Сторінка 1 з 7

Млинці (налисники), оладки

ПовідомленняДодано: 26 жовтня 2010, 15:32
TattyMummy
насмажила сьогодні оладок з яблуками по знайденому в неті рецепті, ну і смачнючі вийшли. ммм.....
вчора їх також робила але одну порцію, то вистачило рівно на 15 хв :) (готувала довше, ніж мої хлопці їли)
пишу рецептик - може ще комусь приглянеться

1 ст. buttermilk (кисляку або кефіру)
1 яйце
2 ст. л. розтопленого масла
1 ч.л. ваніліну
1 ст. борошна
2 ст.л. цукру
1/4 ч.л. солі
1/2 ч.л. соди
1 ч.л. розпушувача

Змішати кефір з яйцем, маслом і ваніллю.
Окремо просіяти борошно з сіллю, содою і розпушувачем.
Тепер найголовніше: влити рідку суміш в борошняну, і перемішати це разом, не вимішуючи, тобто тісто має виглядати "потворними грудочками", які при розчиненні зникнуть. Обов'язково дати постояти 15-20 хв. Якщо тісто вимішати до однорідної маси, то оладки будуть плоскими і "гумовими".
Настояне тісто викладати ложкою на розігріту і злегка змащену маслом сковороду, з антипригарною поверхнею.
В оладки можна додавати нарізані кубиками яблука або ягоди.

Млинці (налисники), оладки

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 02:56
Olenka
А за яким рецептом ви готуєте млинці? Чи все на око?
Маю цілу книжку про то, але все одно щось треба додавати-міняти "на око".
Яку хто начинку дає? Чи хтось їсть взагалі без начинки? Солодкі? Солоні? Поділіться своїми улюбленими рецептами!!

Моя мама робила просто млинці, які посипала цукром і звертала "трикутничком". А млинці з начинкою я перший раз побачила років в 18 8-)

Сьогодні смажила їх на спеціальній сковорідці для млинців - купили, типу, в честь річниці одруження. Дівчата!! Це суцільне задоволення на ній смажити!!! А особливий кайф перевертати їх, підкидаючи в повітря!! :D :yahoo:

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 10:30
lore1ei
Все роблю на око, часто замість яєць додаю банан.
В млинці входить мука, молоко, яйця або банани, цукор, сіль. Соди не добавляю, не люблю запах.
Часом додаю у тісто какао, а начинку роблю кокосову(кокосова стружка пропарюється в молоці і додається цукор), банани з шоколадом і вершками.
Зараз в нас користується популярністю начинка з творогу,чорносливу і горіхів.
Часом терті яблука з корицею.

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 10:42
Melisa
Мука, молоко, яйця, сметана, часом газ.вода (але дуууууже рідко), сіль, цукор, олія. Роблю по спецрецепту, але часто виходить так, що все додаю на око. Тобто спочатку даю припустим літру молока, а потім дам забагато муки, і приходиться додавати ще молока. :D
В основному робиться в нас з сиром і корицею, або з яблуками. На якесь свято робились ще з м"ясом. Моя свекруха додає у м"ясну начинку протушену капуту, а потім промелену на м"ясорубці. Дуже смачні виходять.

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 10:43
Natalinda
Оленко, а шо то за сковорідка така спеціятільна? :oops:

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 12:41
Перлинка
Моя мама робила просто млинці, які посипала цукром і звертала "трикутничком".

Моя доця любить лиш такі :) .
Кілька днів тому два дні смажила,і доця вчора ввечері знову просила. Добавила до начинки досить багато десь відсотків 20 протушеної на маслі цибульки з морквою,раніше моркву ніколи не давала,чоловікові сподобалось .
Моя мама до сирної начинки тре цедру лимона.
У Франціїї я їла великий млинець,куди кладуть шинку,твердий сир збивають яйце і то всьо обсмажують,було дуже смачно,але так ніколи сама не робила .Вони переважно купують готові млинці,часто вже з начинками,я б хотіла навчитись такі готувати,у французів вони якісь як гумові ,що тягнуться і відразу не рвуться,смакота!!!Кажуть яйця нге треба давати,щоб були як гумові,але я також не пробувала.Ще кладуть у млинець шматок шоколаду і обсмажують.
А як ви готуєте з маком,яблуками ,ікрою?Мак треба відпарювати і перетирати? Я яблука тру і трішки припускаю з цукром на сковорідці ,щоб розмякли,додаю корицю,виходить нормально,тільки не знаю чи правильно роблю,бо то не по рецепту.А з ікрою ніколи не робила,чоловік каже що на бутерброді ікра смакує більше ,і навіть пробувати не хоче ,чи дарма,варто спробувати?
Тісто готую на око ,як і Неля,калатаю міксером поки не досягну потрібної консистенції .

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 12:50
Melisa
Ми мак відпарюєм і протираєм з цукром. :)

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 14:13
Olenka
Natalinda написав:Оленко, а шо то за сковорідка така спеціятільна? :oops:

Вона з малесенькими бортіками, практично плоска і легесенька - щоб махати нею було зручно, підкидати млинці ;) На ній так і написано: "для млинців". В Сільпо таке продається досить дешево - біля 50 гр. Мені про таке щось чоловік перший раз розказав, бачив в Польші.

Мені зараз подобається рецепт - вибирала найпростіший, і щоб яєць поменше йшло :D :
стакан муки
2 яйця
стакан молока
пів стакана води (дивитись по консистенції, може і більше)
1 ст. ложку олії
трошки солі і цукру по смаку

Цікаво, що коли в тісті є олія, то сковорідку можна взагалі не змащувати, або змастити тільки перший раз - не пригорає.
І коли в млинцях не тільки молоко, а і вода, вони пластичніші. А з молоком тільки получаються хрусткі.

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 15:47
lore1ei
Я теж олію в тісто додаю, але сковорідку все одно змащую.
Ще згадала, що їла смачні налисники в Кав'ярні на Валовій, називались Віденські, начинка творог+мак+вишня+цукор.

Вдома ще робим творог+мед, теж смачно, особливо хто любить медок)

А взагалі, найсмачніші млинці я їла в дитинстві, без начинки, коли мама нажарювала, поки робила начинку, ми з братом більшу половину зїдали :D

Re: Млинці (налисники), оладьї

ПовідомленняДодано: 05 листопада 2010, 15:52
lore1ei
Перлинка написав:
Моя мама робила просто млинці, які посипала цукром і звертала "трикутничком".

Моя доця любить лиш такі :) .
Кілька днів тому два дні смажила,і доця вчора ввечері знову просила. Добавила до начинки досить багато десь відсотків 20 протушеної на маслі цибульки з морквою,раніше моркву ніколи не давала,чоловікові сподобалось .
Моя мама до сирної начинки тре цедру лимона.
У Франціїї я їла великий млинець,куди кладуть шинку,твердий сир збивають яйце і то всьо обсмажують,було дуже смачно,але так ніколи сама не робила .Вони переважно купують готові млинці,часто вже з начинками,я б хотіла навчитись такі готувати,у французів вони якісь як гумові ,що тягнуться і відразу не рвуться,смакота!!!Кажуть яйця нге треба давати,щоб були як гумові,але я також не пробувала.Ще кладуть у млинець шматок шоколаду і обсмажують.
А як ви готуєте з маком,яблуками ,ікрою?Мак треба відпарювати і перетирати? Я яблука тру і трішки припускаю з цукром на сковорідці ,щоб розмякли,додаю корицю,виходить нормально,тільки не знаю чи правильно роблю,бо то не по рецепту.А з ікрою ніколи не робила,чоловік каже що на бутерброді ікра смакує більше ,і навіть пробувати не хоче ,чи дарма,варто спробувати?
Тісто готую на око ,як і Неля,калатаю міксером поки не досягну потрібної консистенції .



Ми з чоловіком теж колись в Мінську замовляли такі млинці, точніше він замовляв, бо я м'яса не вживаю. Шинка, пармезан, яйце, вроді ще підлива вершкова була. Чоловік казав що смачно)