Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення Natalinda » 15 квітня 2014, 13:13

МИ взяли в бібліотеці книжечку Віктора Васильчука "Мандри темно-вишневої самописки" Видавництво Богдан.
Дуже цікава книжечка в якій коротко є про те що таке візитки і як їх роблять, як роблять папір, і ще багато про канцелярські приладдя. Книжечка невеличка, на один вечір замало)))) але пізнавальна. Для молодших школярів думаю буде дуже актуальна, бо Юрчик ще не все зрозумів, чи то я ще не все пояснювати добре вмію)))))
Ну але про папірус вже розповідав))))

І ще мені дуже сподобалася книжка "Здрастуй, моя Басю" Олександра Прилуцького. Книжа про ідеальні канікули в селі :love: Хлопчик і дівчинка приїжджають на канікули до дідуся єгеря і допомагають тваринам. Про котів, білочку, лиса, шуліку, бобра. Дуже гарна позитивна книжка, яка вчить любити живність) Правда в останній історії трохи напутано з назвою птаха, так і не зрозуміло чи то орел, чи шуліка, чи сокіл)))))
Це перша книжка в якій дуже мало малюнків і дуже дрібний шрифт, але пішла просто на ура за 2 дні, бо просив Юра читати і вдень (ми читаємо завжди наніч)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення okcana » 15 квітня 2014, 15:41

Випадково в інтернеті натрапила на серію книжок
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Може хтось іх читав, для якого віку вони, який текст. Дякую!
okcana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 935 раз.
Подякували: 607 раз.
Діти: дівчинка Настуся, 5 рочків

Повідомлення alenka » 15 квітня 2014, 16:30

georginochka написав:Ми читаємо серію про дідуня Петсона і кота Фіндуса, в-во Богдан. Цікаві, трохи дивакуваті історії. Моїм дітям подобаються динамічні ілюстрації.

Я думаю собі купити одну книжку на пробу, бо сама минулого року на книжковому форумі почитала трохи, то вирішила, що нам ще зарано. Вибачайте не дуже пам'ятаю, але головний герой там точно дивак :).
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 243 раз.
Подякували: 316 раз.

Повідомлення Natalinda » 15 квітня 2014, 16:52

okcana ми маємо з цієї серії "Різдво у Петсона"
Перш за все тут "не мої" малюнки, я люблю світліше, яскравіше, дитячніше. В свомєу СП я пропонувала щось три книги, бо були дешевші ніж на сайті Богдану.
Сама історія досить непогана. Петсон зламав ногу пере Різдвом і односельчани дізнавшись про це принесли йому їжу до святкового столу. він з котом живе)
Ну так собі, докупляти серію точно не буду, але якби попали в бібліотеці то взяли б почитати.
там на сайті можна полистати книги і почитати по тексту трохи
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення alenka » 15 квітня 2014, 17:08

Так, напишу про ті книжки, яких здається тут не бачила ще:
1. Йозеф Чапек. Пригоди песика та киці. Мої дівчата дуже люблять цю книжку. Хто пам'ятає дивний радянський мультик, де спершу киця мила підлогу песиком, а потім песик витирав підлогу кицею :), то це саме про них. (мультик мої малі теж люблять). В книжці ще є історії: Як песик порвав свої штанці, Як песик і киця знайшли лялечку (про викинуту ляльку, яку песик з кицею взяли собі), Як песик і киця писали листа дівчаткам, Як песик і киця гралися в театр(вони прийшли в гості до хворих діточок і вирішили розважити їх) і Як песик і киця пекли святковий торт(про торт із всіляких смакот, які люблять песики і киці - молока , муки, цукерок, сала, варення, огірків... і про те як злий пес з'їв його, поки киця з песиком кликали в гості діточок поласувати тортиком ). Історії добрі, змістовні і повчальні, малюнки є на кожній сторінці, тому і менші легко слухають, бо ще розглядають малюнки.
2. Анна Люлько. Загублене цуценя.. Цікава розповідь про пригоди іграшкового цуценя, яке було подароване дівчинці Софійці, яка забула його на лавочці. Наприкінці книжки песик таки повернувся до дівчинки. Малюнки мені дуже подобаються, великі і є на кожній сторінці. Папір крейдований. (глянцевий).
3. Серія книжок Бригітти Венігер. Міко.Історії про маленьке мишенятко, теж повчальні. Як мишенятко розбило мамину вазу, а потім зізналося. Як загубило свою улюблену іграшку. Як не хотіло митися, а потім передумало. Малюнки теж класні, сторінки майже всі замальовані.
4. Марійка Лугович. Іван Малкович. Вовченятко, яке запливло далеко в море. Історія про подорож Вовченятка і тата Вовка дном моря, злого Морського Страховиська, яке викрало тата Вовка, і як Вовченятко рятувало тата. Малюнки прсто дуууже класні :). Це ж А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА.
5. Грицько Григоренко. Королівна крихітка та киць-киць. Про добру принцесу, яка допомагала усім бідним та знедоленим, і одного разу король заборонив їй це робити, щоб вони самі не стали жебраками. Королівна засумувала дуже і фея подарувала їй чарівну кицю, і тепер коли королівна плакала її сльози перетворювалися на коштовне каміння. Вона допомогла усім у своєму королівстві, але один хлопчина вирішив обдурити королівну, і киць-киць покарала його і лиш малесенька дівчинка, яка ще не вміла обманювати (бо ще й говорити не дуже вміла) змогла його врятувати. Малюнки теж пречудові.
6. Пригоди дельфінчика та його друзів. Одна з книжок із цілої серії Прогулянки довкола світу. Видавництво Кредо. Історії досить простенькі, але книжка дозволяє вивчити морських жителів, бо є навчального типу: знайти на малюнках рибу барабульку :), білугу, скорпену чи ската, чи дві однакові медузи, чи знайти у косаток п'ять відмінностей.

Із задоволенням читаємо зараз Лісову школу, всі історії, серію Чарівний ліс із Другом лицарем і Бузиновим ведмедем, Мед для мами, історії про кроликів, ну і Зварю тобі борщику. А про книжки з віршами навіть не пишу :).
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)

Повідомлення alenka » 15 квітня 2014, 17:33

Ще згадала про цілу серію Жили собі тролі. Сіссель Бее і Петер Мадсен. Найбільше моя старша любить історію "Сліди на снігу". Як маленькі троленята Пая та Пайко захотіли побачити справжню рись. Татко пояснив як її знайти, як вони блукали лісом і зустрічала сліди різних звіряток, і таки натрапили на рись. Історії всі добрі, не страшні :). Малюнків багато, але всі в сіро- коричневій гаммі, бо тролі ж під землею живуть і бояться сонця. Але оскільки мої люблять всіляких монстриків і звіряток, тому я й купила їх.
І ще Юрій Брезан. Пригоди котика Мікоша. Старша із задоволенням слухає. Як маленький котик, який дружив із хлопчиком Тадеушем, випадково потрапив на поїзд і об'їхав декілька країн, шукаючи дорогу додому, він ще й міста свого не знав, але дуже хотів повернутися до Тадеуша. Мандрував котик із цикром, звірята і клоун допомагали котикові, а злий тигр хотів убити його і викинув із поїзда. Але котикові допомогли коні, і доправили знову на цирковий поїзд. Там ще багато всякого було.
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Сяна » 15 квітня 2014, 18:47

ми маємо усі книжки про Петсона, окрім "Різдво у Петсона" (купуємо десь рз на місяць)
мені вони подобаються, ці книжки) так, дідуньо Петсон - дивак, але дивак добрий. доця любить слухати про Петсона, його кота Фіндуса, але не завжди ще дослуховує до кінця, то я сама бігом дочитую, що ж там сталося
і малюнки мені подобаються у тому плані, що їх робив сам автор, і те, що не описав словами, домалював малюнком
але, як то кажуть, на колір і смак усі фломастері різні :yes: ::Р:
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Natalinda » 15 квітня 2014, 19:22

о то я вже знаю де взяти почитати Петсона)))))) ::Р:
Жили собі тролі теж маємо і теж улюблені "Сліди на снігу" :yes:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення alenka » 15 квітня 2014, 19:40

а я наступна в черзі за Петсоном :).
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Dashko » 16 квітня 2014, 22:16

В нас теж э "Різдво у Петсона". Марку дуже подобається. Вже разів 30 йому читала :crazy:
Мені малюнкии подобаються. А сам фіндус мені Марка нагадує по характеру :hi:
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість