Було в мене півлітри жирної солодкої сметани (чи то вершками назвати?), думала, що з неї зробити, бо просто до борщу давати шкода. Зробила морозиво. Що сказати, магазинне близько не лежало. робила вершкове, а тоді ще вирішила шоколадне спробувати, тому до частини морозива додала какао (вже в процесі заморозки, коли витягала з морозилки перемішувати).
Рецепт приблизний, бо багато чого роблю "на око"
4 жовтки
0,5 ст цукру (даю цукру все менше, бо в рецептах на просторах нету по стакану цукру дають, мені то б було засолодке, наступного разу ще менше даватиму на таку кількість продуктів, а може ще мало значення, що сметана сама по собі солодка)
0,5 л молока (я влила певно 0,75, з жадності, щоб більше морозива вийшло)
0,5 л жирної солодкої сметани (вершки)
Жовтки розмішати з цукром, влити перекипячене тепле молоко, перемішати, варити на слабкому вогні до загустіння, десь хв з 15, помішуючи. Зняти з вогню, остудити, розмішати з вершками (я то робила ручним блендером) і в морозилку. Перемішувала три рази приблизно через годину, але як я бачила, можна було і не перемішувати, бо не кристалізувалось морозиво. Хочете шоколадного - додати какао перед заморозкою, перемішати.
Діти сказали, що однозначно, смачніше ніж куповане.
Ага, і момент. Коли я на слабкому вогні варила молоко з яйцями, мені анбридло чекати і я підкрутила вогонь, відповідно на секунди дві маса закипіла і жовтки зварилися. Я не пала духом, а просто розбила все тим же ручним блендером, маса вийшла чудова і гладка, без комочків, на смак морозива це не повпливало, може навіть краще стало. Мала домашні яйця, і морозиво вийшло чудового жовтого кольору, на фото воно блідіше виглядає.
Отака я господинька