Дякуючи форумчанці Маріанна я сробувала у домашніх умовах зробити арахісове масло. Було кілька причин для цього: безпечний склад (без пальмових олій тощо), економія, швидкість (замовляла до того масло з-за кордону, то довго чекала)
ось відео, яке давала Маріанна і за яким я робила
Отже, на 300гр арахісу у шкаралупці треба 1-2 ст.л. арахісової олії, 1 ч.л. меду, 0,5 ч.л. солі.
арахіс піджарити у нагрітій до 180градусів духовці 10-20хв (чим довше, тим темніший буде арахіс). остудити, очистити, збити у блендері до однорідної рідкої маси, додати інші інгрдієнти і ще раз перемішати все.
просто, смачно, корисно і досить дешево
щодо смакових якостей, то відрізняється від купованого, але всеодно смачне та й після першої спроби можна надалі варіювати пропорції, додавати інші продукти, ексериментувати