Глобальні оголошення!

Художня література для дошкільнят (3-6 років)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Художня література для дошкільнят (3-6 років)

Повідомлення erinaceus » 29 січня 2016, 17:41

nelly І я думала піти на Лускунчика, але подивилася на ютубі відео, і щось не дуже сподобалось...
А "Маленький принц" як на мене важко назвати дитячим твором. Читала колись в школі по програмі, то просто сприймалося як казка. Змісту глибокого геть не вловлювала на той час. А вже як перечитала в універі то теж була в захваті. Я би радила читати якнайпізніше.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення nelly » 29 січня 2016, 18:54

Я коли читала принца то теж собі так думала. А тепер розумію, що діти це по іншому сприймуть ніж дорослі, в буквальному змісті і це теж буде добре))
) Ну і сама суть твору що дорослі сприймають все по іншому, вони не бачать там де бачать діти...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення TaniaPicaSSo » 29 січня 2016, 22:45

nelly написав:Плануємо піти на Лускунчика Паклітару, то прочитали казку Лускунчик Гофмана і я ще почитала сама його Чужа дитина

То в мене така книжечка в дитинстві була з цими двома творами, то певно в тебе така сама. Я вже кілька разів просила маму пошукати її, та щось поки не знайшли, а я вже як раз думала, що "Лускунчика" можна би вже попробувати почитати.
А на балет ти йдеш з дітьми? Бо я теж іду, але брати малу свою ще поки не думала.

А в нас зараз читана-перечитана "Собачка Соня" Усачова, дуже вже Марті подобається, три тижні десь то читали кожного дня, потім вже трохи рідше, але час від часу знову почитуємо.
А ще прочитали нещодавно "Пригоди в лісовій школі" 1 частину, то так на одному диханні пішло. Це поки найдовша цільна історія, яку нам довелось прочитати. Досі читали лиш такі короткі твори, які можна прочитати за один раз, або якщо не дочитували щось, то на другий день треба було починати з початку. А тут довелось робити перерви, а на другий день продовжувати, і вона добре пам"ятала, на чому ми закінчили, і не просила з початку, а продовжували читати далі.
Марті 3,3.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення nelly » 30 січня 2016, 00:45

Лускунчика брали в бібліо, я щось тепер майже не купую книг((
Певно піду з Марго, бо вона в мене ще та світська дама, швендялася б зі мною кругом як її мама :hi:
В нас на черзі Незнайка.
І ще прочитали ілюстровані казки Кіплінга, то вони мене розчарували, трохи дивний зміст тих казок, чи може я не вмію оцінити класику :confused:
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення Русік » 30 січня 2016, 01:07

До розмови про класику.
Взялись за Бембі. Одне добре - діти засинають на раз-два :ha:
Позаду 50 сторінок, руху ніякого, зате знаємо всіх пташок)))
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення nadusha » 30 січня 2016, 09:00

"Бембі" читала Артемові в 8 років. Пішло на "ура".
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення taranjka » 30 січня 2016, 18:14

Русік написав:До розмови про класику.
Взялись за Бембі. Одне добре - діти засинають на раз-два :ha:
Позаду 50 сторінок, руху ніякого, зате знаємо всіх пташок)))

о так. і я засинала першою :) ми так і не дочитали, відклали на потім :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TYulia » 09 лютого 2016, 11:34

Останні дні читаємо-перечитуємо-передивляємося Лізелотта ховається. Книжечка може бути і до 3 років, бо вся в малюнках, мало тексту. Нам сподобалось більше ніж історії про кота Сплета. З хованками в нас зараз тема, то розглядати картинки, де яка тваринка, курка сховалася, моєму синочку дуже цікаво.
Ще в Зарваниці купили Християнську абетку - як на мене то трохи слова заскладні, багато церковних, але малому теж ця книжечка запала в душу, навіть віршик про "їмость Ївгу" :hi:
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення nelly » 17 березня 2016, 22:28

Читаємо Сінкен Гопп Диво-крейда про хлопчика який намалював на паркані іншого хлопчика і він ожив і став його супроводжувати у різних пригодах. ми по незнанню почали з другої книги Юн та Софус то так собі прочиталася, але вже мусіли взяти першу щоб знати з чого все почалося :hi: То перша набагато енергійніша. Великий шрифт у книзі, багато пісеньок, віршик, і всяких прибамбасів перекрученими шрифтами. Як на меен хлопчикам пенво була б цікавіші таким років 6-7 які вже розуміють що читають, але нам теж сподобалася. Ці книги до речі з серії Для тих хто не любить читати видавництва Зелений Пес. В цій серії ще є пару книг то планую що ми прочитаємо по можливості, але як на мене якщо так серія називається то твір має читатися на одному диханні :confused:
Ще Незнайка першу книгу дочитуємо. То легко читається, хоч поки нічого повчального не вичитали а суто для розваги то можна читати. :В):
Ще Війна що змінила Рондо сподобалася нам, перечитали пару разів, хоч зміст набагато глибший в книзі ніж дитина прослухала але все ж... гарна книга.
А хто читав Моллі Махлюй? можна читати? Я б жила в бібліотеці :crazy:
nelly Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nelly » 11 травня 2016, 22:45

З останнього прочитаного...
Детектив Ниточка дві книги пішов на ура, правда інколи Марго морозиться від розгадування загадок))
Збірка казок Шарля Перо деякі казки боялася слухати, взагалі може бути..
Полювання на царя Бойка з серії для тих хто не любить читати, не дуже цікаві, таки я в цій серії розчарувалася хоч і приглянула ще пару книг в бібліо їхніх.
Моллі Махлюй прочитали першу книгу, теж пішла нормально правда не можемо слідуючу виловити, книга про дім в якому жили чарівники і саме про добру чарівницю Моллі.
Анна Франк Казки написані на горищі. Для діток скорше шкільного віку, але мені вони дуже сподобалися, про доброту, про відношення до людей, про щастя. Взагалі цікава біографія цієї дівчини. Вона з сімї євреїв і під час війни 2 роки сиділи на горищі переховуючись і там вона писала свої чудові твори.
Маслова М. пригоди Туп-тупів. Казки про ведмедиків і їхнє життя. Класні веселі не напряжні.
На разі в нас Алан Маршал. Шепіт на вітрі. Читала гарний відгук і спокусилася. то розкажу потім.
До речі почала записувати книги які читаємо, беремо вже переважно більше 50 стор. То цікаво навіть буде самій потім глянути нашу статистику :yes:
nelly Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей