білок курячого яйця, каштани, цвітна капуста. Нюанс: у «білих» продуктах багато вуглеводів, з якими необхідно бути обережними, щоб не поповніти.

Білий охолоджує, віддає енергію.

Вівторок - червоний

Червона квасоля, томати, вишня, червона смородина, бастурма, червоне сухе вино, червоний солодкий перець, кайенський перець.

Такі продукти, як журавлина, буряк, червоний виноград і ягоди, отримують свій яскравий колір завдяки флавоноїдам, сильнішим антиоксидантам, ніж вітамін С. Флавоноїди в червоному вині захищають серце.

Антоциандіни, найсильніші флавоноїди, дають колір червоному винограду, чорниці, ожині і чорній смородині.

Червоний підсилює кровообіг, підвищує м'язовий тонус в три рази. Організм точно в такому ж режимі витрачає калорії.

Середа - зелений

Листові овочі, зелені пряні трави, ківі, зелений чай, ревінь, огірки, морська капуста.

Брюссельська капуста і брокколі - це багаті джерела хлорофілу і магнію, необхідних для зміцнення нервів, м'язів і підтримки гормонального балансу.

Зелений заспокоює, розслабляє. Проте він зовсім не сприяє схудненню, тому влаштовуйте собі «зелені» дні не дуже часто.

Четвер - оранжевий

Морква, папайя, лосось, манго, обліпиха, гарбуз.

Кавуни, морква, манго, абрикоси, персики, папайя і помідори містять каротеноїди, такі як бета-каротин і лікопен, обидва з яких володіють сильними антираковими властивостями і запобігають передчасному старінню.

Оранжевий підвищує апетит. Але скільки б ви не з'їли, все одно худнутимете! Крім того, вважається, що все оранжеве захищає від простуди.

П'ятниця - фіолетовий

Баклажани, темний виноград, ожина, голубика, чорна смородина, слива, естрагон.

Фіолетовий уповільнює обмін речовин, викликає сонливість. Зате якщо вам дошкулятимуть коліки, може подіяти як болезаспокійливе.

Субота - жовтий

Ананас, персики, абрикоси, солодкий жовтий перець, кабачки, солодкі жовті яблука, кукурудза, «зрілий» сир, мед, пиво, яєчний жовток.

Кукурудза і жовтий перець багаті картеноїдамі (не плутати з каратеноїдамі), сильними антиоксидантами. Гірчиця і куркума містять куркумін, антиоксидант, що володіє антизапальними властивостями.

Жовтий - самий «жарознижуючий» колір. Перемикає думки про їжу на інтелектуальні роздуми і заряджає прекрасним настроєм.

Неділя. Розвантажувальний день

Тільки мінеральна вода.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:55

ДІЄТА БАЛЕРИН

#1 порція їжі повинне бути розділена на 2 рази
#
супи є самостійною їжею і не їдяться з іншою їжею
#
не суміщати в одну їду рибу і м'ясо, оскільки це різнорідний білок
#
вживати молочні продукти з МІЗЕРНИМ змістом жиру, тобто при виборі молока і продуктів з нього перевага віддавати НОРМАЛІЗОВАНОМУ молочному продукту, і по можливості, і таке молоко розбавляти льодом
#
прибрати з живлення магазинний майонез і при неможливості жити без нього, готувати його самостійно без жовтків і солі і додавати в готовий соус 1/3 знежиреного йогурту
#
не вживати сіль при приготуванні їжі, а прагнути замінювати її приправами або соєвим соусом, капаючи його на готове блюдо в тарілку
#
пити не менше чим за 30 хвилин до їжі і не раніше, чим через 1 годину після
#
ну і звичайно ж, 1,5 - 2 літри мінеральної негазованої води в добу (це при нашому помірному кліматі).
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:56

Яблука - справжні природні скульптори: містять мінімум калорій, максимум вітамінів і біологічно активних речовин, важливих для здоров'я і краси.

Меню-розкладка на 3 дні

1-й день

*
Сніданок: шматочок хліба з 1 столовою ложкою нежирного сиру і 3 шматочками яблука.
*
Ленч: 1 яблуко і 1 хлібець.
*
Обід: рибний салат: 150 г риби + 1 яблуко + 1 апельсин + пучок селери. Заправка: 75 г нежирного йогурту + сік лимона. Сіль на смак.
*
Полудень: 100 г нежирного сиру і 1 яблуко.
*
Вечеря: 2 бутерброди з житнім хлібом і сиром. На один покладете зверху шматочки 1 яблука, на іншій - кружечки огірка і посипте зеленню.

2-й день

*
Сніданок: мюслі власного виготовлення: 1 натерте яблуко (з шкіркою), 1 ст. ложка родзинок, 30 г вівсяних пластівців і 150 г нежирного молока.
*
Ленч: 1 яблуко.
*
Обід: млинчик з 30 г пшеничної муки, 6 ст. ложок нежирного молока і 1 яйця (сіль, кориця і замінник цукру на смак). Начинка: 1 яблуко, нарізане скибочками.
*
Полудень: 100 г нежирного йогурту з половинкою яблука.
*
Вечеря: 40 г рису, змішаного з мелконарезанним яблуком і половинкою банана.

3-й день

*
Сніданок: 1 шматочок житнього хліба, 2-3 ст. ложки нежирного сиру і 1 яблуко.
*
Ленч: напій з 1 натертого яблука, 150 г нежирного кефіру, соку лимона і кориці.
*
Обід: 100 г курячих грудоньок або пісної яловичини під яблучною «ковдрою». Рецепт «ковдри»: дрібно нарізуйте 1 яблуко і 1 солодкий червоний перець, додайте 1 ч. ложку соку лимона, 2 ч. ложки цукру, 3 ст. ложки води і варите 5-7 хвилин. Заправте сіллю, перцем і оцтом.
*
Полудень: 1 яблуко.
*
Вечеря: салат: 2 невеликих морквини і 1 яблуко велике нарізувати, додати 1 ч. ложку родзинок, 1 шматочок (близько 60 г) легені сира, наприклад камамбера. Соус до салату: 2 ч. ложки нежирних сливок + 2 ст. ложки нежирного молока, і замінник цукру (на смак).

Ця дієта безпечна. Вона короткострокова і заснована на дії пектину (клітковина), фруктових кислот і калія. Вони виводять з організму «старий» жир, спалюють калорії, активізують обмін речовин і травлення. Завдяки клітковині, з'ївши яблуко, ви досить довго відчуватимете себе ситим. Яблучну дієту може витримати кожен. Солодкого вам не захочеться. Глюкоза і фруктоза, що містяться в яблуках, стабільно зберігаючи рівень цукру в крові, утримають вас від бажання з'їсти шоколадний батончик. Вибирайте яблука середнього розміру, вагою близько 150 р. Кожен плід містить приблизно 87 ккал. Їжте яблука, гарненько їх помивши, але не знімаючи шкірку - під нею знаходиться більше живильних речовин. Використовуйте не один, а два-три разних сорту яблук.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:58

Французька дієта

Дієта розрахована мінімум на 14 днів, і схуднення гарантоване тільки при строгому дотриманні наказаного раціону. Французька дієта не враховує індивідуальні енергетичні потреби людини.

Що дотримує французьку дієту дозволяється в необмежених кількостях пити кип'ячену і мінеральну воду, проте забороняються соки.

Продукти, що рекомендуються для французької дієти: нежирне м'ясо і м'ясні продукти, нежирна риба, яйця, фрукти, овочі і зелень, чай і кава, сухарі.

Заборонені продукти: сіль, цукор і кондитерські вироби, хліб і борошняні продукти, алкоголь.

Суть класичної французької дієти зводиться до того, що калорійність раціону скорочується до 1500 ккал в день за рахунок жирів і вуглеводів. В результаті жири організм бере зі своїх запасів і чоловік худне.

Ось зразкове меню на тиждень для французької дієти:

1-й день

*
Сніданок: чашка чорної кави.
*
Обід: 2 варених яйця, листовий салат, 1 помідор.
*
Вечеря: невеликий шматок нежирного вареного м'яса, листовий салат.

2-й день

*
Сніданок: чашка чорної кави, сухар.
*
Обід: шматок вареного м'яса.
*
Вечеря: шинка або варена ковбаса без жиру, листовий салат.

3-й день

*
Сніданок: чашка чорної кави, сухар.
*
Обід: морква (смажена на рослинному маслі), помідор, мандарин або апельсин.
*
Вечеря: два варені яйця, нежирна ковбаса, листовий салат.

4-й день

*
Сніданок: чашка чорної кави, сухар.
*
Обід: 1 варене яйце, свіжа морква, 2-3 шматочки сира.
*
Вечеря: фруктовий салат, стакан кефіру.

5-й день

*
Сніданок: терта морква з лимонним соком.
*
Обід: порція вареної риби, 1 помідор.
*
Вечеря: шматочок вареного м'яса.

6-й день

*
Сніданок: чашка чорної кави.
*
Обід: порція вареної курки, листовий салат.
*
Вечеря: шматок вареного м'яса.

7-й день

*
Сніданок: стакан води
*
Обід: порція вареного м'яса, фрукти.
*
Вечеря: нежирна шинка або ковбаса (2-3 шматочки).

Меню другого тижня аналогічно першій.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: ВАГА, Дієти. ЗМІНИ. Патологія харчування(анорексія, буле

Повідомлення mari » 24 квітня 2010, 00:59

Зернова дієта відновить нормальну роботу шлунково-кишкового тракту, додасть різноманітність повсякденному раціону, забезпечить організм біологічно активними речовинами, вітамінами, мінералами і, особливо, клітковиною.
В дні дієти забороняються: сіль, цукор, алкоголь.

Зернова дієта продовжується 1 тиждень.

Пшеничний день
180 г зерен засипати в 3/4 л води і варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок - каша + сахарин + 1/2 стакана молока.
Обід - стеблинка лука + 1 стакан овочевого бульйону (трохи відварити) + каша.
Вечеря - каша + йогурт (125 г) + сахарин + кориця.

Пшоняний день
180 г пшона в 3/4 л води - закип'ятити і залишити на слабкому вогні на 30 хвилин.
Сніданок - 1/2 стакана теплого молока + каша + сахарин.
Обід - 1 стакан овочевого бульйону + каша.
Вечеря - 1 терте яблуко + сік лимона + сахарин.

Вівсяний день
178 г вівса в 3/4 л води закип'ятити, варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок - 1/2 стакана молока + сахарин + каша.
Обід - 1 стакан овочевого бульйону + каша + часник, петрушка.
Вечеря - 80 г сиру + 3 ст.ложки молока + 1 ст.ложка какао + каша + сахарин.

Рисовий день
140 г рису варити 35 хвилин.
1/2 кг очищених яблук нарізувати і згасити в невеликому кол-ве води. Змішати яблука, рис, лимонний сік, сахарин, корицю.

Ячмінний день
180 г ячменю в 3/4 літри води довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок - каша + сахарин + 1/2 стакана молока.
Обід - 1 стакан овочевого бульйону + каша + стеблинка лука + перець.
Вечеря - каша + 1/2 стакана апельсинового соку + 2 ст.ложки молока, що згущує + сахарин.

Гречаний день
180 г гречки в 3/4 літри води довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок - каша + 1/2 стакана молока + сахарин.
Обід - 1 стакан овочевого бульйону + каша + спеції.
Вечеря - 1 стакан кефіру + каша + сахарин.

Змішаний день
По 60 г пшениці, гречки, вівса всипати в 3/4 літри води і довести до кипіння, варити 20 хвилин на слабкому вогні.
Сніданок: 1/2 стакана теплого молока + каша + сахарин.
Обід - каша + 3 ст.ложки томатної пасти + 1 стакан овочевого бульйону (все це зігріти) + часник, приправи.
Вечеря - каша + терте яблуко + сахарин + лимонний сік + кориця.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Психотерапевт, психолог



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron