Глобальні оголошення!

Дитячі передплатні видання

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитячі передплатні видання

Повідомлення Virchik » 07 січня 2015, 21:20

Ми виписуємо "Мамине сонечко"те що від 2 до 5.
Виписувала онлайн, по-моєму через pressa_online
Зображення

Зображення
Virchik Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 169 раз.
Подякували: 272 раз.
Діти: доця Анастасія

Повідомлення taranjka » 13 січня 2015, 19:18

я вже писала, щро ми підписалися на журнал від товариства захисту птахівю і от нам прийшов перший бонус - календар. так, як я оформляла сімейну підписку і вписала 3 дітей - мені прислали 3 календарі (то було сюрпризом) :aplo: :aplo:
календар - дуже класний. не великий - на кожній сторінці малюнок пташки (малюнки офігенні). крім того, з тих сторінок можна потім зробити листівку :wink:
Зображення
3968x2232(3.73 MB)

Фотохостинг
Зображення
3968x2232(3.73 MB)

Фотохостинг
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nadusha » 19 січня 2015, 10:15

Попалась мені стаття про "експериментальні" завдання в одному журналі. :crazy: :dash:
"Недитячий" дитячий журнал втрапив до тернопільських дошкільнят та учнів молодших класів. Батьки та фахівці вдарили на сполох. Видавець запевняє, що такого контенту у виданні більше не буде
"У красеня Костика безмежно закохалися 50 дівчаток. 20 дівчаток побігли топитися у ставку, але їх витягнули рятівники, і вони закохалися в рятівників. 12 дівчаток пішли до аптеки купити отрути, але замість отрути їм продали зеленку, і вони розчарувалися в коханні. 7 дівчаток розлюбили Костика і безмежно закохалися в красеня Сергійка. Решта дівчаток твердо вирішили вийти заміж за красеня Костика, щойно він виросте. Скільки дівчаток мріє про те, щоб красень Костик якнайшвидше виріс?", - такий зміст однієї із задач у дитячому пізнавально-розважальному журналі "Куля", який читають і тернопільські діти.
Можуть сприйняти як інструкцію
Такий "життєвий" підхід до викладу інформації зустрічається в інших дитячих задачках. Наприклад, про хлопчика, який пише на паркані непристойне слово з 15 букв. Автори допису пропонують дітлахам вирахувати, чи вистачить дитині паркану аби вмістити все слово за умови, що кожних три букви займають по 62 сантиметри, а довжина паркану 3 метри 12 сантиметрів... Такі задачі побачив тернополянин, громадський активіст Юрій Кулик, який про знахідку написав у facebook.
- Ми не передплатники журналу, він мені в руки потрапив випадково, - каже батько п'ятирічної Анастасії Юрій Кулик. - Діток фотографували під час святкового ранку, а фотографію надіслали в редакцію журналу. Це гарно. Батькам і малечі приємно. У садку батькам сказали, що от така гарна фотографія є. Батьки вирішили купити той журнал. Для сімейного архіву, так би мовити. Знайти його в Тернополі не проблема, коштує 12 гривень.
Вже вдома тернополянин почав переглядати журнал і зрозумів, що в руках "недитяче" дитяче видання.
- Дитині я, звісно, того не читав, бо з окремих завдань і статтей зрозумів, що дітям такого не те що читати, а навіть показувати не можна, - продовжує чоловік. - Непристойні слова на паркані, дівчата, які пішли топитися, діти, які купували отруту... Це у межі логіки і адекватності не вкладається. Це ж діти. Добре, якщо батьки побачать і заберуть вчасно. Але ж журнал читають і першачки, і другокласники.
Чоловік не бачив попередніх номерів видання і навіть не хоче цікавитися тим, що там написано. Після публікації у соцмережі ця тема зацікавила й інших батьків та привернула увагу журналістів.
- У коментарях і приватно люди писали, що діти приносили журнал додому, - говорить пан Юрій. - Як я зрозумів, його не розповсюджують по освітній вертикалі, бо діти додому приносять нечасто. Скарг поки що нікуди не писав, бо ж вихідні й святкові дні. Моя особиста думка така: такі речі не можна приносити у садок чи школу. Не можна дітям показувати таку писанину. Куди дивилися і дивляться контролюючі органи, я не знаю. Але буду цікавитись.
Як задачі з таким змістом можуть впливати на дітей, ми запитали у дитячого психолога. Обурення та хвилювання батька, як підтвердила фахівець, небезпідставні. Таке чтиво може призвести до трагедії.
- Такі речі і такі приклади в дитячій літературі неприпустимі, - каже дитячий психолог та психотерапевт Ірина Срібна. - Діти сприймають все буквально. Тобто ті самі варіанти - “топитися” чи “приймати отруту” - можуть сприйняти як нормальне явище в життєвих ситуаціях та повторити "подвиг". Те ж саме з лайливим словом із 15 букв. Діти, прочитавши таке, будуть довго думати і вгадувати, що ж це за слово. Можливо, для дорослих це смішно чи весело, але для дітей небезпечно. Моя порада батькам: читайте всю літературу, яку купуєте малим дітям. Хоча б переглядайте її, бо можна побачити подібні “дотепи”, як і в журналі. Дорослі повинні фільтрувати інформацію для дітей, бо у світі й так вистачає негативу та проблем.
У майбутньому такого не буде
Засновник журналу переконує, що недитячі задачі - результат невдалого творчого експерименту.
- Журнал існує вісім років, і раніше ми чули від батьків та читачів лише позитивні відгуки і подяку, - каже засновник видання Олег Кручек. - В останньому випуску минулого року вирішили поекспериментувати. Втім, це призвело до ось такої прикрості. Десь автор підійшов з недитячим гумором, десь я не побачив. Невдалі експерименти, як відомо, продовження не мають. Тому подібних речей у нашому журналі не буде. Насправді ситуація дуже неприємна, бо останніми днями на нас посипалось багато негативу...
У міському управлінні освіти запевнили, що "добра" на розповсюдження журналу у навчальних закладах міста ніхто не давав.
- Коли до нас приходять чи то з рекламою, чи то з різними виданнями і просять дати дозвіл поширити це в закладах міста, ми відмовляємо, - говорить начальник управління Ольга Похиляк. - Це стосується й журналу, про який ви запитуєте.
Потрапляють такі видання до дітей, до слова, після візитів до шкіл і садочків торгових представників чи представників редакції. Часто такі розповсюджувачі отримують дозвіл директора чи вчителя або ж взагалі нікого не запитують.
Журнал, варто зазначити на захист видання й колективу, містить багато цікавих конкурсів, публікацій, порад та майстер-класів. Ми переглянули декілька попередніх випусків - схожих на вищеописані задачі не побачили.
ДОВІДКА
Журнал "Куля" виходить із 2007 року і призначений для дітей віком 7-12 років. Проте його читацька аудиторія ширша, бо ж і для дошкільнят є багато інформації. Тираж видання, як було зазначено в останньому номері минулого року, - 40 тисяч примірників.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення taranjka » 19 січня 2015, 10:48

читала про той журнал :hi: в мене дві версії - вирішили так привернути до себе увагу - антиреклама - теж реклама. багато купить щоб подивитись що то, пошукають минулі і майбутні випуски - чи воно таке завжди було. може комусь і сподобається і будуть ше купляти. ну і назву запамятали певне всі :hi:
менш ймовірно - незаплатили верстальщику :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Tajga » 21 січня 2015, 13:22

Потібного штибу загадки придумував, здається, Григорій Остер, дитячий письменник, автор "Врєдних совєтов". Їх колись друкували в "Огоньку". Про слово на паркані точно в нього читала.
Ось вам ще приклади (мова оригіналу):
7. У иностранного диверсанта было задание: темной ночью взорвать
20 общеобразовательных школ. Диверсант перевыполнил задание на одну
пятую его часть. Сколько счастливых детей смогут отдохнуть от общего
образования, если известно, что в каждой взорванной школе томилось по
756 учеников?

8. Из каждых 2575 двоечников один становится директором школы.
Из скольких двоечников получится 14 директоров школ?

Тож навіть фантазія підвела редакторів, соромно вдвічі! :crazy: А пан Остер вважає, що такі незвичні формулювання задач заохотять навіть самих затятих двійошників зацікавитись математикою. Проте умови деяких задач дійсно на грані фолу...

До речі. Отримали перший номер ВДГ. СИн у захваті. Є саморобока, є вкладена окремо настільна гра-броділка по мотивам нового мульта "Пінгвіни з Мадагаскару", з іншого боку - розклад уроків в обрамленні героїв іншого нового мульту. Є два кросворди, оповідання, цікаві завдання на логіку і уважність. Короче, я задоволена.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Mama3 » 21 січня 2015, 14:05

Ви для старшого брали? Журнал, здається, від 9 років? Не заскладно?
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення Tajga » 21 січня 2015, 14:57

Так, від 9 років. Давид в нас гарно читає, рахує, йому цікаво. Де складно - там допомагаємо, пояснюємо. РОзумник би теж йому ще підійшов, але довелося вибирати. :pardon:
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Mama3 » 22 січня 2015, 00:19

А нема в комплекті?
Бо я передплатила "Мамине сонечко. Від 2 до 5" і "Маленький розумник", то вийшло дешевше.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення TYulia » 22 січня 2015, 00:37

Дівчата, а вам вже Мамине сонечко прийшло (хто виписував)? Бо нам ще за січень не приходило, вже й на пошті кілька раз питала.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Mama3 » 22 січня 2015, 00:55

Ще не було.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість